Hoofdmenu

maandag 30 april 2007

Feestbenenloop
Dit zou een mooi nieuw woord zijn om in de dikke Van Daele op te nemen. Het is te omschrijven als: het gevoel in de benen na een dag van uitgebreid eten en drank tot zich nemen.
Het zou ook de benaming kunnen zijn van een jogging op 2 januari. ;-))
Gisteren was het de plechtige communie van Lotte (en nichtje Leen). Het eerste deel van het feest ging door aan boord van een schip dat de Schelde afvoer, van Temse tot Baasrode en terug. De Scheldeboorden en zijn pittoreske dorpjes zijn echt de moeite waard. Het deed ons beseffen dat we eigenlijk toch in een mooie streek wonen. Een buffet op het water is een mooie ervaring voor iedereen en het eten en drinken waren heerlijk en in overvloed aanwezig. Niemand is er 'zeeziek' geworden. Deel 2 was ten onzes huizes waar er nog duchtig doorgefeest is tot na middernacht.
En het weer waar we de ganse week voor vreesden ... was gewoon schitterend. Een zacht briesje dat verkoeling bracht op het water, een staalblauwe hemel en een aangename 27 gr. 's Avonds zijn we gewoon op ons terras blijven zitten.

Vandaag was na de middag alles opgekuisd zodat er nog tijd was voor een feestbenenloopje. Deze vrije dag hebben we afgesloten met een lekker BBQ-tje.

Gelopen: 8,6 km - 49:00 - 10,5 km/u (gs. 5:42 /km)

Tot de volgende keer

zaterdag 28 april 2007

Het weer voor morgen ???
Morgen hebben we zoals vele gezinnen in Vlaanderen een 'plechtige communicant'. Met argusogen werden de weerberichten op TV en Internet gevolgd. Onweer, mooi weer, kans op ... ?? Hopelijk blijft het de ganse dag droog, want het zou nu toch echt zonde zijn indien het nu uitgerekend op die dag zou regenen. Misschien moeten we nog snel een goed-weer-kaars aansteken, want om eieren naar de 'Arme Klaren' te dragen is het al een beetje laat.
Dit stukje is geschreven buiten, zittend op ons terras aan de vijver met de radio op
Arrow Classic Rock. Een zacht weertje, een klaterend fonteintje ... wat moet ne mens meer hebben ?
Onze 2 dochters zitten met de konijnen op de trampoline. Nee, springen doen ze niet, want dan zouden die die 2 nijntjes nogal rare buitelingen maken.
Deze ochtend als ik omstreeks 8u30 de deur uit ging voor een kort (snel) loopje was het reeds redelijk warm. Onderweg haal ik iemand in en blijkt het Guy te zijn, samen hebben we efkes verder gelopen tot hij weer het bos indook en ik huiswaarts liep. Hij gaat volgende week 'Dwars door Brugge' lopen en dit voor de 5e keer al.

Gelopen: 8,6 km - 42:05 - 12,3 km/u (gs. 4:54 /km)

Tot de volgende keer

dinsdag 24 april 2007

Stortbui
Gisteren is den Opstal geteisterd door de eerste heuse stortbui van de maand april 2007. Op een paar minuten tijd zijn er minsten 30 à 40 ... regendruppels per vierkant meter gevallen ;-)). Hopelijk blijft het mooi en droog weer tot begin mei. Langer mag ook natuurlijk.
Op het looppad rond de piste (in dolomiet ?) was het vandaag precies Parijs-Roubaix. Zo een stofwolk achter elk groepje lopers. Een grappig zicht. Deze stofwolken deden me uitwijken naar de Finse piste. Hier kan men echter niet zo snel lopen, maar het is misschien goed voor iets anders.
Lotte had vandaag graag voor het eerst met haar spikes op de piste gelopen of aan verspringen gedaan, maar dat stond niet op het trainingsprogramma. Toen ze mij dat vertelde waren we reeds op weg naar huis. Volgende keer zeker. In de tuin is ze steeds verspringen aan het oefenen. Ze heeft vanaf de afsprongplaats, 50 voetjes terug haar aanloopplaats afgestapt. Precies zoals het hoort. Na elke sprong doet ze een schatting hoe ver het was en als ze een 'persoonlijk record' springt is ze super blij. Leuk om haar bezig te zien.

Gelopen: 10,24 km - 51:52 - 11,8 km/u (gs. 5:04 /km)

Tot de volgende keer

zondag 22 april 2007

Weinig blogtijd
Deze week is er van het bloggen niet veel in huis gekomen. Maandag op bezoek bij m'n grootmoeder. Op dinsdag de gewone training rond de piste. Woensdag rustdag (installatie van JAVA, ... op de pc). Donderdagavond vergadering op het werk. Vrijdag de wekelijkse cullinaire kookavond.
Gisteren zijn we 'spikes' gaan kopen voor de jongste dochter. Ze is nu blijkbaar serieus gebeten door de atletiek microbe. Daarom heeft ze er van ons een paar cadeau gekregen.
In de namiddag naar de atletiekmeeting voor de beker van Vlaanderen in Lebbeke. De pupillen en miniemen meisjes moesten er allerhande diciplines afwerken. Lotte haar vriendinnen hebben het meer dan behoorlijk gedaan in het ver- en hoogspringen. Dankzij het mooie warme lentezonnetje aldaar (uit de wind in de zon ... ) lopen er nu een paar (bijna) roodhuiden op den Opstal.
Deze ochtend redelijk vroeg opgestaan voor de 'lange' trage duurloop. Omstreeks 9u30 vertrokken voor een trip van 19, 8 km. Ondank de redelijk gs. liep het redelijk stroef. Voor ik aan de langere afstanden kan beginnen is er toch nog wat extra trainingsarbeid nodig.
Deze week zal vooral in het teken staan van haar Plechtige Communie aanstaande zondag. Alles is geregeld, de kleren zijn gekocht, de drank en het eten worden de volgende dagen ingeslagen. Hopelijk is het nog 1 week mooi weer.


Gelopen:
--> dinsdag - 12,3 km - 1:04:17 - 11,5 km/u (gs. 5:13 /km)
--> zondag - 19,8 km - 1:50:48 - 10,7 km/u (gs. 5:36 /km)

Tot de volgende keer

zondag 15 april 2007

Man, man, man, ...
Wat lees ik nu op de internetkrant ? De Marathon van Rotterdam is vroegtijdig stilgelegd door de organisatoren tgv de warmte (toen reeds 27 gr). Je hebt je maandanlang voorbereid op deze uitdaging en dan is het uitgerekend die periode onmenselijk warm. Heel erg vind ik dat voor alle lopers. Misschien was dit wel een goeie beslissing. Anders zou het misschien fataal afgelopen zijn voor een onfortuinlijke deelnemer en hadden de kritikasters weer voer om te spuien over onze looppassie. In Parijs was de start een paar uur vroeger, zodat het daar hopelijk minder heet was.
Deze ochtend had ik mij 'overslapen' (ik wil geen wekker op zondag), zodat ik pas na 10u thuis vertrokken ben. De 2,5 km tot aan het bos in volle zon was het toen reeds warm. In het bos zelf was het redelijk koel. Door de warmte heb ik mijn geplande duurloop met 10 km ingekort. Om iets over 11 even aan de starters gedacht in Rotterdam.
De rest van de dag gewoon ... luieren.

Gelopen: 12,4 km - 1:07:00 - 11,1 km/u (gs. 5:24 /km)

Tot de volgende keer

zaterdag 14 april 2007

BBQ
De eerste van het jaar is binnen. En dan heb ik het niet over een 30-er of een marathon, maar een BBQ. Het mooie weer zet aan tot cullinaire eetfestijnen. Zo was het ook niet anders ten onzes huizes. De spijzen waren naar goede gewoonte om de vingers van af te likken. De drank ... Chardonnay 2005 - Ropiteau Freres, was heel lekker verfrissend.
Zoals reeds aangekondigd heb ik vrijdag een dagje verlof genomen zodat onze tuin er nu volledig opgekuisd bij ligt. Binnen 14 dagen is het nl. feest op den Opstal. Dan is het Plechtige Comunnie en onze oudste dochter is ook van de partij.
Donderdag ll stond er na 2 km 'warm'-lopen een 10 km aan 4:50 /km op het programma, gevolgd door een 'cooling-down' van 1 km, op zijn beurt gevolgd door 1 Affligem Blond.
Vrijdag namiddag zo'n 8,6 km de warmte getrotseerd en vandaag was het rustdag.
De videorecorder staat klaar om de Marathon van Rotterdam op te registreren. Die van Parijs geven ze uit op FR3 en op Eurosport. Twee zenders die niet in het kabelaanbod zitten (spijtig).

Gelopen:
donderdag: 13km - 1:04:57 - 12 km/u (gs. 5:00 /km)
vrijdag : 8,6 km - 46:00 - 11,2 km/u (gs. 5:21 /km)

Tot de volgende keer

dinsdag 10 april 2007

Looploos weekend
Dit keer niet door een drukke kalender, maar gewoon niet gelopen omdat er een zeurend gevoel (beginnende pijn) was aan m'n beide scheenbenen. Naar alle waarschijnlijkheid is dit het gevolg van 'te vlug - te snel' willen lopen (zie interval vorige week). Daarom gaan we het loopprogramma voor de komende weken aanpassen en de gemiddelde snelheid terug brengen naar +/- 5 min/km. Flexium Gel smeren en een paar dagen rust hebben blijkbaar effect gehad want na het loopje van deze avond heb ik voorlopig nog geen last.
Op vrijdag en zaterdag stond er tuinwerk op de agenda. Deze is redelijk groot en gelukkig steekt An regelmatig een handje toe. Deze keer kwam er ook de herstelling van de houten afluiting bij. De helft ervan was omver gewaaid tijdens de laatste hevige storm die een tijdje geleden ons landje teisterde.
Zondag was een kalorierijke dag: 's middags, 3 gangen menu met een paar glaasjes wijn, in de namiddag taart en 's avonds (gelukkig maar) 1 gang menu eveneens doorgespoeld met een paar glaasjes wijn.
Op Paasmaandag zijn we met vrienden uit Opwijk naar Cadzand geweest. 's Middags een lekker gaan eten: gepocheerde zalm met Hollandaise saus en frietjes (doorgespoeld met een donkere Grimbergen) en om de kaloriebalans een beetje in evenwicht te krijgen hebben we een strandwandeling van 2u gemaakt, afgesloten met ... een dessert.

Gelopen: 10 km - 50:40 - 10,8 km/u (gs. 5:34 /km)

Tot de volgende keer

donderdag 5 april 2007

400-tjes ipv 800-tjes
Al na de een paar meters in de eerste intervalsessie bleek dat het tempo van m'n medelopers voor mij te snel was om 800 m vol te houden. Daarom heb ik me beperkt tot 6*450 m aan het tempo van 3:42 /km (met telkens 400m rustig joggen ertussen).
Dit weekend ga ik met onze jongste dochter eens een rustig loopje doen. De bedoeling is dat ze leert doseren om 1 km te blijven lopen. Dat is de afstand welke zij op haar leeftijd lopen. Indien ze dat reeds kan, hoedje af want het is pas 1 maand dat ze gaat trainen bij de loopclub.
Omdat op het werk de testvoorbereiding reeds klaar is en de software pas binnen een paar weken geleverd wordt is dit de ideale periode om verlof te nemen. Morgen is de eerste verlofdag sinds 01/02/07 en als de weersvoorspelling voor volgende week zo blijft dan komt er zeker nog een dagje bij.

Vandaag gelopen:
1,5 km rustig inlopen

450 m - rustig
450 m - 1:38 - 16,5 km/u
450 m - rustig
450 m - 1:40 - 16,2 km/u
450 m - rustig
450 m - 1:39 - 16,4 km/u
450 m - rustig
450 m - 1:41 - 16,0 km/u
450 m - rustig
450 m - 1:39 - 16,4 km/u
450 m - rustig
450 m - 1:42 - 15,9 km/u


1,5 km rustig uitlopen

Tot de volgende keer

dinsdag 3 april 2007

Positieve correctie
Mijn officiele gelopen tijd van afgelopen zondag is 46min en 50 sec op de 10 km (9 sec minder dan ik gemeten had), waarvoor dank. Niet dat het veel uitmaakt, maar toch. Op 126 starters eindigde ik 86e, dwz dat er aardig snel gelopen is.
Vandaag zouden we het rustig aan doen op training. Rondjes van om en bij de 5:30 /km. Maar door het gezellig keuvelen was het tempo gestegen naar 5:00 /km. Op het einde als kers op de taart, nog 2 rondjes van 500m aan 3:59 /km (15,1 km/u) en eentje als afsluiter aan 3:55 /km (15,6 km/u). Donderdag staan er een aantal 800-erdjes op het programma.
De start-to-run is ook van start gegaan. Zo'n groot aantal mensen die beginnen met bewegeng. Heel goed vind ik dat. Lopen, joggen, wandelen, fietsen, ... doet er niet toe.

Gelopen: 12 km - 0:58:21 - 12,3 km/u (gs. 4:52 /km)

Tot de volgende keer

zondag 1 april 2007

Witte benen run
Door het mooie lenteweer hebben 99% van de deelnemers aan de Pegasusloop in Londerzeel vandaag de blote benen opnieuw boven gehaald. Zelfs de singlet was van de partij.
Net thuis vertrokken en ik rij Jan V.T. voorbij die ook naar de wedstrijd ging. Indien we afgesproken hadden, was er 1 auto minder. Ruim op tijd ingeschreven en daar kom ik een medeloper van de 25km vastenvoettocht tegen. Verder nog een collega van Belgacom en enkele clubgenoten van AC Lebbeke. Voor de start kunnen we met Geert nog een babbel slaan over de te verwachten tijden, ... We weten maar al te goed dat de wind in de open velden dikwijls in het nadeel zal staan. Om iets over half vier wordt het startsein gegeven en onmiddellijk gaat R. er als een pijl vandoor. Ik laat hem wijselijk lopen want de eerste kilometer gaat er aan in 4:26 (veeeeel te snel voor mij). Efkes gas terug nemen aan een tempo van om en bij de 4:35 /km. De eerste ronde van 5 km afgelegd in iets meer dan 22 min (nog veel te snel). Na zo'n 6 km krijg ik het 'gezelschap' van een dame en blijven we in hetzelfde tempo (al pratend) verder lopen. Tussen km 8 en 9 staat er geen wind want we lopen in de beschutting van de huizen die de warme lentezon gretig weerkaatsen richting lopers. Hier krijg ik het efkes moeilijk en moet ik wat gas terug nemen. De laatste km afgelegd mbv nen goeie gvdm en nog eens efkes gas gegeven. In een zelf gemeten 46:59 voor 10 km (op een paar m na) kom ik over de finish. Hiermee verbeter ik mijn PR welke in vorig jaar in Lier gelopen heb met een halve minuut. Met een doos lekkere wafels keer ik huiswaarts waar er een warme douche en een groot bord frietjes op mij stond te wachten. Mijn glas Affligem trappist is nu leeg en mijn inspiratie is op ...

Gelopen:
zaterdag - 8,4 km - 50:04 - 10,1 km/u (gs. 5:57 /km)
zondag - 10 km - 46:59 - 12,8 km/u (gs. 4:45 /km)

PS. Geert als je naar Oudegem komt, gaan we eens ne goeien drinken op de afgeklokte tijd ... anderen zijn natuurlijk ook welkom

Tot de volgende keer