Hoofdmenu

zondag 31 december 2006

Oudejaarsavond

Om het oude jaar uit te wuiven hebben An en ik het onderstaande menu uitgewerkt. Niet echt een lopersdieet, maar de boog kan niet altijd gespannen staan. Wij zullen het ons alvast laten smaken.
Om middernacht vieren wij de 12e verjaardag van onze jongste dochter. Zij is de enige in de familie waarvoor iedereen spontaan vuurwerk afsteekt om haar geboortedag te vieren ;-)).
En morgen (01/01/07) ? Tja, het zal dan ook weer een smulfestijn van jewelste zijn.




Moge 2007 voor iedereen een blessurevrij jaar zijn, vol van PR's.

Smakelijk en tot volgend jaar

zaterdag 30 december 2006

De afrekening - 2006

2006 is afgesloten als een rustig loopjaar. Afgezien van een paar kleine kwetsuren, welke niet te wijten waren aan overbelasting en andere typische 'loperskwaaltjes', ben ik er best tevreden over. Het aantal afgelegde kilometers is gestegen tov 2005. Wegens het gebrek aan trainingsdagen wist ik dat er geen marathon in zat en dat zal dit jaar waarschijnlijk niet anders zijn. Alhoewel ... zeg nooit 'nooit'. Afgelopen jaar heb ik alleen maar korte wedstrijden gelopen, waarvan de meeste niet zo ver van de Opstal. Daar kom je dan mensen tegen waar je in Buggenhout bos voorheen gewoon voorbij liep. Interessant om loopervaringen uit te wisselen.
In 2007 zal ik proberen meer interval en heuveltrainingen (de Hoge Jan op-en-af) in te lassen.
Dank aan de Gavertrimmers voor het opstellen van een trainingslog in xls. Mits enkele aanpassingen ivm waar gelopen (bos, straat, ...), over de weersomstandigheden (temp, wind, weertype), gewicht, ... en bijhorende grafieken is dit een heel handig ding.

Trainingen:



Wedstrijden:



Prettig eindejaar en veel loopplezier in 2007



Tot de volgende keer

dinsdag 26 december 2006

Loop de kerstkilo's er af

Dat is het motto van deze week.
Op 24/12 hebben we een duurloop afgewerkt om te proberen zo 'scherp' mogelijk aan de feestdis te verschijnen. Op Kerstavond was er een volledig menu met aangepaste wijnen (incl. verschillende smaken van pousse-caffeetjes) in de 'Fernanda van meter & bompa'. Kerstag stond als rustdag in mijn loopschema genoteerd. Gelukkig maar, want na de middag zijn we bij peter & oma een vervolg gaan breien aan onze cullinaire ontdekkingstocht.
Vandaag was het koud, echt berekoud. En dan heb ik het niet over de buitentemperatuur. We zijn met ons gezinnetje naar het sneeuw- en ijssculpturenfestival te Brugge gaan kijken. Gelukkig waren we er reeds voor de middag, zodat we nergens lang moesten aanschuiven. Het is gewoon prachtig hoe die artiesten zo'n mooie creaties kunnen maken. Iets moeilijker dan onze sneeuwman-in-de-tuin.
Als afsluiter nog een rustig duurloopje om de kilometerteller voor dit jaar nog iets hoger te laten eindigen.

Gelopen:
zondag --> 17,1 km - 1:38:12 - 10,4 km/u (gs=5:45 /km)
dinsdag --> 14,7 km - 1:23:30 - 10,6 km/u (gs=5:41 /km)

Tot de volgende keer

zaterdag 23 december 2006

Eindejaarsperiode = verlof periode

Wegens allerlei perikelen op het werk ben ik er afgelopen week niet toe gekomen om mijn beide blogs up-to-date te houden. Maar nu de eindejaarsperiode van start gegaan is en ik mijn verlof (graag) moet opnemen, is te weinig tijd geen geldige uitvlucht meer.
Afgelopen maandag & dinsdag voelden mijn benen precies zoals na het lopen van een marathon. Toch even rustig gelopen op de loopband om ze terug soepel te krijgen. Donderdag ging het al veel beter. Misschien kwam dit ook nadat ik goed nieuws gekregen had ivm een contract voor mijn nieuwe werkgever. Vandaag stond er een lange duurloop op het programma, maar door voorbereidingen van de aankomende feesten is die verplaatst naar morgen. Daardoor had ik net genoeg tijd over om een 'snel' loopje te doen.

Gisteren was het een cullinaire hoogdag. Met de klas van de avondschool zijn we naar restaurant Eyckerhof te Bornem geweest. Dit restaurant heeft zijn 1 Michelin-ster behouden en dat hebben we gemerkt aan de ontvangst, de kwaliteit van het eten, de wijn en ... het prijskaartje. Toch was een fijne belevenis. Voor het menu verwijs ik jullie graag naar mijn 'Gastronomisch koken voor beginners' site.

Gelopen:
dinsdag --> 6,19 km - 35:00 - gs. 10,6 km/u (5:39 /km)
donderdag --> 8,33 km - 45:57 - gs. 10,9 km/u (5:31 /km)
zaterdag --> 8 km - 38:39 - gs. 12,4 (4:50 /km)

Tot de volgende keer

zondag 17 december 2006


10 km Gaston Roelants

Deze voormiddag iets later vertrokken dan voorzien naar Laken. Met wat geluk had ik nog 1 van laatste vrije parkeerplaatsjes. Aangezien er beduidend meer deelnemers waren dan vorig jaar, ben ik reeds 20 min. voor de start gaan plaatsnemen in het > 500 vak. Daar stond ik op 'rij' 10 en moesten er mij nog heel veel voorbijsteken tijdens de wedstrijd ;-)). Ik had mij voorgenomen om rustig te starten, maar ja de adrenaline besliste er anders over. Op geen enkel ogenblik heb het echt lastig gehad, al waren er tijdens de 2e ronde wel enkele stukken omhoog waar het minder vlot ging. Dit jaar heb er ik er 14 seconden minder over gedaan tov vorige editie. 50:41 ipv 50:55 Best tevreden met mijn parkoursrecord.

Gelopen: zaterdag --> 8 km - 44:15 - gs. 10,9 (5:31 /km) & zondag --> 10,1 km - 50:41 - gs. 12 km/u (5:01 /km)

Tot de volgende keer

donderdag 14 december 2006

Digitale evolutie

In de vooravond kreeg ik telefoon van een verkoper van Telenet met de boodschap dat ze een uitzonderlijk digitaal TV aanbod hadden voor hun klanten. Een digicorder voor een spotprijs, want volgend jaar gaat ie ferm duurder worden. Ik heb van de gelenheid gebruik gemaakt om een paar vragen te stellen ivm de mogelijkheden van dat toestel. Maar, toen ik hem te kennen gaf dat ik toch niet inging op zijn aanbod, was hij plots 'heel' onvriendelijk en hing hij onmiddellijk op. Gelukkig voor Telenet ben ik WEL tevreden over hun internet, ... Nu zijn wij hier ten huize best tevreden met de 'analoge' beeldkwaliteit en het aantal aangeboden zenders. Vooruitgang van de techniek is ok, maar men mag een mens er niet toe 'dwingen' om mee te doen, daar word ik pas ambetant van.
Morgen zal een waar smulfestijn worden. 's Middags gaan eten in 'La Cueva de Castilla' en 's avonds is het kerstmaal op de kookcursus. Ik zal zaterdag maar een klein toerke gaan lopen om zondag geen zware benen te hebben in Laken.
Dit weekend gaan er weer een aantal wedstrijden door in ons landje, aan alle deelnemers succes en aan alle niet-deelnemers ... ook succes.

Gelopen: woensdag -> 5,2 km - 25:45 - gs. 12,1 km/u (4:57 /km)

Tot de volgende keer

zondag 10 december 2006


Tof weekend

Gisteren en vandaag gaan lopen om na te gaan of alles ok is met mijn grootste teen der tenen. Niks gevoeld ... jippie, dat beloofd voor zondag as. Gisteren namiddag Makro-en en daarna de beentjes losgegooid in 't bos. Er was toen weinig volk, in tegenstelling tot deze ochtend. Vanaf 10u was het heel druk. Deze namiddag zo'n 2u herfstige tuinklusjes uitgevoerd, binnengekomen en een warme tas chocomelk gedronken. Heerlijk bij dit weertje.
Ik heb net de nieuwe externe harde schijf van 400 gb geinstalleerd. Dit ging heel makkelijk. Gelukkig maar. Waar is de tijd dat je voor Windows drivers moest copieren, configureren, ... met alle problemen daaraan verbonden. De allereerste pc's waarmee ik gewerkt heb, die draaiden onder DOS 4.0. Daarbij hoorde een joekel van een monitor met een mooi groen scherm en lichtgroene letters. Programmatie gebeurde in BASIC. En toen bestond reeds lang COBOL, wat nog steeds gebruikt wordt als programmatietaal op main-frames. Die technische (r)evolutie is enorm snel gegaan. En dat in de 20 j. dat ik in het vak zit (sinds vorige eeuw - juni 1986).

Gelopen: zaterdag --> 8 km - 41:18 - gs. 11,6 km/u (5:10 / km) & zondag --> 8,1 km - 45:10 - gs. 10,8 km/u (5:35 / km)

Tot de volgende keer

woensdag 6 december 2006

Lomp, pech, ... ?

In de vooravond thuis gekomen, vlug de loopkleren aan en hup vertrokken voor een kort, snel loopje. Maar dat het zo snel zou gedaan zijn had ik niet gedacht. In het bos was er nog net genoeg licht om het baantje te zien. Maar ... een beetje verder is men bezig met onderhoudswerken aan het bosbestand en moest ik uitwijken, van het pad af. Ligt daar toch geen boomstronk stilletjes te wachten onder de afgevallen bladeren zeker. Struikel, sjoempel, ... de grond op. Al bij al leek de 'schade' nog mee te vallen en ik terug op weg. Maar al snel bleek dat er toch een grote teen iets meer pijn deed dan gedacht. Ik ben dan maar terug naar huis gestapt ipv te lopen. Omdat ik nu tijdens het stappen serieus wat last heb, heb ik hem dan maar een spalkje aangedaan. Hopelijk voelt hij zich morgen al beter.
Vandaag is ook mijn borstnummer toegekomen voor de 10 km van Gaston Roelants op 17 december. Nr 598. Vorig jaar heb ik er 51:34 over gedaan. Indien mijn grootste aangroeisel van mijn rechtervoet het toelaat (heb nog 10 dagen) zal ik er proberen sneller te lopen. Anders wordt het vooral genieten van de mooie omgeving van het park van Laken.

Tot de volgende keer

zondag 3 december 2006

Weinig tijd om te bloggen

Wegens vanalles en nog wat om handen, komt het er voorlopig niet zo veel meer van om mijn blog bij te werken. Gisterenochtend heb ik Lotte naar de muziekles gebracht en van de gelegenheid gebruik gemaakt om een ochtendloopje in Buggenhout bos te doen. En het moet gezegd, het was zwoegen om vooruit te geraken. Niet dat er wind was, ik denk eerder dat het te wijten was aan het goede eten van de avond ervoor. In de namiddag zijn we in de Metropolis naar 'Flushed Away' gaan kijken. Best een ontspannende tekenfilm van de makers van Shrek & Madagascar. Nadien kwam de goed Heilige (?) man ook nog eens langs op de brunch van ons werk. 's Avonds was er dan de 'tie-tie' song op TV. Deze ochtend van het droge weer geprofiteerdt om vlug nog zo'n 8 km op de teller te zetten. Van de vrije namiddag maak ik dan ook dankbaar gebruik om mijn blogs en foto albums bij te werken, vakantie dvd's te bewerken en branden.
Gelopen: zaterdag -> 7,5 km - 47:37 - gs. 9,5 km/u (6:21 /km) & zondag -> 8 km - 42:27 - gs. 11,3 km/u - (5:18 /km)

Tot de volgende keer