Hoofdmenu

dinsdag 27 februari 2007

1 uurtje droog
Hebben wij geluk gehad vandaag. Tijdens de training tussen 19 en 20 u is het droog gebleven. Door de veldloop van afgelopen zondag lag de finse piste lag er heel modderig bij. De dolimie-omloop lag vol met plassen. Dat heeft ons niet gedeerd. De kinderen vonden het zelfs zalig om door die brij en plassen te mogen ploeteren.

Gelopen:
5 min inlopen
6,21 km - 28:43 - 12,9 km/u (gs. 4:37 /km)
9 min uitlopen

Tot de volgende keer

zondag 25 februari 2007

Looploos weekend
Dit weekend is voor mij ongewenst looploos geworden. Gisteren heb ik een paar m² klinkers van mijn oprit heraangelegd omdat die een beetje verzakt waren tgv het gewicht van een vrachtwagen die er ooit is opgereden. Bij dat werkje heb ik een aantal spiergroepen gebruikt welke al een tijdje werkloos waren. Vandaag hebben diezelfde groeperingen zich koppig stijf gehouden, waardoor er van lopen geen sprake was. Dinsdag as echter gaan we weer naar de loopclub om ze los te gooien, zodat we op tijd klaar zijn voor de start van het 'wegseizoen' op zondag 18 maart.
Deze namiddag was er de Nationale veldloop van AC Lebbeke. Ik was er met de fiets naartoe gereden (zo'n 15 min fietsen), zodat ik geen parkeerplaats moest zoeken. De omloop lag er heel drassig (en modderig) bij. Aan de gezichten van de deelnemers te zien was het heel zwaar. De regen viel er bij momenten met grote hoeveelheden uit. Ondanks dat alles zie ik deelneme aan zo'n veldloop wel zitten ... misschien ... ooit ... later ... Toen ik thuis kwam was ik redelijk nat en koud, maar een tas warme chocolademelk bracht mij snel terug op temperatuur.
Voorts maak ik nu gebruik van de RSS reader van Google om al jullie blogs te lezen. Zo kan ik onmiddellijk zien als er een nieuwe 'posts' zijn.

Tot de volgende keer

donderdag 22 februari 2007

Intervaltraining

Ofwel was Garmientje een beetje ziekjes ofwel heb ik snel gelopen.


Voor het eerst had is mijn Forerunner mee op een training bij de loopclub en dit om een idee te hebben hoe lang de verschillende rondjes omheen de piste zijn en om eens te zien hoe snel ik die 5 x 400 m intervallen zou afleggen.




+/- 1600 m opwarming 6:00 /km

100 m rustig
426 m - 1:33 - 16,5 km/u - 3:38 /km
125 m rustig
451 m - 1:46 - 15,3 km/u - 3:55 /km
220 m rustig
441 m - 1:42 - 15,4 km/u - 3:53 /km
223 m rustig
449 m - 1:43 - 15,6 km/u - 3:51 /km
217 m rustig
449 m - 1:42 - 15,9 km/u - 3:47 /km
157 m rustig

+/- 3000 m uitlopen 5:42 /km


Zondag as is er de Nationale veldloop van AC Lebbeke op en rond het gemeentelijk sportcentrum van Lebbeke. Weer of geen weer dit jaar ga ik kijken.

Tot de volgende keer

dinsdag 20 februari 2007

Nieuwe sites ...
De eerste is van toploper Rik Ceulemans. Louter toevallig ben ik op zijn site terecht gekomen. Die heeft als loper reeds een indrukwekkend palmares bij elkaar gelopen. Straffe kerel.
Blijkbaar heeft Buggenhout ook zijn joggingclub 'Traag Maar Lang'. Hun moto: Lopen kan men alleen. Maar in gezelschap krijg je er vriendschap en samenhorigheid bovenop!
Deze avond is uitgelopen op een snelle-loop-training ipv de vooropgestelde 11 km/u. Op hetzelfde moment dat ik aan mijn training begon verscheen daar Albert en samen hebben wij ons in gang gezet aan een meer dan gezapig tempo waarin we in het begin nog in staat waren om te praten. Naarmate we langer bezig waren, steeg het tempo nog een beetje en werden we alle twee iets stiller ;-)). Het praten was niet meer in 'vloeiende' zinnen. Na zo'n 40 min. was bij mij het beste er af en heb ik hem wijselijk laten verder lopen in zijn tempo. Toch ben ik tevreden dat ik hem zo lang heb kunnen volgen. Daarna nog effe uitlopen en stretchen en het was weerom 20u.

Donderdag staat er een interval training op het menu (x * 400 m met 200 m rust)

Gelopen: 8,3 km - 40:39 - 12,2 km/u (4:54 /km)

Tot de volgende keer

maandag 19 februari 2007

Niet zo best gevoeld
Omdat ik gisteren niet 100% was, heb ik mijn blog niet vroeger aangepast. Blijkbaar is het nu DE periode waarin er veel mensen ziek worden. Veel collega's en vrienden liggen nu ziek te bed. Hopelijk blijven wij (en jullie ook natuurlijk) gespaard van al dat leed.
Zaterdag was het voor het eerst dit jaar korte loopbroek weer. Lopen in een short, een t-shirt en een lichte windbreaker. Zalig gewoon. Hopelijk volgen er dit jaar nog veel van die mooi-weer-dagen.
Zondag was het daarentegen terug de lange loopbroek aan. Nog op zaterdag was er een verjaardagsfeest in de familie. Mijn zwager stond aan de kookpot en het mag gezegd worden, de door hem bereidde paardenworsten smaakten heerlijk. Het was de eerste maal dat ik die lekkernij geproefd heb. Alles doorgespoeld met een lekker wijntje ... nee het was niet van dat laatste waardoor ik me niet 100% voelde op zondag ... ;-))
Spijtig dat 1 van onze beste sporters (tijdelijk ??) afscheid genomen heeft. Het tennis in Vlaanderen zal niet meer zijn wat het eens was (met alle respect voor de andere sporters). Kim heeft menig sportend kind aan het tennissen gezet. Zij mag ook gerust ambassadrice worden (zoals Justine).
Straffe madam die Kim.
En dan Sporza die het afscheid NIET rechtstreeks uitzendt maar overschakeld naar een veldrit. Alsof dat (lees €) belangrijker is.
Morgen staat er een training met de loopgroep op het programma.
Er worden daar reeds plannen gemaakt voor een volgende gezamelijke lange duurloop. Deze zal doorgaan op zaterdag 3 maart op het parkours van de vastenvoettocht in Buggenhout. Normaal gezien is dat 25 km stappen, maar zij willen die afstand al lopend doen.

Gelopen:
donderdag --> 9,9 km - 48:36 - 12,2 km (4:55 /km)
zaterdag --> 11,2 km - 56:46 - 11,8 km (5:04 /km)
zondag --> 8 km - 47:22 - 10,1 km (5:55 /km)

Tot de volgende keer

dinsdag 13 februari 2007

Nieuw looptalent ?
Zaterdag ll kwam onze jongste telg met de mededeling dat zij graag eens zou gaan kijken naar de jeugdtrainingen van de AC Lebbeke, de plaatselijke loopclub. Vandaag was het dan zo ver. Met haar 'tijdelijke' sportschoenen kwam ze daar onmiddellijk een paar vriendinnen tegen die haar meteen meesleepten tot bij de trainer. Die had na de gezamelijke opwarming, voor haar direct een aangepast programma klaar van lopen en wandelen. Toen zij na een klein uurtje haar programma afgewerkt had was zij al plannen aan het maken voor donderdag as. Al moest ze toegeven dat haar benen nu een beetje pijn deden. Hopelijk blijft de goesting voor het lopen. Altijd beter dan aan de pc of voor de tv te zitten.
Ondertussen had ik na een paar opwarmingsrondjes aansluiting gevonden bij een groepje dat (volgens hun trainer) tegen een tempo van +/- 4:40 /km liep. Die heb ik zo'n 6 rondjes van 550m elk gevolgd. Daarna 3 rondjes aan mijn tempo van 5:00 /km. Als aflsuiting 10 versnellingen van +/- 100 m met telkens +/- 250 m zeer rustig uitlopen. En 2 rondjes loslopen.
Donderdag staat er een tempoloop op het programma aan 5:00 /km.

Tot de volgende keer

zondag 11 februari 2007

Weinig te melden
Het is al bij al een rustig weekend geweest, gevuld met lopen, koken, muziekcollectie in iTunes zetten. Dat mag ook na de hectische werkweek. Iedereen wou nog vlug een test uitvoeren en moest onmiddellijk het resultaat hebben. Hopelijk zijn we vlug een week verder, dan staat alles in productie en zal het op het werk ook rustiger worden.

Gelopen:
zaterdag --> 8 km- 46:00 - 10,4 km/u (gs. 5:45)
zondag --> 12,8 km - 1:14:18 - 10,2 km (gs. 5:57)

Tot de volgende keer

woensdag 7 februari 2007

Weerstation Dendermonde
Heel toevallig ben ik op de site van het Weerstation uit Dendermonde terecht gekomen. Hierop kan ik alle informatie vinden die nodig is om te weten welke kledij ik moet aantrekken om te gaan lopen.
De station zelf bevindt zich op +/- 10km van Opstal.
Morgenavond is het oudercontact voor de ouders van de leerlingen uit het zesde leerjaar. Waarschijnlijk krijgen we te horen wat we al weten (L. praatgraag). Hopelijk ook iets over welke studiemogelijkheden er voor haar haalbaar zijn.

Gelopen: 7,4 km - 35:37 - 12,5 k/u (gs. 4:49 /km)

Tot de volgende keer

zondag 4 februari 2007

Oei ... mijn schoenen worden vuil ...
Die uitspraak kwam gisteren niet van mij, maar van een jonge dame die samen met haar ouders (denk ik) niet op de traditionele verharde bospaadjes een wandeling maakte. Dan was er daar ene loper die zich niks aantrok van de modder, rustig voortploeterde en met een brede grijns het bewuste 3-tal passeerde.

Het was een heerlijke loopdag. Een stralend winterzonnetje, een zacht briesje, ... welke menig loper, fietser, wandelaar, ... naar buiten lokte. Ook de eerste motorrijders verschenen al met hun blinkende machines op de openbare weg. Als je een motorfiets ziet passeren, dan kriebelt het nog steeds als je ooit zelf met 1 gereden hebt (ik reed vroeger met een Honda Transalp). Je blijft gebeten door de microbe (een beestje te vergelijken met dat van het lopen).

De ontbijtpakketten welke deze ochtend afgeleverd werden door de oudervereninging van Basisschool Opstal zaten boordevol lekkere dingen. We kunnen er deze avond nog van genieten, zo veel zat er in.

Normaal gezien zou ik dit voorjaar de Maasmarathon lopen, maar wegens gebrek aan tijd om minimaal 4* per week te lopen (werk, avondschool, ..., eens rustig thuis zitten) ga ik mij beperken tot de kortere wedstrijden (max. halve M.).

Gelopen:
zaterdag --> 15,72 km - 1:23:37 - gs. 11,3 km/u (5:20 /km)

Tot de volgende keer