Hoofdmenu

zondag 26 februari 2006

The day after ...

Vandaag staat er niet veel op het programma. Adobe Premiere leren, misschien naar de veldloop in Lebbeke, niks doen, ...
De foto's van de Natuurlopen in Lier kan je vinden op: http://www.pixagogo.com/aclyra
Tot loops

zaterdag 25 februari 2006



Yep ... in Lier was het ook koud & woei er een harde wind

Dat was wat iedereen zei na de aankomst. In het zonnetje met de wind 'vanachter' was het zalig warm. De mutskes werden iets hoger geschoven en handschoenen werden uitgetrokken. Gelukkig stond op het lange rechte stuk de wind in het voordeel. Bij het wegdraaien van de vaart naar het centrum toe, stond daar de ongenadige wind-op-kop ons op te wachten. Op die laatste 2 km was het ... verstand op nul ... afzien en toch proberen wat tempo te houden. Waarna ik in 49:03 finishte (GS= 12,5 km/u). Weer 22 sec. beter met deze harde wind op het laatste. Dat laat ons het beste verhopen op de toekomst.
Ruth & Edith waren er ook. Al heb ik alleen de eerste gezien. Ondanks haar niet zo goed voelen heeft zij toch weer een goeie tijd neergezet. Edith was ongeveer 1 minuutje na Ruth.
Mijn reisgezel JVT ging voor de halve marathon. Hij werd vierde in 1u17.
Nu gaan we onze beentjes onder tafel steken om lekker te eten en te drinken.
Smakelijk, santé en tot morgen

Brrr ... koud

Ben juist effe buiten geweest en er staat een koude strakke NO-wind. De thermometer wees -1°C aan. Het zal straks een koud loopje worden in Lier. De verwachtingen niet te hoog stellen en er eens flink tegen aan gaan.
Tot vanavond (of morgen) voor het verslag.

donderdag 23 februari 2006


AC Lebbeke

Zo heet de atletiek club waar ik mij vandaag bij aangesloten heb. Toen ik er aankwam zag ik al direct een paar bekende gezichten van heeeel vroeger, toen ik nog in Lebbeke woonde, uitging, ... In de kantine (buiten was het een beetje te fris) hebben we wat bijgepraat. Blijk nog maar eens dat het lopen, joggen, ... enorm in de lift zit. Iedereen die daar meedoet aan de start-to-run sessies, doet het om gezonder (proberen) te leven. De 5 km & 10 km S-2-R start er op 21 maart as. De club organiseert ook 15 km vervolmakings loop sessies.
Zondag as is er de Nationale Veldloop voor dames en heren aan het gemeentelijk sportcentrum te Lebbeke. Aangezien het petanqueseizoen reeds voorbij is, ga ik eens een kijken.
Tot zaterdag in Lier of tot blogs !!!

woensdag 22 februari 2006

Redelijk koud

Er stond daarjuist een koude N-wind tijdens het loslopertje voor zaterdag. 5km in 29 min (10,3 km/u).
Lang zal ik niet kunnen blijven in Lier, daar ik mijn benen onder tafel mag gaan steken op het verjaardagsfeest van m'n nichtje. Het zal weer ambiance worden (zoals al onze familiebijeenkomsten).
Indien er iets niet juist weergegeven wordt op deze blog, dan ligt het niet aan uw browser, maar aan de aanpassingen die ik er momenteel aan maak (probeer).
Tot morgen

zaterdag 18 februari 2006

Lang leve de Vlaamse weermannen

Zo een mooi loopweertje ... licht windje, droog met zo'n 6° op de thermometer. De voorspelde regenbuien zullen elders uitgeregend zijn.
Bij dit weertje heb ik vandaag 14,8 km afgelegd in 1u12 min (gs = 12,4 km/u), waarvan een kleine 2 km samen met JVT en zijn windhond. Deze laatste had gelukkig niet veel zin om snel te lopen zodat ik nog makkelijk en pratend J. kon meelopen.
Donderdag niet gelopen wegens bezoek. De volgende loop staat voor volgende week woensdag op het programma. Het is een losloopje in voorbereiding voor zaterdag.
Morgen begint reeds vroeg met de ontbijtactie van het Oudecomité van de Vrije Basisschool Opstal. Door het uitvallen van een aantal helpers, door ziekte, 'mag' ik helpen.
Hopelijk zal de pandoering die de kadetten meisjes van KBC Opstal naar alle waarschijnlijkheid zullen krijgen bij Ichtegem meevallen. Er wordt reeds gepeeld om 9u 's ochtends, zodat ze om 7u reeds moeten vetrekken op Den Opstal. Het is pas het eerste seizoen dat zij spelen en voorlopig staan ze op een verdienstelijke 6e plaats (op 12 ploegen).
Tot volgende blogdag

woensdag 15 februari 2006

Regen … lang geleden

Inderdaad, het is reeds lang geleden dat ik nog eens in de (mot)regen gaan lopen ben. Bij droog weer is lopen leuker, maar als afwisseling is zo'n loopje in de regen met harde wind eens iets anders. De 8,2 km afgelegd in juist 42 min. (gem. 11,7 km/u). Rustig gestart en langzaam sneller gaan lopen.
Zondag as is het de laatste competitiewedstrijd petanque van dit seizoen. Ook de laatste in eerste afdeling. Het onvermijdelijke is gebeurd en onze ploeg zakt naar tweede afdeling. Sommige leden (de zwartkijkers) van de club zijn daar heel blij mee. :-(( De spelers minder.
Het einde vd competitie betekent ook een ganse zondagnamiddag om eens iets anders te doen, een loopwedstrijdje meepikken, eens gaan wandelen of fietsen, … Genoeg activiteiten dus om niet in een 'zwart gat' te vallen.
De Oostende-Brugge 10 miles is ook niet voor dit jaar. Wegens omstandigheden zal ik niet in staat zijn om deze afstand in een aanvaardbare tijd te lopen ;-)))
Tot morgen

zondag 12 februari 2006

And the winner is ...

Nonkel Frank (= de schoonbroer van mijn schoonzus en de schoonbroer van mijn schoonbroer, ...) is voor 1 jaartje prins karnaval van Chiro Hemo Opstal. Hij neemt de fakkel over van de Zjaa. Naar het schijnt was zijn show de best van de 2 en hij had de grootste aanhang meegebracht. Wij zijn rustig thuis gebleven.
Deze namiddag heb ik een klein toertje gefietst. Omdat de sneeuw op de wegen nogal 'papperig' was, was het niet zo leuk.
Omdat 1 vd hobby's van A. fotografie en het bewerken van digitale foto's is en van mij het overnemen van video naar dvd + bewerken van onze home-video's van ons gezinnetje, onze reizen, ... zou ik mij de Adobe Photoshop elements en premiere willen aanschaffen. Deze zijn in 1 pakket verkrijgbaar, waardoor ze betaalbaar worden. Meer info. hierover volgt later deze week.
Ik twijfel nog of de Oostende-Brugge 10 miles zou lopen, omdat ik op de vrijdag daarvoor mijn verjaardag 'vier'. Eerst op het werk en daarna thuis met de familie. Zal er nog eens over slapen.
Zaterdag 25 februari - 10 km Natuurloop in Lier, dat staat reeds vast. Hopelijk zijn er evenveel of meer bloggers als op 14/01 ;-))
Straks de laatste aflevering van Flikken ... tot volgende blogdag

zaterdag 11 februari 2006

De eerste 21-er van 2006 zit er op

Deze namiddag met een redelijk warm winterzonnetje in de rug vertrokken voor een tochtje van 21,5 km in en om Buggenhout bos. Door het tempo laag te houden met de HS rond de 150 was ik terug thuis na 1:57:56 (gem. 11 km/u). In het begin liep het vlot (de eerste 18 km), maar de laatste 3 km waren er een beetje te veel aan. Die zijn gelopen met het verstand op nul, blik op oneindig en doorlopen op karakter.
Deze avond is het verkiezing van de prins karnaval van Chiro Hemo Opstal. Omdat we niet zo gek zijn van dat soort vertier laten we het gewoon aan ons voorbij gaan. We horen morgen wel of het Frank Stallone of Den Dokken geworden is.
Tot morgen met meer nieuws over Den Opstal (en omliggende straten)

donderdag 9 februari 2006

Vandaag niet gelopen

Wegens een kleine (ambetante) ontsteking aan 'den dikke teen' zie ik vandaag of van mijn donderdags loopje. Hopelijk is het zaterdag beter tegen de lange duurloop van 21 km.
Ik heb nog geluk, want op het werk is er een collega die onzacht van een ladder getuimeld is, waardoor zijn schouder uit de kom was. Dat is pas pech.
In plaats te lopen, kan ik mij nu eens bezighouden met het installeren van een aantal handige programmaatjes op de pc, het bezoeken van een aantal nieuwe looplinks, ...
Spijtig dat we dit weekend geen tijd hebben, anders konden we gaan langlaufen in 'dardennen'.
Er ligt volgens Frank DB al zo'n 19 cm sneeuw (als we hem eens mogen geloven natuurlijk ;-)))
Tot zaterdag !!!

dinsdag 7 februari 2006


Slechte punten ...

Pas gisteren op de blog van Koen gezien dat ik van hem een stokje gekregen had en gisteren nog een stokje erbij van Wim, vandaag van Marc, dus hier gaan we dan:

4 baantjes die je in je leven hebt gehad
Na het afstuderen en het verdedigen van ons vaderlandje, reeds 19 jaar actief in de informatica branche, van programmeur tot projectleider:
--> 2 j. hier en daar als programmeur
--> 8 j. bij een multi-national ( van Cruise missiles tem thermostaten van verwarmingen)
--> 4 j. bij de grootste gsm operator in ons belgenland
--> 5 j. als consultant bij het ‘grootste’ Belgische softwarebedrijf
Hopelijk maar tot 2028, tot 2023 zou ook al niet slecht zijn om te stoppen met werken


4 films of televisiefeuilletons die je niet vaak genoeg kan zien
--> Allo Allo
--> Saving Private Ryan
--> Friends
--> 24

4 mensen waar je naast zou willen wonen
--> Naast rustige buren (is nu reeds het geval)
--> Naast toffe buren (is nu reeds het geval)
--> Naast loopgrage buren (is nu niet het geval, ze zijn een ietsje te oud om te lopen)

--> Samengevat ... de buurt waar wij nu wonen

4 onvergetelijke plaatsen waar je op vakantie bent geweest
--> Noorwegen … daar zou ik wel willen wonen en werken
--> Zuid-Frankrijk … leven zoals God in Frankrijk
--> Den Opstal … het is er leuk vertoeven
--> Misschien Toscane (zal het na de zomervakantie laten weten)

4 concerten die grote indruk op je gemaakt hebben
--> TC Matic & Lavi Ebbel (mijn allereerste concert in ‘Ons Huis’ in Lebbeke)
--> Bryan Adams - reeds 6 x
- Torhout (TW)
- Werchter (TW Classic)
- Hasselt (So Far So Good)
- Gent (18 til I die)
- Vorst Nat.
- Antwerpen (Room Service)
--> Simple Minds - reeds 4 x
- Ancien Belgique (samen met China Crisis)
- Werchter (TW – samen met U2, …)
- Werchter (TW)
- Vorst Nat. (incl. opnames videoclip Sanctify yourself)
--> Mark Knopfler (Golden Heart Tour, eerste concert zonder zijn Dire Straits)


4 websites die je dagelijks bezoekt
--> veel loopblogs
--> www.joggings.be
--> webcams in Noorwegen (http://www.webkameraerinorge.com/)
-->
http://www.krantenkoppen.be/

4 dingen die je graag eet
--> Italiaans
--> Biefstuk friet
--> Friet met mosselen (dag voor marathon dieet)
--> BBQ

4 sporten die je hebt beoefend
--> Ooit geprobeerd om tegen een bal te stampen, wat mij gelukt is (voetballen is echter niks voor mij)
--> Handbal (bij Avanti Lebbeke & Robucco Buggenhout)

--> Petanque + randanimatie (= degustaties)
--> ‘Hard’lopen

4 plaatsen waar je nu liever zou zijn
--> ergens aan het lopen
--> op reis in Noorwegen (skieën, langlaufen, wandelen of gewoon van de natuur genieten)
--> op vervroegd pré-pré-pré-pensioen om veel te kunnen lopen, op reis te gaan of thuis met ons gezinnetje plezier te maken
--> aan het dagdromen van ergens ver weg waar het beter weer is


4 bloggers die je gaat taggen
--> Palaber
--> Ralf
--> Filip
--> Dirk

Oef, toch nog aan 4 'slachtoffers geraakt'.

Nu dit gedaan zijnde het resultaat van het eerste loopje van 10,7 km rond Den Opstal in 56:03 (gem. 11,4 km/u). Veel meer val er niet over te zeggen.
Frank Spencer is bezig met het proberen de bloggers bij elkaar te krijgen voor een loopje en een babbel achteraf. Dat zou doorgaan op zaterdag 22 april in Harelbeke.

zondag 5 februari 2006

Geen voorjaarsmarathon

Dit weekend heb ik onze kalender thuis eens bekeken en vergeleken met de marathons die er dit voorjaar in B of N georganiseerd worden en er is geen enkele bij die er in past. Kortere wedstrijden staan er wel op het programma. De kustmarathon heb ik dit jaar WEL op mijn kalender geplaatst.
Zaterdag nog eens gaan winkelen in de Decathlon en thuis gekomen met een nieuwe loopbroek en loopkousen. Dat is een van de redenen waarom ik mijn loopkledij niet aangetrokken heb. Vandaag was het een competitiewedstrijd petanque met het gekende resultaat (hetzelfde resultaat als gans dit seizoen).
Vanaf dinsdag worden de loopschoenen terug aangebonden en beginnen we met de voorbereiding voor de Natuurloop in Lier.
Tot morgen, want Flikken gaat bijna beginnen.

woensdag 1 februari 2006


Wintersmog ...

Het is een woord dat vandaag veel in de mond genomen werd. En inderdaad, de lucht boven Brussel zag er vanop de dertiende verdieping in 'de Torens' niet al te gezond uit. Aangezien het morgen van hetzelfde laken een pak zal worden, zal ik mijn loopje maar uit stellen. Een andere reden van uitstel is omdat er een weer een aanval van verkoudheidsmicroben bezig is. Hopelijk zullen de vitaminen de strijd winnen.
In de vooravond efkes in de Makro binnen geweest om onze voorraad witte wijn aan te vullen.
Wat de aankoop was, zie je op bijgevoegde foto.
Nog vlug een presentatie over 'software testing' afwerken en daarna verder opzoekingswerk doen voor onze kampeerreis naar Toscane.
Santé en tot noste keer