Hoofdmenu

zondag 27 november 2005

Toch nog een natuurloop gedaan
Gisteren namiddag kon ik het niet laten ... de loopsloefen aan en een rondje gaan lopen. Thuis vertrokken en op de rijweg gebeleven om niet in de smeltende sneeuw te moeten lopen. Dan het bos in ... modder, sneeuw, plassen, afgewaaide takken, laaghangende bomen een echt hindernissenparkours ... maar het was fun. Bij het naar huis lopen, heb ik de ondergesneeuwde binnenwegjes genomen. Tot aan mijn kniëen kletsnat, maar toch content dat ik die 11 km gelopen had. Na een warme douche was het bijna tijd voor het verjaardagsfeest van mijn oudste dochter. Traditioneel is er menig glas geklonken is, gelukkig maar ... anders moest ik mij opofferen om die voorraad weg te werken :-))
Vandaag was het aerobic optreden van mijn jongste dochter. De dansgroep heeft weer zijn best gedaan om er een aangenaam spektakel van te maken. Morgen ... looppauze, dinsdagavond vergadering, woensdag ...

zaterdag 26 november 2005

Geen Lierke-plezierke vandaag
Gisterenavond begon het al duidelijk te worden. Indien het zo nog een tijdje blijft sneeuwen, dan zal het morgen gevaarlijk worden op de weg. En ... inderdaad, er lag zo'n dikke 10 cm sneeuw, die al begon af te smelten. Mijn schoonbroer had ook geen zin om in de 'papperige' sneeuw te gaan ploeteren en eigenlijk had ik ook geen zin om zo ver te rijden om natte voeten te krijgen. Straks ga ik hier wel een toerke lopen, als ik dan thuis kom, kan ik direkt een warme douche nemen. ... Seffes meer

vrijdag 25 november 2005

Morgen lopen op wit tapijt ?


Het is hard aan het sneeuwen buiten. Het zal morgen in Lier waarschijnlijk een schuifwedstrijd worden ipv een loopje. Alhoewel, indien het echt te gevaarlijk zou zijn op de weg, zullen wij niet naar ginder rijden.

Ondertussen had ik al besloten om de 10 km te lopen ipv 10 miles. 's Avonds is er het verjaardagsfeest van mijn oudste dochter en de familie komt dat vieren. 14 j is ze geworden ... ze worden zo vlug groot.

maandag 21 november 2005

Rap toerke
Juist terug van een rondje van 5 km in 22min55 (gem. 13,1 km/u) als laatste voorbereiding voor zaterdag. Enkel woensdag nog een eventjes gaan loslopen.
Vandaag een kadootje meegedaan voor een collega. Hij zou graag ook eens nen trappist van Westvleteren proeven en heb hem ene van 8° en ene van 10° meegedaan.
Vanaf vandaag echter geen alcohol meer voor ikke, juist 'proberen' te rusten en koolhydraadrijk voedsel te nuttigen, om zo zaterdag er kunnen in te vliegen.
Sloppel

zaterdag 19 november 2005


Beste bier ter wereld ...
Ik heb vandaag mogen proeven van het tot 'Beste bier ter wereld' verkozen gerstenat. De 8°- en 10° Westvleteren trappist stonden op het menu. Het is inderdaad precies 'een engeltje dat op uw tong plast'. Dit en nog veel meer andere soorten bieren waren te degusteren op de jaarlijkse Trappistenavond tvv muziekkapel Chiro Hemo Opstal.
Dit was een mooie afsluiter na het afscheid aan mijn neef Johan. Hij zou dit biertje zeker gesmaakt hebben. Het was een zeer mooie uitvaartdienst met zijn favoriete muziek van Bram Vermeulen, Elvis Costello, ... en Harlekijn een nummer waarvan hij zelf de tekst geschreven had. ... C U later Johan !!

woensdag 16 november 2005

De weervrouw had gelijk
Inderdaad ze had het bij het rechte eind (deze keer toch :-))). Het heeft zoals voorspeld heel hard gewaaid, met fikse buien. Gelukkig kon ik net tussen 2 van die buien door mijn 8km loopje doen in 49:18 (gemid. 11,9 km/u).
Dit loopje kon ik nu eens uitzonderlijk overdag doen. Normaal zou ik aan het werk geweest zijn, maar deze ochtend was er geen doorkomen aan ... overal stakingspiketten. Dan maar terug naar huis om daar een werkje te doen voor het bedrijf dat mij als consultant plaats. Want niet werken = geen pree :-))

Bedankt iedereen voor de toffe reacties !!

dinsdag 15 november 2005

Minder goed nieuws
Afgelopen zondag minder goed nieuws gekregen ivm mijn neef. Na een jarenlang gevecht tegen een slepende ziekte is hij niet meer. Niet dat we zo close waren, maar als we elkaar zagen was het altijd fun, werden er herinneringen opgehaald, ... Hij is 38 jaar jong geworden. Dus 'pluk de dag' zolang je kan.

De eerste laag verf hangt aan het plafond, morgen laag nr. 2 en proberen om daarna nog een 10 km loopje te doen. Misschien kan ik morgen iets vroeger op het werk weg, als we binnen geraken, want het is staking bij de werkgever waar ik als contractueel 'werk'.

maandag 14 november 2005

Fris
Voor de eerste keer een looptrui met lange mouwen aangetrokken onder de windbreaker. Het was nodig, want de thermometer wees daarjuist amper 5° aan. We zullen maar beginnen met daaraan gewend te raken. Toch vind ik het beter zo, droog en koud ipv regenachtig en winderig.
Het 'snel' duurloopje van 10km afgehaspeld in 49:17' ofte gem. 12.2 km/u. Hopelijk kan ik dat tempo in Lier ook aanhouden.
Normaal gezien komt 'De Kazzen' (mijn schoonbroer) ook aan de start van de natuurloop. En, misschien krijgen we nog een paar andere lopers van Den Opstal mee.
Morgenavond is het voor de verandering eens plafond-verf-avonddag ipv loop-avond. Tot noste keer

zaterdag 12 november 2005


Nieuw ... nieuw ... nieuw
Hier zijn ze dan mijn nieuwe aanwinsten, de Asics Gel Kayano XI, gekocht voor de straffe prijs van 127,5 €. Normaal kosten ze 150 €, maar bij Top Sport in Lebbeke krijgt je 20 % vermindering. Ik heb in de winkel ook nog een paar andere modellen van Asics, Adidas, Saucony en Nike getest op de loopband, maar geen enkele zat zo gegoten als mijn nieuwe aankoop. Hopelijk kan ik er zoals met mijn huidig paar ook zo'n 1.000 km mee lopen zonder blessure.

vrijdag 11 november 2005

Vino Nobile Di Montepulciano
Daarmee heb ik op mijn duizendste km loopkilometer van dit jaar geklonken (na aankomst en wasbeurt wel te verstaan) aangevuld met een snakske uit Toscanië.
Vandaag een duurloopje van 16,8 km rond den Opstal in den donkeren in 1u27:40 aan 11.5 km/u, wat niet zo slecht is na een goed (& veel) middagmaal bij mijn ouders naar aanleiding van de doortocht van de sint aldaar.
Ps. deze Italiaanse rode wijn heb ik gekocht op aanraden van ne wijnkenner en collega op het werk 'De Luc'. Zoals elke rode wijn uit Italië smaakt ie wel wat zerper, maar is zeker drinkbaar. Tot 'hips' loops

donderdag 10 november 2005


Morgen ... > 1.000 km gelopen !!!
Morgenvoormiddag gaat de loopteller voor dit jaar de 1.000 km overschrijden. Dat zal gepast gevierd worden.
's Middags gaan we bij mijn ouders eten en hopelijk heeft de Sint daar veel lekkers achter gelaten. In Lebbeke, waar mijn ouders wonen, 'komt' Sint-Maarten. In Opstal 'komt' Sinterklaas op 06/12, 2x feest dus.

's Morgens heb ik in mijn beide achillespezen een stijf gevoel. Na een aantal meter stappen gaat dit over. Hetzelfde heb ik als ik vertrek voor een loopje. Na een paar honderd meter gaat dit ook dit gelukkig over. Misschien ligt het aan mijn schoeisel dat al zo'n 900 km meegaat (het meest aantal km ooit, meestal zo'n 600 km voor ze 'letterlijk' stuk gelopen zijn) en waar ik aan de tippen bijna door zit. Ik loop met Gel Kayano XI en ben er heel tevreden over.

maandag 7 november 2005

Donker duurloopje
Daarstraks in de vooravond een duurloopje van 11 km gedaan in 57:54 (gem. 11,4 km/u). Toen ik omstreeks 17u30 vertrok was het nog redelijk klaar, zodat ik besloot om een rondje door het bos te maken. Toen dat gedaan was, dacht ik, zal er nog eentje bijdoen, maar ondertussen was het al serieus donker geworden in het bos. Gelukkig ben ik niet tegen een boom gebotst of verloren gelopen (kan moeilijk, want het bos is niet zo groot). Het was eens iets anders zo in het half duister in een bos rondcrossen ;-))
Ik hoop volgende keer mijn hartslagmeter eens niet vergeten aan te doen. Een kwestie van control om te zien of ik goed bezig ben.
Koen en Frank hebben een nieuwe uitdaging ... de Marathon van Rotterdam (09/04/06). Veel succes mannen.

zondag 6 november 2005

Druk weekend
Amai, een vroeg ochtendloopje (om 8 uur gaan lopen, dat is redelijk vroeg voor mij) is iets minder meegevallen dan ik dacht. Na zo'n 10 km heeft er iemand het licht uitgedaan. Misschien komt het omdat ik nog niet gegeten of gedronken had. De 10,2 km in 53:19 (gem. 11,5 km/u) is al bij al niet zo slecht. De overige 2 km naar huis heb ik lopen en wandelen afgewisseld.
Gisteren was het een knutseldag die we afgesloten hebben met een lekkere portie paling in tomatensaus en friet, doorgespoeld met een glaasje witte wijn. Dit weekend zijn het nl. Palingfeesten in Torenhof (Opstal).
Vandaag, zondag om 5u opgestaan om de paling te gaan wassen voor hij gekookt wordt. Om 7 u 15 waren ze allen proper.
Deze namiddag moeten voor de petanque competitie naar Apollo Aalst, een ploeg uit de middenmoot. Hopelijk krijgen we daar geen pandoering. Het zal voor ons nl. moeilijk zijn om in eerste afdeling te blijven na het vertrek van 4 basisspelers (waarvan er 2 tot de beste uit de competitie behoorden). Zij spelen nu de pannen van het dak in de Liga bij Reynaert (Lokeren).
Tot loops.

donderdag 3 november 2005

Hoe lang is het toertje dat ik gelopen heb ?
An heeft een interessante site gevonden waar je op een kaart het rondje kan aanstippen (straat per straat). Er wordt direct aangegeven welke afstand je afgelegd hebt. (http://www.nl.map24.com)
Morgen een dagje verlof. Voor de verandering worden de loopsloefkes eens voor het krieken van de dag aangebonden. Normaal gezien ben ik geen ochtendloper, maar we zulen wel zien wat het geeft.