Hoofdmenu

donderdag 2 november 2006

Tennis - deel 2

Gisteren was het een lange tennishoogdag voor ons, afgesloten met de comebackwedstrijd van Kim Clijsters. 's Ochtends vertrokken rond 10u en juist op tijd in Hasselt voor de opening van de deuren om 11u. De speelsters Kirsten Flipkens, Yuliana Fedak (Ukr), Vera Zvonareva (Rus) en Anne Kremer (Lux) waren toen reeds aan het opwarmen op de center court.
Om 12u begon de wedstrijd tussen Michaella Krajicek (Ned-35) en Mara Santangelo (Ita-32) waarin de Nederlandse op weg was naar overtuigend winst, toen haar tegenstandster uitviel met een polsblessure.
De tweede wedstrijd was tussen onze Kirsten Flipkens (Bel-109) en Vera Zvonareva (Rus-26). Onze jonge landgenote heeft zich kranig verweerd, doch tegen het spel van de veel hoger op de WTA ranking geplaatste was ze niet opgewassen.
Daarna volgde Caroline Maes (Bel-325) tegen Yuliana Fedak (Ukr-65). Daarin heeft Caroline voor DE stunt van de dag gezorgd, door na een 'thriller' van 3 sets haar veel hoger geplaatste oponente met veel wilskracht en aanvallend tennis te verslaan. Proficiat Caroline.
Wegens het nog relatief vroege uur, werd de dubbelwedstrijd tussen Kirsten Flipkens/Michaella Krajicek en Vanessa Henke(Ger)/Danica Krstajic(Scg) verplaatst naar de center court. Het werd ook een driesetter, waar in de laatste set bij het Lage Landen koppel, de vermoeidheid van hun vorige wedstrijd begon door te wegen. Daardoor waren zij niet meer opgewassen tegen de 2 andere, meer ervaren speelsters. Wegens de spektakulairdere balwisselingen zie ik het dubbelspel liever dan het enkelspel.
De apotheose van de avond was de comebackwedstrijd van onze Kim Clijsters (Bel-6) tegen Anne Kremer (Lux-140). Het begon heel vlot voor Kim en in geen tijd stond het 3-0. Toen begon de motor te sputteren, zodat de Luxemburgse terugkwam tot 3-3. Gelukkig sloeg op dat moment dezelfde motor terug aan en won ze na enkele mooie balwisselingen de set met 6-3. In de tweede set gunde ze haar oponente slechts 2 spelletjes (6-2).

Sanne en Lotte waren op handtekeningenjacht en hebben van de meeste speelsters er eentje gekregen.
Omstreeks 22u30 (+/- 9u tennis kijken) kwamen wij allen moe maar voldaan terug thuis.

Tot de volgende keer

Geen opmerkingen: