Hoofdmenu

woensdag 27 juni 2007

Verspringen

Voetjes tellen (92 in totaal)

Concentratie



De sprong


Tot de volgende keer

maandag 25 juni 2007


De avonturen van Lotte
Zaterdag heeft Lotte voor het eerst meegedaan aan een jeugdpistemeeting ingericht door de K.A.C. Lebbeke. Sinds een aantal weken heeft ze er echt naartoe geleefd. Ze heeft zich ingeschreven voor de 80m en het verspringen bij de eerstejaars miniemen meisjes. Ingedeeld in de eerste reeks mocht ze de spits afbijten. Na enkele aanwijzingen van de coaches Gentil en Koen, nam zij plaats in de startblokken. Toen het startschot weerklonk was ze erg geschrokken. Het was nl. de eerste maal dat ze dit meemaakt. Toch was ze nog redelijk snel weg. Ongeveer halfweg werd ze aangemoedigd door enkele vriendinnen. Hierdoor werd ze afgeleid, keek even opzij, zodat haar tred niet goed meer was. Toch finishte ze nog in een tijd van 13:32. Ver van slecht. Ze was erg blij want ze had niet de traagste tijd.
Pas anderhalf uur later begon het verspringen. Voor de aanvang 92 voetjes tellen om de aanloopafstand te bepalen. Als merkteken waar ze aan de aanloop moet beginnen kleven ze een stuk gekleurde plakband. Opnieuw kreeg zij en de 2 andere meisjes van KACL aanwijzingen van Gentil en Koen. Na elke sprong werd ze bijgestuurd, zodat ze uiteindelijk aan 2,97 m geraakt is (2,48 m - 2,84 m - 2,97 m). Hier had ze spijt dat ze niet over de 3m grens geraakt is. Volgende keer beter.
Gelukkig was alles niet perfekt, zodat er nog plaats is voor verbetering. De volgende meeting is op zaterdag 14 juli.

Mijn zaterdagochtendloopje was verschoven naar zondagochend. De eerste kilometers liepen redelijk stroef, maar na zo'n 4 km begon het los te lopen. Juist voor het naar huis lopen kom ik Dennis en Ingeborg tegen. Tijd voor een babbel, want het was lang geleden dat ik hen nog eens tegengekomen ben. Zij is ook herstellende van een spierscheur en hij moet volgende week geopereed worden aan een dubbele liesbreuk. Het lopen zal voor hem ook een tijdje op een lager pitje staan. De laatste 4 km samen met Jan VT afgelegd in een iets hoger tempo dan normaal en niks last gehad. 4 augustus zal dus nog steeds haalbaar zijn als eerste 'jogging' over 10 km.

Gelopen: 11,8 km - 1:01:53 - 11,4 km/u (gs. 5:15 /km)

Tot de volgende keer

donderdag 21 juni 2007

NVV
Morgen zijn er een aantal atleten van KACL die gaan deelnemen aan de NVV in Torhout. Zo is er Marc, die er de Marathon loopt en Renaat die gaat voor de ultraloop. Wegens proclamatie op de avondschool kan ik er niet bij zijn. En de blessure, wel het loopt steeds beter. Vandaag 11 km aan +/- 5:30 /km.
Zaterdagochtend, tijdens de muziekles van Lotte, een uurtje rustig lopen in het bos zonder tijds- en/of afstandregistratie. In de namiddag is er om 14:00 op de sportterreinen van Lebbeke een jeugdpistemeeting, georganiseerd door KACL. Lotte zal er normaal deelnemen aan de 80m en het verspringen.

Gelopen: 11,37 km - 1:01:23 - 11,1 km/u (gs. 5:24 /km)

Tot de volgende keer

dinsdag 19 juni 2007

Het begint terug te lopen
Ondanks de hitte (zo'n 28°) toch gaan lopen rond de piste. Gelukkig stond er een verfrissend windje. Anders zou lopen niet te doen geweest zijn.
De eerste 6 km aan een tempo van 5' / km en de laatste 3 aan 6' /km. Geen last meer in de kuit, morgen rustdag en donderdag 10 km aan 5:30 / km. Zo gaan we langzaam het aantal kilometers terug opbouwen.

Gelopen: 9 km - 47:55 - 11,3 km/u (gs. 5:19 /km)

Tot de volgende keer

zondag 17 juni 2007

Hercules Trophy
Gisteren hebben we met 5 teams van PearlChain.net deelgenomen aan de Hercules Trophy 2007. Dit is een evenement waar men het 'sportief' opneemt tegen zo'n 71 andere teams uit de ICt sector. 'De Nekker' in Mechelen is de perfekte locatie om zo iets groot(s) te organiseren.
Voor elk team zijn er zijn 12 opdrachten (werken) te vervullen:

Cross country --> waterlopen, springkasteelrennen, vlagspringen, ...
Climbing Wall --> muurklimmen
Bugxter --> met een bugxster opdrachten uitvoeren
Street Reptile --> met een 'skateboard' met motortje zo veel mogelijk rondjes draaien
Karting --> karten
Aqua volley --> volleybal in het water
herAcles --> door samenwerking in het team een medespeler op een A in hout en met touwen zo snel mogelijk naar de andere kant van het terrein brengen (deze hebben we gewonnen - de snelste tijd)
Golf --> probeer het golfballetje in een ton te slaan en win een fles champagne
Mountainbike --> fietsen
Rodeo --> zo lang mogelijk op een mechanische rodeostier blijven zitten
Rescue 911 --> een zieke verzorgen, met een draagbaar enkele hindernissen nemen en met een ziekenhuisbed zo snel mogelijk naar een andere plaats rijden (zonder de patient te verliezen).
Indian Canoe --> met je team in een kano zo snel mogelijk heen en terug over de grote vijver

En het weer ... wel dat viel best mee. Tijdens elke pauze (middagmaal en 4-uurje) werden we getrakteerd op een fikse plensbui. Gelukkig zaten we toen allen in de grote tent. Ik heb zelfs redelijk rood kleurtje gekregen daar aan de waterkant.
's Avonds BBQ en champagne (tractatie van de baas). Moe en tevreden reden we huiswaarts.
Volgend jaar zouden we graag terug van de partij zijn.

Tot de volgende keer

donderdag 14 juni 2007

Onweer + hevige regen --> loopbandweer
Geen training op de piste, straks meer

Poging 2 --> zwaar bewolkt, droog en windtsil
Toen ik mijn loopkledij ging aantrekken begon het reeds lichter te worden aan de hemel en bleef de regen ook achterwege. Dus de weg op voor een dikke 7 km aan een iets hoger tempo vandaag. 2,5 km aan 11,1 km/u & 5,5 km aan 10,1 km/u. Af en toe voelde ik wel iets, maar dat zal waarschijnlijk louter psychologisch zijn. Schrik dat het er opnieuw zou inschieten. Al bij al best tevreden.
Er zijn op mijn kalender een paar lokale wedstrijden bijgekomen. Ten vroegste kan ik pas op 4 augustus mijn rentree maken en dit wegens op reis, BBQ's, ...
Zaterdag as zitten we met mijn werkgever PearlChain.net en tal van andere teams op Teambuilding in de Nekker te Mechelen. Daar wordt er de Hercules Trophy georganiseerd. Laat ons hopen dat het weer meezit. De ambiance ... daar zorgen we zelf voor.

Gelopen: 7,17 km - 41:18 - 10,4 km/u (gs. 5:45 /km)

Tot de volgende keer

zondag 10 juni 2007

In de ban van de processie
Deze stelling is 2-ledig. Deze voormiddag was er op den Opstal na de hoogmis de jaarlijkse processie en deze namiddag stond ik tijdens m'n loopje in het Buggenhoutse bos plots voor een bord dat de weg afgesloten was wegens de aanwezigheid van de eikenprocessierups. Best uit omgeving van deze beestjes blijven en een klein omwegje doen.
Ondanks het goede eten en drinken dat gisterenavond geserveerd is tijdens een verjaardagsfeestje, liep het vandaag vrij vlot. Het was de eerste keer na m'n blessure dat ik zo lang op harde ondergrond gelopen heb, nl 6,5 van de 8 km. Dinsdag gaan we terug de Finse piste opzoeken om de belasting van de spier zo laag mogelijk te houden en het herstel te bespoedigen.
Voor mij is de examenkoorts voorbij , want afgelopen vrijdagavond hebben wij onze praktische proef afgelegd voor onze cursus 'Gastronomisch koken voor beginners'. Normaal gezien is iedereen geslaagd, want het 'dagelijks' werk telt voor meer dan de helft mee in het punten totaal. Voor de dochters is die 'koorts' pas begonnen en zal ongeveer 2 weken duren. Hopelijk sluiten ze dit schooljaar af met evenveel succes als hun vader. ;-))

Gelopen: 8 km - 49:57 - 9,6 km/u (6:15 /km)

Tot de volgende keer

donderdag 7 juni 2007

5 warme kilometers
In een heel rustig tempo op de Finse piste zonder enige vorm van stijfheid, pijn of ander ongemak. Hopelijk heb ik morgen ook geen last zodat ik het komende weekend weer iets langer kan lopen. En denk er aan van zondag as op de goeie te stemmen. ;-))

Gelopen: 5,25 km - 34:27 - 9,1 km/u (gs. 6:34 /km)

Tot de volgende keer

woensdag 6 juni 2007

Restart-2-run
De planning voor gisteren gaf een rustige 4 km op de Finse piste. Het loslopen heb ik rond de gewone piste gedaan. 4 rondjes van 500 m heel rustig, voorzichtig stretchen en plots was er weer zo'n raar gevoel in de kuit. Onmiddellijk gestopt met die oefening en verder gedaan met de andere rekoefeningen. Na de opwarming was er het nog steeds. Misschien is het gewoon een beetje stijfheid van de spieren.
Vandaag is dat gevoel aan de zijkant van de kuit er nog steeds, zodat er niet gelopen wordt. Morgen proberen we het opnieuw.
Als cooling-down heb ik dan maar een Trappist van Westmalle gedronken.

Gelopen: 2 km - 12:19 - 9,74 km/u (gs. 6:10 /km)

Tot de volgende keer

zaterdag 2 juni 2007

Groen licht
Dat is het goed nieuws dat ik gisteren gekregen heb van de kinesist. Inderdaad het opbouwen van het aantal loopkilometers en snelheid kan terug beginnen. Al mag ik de eerste 10 dagen nog niet op 'harde' ondergrond lopen. Dit is vooral om de spieren en gewrichten te laten wennen aan de trainingsopbouw. Het weekend ga ik evenwel gebruiken om een aantal klusjes af te werken en vanaf dinsdag ... terug 2x per week de Finse piste 'onveilig' maken ;-)).

Gisterenavond was er ook de schriftelijke proef over kookterminologie en basisgerechten van onze jaaropleiding 'Gastronomisch' koken voor beginners. Het is een leuk jaar geweest waarin we heel veel geleerd hebben. Vorig jaar in september kon ik nog bijna niks van eten klaarmaken en nu is toch al meer dan eetbaar. Gisteren bv als hoofdgerecht ... kreeft in eigen nat - heel lekker. Indien we volgende week vrijdag het eten niet laten aanbranden tijdens de praktische proef kunnen we in september van starten in het 2e jaar (van 4).

Tot de volgende keer