Hoofdmenu

dinsdag 31 oktober 2006

Sinds 16u is voor mij een heel lang weekend ingegaan. Thuis tem zondag, zalig. Het is sportief ingezet met een loopje van 8 km in 41:45 (gs. 11,5 km/u - 5:13 /km) op de loopband daar het reeds regende op den Opstal. De volgende dagen staan er nog een paar sessie op het programma en wie weet, doorbreek ik eind volgende de 1.000 km grens. Op zich niet zo veel kilometers, maar het was dit jaar ook niet de bedoeling om te trainen voor een marathon. Misschien zit dat er wel aan te komen in de loop van volgend jaar, want de BRRC kalender is vandaag in mijn inbox 'gevallen', en daar staan een paar interessante wedstrijden op.
Morgen gaan we met de familie naar het tennistornooi in Hasselt. Een ganse dag tennis kijken voor een schappelijke prijs. We zullen er oa Kirsten Flipkens, Caroline Maes en ... Kim Clijsters aan het werk zien. Het fototoestel en de filmcamera staan reeds klaar om alle hoogtepunten vast te leggen. Dit wordt een tennishoogdag voor onze dochters. Je ziet nl. niet alle dagen deze 'sterren' live aan het werk.
Donderdag een verslag.
Tot de volgende keer

zondag 29 oktober 2006

Restart

Vandaag 8 km gelopen zonder problemen tijdens of achteraf. Hopelijk is het probleempje met mijn klein teentje helemaal van de baan. Vanaf nu kan ik beginnen te trainen voor de 10 km loop van Gaston Roelants te Laken in december. Maar, misschien pik ik ondertussen ook een natuurloopje mee in Lier.
Zo nu en dan zijn er nog problemen met het uploaden van gegevens bij blogger.com. Hopelijk zijn deze van korte duur. Om zo weinig mogelijk data te verliezen heb ik ALLE postings naar een document op maar pc gekopieerd.
Deze week wordt een korte werkweek, 2 dagen werken en 5 dagen thuis. Hopelijk blijft het zacht loopweer. Vandaag was het op ons terras zo'n 20 gr. Dat mag nog wel even blijven zo, vooral om de mazoutfaktuur een beetje te verlichten. Want de kostprijs voor 1.500 l is wel een serieuse knauw uit het huishoudbudget.

Tot de volgende keer

zaterdag 28 oktober 2006

Problemen bij of met blogspot !!!

Deze zijn precies voorbij. Daardoor heb ik bijna een volledige dag geen updates van mijn blogs kunnen doen.
Vandaag heb ik ondanks het mooie weer voornamelijk computerwerk gedaan, backups genomen, ...
De halloweentocht rond den Opstal was een groot succes met meer dan 250 deelnemers.
Morgenvroeg (na het extra uurtje slaap) ga ik proberen nog eens te lopen. Ik heb de tape van mijn tenen gedaan en heb voorlopig geen last.

Tot morgen

donderdag 26 oktober 2006

Cullinaire bezigheden

Vandaag was ik van plan om 10 km op de loopband te lopen, maar daar is niks van in huis gekomen. Waarom, awel ... het oudercomite van de Vrije Basisschool van Opstal organiseert morgenavond een halloweentocht in de veldwegels rond ons dorp. Aangezien An verantwoordelijk is voor het uithollen van de pompoenen en er met dat vruchtvlees iets nuttig gedaan moest worden heb ik een keteltje pompoensoep klaargemaakt. Het overige vruchtvlees zit in de diepvries. Het recept zelf zat nog redelijk vers in mijn geheugen, omdat we vrijdag ll diezelfde soep gemaakt hebben in onze cusrus, gastronomisch koken.
Ook heeft ze op mijn vraag bladerdeeg gekocht, omdat ik mijn collega's analysten en testers morgen een appelflap als ontbijt wil aanbieden. Deze zijn juist uit de oven en Lotte wil er reeds haar tanden in zetten. Ze zal nog effe moeten wachten. Ze kan er ook nog eentje mee doen naar 't school (ik denk om er mee gaan te stoefen ;-)))
Omdat ik gisteren opnieuw last had van mijn blessure, maar nu aan het gewrichtje zelf, kwam deze loopvrije dag wel goed uit. Hopelijk is het tegen volgend weekend genezen, zodat ik eindelijk terug een beetje kilometers kan lopen zonder hinder.

Tot de volgende keer

zondag 22 oktober 2006

Weekteller = 2,5 km

Inderdaad, sinds een paar dagen heb ik bijna geen last meer van mijn teenblessure (mag wel na 3,5 weken) en gisterennamiddag heb ik mijn loopkleren aangetrokken en de loopband aangezet voor een kort 'tochtje' van 2,5 km a 10 km/u. En ... tijdens het loopje, erna + tem vandaag niets gevoeld. Ik zal echter toch nog tot woensdagavond wachten om te zien of de klachten terug komen voor ik weer de loopband op ga. Dan zal het waarschijnlijk voor 5 a 10 km zijn.

Meer info volgt later - het is Marathon op Canvas !!!

Tot de volgende keer

zondag 15 oktober 2006

Wat kan men doen op een mooie zondagnamiddag ??

En je kan niet lopen ... Ofwel val je in slaap in je luie zetel, ofwel ga je in de tuin werken, ofwel ga je wandelen of fietsen. Wel, voor het eerst dit jaar heb ik een 'lang' toertje gefietst. Zo'n 22,5 km vanuit Opstal naar Buggenhout, de Scheldedijk op tot in Mariekerke. Daar was ik juist op tijd om de 'GRATIS' overzet te nemen richting Moerzeke en Hamme. Via deze oever terug naar Baasrode waar ik opnieuw een veer nam (ook 'gratis') om terug te keren naar Opstal. De gratis veerdienst (ter beschikking gesteld door de Vlaamse overheid) is een mooi initiatief waar op mooie dagen heel veel gebruik van gemaakt wordt door wandelaars en fietsers. Het Scheldeland is mooi en rustig met zijn polders, kreken, rietvelden, ... kortom een plaats om tot rust te komen. Indien mogelijk zal ik hem nog eens fietsen, maar dan met nog een 10 a 15 km extra (bv. tot in Temse). Een andere mogelijkheid is om tot in Mariekerke en terug te lopen, goed voor een dikke 20 km lange duurloop.

Tot de volgende keer

maandag 9 oktober 2006

Effe niet lopen ...

Is vandaag door de dokter verlengd tot 3 a 6 weken. Waarom ? Wel, ik heb zo'n 1,5 week geleden tegen onze salontafelpoot gelopen (zie L.O.M.P.), met als resultaat dat er ofwel een barstje in mijn kleinste teen is ofwel hij gebroken is. Aangezien men van zo een klein scharminkel geen foto's neemt en het ook niet in de plaaster legt, is het gevoon gespalkt met tape. Indien het een voetbeentje geweest zou zijn, was er wel een foto nodig en bij een breuk of barst ook een plaaster. Ik heb dus nog geluk (?)



Gisteren was het familiefeest voor de afstammelingen van 'Laazen Sooiken'. Dat is mijn over-grootvader. Hij was de vader van Jan Frans, Pelagie, Rozalie, Jean Baptist Leon, Monica Jeanne en mijn grootvader Frans. Het was een leuke bijeenkomst met lekker eten en drinken. Meestal zie men zijn verre familie bij minder prettige 'gebeurtenissen'.

Menu:

Aperitief met hapjes
Rivierkreeftensalade Exotic
Pompoensoep met korstjes
Tongfilets met heilbot in witte wijnsaus
Parelhoen Fine Champagne
Dessertenbord en koffie

Smakelijk en tot de volgende keer

vrijdag 6 oktober 2006

Eindhovenlopers

Succes aan allen die zondag as in Eindhoven de volle of de halve marathon gaan lopen. Dat jullie de je beoogde tijd mogen lopen.

Tot de volgende keer

donderdag 5 oktober 2006

Niet gelopen ... wel genoten

Voor de verandering heb ik gisterenavond de Superano ham (Grega) aangesneden en gedegusteerd met een ander typisch Buggenhouts produkt, nl Kwak bier (Brouwerij Bosteels). En ik moet zeggen de combinatie van smaken valt heel goed mee. De Buggenhoutse ham is niet zo gekend in ons landje, spijtig want ze is zeker even goed als de Italiaanse, ... Ze smaakt ook het best bij een niet te zoet, blond bier. Karmeliet en DeuS zijn 2 andere bieren van bovengenoemde brouwerij.

Smakelijk, sante en tot de volgende keer

woensdag 4 oktober 2006

Saai

Zo kan ik in 1 woord samenvatten wat ik vind van het tijdelijk niet kunnen/mogen lopen. Goed loopweer en binnen moeten zitten ... het kriebelt om de loopschoenen terug aan te trekken. Ik zal maar wijselijk geduld hebben.
De verkiezingen ... jongens waar zijn ze mee bezig. Van deur tot deur gaan ze zich voorstellen en wanneer het geen verkiezingen zijn, kan er nog genen goeiendag af. Toen ik van het werk naar huis reed, stond er zelfs een kandidate met een heeeel groot bord met haar naam, lijstnr, foto aan een druk kruispunt. Ge moet er goesting voor hebben. Politiek is niks voor mij, want ik zeg (soms een beetje te snel) mijn gedacht ;-))
Gelukkig mogen wij zondag as na het uitvoeren van onze 'vaderlandse' plicht onze benen de onder tafel steken op een familie(eet)feest en hoeven wij niet op te draven als bijzitter of teller.

Tot de volgende keer

zondag 1 oktober 2006


Efkes niet lopen

Deze week zal de 'geschiedenis' in gaan als loop-loze week (er zijn er al een paar geweest dit jaar). Ik heb nog steeds te veel last van de vorige week opgelopen 'kwetsuur' en heb geen zin om al na bv. 1 km te moeten stoppen tijdens de vandaag geplande wedstrijd.
Deze namiddag zijn we met de fiets naar de Buggenhoutse bedrijven gereden welke mededen met de 'Open Bedrijvendag', nl Ontex & Grega. In Ontex kon men een zak vullen met gratis producten. Bij Grega werd ons uitgelegd hoe een Grega- en Patta Grega ham bereid worden. En er kon ook geproefd worden. Wegens het goed in de smaak vallen van de aangeboden producten, waren wij niet in staat om de geldbeugel dicht te houden, dus hebben we maar een stuk(je) meegebracht. Deze avond voor de TV met een goeie Karmeliet erbij ... mooi, 't leven is mooi

Tot de volgende keer