Hoofdmenu

woensdag 31 januari 2007

Achteruit
Dat was precies de versnelling waarin in gisterenavond stond tijden het lopen. Het ging niet vooruit. Het was alsof ik extra gewichten aan het meezeulen was. Daarom heb ik beslist om pas zaterdag mijn looppantoffels terug aan te trekken, in de hoop dat een beetje rust de krachten terug brengt.
Deze week is het op de lagere school van Opstal de week van de gezonde voeding. Deze wordt al voor de 10e keer afgesloten met de ontbijtactie georganiseerd door het oudercomitee. Dat wil zeggen dat An het ganse weekend in de weer is met boodschappen doen, alles helpen klaarzetten, ... Op zondagochtend voor dag en dauw brengen de vrijwilligers dan een lekker (gezond) ontbijt.

Gelopen: 8,3 km - 48:37 - gs. 10,2 km/u (5:51 /km)

Tot de volgende keer

maandag 29 januari 2007

Nieuwe blog
Ook al heb ik nog niet de kans (lees 'tijd') gehad om een weblogloop mee te maken, vind ik het opstarten van de nieuwe blogsite een lovenswaardig initiatief. Zo is er nu een ECHTE plaats waar alle loopbloggers zich thuis voelen. Een aanrader.

Tot de volgende keer.

zondag 28 januari 2007

Tempoloop
Vandaag stond er een (trage) duurloop gepland. Garmintje heeft mij al de tijd gezelschap gehouden en het tempo aangegeven. In de lichte motregen en in het open veld, soms vechtend tegen de harde wind, aan 5:45 /km. Dit heb ik redelijk makkelijk kunnen aanhouden, zonder al te veel naar de display te kijken en met een gem. hs van 143. Al moet ik toegeven dat ik op het einde door mijn beste krachten heen zat. Er is dus nog veel werk aan de winkel. Daarom staat er morgen staat er een (loop) rustdag op het programma ;-)).
Voor het overige was het een rustig weekend op den Opstal. Gisteren was het een ideaal weertje voor een ochtendloopje, om een paar tuinklusjes op te knappen en de auto te wassen (al heeft dat niet veel uitgehaald, want een half uurtje later was er weer een regenbui).

Gelopen:
Zaterdag --> 10 km - 0:55:00 - gs. 10.9 km/u (5:30 /km)
Zondag --> 20,20 km - 1:55:55 - gs. 10,5 km/u (5:44 /km)

Tot de volgende keer

donderdag 25 januari 2007

Veel werk
Met het binnenkort in productie gaan van een bepaald belangrijk Belgacom product, stijgt ook de werkdruk. Gebruikers beginnen een beetje zenuwachtig te worden ... Is dit wel juist ? 'Ja' ... En dat hoort dat daar te staan op de faktuur ? 'Ja' ... Wij hebben nochtans het volste vertouwen in de kwaliteit van de software. Al kan er soms toch nog iets misgaan. Zeker als nen zekere 'Murphy' op bezoek komt. Door die langere werkdagen was ik vandaag later thuis zodat de geplande snelle loop training in de frisse buitenlucht vervangen is door een intervaltraining op de loopband.

5 min -> 10 km/u
5 min -> 11 km/u
5 min -> 12 km/u
5 min -> 13 km/u
5 min -> 12 km/u
5 min -> 13 km/u
5 min -> 12 km/u
5 min -> 11 km/u
Tot. 40 min voor 7,66 km

Morgen is het rustdag in het lopen en ga ik naar de kookles.
Zaterdag en zondag wordt er terug gelopen.

Tot de volgende keer

woensdag 24 januari 2007

Stijgende lijn
We proberen langzaam het wekelijks afgelegde aantal kilometers op te drijven om klaar te zijn voor een uitdaging in het voorjaar.
Tot zo ver dit korte bericht. Over naar de reisgids van Oostenrijk.

Gelopen:
zaterdag --> 8 km - 39:15 - gs. 12,2 km/u (4:54 /km)
zondag --> 18,7 km - 1:52:31 - gs. 10 km/u (6:01 /km)
dinsdag --> 5,1 km - 28:14 - gs. 10,9 km/u (5:30 /km)

Tot de volgende keer

donderdag 18 januari 2007

Weggewaaid
Wie deze namiddag of avond buiten gaan lopen is, is hopelijk niet uit zijn of haar schoenen geblazen door de stormwind. Gelukkig bestaat er ook zoiets als een loopband. 500m inlopen, 6 km aan 12 km/u en 500m uitlopen. Meer stond er niet op het programma vandaag. Volgend weekend gaan we nog eens een lange, trage duurloop doen. Dit jaar heb ik nog niet meer dan 11 km aan 1 stuk gelopen. Wij gaan proberen deze afstand x 2 te doen.
Deze namiddag kreeg ik een e-mail van het thuisfront dat er een stuk afsluiting zin had om te gaan stappen. Toen ik thuiskwam was als bijna de helft ervan op wandel. Ze staat er al 14 jaar en de houten palen hebben hun beste tijd gehad. Ik weet weer wat te doen.
In het naar huis rijden ben ik aan het nippertje ontsnapt aan een overstekende boom.
Toen ik net op de A12 kwam zag ik op een paar honderd meter voor mij een kolos van een boom enkele meters opgetild en op de autsnelweg neer gekwakd. 1 auto is totaal vernield en de bestuurder is er gelukkig met de schrik vanaf gekomen. Een aantal andere auto's konden de rondvliegende takken niet meer ontwijken en zijn er op ingereden. Wat een immense kracht heeft de natuur.
Laten we hopen dat dit de laaste winterstorm was voor dit jaar.

Tot de volgende keer

maandag 15 januari 2007

Loopband
Vandaag voor de derde dag op rij gelopen en dit keer op de loopband.
5' aan 10 km/u
5' aan 11 km/u
10' aan 12 km/u
5' aan 11 km/u
5' aan 10 km/u
Morgen staat er een rustdag op het programma.

Gelopen:
5,5 km - 30 min - 11 km/u

Stokje: Welke 5 dingen weten jullie nog niet van mij ?
1. Heel lang geleden was er eens een ukkie dat met zijn ouders woonde aan "de statie van d'heizijde" (het echte dialect ga ik hier niet neerschrijven, want dat is quasie onmogelijk/onleesbaar/onuitspreekbaar). Ruzie met mijn broers of zussen heb ik nooit gehad (enige zoon thuis). Met mijn speelkameraden uit onze straat (een doodlopend grindbaantje) werd er bijna elke dag gevoetbald of was er een wielerkampioenschap. 2 sporten waar ik absoluut geen enkel talent heb.

2. Elke zondag reed ik met mijn fietske naar de Chiro in 't Heilig Kruis (zo heet de parochie aldaar) te Lebbeke. Van speelclub-er tem kerel heb ik bijna geen enkele zondag gemist. Toen moesten we nog elke week in volledig uniform (incl. das, bottinen, ...) aanwezig zijn. Niet mogen gaan was een zeeeer zware straf. Ik ben hiermee echter gestopt omdat ik op zondagnamiddag handbalwedstrijden moest spelen.

3. Op mijn 12e was ik al redelijk groot van gestalte en vroeg iemand of ik zin had om eens mee te trainen bij de toenmalige handbalclub Avanti Lebbeke. Die sport is mij toen zo bevallen dat ik er alle jeugdreeksen doorlopen heb tem reserven van de eerste ploeg welke toen in 1e nationale speelde. We hadden zo een sterke jeugdploeg, dat wij bijna elk jaar kampioen van Belgie waren. Spijtig genoeg is die ploeg om diverse redenen uit elkaar gevallen. Toen ben ik voor Robuco Buggenhout gaan spelen, al was mijn optreden daar van zeer korte duur en moest ik door een gecompliceerde breuk aan mijn duim stoppen met deze sport.

4. Op mijn 16e heb ik via Top Vakantie een cursus jeugdmonitor gevolgd en heb een aantal jaren de Vlaamsche jeugd op zomerkampen mogen vermaken.

5. Een andere jeugdzonde was het doorbrengen van vele uren, avonden, nachten, ... in Jeugdclub Toreken in Lebbeke. Daar zijn er bij menig pintje dikwijls vele wereldproblemen opgelost en biljart , ping pong of tafelvoetbal gespeeld. Voor de muziek op de fuiven (TD's noemde dat vroeger) stonden Jan De Wolf en ik in. Duo-Catesse was onze naam. Hij koos de platen en ik mocht ze in/door elkaar mixen. Dat alles gebeurde met 2 draaitafels, casettedeck en mengpaneel. Zo'n high tech spullen zoals ze nu hebben, met drumboxen, ... hadden wij niet. Gewoon op het gevoel.

Voila, ik kan nog wel veel meer schrijven, maar dan hebben jullie geen tijd meer om de andere loperblogs te lezen ;-))

Tot de volgende keer

zondag 14 januari 2007

20 km op 2 dagen
Ook al kon ik zaterdag niet gaan lopen in Lier, toch heb ik het voorbije weekend zo'n 20 km al lopen afgelegd. Zaterdag zo'n 9 km denk ik (53 min langs de kleine bospaadjes aan een gezapig tempo) en vandaag 11,2 km in 1u:00:22 aan een gem. hartslag van 154. Dat gemiddelde is wel redelijk hoog, dus echt in vorm ben ik nog niet. Omdat er in het bos heel veel modder lag en ik geen zin had om er rond te lopen, ben ik er gewoon door gelopen. Lekker vettig. Gelukkig was dit met mijn oude looppantoffels. Morgen worden de nieuwe Asics Gel Kayano XII officieel ingelopen op de loopband.
Mijn loopkalender voor 2007 begint stilaan vorm te krijgen, maar moet eerst nog naast die van mijn andere huisgenoten gelegd worden voor ik enige uitspraak doe ;-)).
Tipje van de sluier ...
Gisteren heb ik mijn ChampionChip besteld en hopelijk valt hij binnenkort in mijn bus. Aangezien er steeds meer wedstrijden zijn waar je hem MOET gebruiken, is het op langere termijn beter koop.
Morgen ... het stokje ... bedankt Wim.

Gelopen:
zaterdag --> 9 km - 53 min
zondag --> 11,2 km - 1:00:22 - 11,1 km/u (5:2 /km) - HS. 154

Tot de volgende keer

zaterdag 13 januari 2007

Restart nr ???

Onze jongste dochter volgt samen met een vriendin muzieklessen in de gemeentelijke muziekschool van Buggenhout. Deze is gelegen aan de rand van Buggenhout bos. Eens om de 14 dagen spelen wij taxi en deze ochtend heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om ipv terug naar huis te rijden, de wagen te parkeren en een klein uurtje te gaan lopen. En ... niks, noppes last meer gehad van mijnen dikke teen. Hopelijk zijn we weer vertrokken. Als test ga ik morgenvoormiddag nog een toertje lopen.
In de namiddag kan ik dan mijn draadloos netwerk terug installeren. Het is woensdagnamiddag plots weggevallen. Hopelijk is het geen te moeilijk probleem, zodat er niet te veel gesakkerd wordt.
Deze zomer zullen wij onze vakantie naar alle waarschijnlijkheid doorbrengen in Oostenrijk (Tirol). Waar juist weten we nog niet, maar het zal in elk geval een actieve vakantie worden. Met op het programma: wandelen, zwemmen, lopen, misschien raften en ander avontuurlijke dingen.

Tot de volgende keer

maandag 8 januari 2007

Weekje rust

Omdat ik gisteren en vooral vandaag veel last had van de blessure aan mijn dikke teen (niet kunnen op steunen, van de trap afkomen was moeilijk) ben ik op doktersbezoek geweest. Eerst toch vlug een douche genomen en ... weg pijn, last, ... Hoe kan dat nu ? Volgens de dokter kan het zijn dat door het warme water het gewricht / (kraak)beentje terug op zijn plaats zou zitten. Voorlopig geen foto, gewoon 1 weekje rusten, Voltaren smeren en afwachten. Daarna zou ik weer mogen lopen, zij het terug met 'ingepakte' teen.
Dus, geen Natuurloop in Lier volgende zaterdag. Misschien in februari, de 25 km.
In het boek 'Marathon' kan je het wel en wee lezen van de 6 New Yorkse avonturiers. Je krijgt hierin een overzicht van de selectie der kandidaten, info ivm loopschoenen, kledij, ... en per week een trainingsschema, hoe ze het er elk vanaf brachten, blessures. Kortom een vlot lezend boek met interessante weetjes.

Tot de volgende keer

zondag 7 januari 2007

Lier ?

Misschien dat ik zaterdag as niet kan deelnemen aan de Natuurloop te Lier. Het nl zo, zoals elke zaterdagvoormiddag gaat onze oudste dochter naar de tennisles in Hof Ter Burst te Lebbeke. Omdat het zachtjes aan het regenen was heb ik haar gebracht met de auto en ipv aan de toog te blijven hangen, maakte ik van het wachtuurke gebruik om in de omgeving een 'kort' loopje te doen. Aangezien de voetpaden in Lebbeke in 'goede' staat zijn, heb ik mijn voet verkeerd neergezet en is de blessure aan mijn voet (dikke teen) er terug. Hopelijk is ze vlug genezen, zodat ik toch nog kan deelnemen aan de 21 km.
's Avonds mochten An en ik aanschuiven in 'Het Kasteel van Brasschaat' voor een (geslaagd) nieuwjaarsfeest van het bedrijf waarvoor ik vanaf 01/01/07 werk. Het is een 'klein' informaticabedrijf dat enorm aan het groeien is.
Nog even gaan lezen in het boek 'Marathon' (morgen meer over de inhoud ervan) en dan begint het nieuwe seizoen van '24'.

Gelopen:
donderdag --> 9,11 km - 49:39 - 11,2 km/u (gs. 5:20 /km)
zaterdag --> 6,49 km - 33:28 - 11,6 km/u (gs. 5:06 /km)

Tot de volgende keer

woensdag 3 januari 2007

Leesvoer

Hiernaast vindt u het kerstkado dat ik van An gekregen heb. Dus vlug de laatste Runner's World uitlezen, zodat ik het boek met de belevenissen van de New York runners kan 'verslinden' ;-)).

Tot de volgende keer

dinsdag 2 januari 2007

Loopseizoen 2007 is gestart

Toen we deze ochtend opstonden was het een stralend blauwe hemel. Wanneer we klaar waren met opruimen, was de lucht helemaal betrokken en werden de hemelsluizen regelmatig opengezet. Zelfs een fikse regenbui zou mij vandaag niet tegenhouden. De eerste 8 km van het jaar in een heel rustig tempo gelopen (incl. gratis douche). De tijd of snelheid weet ik niet, want ik heb 'expres' mijn chrono niet ingedrukt. Gewoon op het gevoel gelopen om de wijn te laten verdampen.
De eerstvolgende wedstrijd waar ik aan deelneem, is de 21 km Natuurloop in Lier op zaterdag 13 januari. Samen met enkele dorpsgenoten komen wij afgezakt.

Gelopen: 8 km - ...

Tot de volgende keer