Hoofdmenu

dinsdag 28 november 2006

Cullinair genieten

Dat is wat we vorig weekend gedaan hebben. Zaterdag hebben we zelf voor chef kok gespeeld en zondag hebben we ons laten bedienen. Die van de Michelin gids hebben ons weer over het hoofd gezien. Dat is nu elk jaar hetzelfde ;-)) Niet getreurd, zolang wij maar kunnen genieten van de lekkere spijzen en dranken.
Met de klas van de cursus 'Gastronomisch koken voor beginners' gaan van op vrijdag 22 december naar restaurant Eyckerhof te Bornem.
En tussendoor wordt er soms ook nog gelopen, zoals deze avond. In het begin liep het van geen kanten. Na zo'n 5 km begonnen de benen en de adem op toeren te komen, zodat het einde toch nog ietsjes sneller kon afgelegd worden.

Gelopen: 8,31 km - 45:51 - gs. 10,8 km/u (5:31 /km)

Tot de volgende keer

vrijdag 24 november 2006

Een dagje verlof

Dat kan eens deugd doen. 'Uitslapen' tot 6u40, rustig opstaan, boterhammetje eten, klaarmaken en de deur uit voor een duurloop van 21,5 km. Het was heel lang geleden dat ik nog zo ver gelopen had. Onderweg ben ik dat klein manneke met zijn grote hamer tegengekomen. Gelukkig ik kon hem nog net ontwijken. De laatste kilometers was mijn brandstoftank leeg, maar ik ben toch blijven doorlopen. Deze namiddag recuperatie (kleine karweitjes aan de pc). Ik denk dat ik morgen de stijfheid van mijn benen nog erger ga voelen dan vandaag. Ze zullen die lange duurlopen toch weer gewoon moeten worden.
Straks naar de 'Gastronomisch koken voor beginners' les en deze nacht de dochter gaan afhalen aan de fuif (ze wordt maar 1 keer 15 ). Morgen wordt die gebeurtenis op gepaste manier gevierd met de familie en dan mag ik hen het resultaat van mijn (tot hiertoe beperkte) kookkunsten laten proeven.

Gelopen: 21,55 km - 2:05:17 - gs. 10,2 km/u (5:52 /km)

Tot de volgende keer

woensdag 22 november 2006

Bedankt weergoden

Toen ik deze avond buiten kwam begon het lichtjes te regenen. De weergoden bemerkten dat ik aan mijn loopje begon en hebben de regenkraan dicht gedraaid tot ik thuis was. Waarvoor ik hen heel dankbaar ben.
In het begin heb ik zo snel gelopen dat de gps sateliet(en) mij niet hebben gedetecteerd ;-)) Of was het gewoon omdat ik niet genoeg geduld had tot ze mij gevonden hadden in onze tuin ?
Morgen de laatste werkdag ... en dan een lekker lang 3-daags weekend @home.

Gelopen: 6,30 km - 0:31:17 - gs. 12,1 km/u (4:58 /km)

Tot de volgende keer

zondag 19 november 2006

Trappistenavond - deel 2

Afgelopen weekend was redelijk volgeboekt. Op bezoek bij mijn grootmoeder (kranige dame van 95) die naar eigen zeggen begint oud te worden ;-), winkelen bij Decathlon, gaan lopen en een aantal biertjes gaan proeven op de trappistenavond. Het waren er meer dan 2, maar geen nood, het Torenhof is net naast de deur. Het beste bier dat uit de smaaktest kwam was de Westvleteren van 8 gr. De 12 gr is een beetje te straf en te zoet. De donkere trappist uit Achel was iets te flets van smaak. Van de 7 ECHTE trappistbieren waren er 6 te verkrijgen (Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle, Westvleteren). Alleen de 'La Trappe' was er niet.
Deze namiddag stond er een bezoek aan de postzegelbeurs Belgica '06 op het programma. Normaal zouden we ook het Atomium bezoeken, maar daarvoor was het reeds te laat en het zicht was niet zo helder.

Gelopen: zaterdagnamiddag - 11,2 km - 0:58:04 - gs. 11,6 km/u (5:11 /km)

Tot de volgende keer

donderdag 16 november 2006

Op een mooie lentedag ??

Op 16 november ??? Er is precies iets niet in orde met de seizoenen. Ondanks de lichte regen en de harde wind was het deze vooravond aangenaam lopen. In het bos waar er weinig of geen wind was, was het zelfs warm. Normaal gezien zou men bijna weggeblazen moeten worden door de herfststormen. Rare jongens ... die weergoden.
Voor het eerst zijn de gps satelieten mij niet kwijtgeraakt in het bos. Als er tijdens de zomer een dik bladerdek is, dan verliezen ze makkelijk contact met mijn Forerunner 201. Omdat ik dat weet gebruik ik hem ook niet tijdens de zomerse boslopen. Enkel tijdens het 'straatlopen'.
Het loopje vandaag bedroeg 7,77 km en is afgelegd in 0:40:09 (gs. 11,6 km/u - 5:09 /km).
BTW ... sinds vandaag staat mijn jaarteller op 1.001,5 km. Nog 134,5 km en ik heb er evenveel kilometers opzitten als vorig jaar.
De volgende dagen worden heel druk, zodat ik niet weet of de geplande 21 km wel gelopen kunnen worden. Indien niet, dan maar een volgende keer.

Tot de 'volgende keer'

maandag 13 november 2006


Trappistenavond
Op zaterdag 18 november organiseert de muziekkapel van Chiro Hemo Opstal haar jaarlijkse Trappistenavond. De toog van zaal Torenhof (Opstal) opent zijn deuren om 19u. Naar goede gewoonte zijn er heel wat soorten trappist, trippel en andere bieren van hoge gisting te degusteren. Uit goede bron heb ik vernomen, dat het ganse gamma uit Westvleteren er te drinken is. Het zal dus weer een hoogstaande bierproefavond worden.

Sante en tot de volgende keer

zondag 12 november 2006

Palingfeesten op den Opstal

Een jaarlijks evenement op den Opstal zijn de palingfeesten in het Torenhof. Er komt niet zo veel volk als in Mariekerke, maar het is hier minsten even lekker, plus je kan er kiezen uit paling in 't rood, in 't groen of vol-eau-vent met frietjes en dat alles aan een redelijke prijs. Gisterenavond zijn wij met de familie gaan 'degusteren' en het heeft gesmaakt. Deze ochtend reeds om 5u opgestaan om te gaan helpen tot halverwege de voormiddag. Omdat ik vandaag zo vroeg uit de veren moest, heb ik gisteren meer dan 14 km gelopen en dit voor het eerst sinds 17 augustus. Het is een trage duurloop geworden van 17,1 km in 1:34:50 (gs. 10,8 km/u - 5:33 / km). Tijdens of erna geen enkel probleem gehad, zodat er volgend weekend een 21 km op het menu staat.

Tot de volgende keer

woensdag 8 november 2006

Interval

Voor de verandering eens een interval gedaan:
250 m inlopen
690 m snel - 13,6 km/u
250 m traag - 8 km/u
690 m snel - 14,4 km/u
250 m traag - 8 km/u
690 m snel - 14,3 km/u
250 m traag - 8 km/u
690 m snel - 13,8 km/u
250 m uitlopen

Dank aan mijn sekretaresse 'Garmientje' om alles mooi te registreren (Garmin Forerunner 201). Toch wel makkelijk zo'n machientje.

Tot de volgende keer

dinsdag 7 november 2006

1.008 km

Dat is het aantal kilometers dat ik reeds met mijn 'Asics Gel-Kayano XI' afgelegd heb sinds ze ik een jaar geleden gekocht heb. En het mag gezegd worden, aan de bovenzijde zien ze er nog goed uit. De zool is al in een verder gevorderde staat van slijtage, maar ze zitten nog steeds als gegoten en de demping is nog steeds ok. Hopelijk kan ik er nog een half jaartje mee verder.
Voor deze verjaardag is er geen taart, wel een ne donkere Grimbergen ... sante !!

Tot de volgende keer

zondag 5 november 2006

Uit mijn bed geraakt ?

Nee hoor. Op zondagochtend zijn er maar weinig dingen waarvoor ik mijn wekker zet. Dus heb ik lekker uitgeslapen tot 9u30, uitgebreid ontbeten en dan was het reeds te laat om de loopkleren aan te trekken. Deze namiddag ben ik ter compensatie een uurtje gaan wandelen (flink doorstappen).
De inschrijving voor de 10 km van Gaston Roelants op zondag 17 december is met de betaling van het inschrijvingsgeld definitief. 9 eur is wel veel geld (ik heb 7,5 betaald als RW abonnee), maar ja het is en blijft een mooie wedstrijd in de mooie omgeving van het park van Laken.

De voorlopige kalender voor 2007:

Natuurloop Lier
Antwerp 10 Miles
Dwars door Brugge
een paar lokale wedstrijden
Kussnacht bosloop
10 km gaston Roelants

EN

Misschien 1 of meer marathons, afhankelijk van de vrije tijd om te trainen (= genoeg kilometers lopen).

Tot de volgende keer

zaterdag 4 november 2006

Trainen of oefenen

Dat doe je niet alleen voor de conditie (het lopen dan toch), maar ook voor bv. het bereiden van gerechten. Daarom hebben we vandaag mosselen met frietjes klaargemaakt. 1 kom mosselen in witte wijn (voor mij) en 1 kom mosselen op z'n Provencaals (voor An). Beide recepten vindt u op m'n kookblog (zie vrijdag 15 september). Spijtig van de hoge prijs per kg, anders hadden we dit jaar reeds meerdere malen van dit lekkers kunnen genieten. Gelukkig voor ons lusten onze dochters deze delikatessen niet, dan hebben wij meer ;-)). Morgen staat er bij mijn ouders hutsepot op het menu. Typisch (en lekker) begin november eten.
Deze namiddag van het mooie herfstzonnetje geprofiteerd om te lopen, 8 km in 40:30 (gs. 11,9 km/u 5:04 /km). Hopelijk geraakt ik morgenvroeg op tijd uit mijn bed voor een loopje.

Tot de volgende keer

vrijdag 3 november 2006

Het begint te lopen

Langzaam maar zeker begint de oude vorm terug te komen. Het loopje van deze namiddag, 11,2 km in 59:11 (gs. 11,3 km/u - 5:17 /km) heb ik afgewerkt in een druilerige regen. De dag was nochtans zonnig gestart, zodat ik een aantal karweitjes in- en om het huis kon uitgevoeren.
De loopwedstrijdenplanning voor eind 2006 was snel klaar. Dit jaar zit er geen natuurloop in Lier meer in, want 25/11 is the day after de verjaardag van Sanne en 16/12 is the day before 10 km van Gaston Roelants. Deze laatste zal dan ook de enige wedstrijd zijn welke ik dit jaar nog zal lopen.
De voorlopige planning voor 2007 ga ik morgen bekijken.

Tot de volgende keer

donderdag 2 november 2006

Tennis - deel 2

Gisteren was het een lange tennishoogdag voor ons, afgesloten met de comebackwedstrijd van Kim Clijsters. 's Ochtends vertrokken rond 10u en juist op tijd in Hasselt voor de opening van de deuren om 11u. De speelsters Kirsten Flipkens, Yuliana Fedak (Ukr), Vera Zvonareva (Rus) en Anne Kremer (Lux) waren toen reeds aan het opwarmen op de center court.
Om 12u begon de wedstrijd tussen Michaella Krajicek (Ned-35) en Mara Santangelo (Ita-32) waarin de Nederlandse op weg was naar overtuigend winst, toen haar tegenstandster uitviel met een polsblessure.
De tweede wedstrijd was tussen onze Kirsten Flipkens (Bel-109) en Vera Zvonareva (Rus-26). Onze jonge landgenote heeft zich kranig verweerd, doch tegen het spel van de veel hoger op de WTA ranking geplaatste was ze niet opgewassen.
Daarna volgde Caroline Maes (Bel-325) tegen Yuliana Fedak (Ukr-65). Daarin heeft Caroline voor DE stunt van de dag gezorgd, door na een 'thriller' van 3 sets haar veel hoger geplaatste oponente met veel wilskracht en aanvallend tennis te verslaan. Proficiat Caroline.
Wegens het nog relatief vroege uur, werd de dubbelwedstrijd tussen Kirsten Flipkens/Michaella Krajicek en Vanessa Henke(Ger)/Danica Krstajic(Scg) verplaatst naar de center court. Het werd ook een driesetter, waar in de laatste set bij het Lage Landen koppel, de vermoeidheid van hun vorige wedstrijd begon door te wegen. Daardoor waren zij niet meer opgewassen tegen de 2 andere, meer ervaren speelsters. Wegens de spektakulairdere balwisselingen zie ik het dubbelspel liever dan het enkelspel.
De apotheose van de avond was de comebackwedstrijd van onze Kim Clijsters (Bel-6) tegen Anne Kremer (Lux-140). Het begon heel vlot voor Kim en in geen tijd stond het 3-0. Toen begon de motor te sputteren, zodat de Luxemburgse terugkwam tot 3-3. Gelukkig sloeg op dat moment dezelfde motor terug aan en won ze na enkele mooie balwisselingen de set met 6-3. In de tweede set gunde ze haar oponente slechts 2 spelletjes (6-2).

Sanne en Lotte waren op handtekeningenjacht en hebben van de meeste speelsters er eentje gekregen.
Omstreeks 22u30 (+/- 9u tennis kijken) kwamen wij allen moe maar voldaan terug thuis.

Tot de volgende keer