Hoofdmenu

zondag 25 juni 2006

Moulin Bloes

Zo heet het kleine festivalletje in ons dorp. Het lawaai van de optredens gisterenavond viel best mee. Heb er geen last van gehad. Dus deze ochtend op tijd opgestaan, naar de bakker, de mis (gezinsviering) en rustig gaan lopen - 8km - 41:50 (gs.11,5 km/u). Een goed gevulde voormiddag dus.
PS. Onze vakantie in Toscane is in het dorpje Casale Marittimo even ten oosten van Cecina. Het is voor ons de eerste keer dat we naar Italiƫ trekken. Meestal gaan we naar Frankrijk of Noorwegen.
Tot morgen

zaterdag 24 juni 2006

Oef ...

Of eindelijk ... zullen veel gehoorde uitdrukkingen geweest zijn die gisteren bij het einde van de examens geuit door werden vele leerlingen en ouders. Hier was het niet anders. Lotte (4e lj) heeft het heel goed gedaan. In de loop van het schooljaar had ze een dipje, maar ze heeft zich heel goed herpakt. Sanne (3e wet) houdt ons nog even in spanning, al denk ik dat ze ook een goed resultaat behaald zal hebben.
Gisteren en vandaag zijn we de laatste inkopen gaan doen voor onze kampeervakantie in Toscane (iets ten zuiden van Pisa). Binnenkort kunnen we weer gaan pakken.
Deze namiddag even een tamelijk 'snel' duurloopje van 11,2 km in 55:28 (gs.12,1 km/u). In het bos was het zalig koel. Door zo vlug te lopen kon ik nog net live de finale van de beker van Opstal (petanque) meepikken in het Torenhof.
Morgen proberen op tijd op te staan om voor de onweders te kunnen gaan lopen. Misschien moeilijk want er is vandaag (en ook morgen) een klein blues festivalletje in ons dorpje.
Tot morgen

dinsdag 20 juni 2006

Tussen de soep en de pattatten

toch eens gaan lopen voor een korte interval training.
0,50 km inlopen
2,10 km - 9:13 - 13,7 km/u - 4:23/km
2,00 km traag
1,03 km - 4:27 - 13,5 km/u - 4:37/km
1,00 km traag
0,59 km - 2:20 - 15,1 km/u - 3:58/km
Dat laatste was wel ... alles geven ...
Eindelijk goed nieuws voor Real Software ? Hopelijk. Indien niet, we zullen het ons donderdag as niet aan ons hart laten komen tijdens de BBQ in Kontich. Het zal er zoals gewoonlijk 'vollen bak' (of buik) zijn.
Tot een dezer ...

zondag 18 juni 2006

Drukke tijden

Omdat de kinderen examens hebben, er veel werk in de tuin is, het petanqueseizoen op den Opstal in volle gang is, de voorbereiding van de reis op kruissnelheid komt, ... blijft er weinig tijd over om te lopen en te bloggen. Toch heb ik afgelopen week nog 2x 11,2 km gelopen in 1:02:14 (10,8 km/u) en 1:00:00 (11,2 km/u).
In de tweede helft van het jaar gaat er hopelijk meer tijd vrijgemaakt kunnen worden om aan een aantal loopwedstrijden deel te nemen. Een marathon past niet in de planning dit jaar. Wel 1 of meer halve marathons, alsook enkele kortere wedstrijden in de omgeving.
Nog een warme zondagavond

zondag 11 juni 2006

Zalig weertje

Niet om te lopen of werken, gewoon niks doen, luieren, lesstof van de kinderen opvragen, ... meer moet dat niet zijn.
Gisterenvoormiddag wel geprobeerd om te lopen. Tot aan het bos ging het vlot, maar daar was het vochtig warm en bijna geen zuurstof. Overgeschakeld op wandelen dan maar. De weg terug in een rustig tempo weer naar den Opstal. Het was echt te warm. Indien ik in het weekend 's morgens vroeger uit mijn bed zou geraken, zou ik misschien eens een ochtendloopje kunnen doen.
Gisterenavond was er de traditionele BBQ ter gelegenheid van de verjaardag van een nichtje. En zowel het eten en de drank waren voortreffelijk. Het was de eerste 'echte' BBQ van het jaar. Laat er zo nog maar een paar komen ;-))
Vandaag ... niks gedaan, gewoon geprofiteerd.
Het leven kan toch mooi zijn ...

donderdag 8 juni 2006

An did it ... nen dikke proficiat van ons hier allemaal

Vandaag heeft An haar 10 km start-to-run test afgelegd. En met succes. Ze heeft haar 10 km rustig uitgelopen zonder te forceren in 1:10:23. Er waren 21 starters vandaag en iedereen heeft het ontdanks de warmte redelijk vlot uitgelopen. Zalig om vanop het terrasje de atleten bezig te zien.
Op de loopclub ben ik een aantal vrienden tegengekomen en een paar van hen gaan deelnemen aan de halve kustmarathon eind september. Wie weet ...
Wegens tijdsgebrek zal er door mezelf niet veel meer gelopen worden deze week.
Geniet van het warme weer de volgende dagen.

maandag 5 juni 2006

Lekker loopweertje

Gisteren en vandaag was het een lekker loopweertje. Afgezien van de strakke, frisse wind misschien. Gisteren stonden er 12,8 km op het menu (1:08:24 - 11,2 km/u - 5:20 /km) en als dessert vandaag 20,5 km duurloop (1:54:37 - 10,7 km/u - 5:35 /km).
Aan het einde van mijn loopje, kwam ik Jan VT tegen. Die vroeg me of ik nog een toerke met hem wou meelopen. Daarvoor heb ik vriendelijk bedankt, omdat ik geen zin en 'brandstof' meer had voor nog eens 15 a 20 km.
Toen ik deze namiddag uit de wind en in het zonnetje liep, vond ik het zelfs redelijk warm. Dat deed mij spontaan denken aan de bloggers die in Gent aan het lopen waren. Iedereen zal het zeker warm gehad hebben in die smalle Gentse straatjes.
Vandaag heeft An haar laatste duurloop gedaan voor de 10 km van nu donderdag as. Ze zal lopen als een trein. We zullen met z'n allen duimen.
Tot morgen

vrijdag 2 juni 2006

Blogger eindelijk in het Nederlands

Inderdaad, toen ik inlogde vond ik bepaalde Engelstalige benamingen niet meer terug. Blijkt dat de volledige site van Blogger vertaald is naar het Nerderlands, zelfs de Help functionaliteit. Heel praktisch is dat.
Op de Golden League meeting in Oslo heeft Kim Gevaert (redelijk) makkelijk de 200m wedstrijd gewonnen. Tia Hellebaut (1m98 = nieuw BR) werd 2e in haar wedstrijd. Straffe madammen.
Woensdag een interval training ingelast (2*560m en 2*660m aan een gs. 13,8 km/u).
Vandaag 3 korte loopjes van totaal 6,56 km in 31:37 - gs. 12,4 km/u.
Morgen zal het weer eindelijk toelaten om onze kampeertent eens op te zetten. Het is reeds 3 jaar geleden dat we ze gebruikt hebben en hopelijk is er door het niet gebruiken geen schade aan. Dit jaar trekken we voor 2 weken naar Toscane in Italie. De kunst, het eten, de wijn, de natuur, ... nog effe en weg zijn wij.
Goed weekend en veel warm loopplezier