Hoofdmenu

zondag 30 april 2006

Kaarten Pearl Jam

Die zijn besteld. Het heeft mij +/- 2 u proberen via de pc gekost, maar het zal waarschijnlijk wel de 'moeite' waard zijn.
Gisteren namiddag viel het weer nog redelijk mee. Afgezien van de frisse wind was het toch aangenaam lopen. Er stond een trage duurloop van zo'n dikke 20 km op het programma. Gelopen in 1:59:39 - gs. 10,4 km/u - gm. hs. 143.
Vandaag is het rustdag en morgen terug een lange duurloop.
Goed verlengd WE

donderdag 27 april 2006

Snel loopje

Vandaag stond er loopje van 8 km op het programma:
1 km inlopen (4:49 - gs. 12 km/u)
4,6 km 'snel' (21:02 - gs. 13 km/u)
2,4 km uitlopen (13:01 - gs 11,1 km/u)
Dit is eens iets anders dan steeds aan hetzelfde tempo de afstand afleggen.
Morgen rustdag en zaterdag min. 20 km.
Loop ze

woensdag 26 april 2006


Niet gelopen vandaag ...

Wegens omstandigheden (TOP incident in produktie) was ik vandaag redelijk laat thuis en omdat er ook nog een bezoek aan mijn ouders op het programma stond, heb ik de loopschoenen even in de kast gelaten.
Omdat binnenkort het petanqueseizoen begint op den Opstal en sinds vandaag het terrein volledig klaar is, heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om het even te gaan verkennen ... en de vrijwillige 'aanleggers' hebben hun best gedaan. Er ligt zo'n 3cm kiezel op, gedaan met het rollen van de ballen ... leve de echte petanque. Er zullen mensen zijn die zullen zagen, maar mij zal je niet horen klagen. Hopelijk zal men dit jaar weer mooie 'wedstrijden' zien en zal er veel commentaar gegeven worden. Dit alles overgoten met menig frisse pint.
Tot morgen

dinsdag 25 april 2006

Eindelijk ...

Ze komen naar Belgie ... en wel op woensdag 30 augustus in het Antwerps sportpaleis ... Pearl Jam. Vanaf 29 april kan men kaarten bestellen. We zijn al met 3 collega's die zeker gaan.
Tot morgen

maandag 24 april 2006


Eerste BBQ vh jaar

Voor de 5e keer reeds richtte Krachtbal Club Opstal hun BBQ in om de clubkas te spijzen. En zoals altijd was het heel lekker. Sate's met frietjes.
Juist terug van een zonnig, warm loopje. Het was omstreeks 20u nog 20gr. warm. Gewoon zalig lopen was het. De verkoudheid is bijna gedaan zodat de 8km in 41:17 (gs. 11,6 km/u) redelijk vlot afgelegd zijn.

Tot de volgende keer

zondag 23 april 2006

Oef

De release 2006A zit er op en is (voorlopig) probleemloos verlopen. Voor het eerst sinds lang was ik zo vroeg thuis op een zondagse-werkdag. Op naar de volgende in juni.
Als het zo'n mooi loopweer is, is het wel niet zo leuk om binnen te moeten zitten. Gelukkig valt dit maar max. 3 x per jaar voor.
Met de verkoudheid gaat het ook de goeie kant op, zodat ik morgen kan starten met de voorbereiding van 'Dwars door Brugge'. Als ik Koen zijn tijd zie van afgelopen zaterdag op de web-log-loop, zal ik alleen maar de rook vanonder zijn loopsloefen zien komen als hij vertrekt ;-)) en heeft hij er al enen besteld als ik zal aankomen.










Vrijdag waren we uitgenodigd door mijn vader om voor zijn verjaardag te gaan eten in Restaurant Rembrand te Lebbeke. Het eten was er heel lekker (mijn keuze)

Exotisch slaatje met licht gerookte zalm en gebakken scampi
Kabeljauwhaasje onder korstje van zongedroogde tomaat
Flensjes a la Francaise

en de witte wijn mocht er ook zijn

Chateaux Bel Air Perponcher 2004 (Bordeaux)

Sante en tot morgen

vrijdag 21 april 2006

Looploze week

Vorige week vrijdag ben ik naar de doktor voor een bloedonderzoek. Het resultaat dinsdag ... alles in in orde (in topvorm zei ze). Maar sinds woensdag ben ik voor het eerst sinds lang snipverkouden. Loopneus en hoofdpijn zijn niet de geschikte combinatie om het meteen op een lopen te zetten. Gelukkig loop ik zondag niet mee in Antwerpen. Spijtig, want met het mooie werr, ... kriebelt het wel. Misschien dat ik er maandag weer tegenaan kan gaan. Dat in voorbereiding op 'Dwars door Brugge'.
Frank Spencer heeft speciaal voor de web-log-loop prachtig loopweer besteld. Het zal ongetwijfeld een onvergetelijke pracht-dag worden.
Ook nog, met het mooie weer dat men voorspeld, zal het zondag in de 'Aantweirpse' binnenstad zweten worden. Volgend jaar ben ik er daar hopelijk terug bij. Dit jaar zal ik aan de deelnemers onder jullie eens denken op het werk vanachter mij pc.

Veel looplezier aan allen volgend weekend !!!

maandag 17 april 2006

Geen wedstrijd vandaag ...

Omdat ik nog een paar werkjes te doen had thuis, ben ik deze namiddag niet naar Londerzeel geweest. Ik heb een kort loopje van 8 km in 40:54 (gs. 11,7 km/u) in en om het bos ingelast. Daar waren dank zij het mooie weer en bijhorende aangename temperatuur heel veel wandelaars.
Deze voormiddag zijn we bij mijn grootmoeder geweest. Ze wordt dit jaar 95. Ze is een beetje ziek geweest, maar begint er weer bovenop te komen. Al zegt ze dat ze begint achteruit te gaan en dat ze oud wordt ;-))
Morgen meer info over het afgelopen paasweekend en de 'gekraakte' fles wijn.

zaterdag 15 april 2006

Groene vingers

Die zijn door het langzaam stijgen van de temperatuur bij elke tuinliefhebber weer uit de kast gehaald. Die van mij hebben gisteren voor het eerst dit jaar onkruid uitgetrokken. Bij de echte 'fanaten' zal de tuin er nu reeds mooi en onkruidvrij bij liggen. Bij ons zal het iets langer duren, maar wij komen er ook wel.
De twee nieuwe grasmaaiers doen hun werk voortreffelijk. In een sneltempo wordt het gras afgeknabbeld. De twee konijntjes hebben voor het eerst in hun groot hok mogen rondcrossen. De kinderen hebben ze wel een paar keer uit elkaar moeten halen, want het is ene vrouwtje en het andere een (voorlopig toch nog) 'gezond' mannetje. Voor nakomertjes hebben we echter geen plaats.
De lange duurloop is vandaag afgewerkt in een iets sneller tempo dan mijn marathon tempo, in een zalig loopweertje.
21,5 km in 1:53:12 (gs. 11,7 km/u - hs. 152)
Een vrouwtje kwam naast mij fietsen en zei me dat ik tussen de 12 en 13 km/u liep. Ik denk dat zij best de snelheidsmeter op haar fiets eens laat nakijken ;-)) Zooo snel liep ik nu ook weer niet.
Gisteren en vandaag ook rondgereden op zoek naar het paasgeschenk voor An. Wat het geworden is, kan je bekijken op haar blog.

Zaaaalig passen en bedankt voooor die bloemen.

Loop ze

woensdag 12 april 2006

1207

Inderdaad, dat is het info nr van Belgacom. Maar vooral ... het nummer dat je in het oog zal moeten houden tijdens de 'Dwars door Brugge' op zondag 7 mei as.
Net een kort loopje van 11,2 km achter de rug in 1:02:39 (gs.10,7 km/u). Het was redelijk zwaar, omdat ik een dik uur eerder 2 borden Tagliatelli met varkensvlees en Provencaalse saus naar binnen gewerkt had :-(. Sorry, maar het moest maar zo lekker niet zijn :-))
De drukte op het werk begint weer een hoogtepunt te bereiken. Zoals altijd net voor het in produktie gaan van nieuwe software, begint alles raar te reageren en moeten er hier en daar brandjes geblust worden. Gelukkig allemaal zonder veel erg. Is Murphy terug in het land ? Hopelijk is alles in orde tegen zondag 23/04.
Loop ze

maandag 10 april 2006


Terug van effe weggeweest

Afgelopen weekend hebben we met ons gezinnetje 4-dagen doorgebracht in vakantiepark Weerterbergen in Weert (NL). In de aanloop ervan, hebben we vrijdag eerst een kerkhof met 20.000 oorlogslachtoffers bezocht in de buurt van Lommel. Allemaal jonge mensen van rond de 20. Daarna het stadje zelf bezocht en de film Ice Age 2 meegepikt. Een hillarische prent, van begin tot einde. Ammusement voor jong en oud.
Het weekend zelf, werd een zwem, loop, rust en smul tussendoortje. Er is daar een subtropisch zwembad, je kan er uren in de bossen wandelen of lopen, fietsen, er zijn goeie eetgelegenheden. Een 'koopjes' bezoek aan de stad Eindhoven stond ook op het programma. Een winkelmarathon is eens iets anders dan er eentje lopen :-)). Vandaag een snel loopje van 8 km in 37:49 (gs. 12,7 km/u).
Zondagvoormiddag heb ik de start van de marathon van Rotterdam meegemaakt vanuit mijn luie zetel. In zo een massa starten moet een heel apart gevoel geven.
Loop ze en tot morgen

woensdag 5 april 2006


Koud loopje

En ik die dacht dat mijn lange loopbroek tot dit najaar in de kast zou mogen blijven liggen. Goed mis dus. Gisterenavond stond er een stevige, koude N-wind, die de 6 gr. veel kouder deed aanvoelen ondanks het lentezonnetje. Daardoor zijn de 14,8 km in 1:15:13 (gs. 11,8 km/u) afgelegd ipv het geplande duurloopje.
Hopelijk is de wind niet zo hard en koud zaterdag as in Rotterdam.

Aan ierdere deelnemer vd marathon van Rotterdam ... succes en dat je je droomtijd moge lopen !!!

De foto is het flesje wijn dat ik 'gekraakt' heb. Het is een geschenk gekregen voor mijn verjaardag. Het is geen top-wijn, maar hij is best te drinken bij pasta's of gewoon als aperitief op een zondagmiddag.
Dank aan An voor het nemen en bewerken vd foto.

zaterdag 1 april 2006

Trage duurloop

Een trage duurloop van 20,6 km in 2:01:03 (gs. 10,2 km/u - gem. hs. 142) is gelukt. Het is niet simpel om aan een lage hs te lopen. Steeds maar de neiging hebben om sneller te gaan lopen en toch ingehouden lopen is niet zo makkelijk.
Gelukkig heb ik gekozen om deze namiddag te lopen, want deze voormiddag viel de regen met bakken uit de lucht. Aan het containerpark heb ik een dappere (kletsnatte) loper gezien.
De aanpassingen aan de DVD (zie stukjes vorige dagen) zijn klaar. Nu nog 4 uur tijd vinden om hem te renderen en branden op een schijfje. Zal voor morgen zijn.
Loop ze