Hoofdmenu

zondag 30 september 2007

Mooie herfstdag
Wegens te weinig slaap (de fuif heeft tot 4u geduurd) en ik vond mijn oordopjes niet, heb ik deze ochtend de looppantoffels niet aangetrokken. Lotte mocht ook uitslapen want er was geen jeugdtraining vandaag. Vanaf dinsdag as wordt er nl naar het winterseizoen toegewerkt.

Deze middag zijn we kermis gaan 'vieren' bij mijn schoonouders en heben we het lekkere eten ons laten smaken. Alles werd doorgespoeld met een lekker glaasje wijn en een Duvelke.

Deze namiddag hebben we dan van het zonnetje genoten. Gewoon niks doen en genieten van de laatste warme dag van september. Meer moet dat niet zijn ...

Tot de volgende keer

zaterdag 29 september 2007

Opstal kermis
En bijhorende festiviteiten ...
Dit blogstukje is geschreven op de tonen van Luc Steeno. In de feesttent op het plein tegenover onze deur zijn er vandaag een aantal gratis optredens (bovengenoemde, Lisa Del Bo & Bart Kael). Daarna is het fuif met dj Joost (van het vroegere Zebedeus - voor de mensen uit de streek). Veel slapen zal er niet in zitten - of wij moeten de oordopjes insteken.
Daarom ben ik reeds deze namiddag vertrokken voor mijn rustige 'lange' duurloop van iets meer dan 16 km.
De kermissfeer ben ik gaan 'opsnuiven' in Torenhof met een aantal Hoegaerdens. Zo hebben wij ook weer onze (al)koolhydraten voorraad op peil gebracht.
De krachtbal ploeg met Sanne hebben nu ook overtuigend hun tweede wedstrijd gewonnen. Deze keer ging Malle voor de bijl met 28-16.

Gelopen:16,2 km1:26:4411,2 km/ugs. 5:21 /km


Tot de volgende keer

donderdag 27 september 2007

Startdag voor de jeugd
Vandaag was er voor de jeugd op de club een soort van start dag. De jonge 'atleten' (miniemen en kadetten) kregen vandaag een training van hun iets oudere (scholieren, ...) collega's. Ze waren door hun trainer ingedeeld in aparte kleine groepjes. Ze hebben zich geweldig geammuseerd en vonden dit een goed idee. Zo konden zij eens kennis maken met de iets oudere en hun manier van trainen.

Mijn loopprogramma voor deze avond is iets aangepast, ipv 6 * (600m + 200m) is het een tempo-wissel-loop geworden met een aantal rondjes ts. 4:15 & 4:30 /km afgewisseld met 'tragere' aan 5:30 /km. Daardoor heb ik toch zo'n 6 km aan een iets hogere snelheid afgelegd (dank aan de hazen Renaat & Jan).
Morgen is het rustdag (avondschool) en volgend weekend staat er een rustige duurloop van zo'n 15 km op het menu.

Gelopen:10 km48:1712,4 km/ugs. 4:50 /km

Tot de volgende keer

dinsdag 25 september 2007

Krachtbal
Afgelopen weekend is ook het krachtbalseizoen op gang gesmeten. Omdat er te weinig scholieren meisjesploegen waren, komt de (jeugd)damesploeg van KBC Opstal met Sanne uit in bevordering. Hun start hebben ze zeker niet gemist en wonnen overuigend met 25-16 waardoor ze aan de leiding staan in het klassement.

Gisteren een dikke 4 km rustig gelopen op de loopband. Vandaag ging het er iets pittiger aan toe. Na een goeie opwarming kon ik aanpikken bij een groepje snellere lopers (3:45 /km) die ik een aantal km gevolgd ben. Het was zwaar maar doenbaar en zeker voor herhaling vatbaar.
Morgen is er rustdag en donderdag is het opnieuw intervaldag.

PS. de sfeerfoto's van de Kussnacht bosloop kan je hier bekijken.

Gelopen:4,47 km25:0010,7 km/ugs. 5:36 /km
10,1 km50:2412 km/ugs. 4:59 /km

Tot de volgende keer

zaterdag 22 september 2007

Nen dikke proficiat aan Lotte
Zoals jullie weten was er deze namiddag de Kussnacht bosloop. Het was zoals elk jaar prachtig zonnig weer, waardoor er weer veel deelnemers waren en er een massa volk stond om de lopers aan te moedigen.
Omdat we op een kleine 3 km van de start wonen en we geen parkeerproblemen wensten zijn we tot aan de Kussnacht gefietst. Een goeie opwarming. De inschrijvingen gingen vlot, afgezien van een verwaarloosbare kleine aanschuiving. Toch proberen mensen steeds voor te steken in alsof het op dat minuutje aankomt. Klein van hen.
Lotte had haar vriendinnen reeds tegengekomen en samen begonnen ze aan de opwarming. Het was afwachten hoe Lotte het ging van af brengen, omdat zij nog nooit zo'n afstand in 1 keer gelopen had (haar uitleg: 'da's maar 2 km meer dan in Merchtem). Koen, hun trainer ging hen hazen om aan gelijkmatig tempo te lopen. Om 14u30 gingen ze van start en mooi in groep achter hun trainer aan lopend werkten zij het eerste rondje af. Vanaf de 2e ronde mochten ze elk hun tempo lopen. Lotte & Leen M. zijn bij elkaar gebleven tot aan de eindsprint ;-). Zo eindigde ze beiden in een mooie tijd van +/- 26 min. Zij waren alzo 98e en 99e op 200 deelnemers. Inneke H. was blij dat ze haar trainer 'geklopt' had. Spijtig voor Jana B. dat ze zich niet goed voelde en daarmee niet voluit kunnen gaan is. Dank aan den An, Bompa en Nina voor de aanmoedigingen.
Om 15u30 gingen wij (198 in totaal) dan van start voor onze 10 km loop. Veel te snel zo bleek later. De eerste 2,5 km in 11 min. Dat kon niet blijven duren. De laatste ronde kwam dan het verwachtte dipje. De laatste 500m (onder het motto 'niet met den dezen') toch nog een vesnelling geplaatst en nog een paar voorlopers kunnen inhalen om nog net te kunnen finishen in 47 min (80 op 198). Dit was mijn snelste tijd in deze wedstrijd ('05 --> 47:38 - '06 --> 48:07 ).
Achteraf nog ne goeien gedronken met de loopmakkers. Weer een dag om in te kaderen.

De omloop in Buggenhout bos is heel mooi, een beetje bergop en gelukkig ook bergaf, de beginnende herfst met zijn kleurenpracht.
Aan de organisatoren ... het was in orde ... tot volgend jaar voor de 4e editie.
En morgen ... genieten van het mooie weer ...

Lotte:5 km26:0411,5 km/ugs. 5:13 /km
Mike:10 km47:0012,8 km/ugs. 4:42 /km

Tot de volgende keer

dinsdag 18 september 2007

1001
Is niet het aantal nachten uit een sprookje, maar wel het aantal kilometers dat ik dit jaar reeds gelopen heb. Op zich misschien niet zo veel. Ondanks de 2 blessures dit jaar, verstuikte dikke teen tgv een struikelgeval in Buggenhout bos en een kleine spierscheur in de kuit waardoor ik zo'n 1,5 maanden niet gelopen heb, is dit toch al niet slecht. Hopelijk kan ik dit jaar mijn aantal gelopen km's in 2006 overtreffen, nl 1.183km.

Zaterdag as is er in Buggenhout bos de Kussnacht bosloop in samenwerking met onze club. Voor 3€ inschrijvingsgeld kan je deelnemen aan de 5 of 10 km. Dat geld gaat naar een goed doel. Je krijgt (de vorige jaren toch) een t-shirt in de plaats. Er is een kleedkamer voorzien in de tuin van het gasthof. Douches zijn er niet. Achteraf hebben we een cooling-down voorzien ;-))




Tot de volgende keer

zondag 16 september 2007

Proficiat
Aan alle Leiemarathonlopers.
Maar vooral aan Koen, Wim en Bart want zij hebben voor de 2e keer het petanquekampioenschap van den Opstal gewonnen. In de finale namen ze in 2 sets afstand van 'De Linde' (13 - 10 & 13 - 5). Deze laatsten hadden meer last van de zenuwen omdat dit hun eerste finale was.
Gisterenavond zijn we nog maar eens mosselen met frietjes gaan eten. Ze waren (zoals elk jaar trouwens) overheerlijk. Deze keer zijn we naar het mosselfestijn van het WVDA (Werk Van Den Akker) geweest. Dat is een vereniging uit Lebbeke (H. Kruis) waarvan de leden een tuin hebben. Vroeger moest dat een moestuin zijn, nu niet meer omdat steeds meer jonge mensen een tuin hebben om in te leven, ...
Gisterennamiddag een kort, snel loopje gedaan. Deze voormiddag is de duurloop iets langer uitgevallen dan gepland (16,5 km ipv 12km). Toen ik het bos indook passeerde er juist een groepje van onze club. Aan dat groepje heb ik dan mijn wagonnetje aangepikt.
Morgen is het een looploze dag. Dinsdag staan er zo'n 11 rustige km's op het programma.





Tot de volgende keer

donderdag 13 september 2007

Straffe toebak
Zoals jullie al weten hebben we een toffe vakantie gehad in Oostenrijk. Een knus hotelletje (Wüstlau) net buiten Kaprun. Toen we daar afscheid namen van de eigenaar kregen we nog een flesje 'Opa's Selbstgebrannter' Obstler mee. Dit is een sterke drank (40 %vol alc) op basis van appel, bieten en mirabellen. De smaak trekt een beetje op die van jenever. Deze nacht zal ik zeker geen kou hebben. Het is dus ook een goed medicijn tegen keelpijn, een opkomende verkoudheid, ...
Bijna vergeten, maar dinsdag en vandaag heb ik ook nog gelopen.
Dinsdag rustig babbelend rondjes rond de piste lopen (niet op) met de loopmakkers. En dan ... plots was er weer een pijnlijk gevoel (precies een verrekking) in mijn rechter kuit. Gisteren en vandaag Flexium gesmeerd en de training (duurloop ipv versnellingen) daarstraks op de finse piste gedaan. Er was enkel nog een licht stijf gevoel, want de training zelf liep vlot.
Morgen rustdag en het komende weekend zien we wel waar we goesting in hebben.

Gelopen:12 km1:06:1510,9 km/ugs. 5:31 /km
11,26 km0:57:1511,8 km/ugs. 5:05 /km

Tot de volgende keer

zondag 9 september 2007

Molenloop Malderen
Op vrijdagavond hebben we het nieuwe schooljaar Gastronomisch koken op gang geroerd. Lekker eten klaarmaken, mogen opeten en alles doorspoelen met een lekker glaasje wijn ... meer moet dat niet zijn. Gisterenavond waren we uitgenodigd bij mijn ouders voor het traditionele mossel-met-friet etentje. De hoeveelheid ... was meer dan voldoende (misschien zelfs iets te veel - 't moest maar niet zo lekker zijn). Met de Molenloop van vandaag in het achterhoofd, heb ik geen wijn gedronken.
Aangezien het gisterenavond redelijk laat was, gaf Lotte deze ochtend forfait voor de zondagse bosloop met de jeugd van KAC Lebbeke. Dat kwam goed uit, want dan mochten wij ook uitslapen. Deze namiddag ben ik pas na 14u vertrokken omdat Malderen een dorp is naast Buggenhout en het dus maar 5 minuten rijden is (dacht ik). Met al de wegenwerken heeft het toch iets langer geduurd. Nog ruim op tijd ingeschreven zodat ik nog een aantal wedstrijden van de allerkleinste kunnen bekijken heb. Toch grappig hoe al die kleine ukkies hun allerbeste beentje voorzetten, luid aangemoedigd door ouders, familie en vrienden. Daarna was het tijd voor onze opwarming. Om 15u30 gingen de deelnemers van alle afstanden 3-6-9-12-14 km samen van start (250 in totaal). De eerste ronde waren mijn benen nog niet echt soepel. Dat had ik reeds ondervonden tijdens de opwarming. Maar vanaf de 2e ronde (4 in totaal) begon het vlotter te lopen. Op het einde van mijn laatste ronde werd ik door Tim Clerbout (winnaar 14 km) voorbijgelopen. Hij was dan bijna klaar met zijn 14 km loop. Het was precies of ik niet vooruitging, zo snel loopt die.
Na 12 km (officieel 11,2 km) kwan ik aan in 52:26. Ikke dus weer dik content. Achteraf nen goeien Duvel gedronken op dit succes.
Wegens problemen met hun printer was er op het ogenblik van het huiswaarts keren nog geen uitslag. De officiele uitslag zal vanaf 11/09 op de
molenloop site staan. Volgend jaar staat deze wedstrijd terug op mijn kalender.


Gelopen:11,2 km0:52:2612,8 km/ugs. 4:41 /km


Tot de volgende keer

dinsdag 4 september 2007

Belgische kampioenschappen kadetten & scholieren
2 Belgische titels en tal van ereplaatsen is de mooie oogst van de atleten van KACL op de kampioenschappen van afgelopen weekend te Nijvel. Dit is een bewijs dat er goed werk geleverd wordt door iedereen, bestuur, trainers, atleten, ...
Binnenkort wordt de kantine van de club afgebroken om plaats te maken voor een gloednieuw, groter gebouw. Tijdens de werken zullen we onze 'cooling-down' in de kantine van de korfbal moeten doen.
Normaal is donderdag interval-dag, maar omdat ik zondag as in Malderen ga deelnemen aan de Molenloop, heb ik dat vandaag ingelast en is de duurloop verschoven naar overmorgen. Toen ik thuis vertrok had ik echt geen zin om te trainen, maar tijdens de opwarming met de andere lopers van ons groepje, kwam de goesting weer. Daardoor liep het vlotter dan verwacht. Hopelijk loopt het zondag even vlot, al zal ik dan wel (veel) minder snel lopen. Het is trouwens 11,2 km ipv 1 km.
Geert ... begin maar al dorst te krijgen voor de 'cooling-down' ;-))


Gelopen:

Inlopen --> 5 km - 5:30 /km
Interval --> 4 x (1000 m / 500 m)
Uitlopen --> 2 km - 5:30 /km




Tot de volgende keer

zondag 2 september 2007

Start to run
Op 11 september start er bij KAC Lebbeke een nieuwe sessie start-to-run (0 tot 5 km). Dit is reeds de 11e campagne. Meer info vindt u op de site van de club.
Gisteren waren we uitgenodigd bij vrienden voor de traditionele jaarlijkse familiebijeenkomst. Na het lekkere middagmaal hadden ze een kleine zoektocht georganiseerd in en om het centrum van Dendermonde. Met ludieke vragen hebben we eens een ander stukje van de stad gezien. Eigenlijk is dat wel een rustig provinciestadje. Eens je buiten de winkelstraten komt hoor je pas hoe 'stil' het daar is.

Tot de volgende keer