Hoofdmenu

donderdag 30 maart 2006

DVD Noorwegen

De zelf gemaakte DVD van onze reis naar Noorwegen is goed gelukt. Hoewel er een paar zaken nog kunnen en zullen verbeterd worden. Meer info zaterdag.
Tot Peking Express

woensdag 29 maart 2006

Zelfde rondje als maandag, ...

maar dan 'een ietsje' sneller 8km in 37:52 (gs. 12,7 km/u).
Het coderen, renderen, branden, ... met Abobe Premiere van deel 1 (55 min) van de DVD van onze reis naar Noorwegen in 1996, heeft gisterenavond 4 uur geduurd. Het bevat een hoofdmenu, met 3 submenu's (met de verschillende scenes), foto's, film, muziek, speciale overgangen tussen de scenes. Het resultaat ga ik morgen bekijken op onze home-DVD-speler. Deze eerste versie heb ik op een DVD+RW gebrand, want indien er iets zou fout gelopen zijn, dan kan ik er een nieuwe versie op zetten.
De PC waarop ik dit gedaan heb is een Medion, met 1024MB geheugen, genoeg vrije plaats op de harde schijven. De processor is een soort van Dual Core --> maakt gebruikt van de HyperTrading functionaliteit.
Toch gebruikte hij constant zo'n 85 a 90 percent van 'beide' cpu's en 900MB aan geheugen.
Info:
Adobe Premiere Elements 2.0 en Adobe Photoshop Elements 4.0 (nederlandstalige versie) heb ik gekocht in 1 pakket voor 129 euro bij Fnac. Als men ze elk appart koopt kosten ze elk min. 80 euro 't stuk.
Tot loops

maandag 27 maart 2006

Lekker ploeteren in de modder

Door de veelvuldige regen, welke vandaag soms met bakken uit de hemel kwam neergedaald, lagen de bospaden er heel modderig bij. 2,5 km modderlopen op 8 km kan leuk zijn, zeker als het dan nog vooruitgaat ook (41:02 gs: 11,7km/u). Het is eens iets anders dan op asfalt kilometers te maken.
Hopelijk blijft de temperatuur zo, dan kan de lange loopbroek tot begin volgende winter terug (gewassen) de kast in.
De bewerking van de video van onze reis naar Noorwegen uit 1996, begint goed te lukken. Vooreerst de video gecopieerd naar de PC (opgenomen met Medion PowerCinema). Het resultaat daarvan bewerkt met Adobe Premiere. Knippen, plakken overgangen toevoegen, titels, muziek, menu's, ... zijn maar een paar muisklikken weg, al is het soms toch wel wat zoekwerk. Er is bij dit pakket ook een goede handleiding, in boekvorm en online.
Tot loops

zaterdag 25 maart 2006

Wie deed daar het licht uit ??

Vandaag was het mijn beurt om in het Buggenhout bos de man met de hamer tegen te komen. Hij had zich goed verscholen achter een dikke beuk en plots stond hij daar in het midden van het bosweggetje. Er was geen ontsnappen meer aan ... zijn broer pakte ook nog mijn goei benen mee, ... en daar stond ik dan na amper 5,5 km van de geplande 12,6. Toch verder gelopen aan een iets rustiger tempo. 12,6 km in 1:07:28 (gs 11,2 km/u - gem. hs 151) De eerste 5,5 km aan 12,4 km/u.
Als reden kan ik alleen de redelijk late 'na de wedstrijd' vergadering bedenken waar ik een paar ('iets' meer dan het wettelijk toegelaten maximum) geestrijke drankjes genuttigd hebt.
Morgen ga ik dus niet naar Londerzeel, ook al omdat wij 's middags naar een eetfestijn mogen gaan ...
Tot morgen

woensdag 22 maart 2006

Niet veel te melden vandaag

In de heerlijke avondlucht een half uurtje gaan loslopen ter voorbereiding van de jogging, zondag as in Londerzeel. Zonder wind voelde de temperatuur al veel zachter aan. Volgende weekend zo'n 14 gr., maar wel regen. Men kan niet alles willen.
Vandaag heb ik een nieuwe bezoekersteller op m'n blog gezet. Hopelijk geeft deze geen irritante pop-ups.
Tot morgen

maandag 20 maart 2006

Reclame weg ?

Hopelijk is nu de hinderlijke reclame pop-up van Ilead weg. Van een paar blog-bezoekers had ik vernomen dat er telkens een nieuw venster geopend werd met 'ongewenste' informatie. Omdat ik een pop-up killer gebruik, had ik dat nog niet gemerkt.
Indien het nog steeds verschijnt, gelieve mij te laten weten. Alvast bedankt.
Vandaag staat er geen loopje op het programma en morgen ook niet, omdat ik mijn laatste bestuursvergadering bij petanqueclub Hof Ter Burst ga bijwonen.
Morgenavond gaat An haar loopschoenen aantrekken voor de start-2-run. Er is dan een infosessie en een 'demotraining'. Ze gaat er het 5 naar 10 km programma volgen.
Tot morgen

zondag 19 maart 2006

Eindelijk ... de zon

Afgezien van de koude wind, was het gisteren zalig lopen. De 21,6 km in een rustig tempo afgewerkt in 2:02:57 (gs=10,6 km/u) met gem.hs=141.
In het open veld vechten tegen de wind. Wanneer je met de wind mee liep was het best warm. De thermometer op ons terras gaf 10°C aan.
Straks ga ik op datzelfde terras in mijn zetelke zitten in de zon & uit de wind. Mooi, 't leven is mooi.
Geniet er van ...

zaterdag 18 maart 2006

donderdag 16 maart 2006

Hopelijk de laatste koude

De winter heeft lang genoeg geduurd. Steeds weer in een temperatuur lopen van iets boven het vriespunt is niet meer prettig. Hopelijk krijgen we de volgende dagen mooi loopweer.
Het loopje van daarnet (8,2 km in 43:39 - gs: 11,3 km/u) ben ik rustig gestart, aan 6' /km. Na een paar km iets versneld naar 5'30", daarna aan 5' /km en de laatst 2 km aan 4'30 /km. Na die laatste 2 "snelle" km's had ik het gevoel van nog reserve te hebben.
Zondag as is er het boompjesweekend van "Kom op tegen kanker". Je kan er je eigen boom gaan planten als uitbreiding van het bestaande Buggenhout bos. Meer info kan je vinden via de bovenstaande link.

woensdag 15 maart 2006

Finse piste

Rond het Lebbeekse 'sportstadion' is 1037 m lang. Op sommige plaatsen ligt ze er heel drassig en ongelijk bij, wat de kans op blessures doet toenemen ipv afnemen. Voor het overige is het makkelijk lopen, alhoewel ik denk dat men er minder snel op loopt dan op de straat of andere verharde ondergrond en dat het ook 'zwaarder' is.
Gisterenavond was het 4 gr. en windstil, het was precies een lenteavond. De eerste 7 rondjes afgelegd in 38'46" (gs. 11,2 km/u), de laatste 3 in 18'10" (gs. 10,3 km/u) en 2* 485m loslopen.
Zaterdag as zal ik NIET in Lier aanwezig zijn. Succes aan allen die er wel gaan deelnemen.

Volgend weekend staat er een lange duurloop op het programma.
Zondag is het boomplantdag in Buggenhout bos.
Zondagnamiddag is er de jaarlijkse karnavalstoet op den Opstal. Hopelijk regent het 's avonds, dan gaat men binnen vieren en kunnen we op een normaal uur gaan slapen.
Tot morgen
Finse piste

Rond het Lebbeekse 'sportstadion' is 1037 m lang. Op sommige plaatsen ligt ze er heel drassig en ongelijk bij, wat de kans op blessures doet toenemen ipv afnemen. Voor het overige is het makkelijk lopen, alhoewel ik denk dat men er minder snel op loopt dan op de straat of andere verharde ondergrond en dat het ook 'zwaarder' is.
Gisterenavond was het 4° en windstil, het was precies een lenteavond. De eerste 7 rondjes afgelegd in 38'46" (gs. 11,2 km/u), de laatste 3 in 18'10" (gs. 10,3 km/u) en 2* 485m loslopen.
Zaterdag as zal ik NIET in Lier aanwezig zijn. Succes aan allen die er wel gaan deelnemen.

Volgend weekend staat er een lange duurloop op het programma.
Zondag is het boomplantdag in Buggenhout bos.
Zondagnamiddag is er de jaarlijkse karnavalstoet op den Opstal. Hopelijk regent het 's avonds, dan gaat men binnen vieren en kunnen we op een normaal uur gaan slapen.
Tot morgen

zondag 12 maart 2006

Laatste petanque competitiewedstrijd

Vandaag heb ik tijdens het het afsluitendende toornooi van de indoor wintercompetitie petanque mijn laatste competitiewedstrijd gespeeld. Wegens te weinig tijd zet ik er een punt achter.
Het is het eerste jaar dat alle 3 onze deelnemende ploegen door de voorronde geraakt zijn. We hebben in een andere bezetting gespeeld, in functie van volgend seizoen. De betere jongeren bij elkaar, de ervaring en de rest (wij). 2 van onze ploegen hebben zich geplaatst door elk 2 wedstrijden te winnen. Wij waren de eerste wedstrijd vrij (= gewonnen zonder te spelen) en de 2e wedstrijd speelden we tegen een ploeg die veel sterker was en waarvan we normaal gezien zouden verliezen. In het begin leek het daar op uit te draaien en stonden we 3-10 in het verlies. Plots keerde het tij en lukte bij ons alles en hebben we die wedstrijd nog gewonnen met 13-11. Spijtig moest 1 van onze ploegen nog een barragewedstrijd spelen, waar zij onverdiend en heel nipt verloren hebben. In de 1/8e finales vielen onze 2 overblijvende ploegen tegen elkaar. De wedstrijd begon gelijkopgaand. Maar omdat 1 van onze spelers te veel 'krieken' tot zich genomen had, was ons liedje vlug uitgezongen. Toen wij naar huis kwamen moest de overblijvende ploeg nog aan hun kwartfinale beginnen. Morgen meer info over hun relaas.

Een dikke proficiat aan mijn 3 dames. Zij hebben alle 3 de 25 km lange vastenvoettocht uitgestapt. An & Lotte zelfs aan een sneltreintempo van +/- 6 km/u. Het was redelijk koud zaterdag, met regen en soms hevige sneeuw (bleef spijtig genoeg niet liggen). Ik was de 'vrijwilliger' om met 1 van onze konijnen naar de dierenarts te gaan. Beestje was (is) een beetje ziek. Hopelijk is het snel beter, want nu kruipt er zeker veel werk in de verzorging er van.
Tot morgen

woensdag 8 maart 2006

Veel volk ...

Was er op de atletiekterreinen gisterenavond. En ... de start-to-run is nog niet eens begonnen. Nog maar een bewijs dat lopen plezant en goed is voor alle leeftijden. Het is eens iets anders, dan altijd alleen lopen. Het inlopen en uitlopen kan je altijd met kennissen doen en/of je kan aanpikken bij een groepje dat uw beoogde tempo loopt. De omloop is redelijk goed verlicht en het is er veiliger dan op de openbare weg.
De Finse piste is er zo'n km lang en het baantje rond de piste bijna 500 m.
Een kwartiertje inlopen, 35 minuten tempoloop en 10 minuten uitlopen stond er gisteren op het programma. Niet overdrijven dus, want zaterdag staat de vastenvoettocht op het programma. Dat is een tochtje van 25 km met de kinderen van alle scholen uit de gemeente Buggenhout. Ze doen dit voor het goede doel. Ze kunnen zich laten sponsoren, x €-cent per gestapte kilometer.
Indien er iets niet goed oogt aan deze blog, komt dat omdat ik een paar wijzigingen aan het proberen ben.
Loop ze.

zondag 5 maart 2006

Lentegevoel ...

Deze namiddag een uurtje in het zonnetje en uit de wind gezeten, genietend van het mooie weer. Wel met een dikke pull aan. Gewoon zalig ...
Dit was een welverdiende (al zeg ik het zelf) rust na de 20,7 km van deze ochtend in 1u55:40 (gem. 10,7km/u - HS. 151). De lichte sneeuwbui was net voorbij en met het 'warme' zonnetje in het gezicht vertrokken. Op het einde van het loopje kwam de volgende bui van stofhagel uit de hemel neergedaald.
Vanaf vandaag staat ook de blog van het Opstals petanquetornooi online. De organisator heeft de blog-microbe ook te pakken.
Dit tornooi wordt voor de 12e keer georganiseerd, is enkel voor inwoners van Den Opstal, familieleden, ... en gaat door in openlucht. Er wordt enkel gespeeld voor 'de eer'. Het is elk jaar weer de ganse zomer (van mei tot half september) ambiance.
Morgen meer daarover na de startvergadering.

zaterdag 4 maart 2006


Twee nieuwe bewoners ...

Arthur & Victor zijn de 2 nieuwe mannelijke bewoners op ons adres. Samen met mij vormen ze het mannelijk tegengewicht voor 5 vrouwelijke bewoonsters (vrouw, 2 dochters & 2 hamsters). ;-))
De 2 nijntjes zijn nog niet verhuisd naar hun definitieve woonst, want daarvoor is het nog een beetje te koud. De doos is wel reeds vervangen door een 'echt' konijnenhok.

Succes voor de Oostende-Brugge lopers !!!
Tot morgen

donderdag 2 maart 2006

Laatste loopje van 42 ...

Dit betekent niet dat ik stop met lopen hoor. Nee, ik bedoel gewoon dat ik vandaag de laatste maal gelopen heb in mijn 42e levensjaar. Het was een kort loopje van 8,2 km in 44:43 (gem. 11 km/u).
Morgen een dagje verlof om 2 nieuwe tuin/garage bewoners te kopen. En 's avonds is er weer een verjaardagsdrink voor de familieleden. Dat belooft weer ambiance te worden. Zaterdag staat er normaal, als kado aan mezelf, een lange duurloop op het programma. Maar die zal misschien verplaatst worden naar zondagvoormiddag (wegens 'zware' benen :-))
Sloppel en tot morgen

woensdag 1 maart 2006

20 km van Brussel

Deze ochtend voor ik naar het werk vertrok, vlug de pc opgezet om in te schrijven voor de '20km van Brussel'. Groot was mijn verbazing dat je alleen met een kredietkaart kan betalen voor een online inschrijving. Niet ingeschreven via internet dus. De prijs 15€ vind ik ook aan de hoge kant.
Gisterenavond voor de eerste maal naar de loopclub geweest. Een kleine interval training van in totaal zo'n 5 km. Het loslopen op het einde was met iemand die ik reeds lange tijd niet meer gezien had. Hij is aan het trainen voor de start-to-run voor gevorderden van 10 -> 15 km.
Mijn oudste dochter heeft ook een aantal rondjes gelopen. Ze loopt aan een goed tempo en ze kan ondertussen blijven praten. Zit het in de genen ? Mijn vader en schoonvader waren in hun jeugd tamelijk goede veldlopers. Zij hebben beiden mooie resultaten behaald in bv. 'Cross van Le Soir'.
Gisteren was het in 71° Noord een trektocht over de Hardangerjokulen (gletsjer) in het Hardangervidda (het grootste natuurpark in N.Europa) naar Geilo in Noorwegen. Dit is een heel mooie regio. Hier zijn wij in de zomer 1998 geweest. Geilo is ook een bekend skigebied. Onderstaande foto is daargenomen (niet door ons).


Zucht ...

Sloppel en tot morgen