Hoofdmenu

zaterdag 30 september 2006

L.O.M.P.

Dat is de enige omschrijving voor het voorval van donderdagavond. Getackled door de aluminium poot van ons salontafel met als gevolg dat mijne kleinste teen op 1 plaats een mooie blauwe kleur vertoond. Tja, pantoffels verhelpen zo iets. Ik ben echter niet gewend om dat te aan mijn voeten te hebben. De meesten lopen hier thuis op kousen of op blote voeten.
Door dat voorval heb ik deze week dan ook niet meer gelopen. Morgenvroeg ga ik eens proberen op de loopband en als ik geen pijn meer voel ga ik deelnemen aan de wedstrijd in Heizijde. Anders wordt het een looploos weekje.
Aan de ploegen van petanqueclub Hof Ter Burst wens ik een goed, zorgenloos seizoen (vooral de Kazzen, nonkel Bart, Gerry, Piet & Tom). Voor hen begint het allemaal morgen.

Tot de volgende keer

dinsdag 26 september 2006

Het liep lekker

Deze avond voor het eerst in maanden terug op de Finse piste aan de Lebbeekse atletiekpiste gelopen. Op hetzelfde moment als ik begon Albert, een loper uit Buggenhout aan zijn loopje. Wij lopen allebei aan ongeveer hetzelfde tempo, wat het makkelijk maakt om samen te lopen en ook nog gans de tijd te praten. Daardoor vlogen de 10 rondjes van elk 1,05 km vlug voorbij (52' - 4:57 /km - 12,1 km/u). Raar dat het zo vlot ging, want zaterdag was toch lastiger.
Er was heel veel volk op en rond de piste en dit omdat de nieuwe 5 km 'start-to-run' sessie gestart is. Joggen-lopen-bewegen is gezond en gelukkig zien steeds meer mensen dat in.

Tot de volgende keer

zaterdag 23 september 2006

Kussnachtloop in Buggenhout bos

Vandaag werd voor de tweede keer de Kussnachtloop in Buggenhout bos georganiseerd. Deze ochtend zag het er grijs, maar droog uit. Na de middag kwam het zonnetje er door en werd het een prachtige, warme najaarsdag. Door dit mooie weer zijn er in totaal meer dan 400 deelnemers aan de start gekomen van de diverse wedstrijden. Het is er 3 eur inschrijvingsgeld, je krijgt er een t-shirt voor. Er zijn alleen geldprijzen voor de eersten. Alle andere lopers keren met een mooie loopervaring rijker huiswaarts. En mooi is het zeker in ons bos. De 10 km wedstrijd is 4x hetzelfde rondje van 2,5 km, maar dat stoort niet omdat we gewend zijn om daar te trainen.
Om 15u30 stipt werd de start gegeven en zat onmiddellijk in een groepje dat er een aardig tempo op nahield. Het eerste rondje van 2,5 km in 11:28 en het 2e in 11:34. Een ietsje te snel want het 3e en 4e rondje waren 1 min trager (12:39 en 12:35). Mijn eindtijd was 48:07 (gs. 12,5 km/u) Ondank de iets tragere tijd dan vorig jaar (47:29) toch best tevreden dat ik opnieuw onder die 50 min. grens gebleven ben.

Deze avond eens rustig relaxen en morgen genieten van een heerlijke 'kermismaaltijd'.

Tot de volgende keer

dinsdag 19 september 2006

Kermisweekend

Het is weer zo ver. Volgend weekend is het kermis op den Opstal. Vrijdagavond is er buiten de kookles, niks te beleven. Zaterdag is er in de namiddag kinderjaarmarkt, ... en de jaarlijkse Kussnachtloop in Buggenhout bos. Dit laatste heeft echter niks met de kermis te maken, maar valt toevallig in hetzelfde weekend. Zaterdagavond is het openlucht fuif van de chiro. Deze gaat door in een tent op het plein tegenover ons huis. De jaarlijkse slapen met oordopjes nacht. Op zondag is er dan de kermis met enkele optredens, welke gelukkig in de vroege vooravond reeds afgelopen zijn. Op maandag is er de traditionele jaarmarkt. Hiervoor neem ik geen verlof meer. Zo diervriendelijk ben ik nu ook weer niet dat ik daarvoor thuis blijf.
Als voorbereiding op zaterdag 7 km gelopen in 31:50 (gs.= 13,2 - 4:33/km) en 1 km rustig uitlopen.
Morgen is rustdag en donderdag een rustig toertje van 11 km rond ons dorp.

Tot de volgende keer

zondag 17 september 2006

Kookblog is klaar

Het afgelopen weekend heb ik buiten het uitvoeren van allerhande klusjes ook mijn kookblog afgewerkt. Buiten een paar details is hij helemaal klaar. Dank aan An voor het mooie logo en het bewerken van de foto's van de zelf bereidde gerechten. 1 maal per week (hopelijk zondagavond) zal je er kunnen lezen en kijken wat wij vrijdagavond op de cursus 'Gastronomisch koken' gemaakt hebben.
O ja, vandaag heb ik ook nog 13,8 km gelopen in 1:13:35 - gs. 11,3 km/u - 5:18 min/km.

Tot de volgende keer

woensdag 13 september 2006

Pearl Jam

Via de site van Pearl Jam hadden wij gemerkt dat je offciele bootlegs van hun concerten kan verkrijgen. Voor de prijs net geen 10 USD is de volledige opname van het concert in het Antwerps sportpaleis te downloaden. Dat heb ik dan ook gedaan. De kwaliteit van de muziek is stukken beter dan in het sportpaleis zelf, waar de klank regelmatige heen en weer botst dat het soms niet meer mooi is. Er zitten zelfs een paar foto's bij. Een prachtconcert nu ook thuis te (her)beleven ...
Zo'n initiatief zouden nog meer artiesten moeten doen.
Gisteren een snel loopje gedaan van 8 km in 37:49 (gs=12,7 - 4:44/km).
Tot de volgende keer

zondag 10 september 2006

Nieuwe blog

Vandaag heb ik besloten om mijn vorderingen op kookgebied ook op blog te zetten. Het is een volledig nieuwe blog en zal slechts 1 of 2 maal per week aangepast worden. De naam is reeds bekend, maar het resultaat is (nog) niet om aan te zien. Wanneer het aan de wereld geopenbaard zal worden kunnen jullie als eersten hier lezen ;-))
Deze ochtend heb ik het traditionele kort loopje van 8 km gelopen in 41:18 (gs=11,6). Het liep stroever dan verwacht. Gelukkig maar dat ik dit weekend geen wedstrijd ben gaan lopen, want de goeie benen had ik blijkbaar thuis gelaten.

Tot de volgende keer

zaterdag 9 september 2006

Niet gelopen vandaag

Wegens het goede weer om ramen te verven en in de tuin te werken heb ik vandaag niet deelgenomen aan de Regenjogging (What's in a name) te Grembergen. Morgenochtend ga ik toch proberen om op tijd uit mijn bed te rollen om alsnog enkele kilometers te lopen en dit voordat we bij mijn ouders 'Lebbeek kermis' gaan vieren.
Sinds eind deze week weet iedereen waar het wreedzame dorpje Opstal ligt ... Op alle TV stations waren onze mooie kerk, Tapperij Beukenhof, ... te bewonderen.
Gisterenavond is de cursus Gastronomisch koken gestart. Wij zijn met 18 cursisten en hebben ons eerste (voor)gerechtje mogen prepareren en ook opeten. Meer daarover ...
Tot de volgende keer

donderdag 7 september 2006

Loopband

Wegens tijdsgebrek had ik beslist om binnen te lopen. Daardoor heb ik zojuist mijn eerste loopbandsessie achter de rug en vind het een ideaal 'masjien' om aan een bepaalde snelheid te lopen over een bepaalde afstand/tijd.
Loopje van 5 km:
1 km tegen 10 km/u
1 km tegen 11 km/u
1 km tegen 12 km/u
1 km tegen 13 km/u
1 km tegen 14 km/u
Vanaf morgenavond volg ik aan de avondschool de cursus 'Gastronomisch koken voor beginners'. Dit gaat door, elke vrijdagavond van het komende schooljaar.
Om deze reden zijn er dan ook een aantal wedstrijden over langere afstand welke doorgaan op een zaterdag geschrapt van mijn kalender.
Zaterdagavond is er de halve finale van het Opstals petanquetornooi met oa het team van mijn schoonbroer Kazzen, nonkel Wim en nonkel Bart. Hopelijk winnen ze, zodat zij ook dit jaar de finale spelen.
Tot de volgende keer

maandag 4 september 2006

Restart

Na een looploos weekje terug de draad opgenomen met een traag loopje van 8 km in 45:03 (gs.= 10,7km/u - 5:38/km).
Met de goede weersvooruitzichten heb ik morgen een dagje verlof genomen om een paar huis- en tuinwerkzaamheden uit te voeren, welke door het slechte weer in augustus steeds uitgesteld geweest zijn.
Woensdagavond van 17u30 - 20u30 cursus gaan volgen bij Real Software en donderdagavond het laatste loopje voor de wedstrijd van zaterdag (Regenjogging in Grembergen).
Tot de volgende keer

zondag 3 september 2006

The MFT ...

Die mannen kunnen ambiance maken. Ze beginnen een bepaald nummer te spelen waartussen er stukjes uit andere liedjes gevlochten worden. De toeschouwers volgenden gewillig de gekke aanmaningen van de leden van de groep. Na anderhalf uur amusement was het voorbij.
En ... het bleef droog (toch tot 1u30).
Vandaag uitgeslapen en deze middag veel gegeten (witloof in kaassaus en aardappelpuree), zodat er van lopen niets in huis gekomen is.
Tot de volgende keer

zaterdag 2 september 2006

Joggings.be ...

Is niet meer wat het was. Er is 1 of meerdere flauwe plezante geweest die de site gehacked heeft en zo is veel info die er op stond verloren. Wie houdt zich daar nu mee bezig.
Gisteren is de after drink van onze laatste (en gewonnen) petanquewedstrijd op den Opstal aardig uitgelopen. De brouwer uit Leuven zal vandaag een tandje moeten bijsteken om de voorraad aan te vullen.
Straks om 23u treden The Magical Flying Thunderbirds op in Buggenhout en ik heb de eer onze oudste dochter te gaan halen na het concert. Geen probleem wij maken van de nood een deugd en pikken dit optreden ook graag mee. Ambiance verzekerd. Hopelijk blijft het droog.
Tot morgen