Hoofdmenu

donderdag 30 augustus 2007

Nieuw maandrecord
De voorbije maand augustus heb ik bijna 160 km trainingskilometers afgelegd. Aangezien ik niet aan het trainen ben voor een (1/2) marathon is dat niet slecht. Voorlopig ligt de nadruk op de voorbereiding op korte (weg)wedstrijden tot 12 km. Daarvoor las ik nu elke donderdag een intervalsessie in. Vandaag stond er na 4 km inlopen, 6 x (800m 'soepel' doorlopen & 400m rustig lopen) + 1 km uitlopen op het programma. Doorlopen = 3:26 /800m = 14 km/u.
Morgen is het rustdag.


Tot de volgende keer

maandag 27 augustus 2007

Cullinair weekend is spijtig genoeg voorbij
Op vrijdagavond kwamen er vrienden langs om lekkere mosselen (natuur en /of provencaal) met frietjes te eten. Alles doorgespoeld met een lekker wijntje.
Omdat ik 's nacht nog taxi moest spelen, heb ik (live) naar de marathon op het WK gekeken. Die had een verrassend einde in petto. De winnaar Kibet was ongetwijfeld de beste in de hitte. Kiplagat die lange tijd in de running was voor het zilver werd er in de laatste kilometers afgelopen. Het snedige eindoffensief van de 2 Japanners (oa. Sato) kostte hen zo veel energie dat ze dat uiteindelijk te kort kwamen om de Zwitser en de man uit Quatar te verschalken. Al scheelde het niet veel.

Zo blijkt nog maar eens dat een marathon een onvoorspelbaar iets is. Zelfs toppers die zo'n lange, specifieke voorbereiding gehad hebben, kunnen in de laatste kilometers de man met de hamer soms ook niet meer ontwijken. Dus voor gewone stervelingen als wij is het uitlopen van een M een prestatie om 'U' tegen te zeggen.

Op zaterdagnamiddag was er de receptie ter gelegenheid van het huwelijk van een goede collega. Qua weer hadden zij hadden betere dag kunnen uitkiezen. Het was rustig genieten op het terras. Een gezellige babbel met een glaasje schuimwijn en een hapje.

Na de zondagochtendtraining van de jeugd waren we uitgenodigd op de lunch-BBQ bij meter en bompa. Dit ter gelegenheid van het bezoek van hun Amerikaanse vrienden. Het was een prettig weerzien van Dave & Arlene. Het was voor het eerst in 12 jaar dat ze nog eens op bezoek kwamen. Misschien dat we ooit eens tot bij hen geraken.
Tijdens deze feestdis waren er ook een wijnen uit 'Opstal' te proeven. 2 witte (Chenin Blanc & Sauvignon Blanc) en 1 rode (Cabernet Sauvignon / Shiraz). De witte wijnen waren heerlijk van smaak, maar de rode was zijn geld niet waard. Kleine kantekening toch … deze wijn worden niet in het Vlaamse Opstal gemaakt, maar in het Zuid-Afrikaans dorpje met dezelfde naam.
's Avonds hebben de 'Beloften' (de 'jeugd'-petanqueploeg samengesteld uit leden van onze familie) zich geplaatst voor de kwartfinale van het Groot Opstals petanquetornooi.
Proficiat Nonkel Bart, Nonkel Wim & Nonkel Koen !!!

Tot de volgende keer

vrijdag 24 augustus 2007

Druk weekend voor de boeg
Daardoor zal er van lopen weinig in huis komen. Morgenavond komen er vrienden op bezoek en staan er mosselen met frieten op het menu. 's Nachts ... taxi spelen om Sanne te gaan afhalen aan de fuif van krachtbalclub 't Klaverken uit Buggenhout. Op zaterdag geven die hun jaarlijks tornooi en om 9u 's ochtends moeten de jeugdige dames van KBC Opstal hun eerste wedstrijd spelen. Die zullen dus nog niet uitgeslapen zijn. In de namiddag is er ter gelegenheid van het huwelijk van een collega, een receptie in Restaurant 'Ter Vennen' in Wijnegem. En op zondag (na het ochtendloopje met de jeugd) is er een BBQ bij den bompa. Dit maar ter illustratie dat wij een goed, Bourgondisch leven hebben.
De intervalsessie ging vlot vandaag al waren de laatste 3 niet makkelijk om nog een goed tempo aan te houden. Het was ook warmer dan we dachten, met een hoge luchtvochtigheid - het had een paar uur voordien hevig geregend. Als opwarming een 2-tal km. Interval 10 x (400 m 'snel' en 200 m 'rustig') en als toetje, 1 km uitlopen. Voor het rustige gedeelte heb ik geprobeert om dat even lang te laten duren als de 400 m ervoor. Dus 400 m in 1:34 - de volgende 200 m ook in +/- 1:34).

Vandaag gelopen - interval (400m tijden):

1:34 - 15,3 km/u
1:35 - 15,2 km/u
1:36 - 15,0 km/u
1:37 - 14,9 km/u
1:38 - 14,7 km/u
1:35 - 15,2 km/u
1:33 - 15,5 km/u
1:39 - 14,6 km/u
1:40 - 14,4 km/u
1:39 - 14,6 km/u

Tot de volgende keer

woensdag 22 augustus 2007

Nieuw op mijn loopkalender ...
De 14e Molenloop op de Molenheide te Malderen op zaterdag 9 september om 15u30. Hier zal ik de 12 km lopen.
Zoals reeds in een eerder bericht vermeld, heeft Lotte, een paar vriendinnen (Jana & Inneke) en Nick meegelopen in de 3 km wedstrijd van de Corrida van Merchtem. Jana was de snelste van het viertal, iets verderop gevolgd door Inneke. Niet zo lang daarna kwamen ook Nick en Lotte over de eindstreep. Op de foto hiernaast, genomen net na de start door fotograaf van dienst ... An, lopen ze nog in elkaars buurt. Gentil (de trainer) was tevreden met hun prestatie.
Tal van andere atleten van onze club hebben deelgenomen aan de Corrida over 12 km. Het verslag hiervan kan je vinden op de site van KAC Lebbeke.

Zaterdag ll ben ik niet tot aan de Kappellekesjogging te Grembergen geraakt, omdat de afdak hestelwerken bij ons thuis langer geduurd hebben dan ik gepland had.

De training gisteren is aan een heel rustig tempo begonnen (10 km/u), na 3 km liepen we iets sneller (11 km/u). Vanaf km 6 - 12 km/u en de volgende 5 km werd het tempo langzaam opgetrokken tot 13,5 km/u (laatste km).
Morgen, donderdag, is het interval dag --> 10 x (400 m tempo / 200 m rustig aan).





Gelopen:12 km1:02:5111,5 km/ugs. 5:14 /km

Tot de volgende keer

vrijdag 17 augustus 2007

Dik content
Van de wedstrijd gelopen in Merchtem. Al was de prijs (weer een fluo vestje) iets minder --> 5€ inschrijvingsgeld.
Vandaag heeft Lotte haar 2e wegwedstrijd gelopen. De jeugdwedstrijd tot 12j. was 'maar' 500 m wat toch een ietsje te kort voor hen. Plus ze zouden 250 m achter een aantal lopende personen moeten blijven en pas de laatste 250 m mochten ze dan echte hun eigen tempo lopen. Samen met haar loopvriendinnen ging ze dus de 3,150 km lopen. Nen dikke proficiat van ons, want ze heeft de afstand volledig gelopen in haar eigen tempo. De tijd of plaats (weten we niet) maar heeft geen betekenis. De prestatie telt.
Omdat er zo veel deelnemers waren (het was prachtig loopweer - 19° - zeer zwakke wind en af en toe een verfrissend motregentje) werd de start van de 3 en 6 km opgesplitst. De 6 km (eigenlijk 6,6 km - wat vooraf goed aangegeven was) lopers vertrokken een paar minuten vroeger.
Om iets over half zeven gingen wij van start. De eerste 100-en m was zoals gewoonlijk het juiste tempo zoeken. In een poging om te doseren heb ik de eerste ronde niet zo snel gelopen. Een deel van de omloop gaat nl lang, flink omhoog. De tweede ronde echt doorgelopen en op het einde had ik nog genoeg reserve om er een heel snelle laatste km uit te persen. 6,6 km in net geen 30' (29'57") - daarmee ben ik best tevreden.

Gelopen:6,6 km29:5713,2 km/ugs. 4:32 /km


Tot de volgende keer

woensdag 15 augustus 2007

Helemaal vergeten
Op de baan van Merchtem naar Wolvertem staat er een bord met reclame voor de activiteiten van Nijdrop in Opwijk. Daarop kon ik dagelijks zien dat er vandaag de jaarlijkse zomerhappening is. Dat evenement was ik dus helemaal vergeten, vooral omdat we de kamer van Sanne opnieuw aan het behangen zijn. Zo rond 21u dacht ik, 'waar is er nu ergens een openluchtfuif ?' ... toen viel mijnen euro. In vogelvlucht is de concertweide niet zo heel ver af, dus kon ik alles goed volgen op ons terras. In een campingzetel met een donkere Grimbergen in de hand naar Fixkes luisteren. Een mooie afsluiter van de werkdag. Straks is er nog Daan ... die zou ik graag eens aan het werk willen zien, maar het zal voor een andere keer zijn.
Gisteren is er ook nog een beetje gelopen, 12,5 km waarvan 2,5 km aan 13,5 km/u.

Morgen 10 km loslopen en vrijdag 'wedstrijd' in Merchtem.

Gelopen:12,5 km1:05:4510,9 km/ugs. 5:30 /km

Tot de volgende keer

zaterdag 11 augustus 2007

Een lach en een traan
Dat ligt kort bij elkaar. Gisteren was er de begrafenis van tante Louise. Die wij kenden als de eeuwig guitige tante. Vandaag hebben wij afscheid genomen van de man die Lebbeke en Opstal heeft leren petanque spelen, Clement. Hij was de mede-oprichter van PC H.T.B. uit Lebbeke.
Vandaag is er de verjaardag van de Kazzen (schoonbroer) en morgen van den bompa (schoonvader). Dat zullen we vieren !!!
De meisjes van chiro Hemo Opstal (waaronder Sanne) zijn op kamp vertrokken. De oudste groepen, gisteren reeds met de fiets en vandaag de kleinsten, met de bus. Zij gaan de jongens aflossen voor wie het kamp vandaag afgelopen is.
Van de afwezigheid van onze oudste dochter wordt gebruik gemaakt om haar kamer opnieuw in te richten (wel volgens haar richtlijnen). Laag 1 van de plafondverf wordt binnen een half uurtje aangebracht.
Deze namiddag een klein toertje gelopen en gelukkig had ik mijn drankgordel aan want het was warm en heb heel wat zweetdruppels gelaten. Hoe kan het weer zo verschillend zijn in zo'n klein landje. Donderdag regen en 15 gr, vandaag zon en 27gr . Rare streken ...

Gelopen:12,4 km1:05:2811,4 km/ugs. 5:17 /km

Tot de volgende keer

donderdag 9 augustus 2007

Weinig lopers
Door het slechte weer waren er maar weinig lopers op en rond de piste. Van ons loopgroepje was er alleen George en ik. Bij het loslopen was er nog lichte regen, maar eens de intervalsessie ging beginnen gingen de regenjasjes uit en is het de hele tijd droog gebleven.
Er is niet echt snel gelopen: de rustige stukken aan 8 km/u en de snellere aan +/- 13,3 km/u. Voor het uitlopen nog 400 m snel in 1:28 + 400 m rustig + 400 m snel in 1:28 (16,4 km/u). Best tevreden met deze snelheid.
Dinsdag ging het er gemiddeld iets sneller aan toe, op 1 km inlopen en 1 km uitlopen na, liepen we een constant tempo 12,2 km/u (de laatste 500 m in 1:54 - 15,8 km/u).
Nu gaan we nog wat lezen.

Tot de volgende keer

maandag 6 augustus 2007

Piste - Medaille jeugdmeeting - AdQuality
Afgelopen vrijdagavond nam Lotte deel aan de pistemeeting georganiseerd door de plaatselijke club AC Lebbeke. Omdat ze eerst nog een musical optreden had, kwam ze iets te laat voor de 80 m.
Na veel aandringen wou ze ook naast het verspringen ook deelnemen aan de 300 m. Dit is een wedstrijdafstand die ze nog nooit op snelheid gelopen had. Men kan dit vergelijken met de 400 m van de scholieren, seniors, ... zwaar dus. De eerste 150 m ging ze vlot, maar dan was het 'de snee er af'. Ze zwoegde zich naar 56:97. Een matige tijd ... niet echt aangezien ze nog maar een paar maanden aan atletiek doet.
Het verspringen gaat al beter. Maar ... bij haar eerste sprong vertrekt ze met links, zodat zij de afsprong met rechts doet. Niet zo ver dus. Even een bijsturing en de volgende 2 sprongen zijn terug boven de 3 m (3,14 m en 3,25 - maar 3 cm onder haar beste prestatie).
Tijdens de volgende trainingen van het verspringen zal er vooral gewerkt aan de aanloopsnelheid. Deze is voorlopig nog iets te laag.
De jeugd van ACL vormt een leuke bende. Toen iemand van hen een medaille kreeg gebeurde dit onder luid gejuich.
Atletiek is en blijft een prestatiesport, maar zoals er een moeder op haar dochter (geen van beiden lid van onze club) kritiek gaf en zelfs verkeerde raadgevingen ... zo hoort het niet. Daar krijgt de jeugd veeleer een tegengoesting om te sporten van. Het moet leuk blijven voor iedereen. Resultaat van dat alles ... haar dochter bakte er niks van ... al kon die waarschijnlijk veel beter presteren.

Tot de volgende keer

zondag 5 augustus 2007

Memorial O.Vercammen
Gisterennamiddag wees de thermometer in de auto zo'n 28 gr aan. Het zou dus zweten worden. Op tijd aangekomen (St.Gillis is nog geen 10 km van bij ons), ingeschreven, looptruitje aan en een beetje gaan 'warmlopen'. Het MOOIE, afwisslend parkours was hetzelfde als vorig jaar, dus ben ik even de staat van de veldbaan gaan verkennen. Tussen de maisvelden stond er geen wind en was het snikheet. Een tiental minuten voor de start kwam Geert er aan. Bleek er nog een blogster aanwezig te zijn, Gwendoline. Zij kwam met haar supporters helemaal uit het verre Roeselare. Beiden gingen de 5km lopen. Gwendoline eindigde als eerste dame in 20'01". Heel snel dus. Geert deed er een ietsje langer over en eindigde in een mooie 30'01'. Straf van hen beiden in deze temperatuur.
Om 15u gingen we van start en het liep vlot. Het eerste rondje van 4,73 km in 22'22" (12,7 km/u). Tijdens het tweede, kreeg ik het echt moeilijk op het pad langs de oude Dender. Even aan wandelen gedacht, maar al even snel heb ik dat uit mijn hoofd gezet en doorgelopen. Bij het verlaten van de dijk vond ik daar een paar goeie benen langs de kant waardoor ik nog aan een redelijke snelheid (volgens mijn Garmintje) kunnen finishen heb. Rondje 2 was 4,77 km in 25'37" (11,2 km/u).
Eindtijd over 9,5 km 47'59" (11,9 km/u) en 14e deelnemer op 33. Ondanks de dikke 3 min trager dan vorig jaar, ben ik best tevreden. Maar dan was het ook niet zo warm en kwam ik ook niet terug uit blessure.
Als club met het meeste aantal deelnemers (buiten
AC Denderland) kregen wij van AC Lebbeke nog een aantal drankbonnetjes. De bijhorende drankjes hebben we ons laten smaken.
Een pluim voor de organisatie (AC Denderland), het was weer in orde.


Tot de volgende keer
Nog veel werk aan de winkel (laat bericht van vrijdag ll)
Gisteren hebben we voor het eerst sinds lang nog eens interval getraind.
10 * 100 m (19 à 23 sec) met telkens 300 m joggen. De training werd afgesloten met 1,5 km uitlopen en kers op de taart 1 km in 4:02 (+/- 15 km/u). De bedoeling is dat we tegen eind augustus dit tempo 2 km kunnen aanhouden, zonder diep in het rood te gaan.
Ok, dit is niet de juiste manier om een trainingssessie te beëindigen. Het beste is natuurlijk gewoon rustig uitlopen zodat de spieren makkelijk alle afvalstoffen kunnen afvoeren.
En dan denk je bij jezelf, we lopen al (redelijk) snel … en dan wordt je voorbij vlot voorbij gestoken door de miniemen (12 - 13j).
Zij waren bezig met hun test over 500 m. De snelste liep deze afstand in 1:18. Lotte deed er 1:44 over, wat ook snel is aangezien ze pas een paar maanden bezig is met atletiek en nog niet echt specifiek op snelheid of uithouding geoefend heeft.
Deze avond is er om 18u een jeugd pistemeeting in Lebbeke. De eerste 3 van elk dicipline krijgen een medaille. Voor Sanne is het krachtbalseizoen woensdag ll van start gegaan met een 2 uur durende training. Vanaf dit jaar speelt ze in de damesreeks, omdat er geen scholieren dames zijn.
Het zal een groot verschil zijn met vorig jaar omdat ze nu als 16-jarige niet meer tegen leeftijdsgenotes speelt.


Tot de volgende keer