Hoofdmenu

maandag 29 oktober 2007

Voorlopige veldloopkalender 2007-2008
Dit jaar gaan Lotte en ik voor het eerst deelnemen aan een aantal veldlopen. Hieronder vindt U onze voorlopige kalender. In december gaan we geen cross doen wegens examenkoorts.

zondag 04/11 - Veldloop in Opwijk (Nijverseel)
zondag 25/11 - Dubbelcross in Zele
zondag 06/01 - Grimbergen
zondag 13/01 - Hamme
zondag 27/01 - Bornem
zondag 02/02 - PK in Ninove
zondag 17/02 - Dubbelcross in Lokeren
zondag 24/02 - Nationale veldloop in Lebbeke
...

Gelopen op zondag: 8,6 km - 41:31 - 12,4 km/u

Tot de volgende keer

donderdag 25 oktober 2007

Het begint te lopen
Deze avond op training na een opwarming van +/- 3 km en wat stretchen stond er voor mij een duurloop van 8 km (16 rondjes van 500m) aan 4:52 /km op het programma. Het belangrijkste was het testen van de enkel maw pijnvrij kunnenlopen. Deze test is positief verlopen. Zaterdag as gaan we proberen een iets langere duurloop te doen, maar dan op straat en in het bos. Indien de blessure zo blijft evolueren is de veldloop van zondag 4/11 nog steeds haalbaar.
Normaal gezien zou Lotte zondag as de aflossing lopen in Gent, maar omdat An pas thuis is van haar reis, zal dat niet lukken. Haar volgende wedstrijd zal eveneens in Opwijk zijn op 4/11.

Tot de volgende keer

dinsdag 23 oktober 2007

4222
Nee, dit is niet het aantal kilometer dat ik reeds gelopen heb dit jaar ... het is mijn VAL nummer voor 2008.
Vervolg op vorig bericht ... voorlopig blijft er nog enige pijn in de enkel als ik bepaalde bewegingen doe (welke ik dan ook probeer niet te doen ;-)). Sinds zondag is het 'medicijn' ... ijs leggen, Flexium gel en verband, voor zo ver dit mogelijk als men gaat werken.
Vandaag op de training voorzicht gestart op de Finse piste aan een heel rustig tempo. Geen pijn dus samen met Jan opgewarmd (iets te snel gelopen voor een opwarming naar het schijnt). Na de stretch oefeningen mocht ik van de coach geen intervalloopjes van 1000m op de piste doen, alleen rustig loslopen rond de piste. Op de harde ondergrond van dolomiet kreeg ik snel terug dat pijngevoel. Onmiddellijk gestopt en na een 10-tal minuten opnieuw op de Finse piste gelopen. Geen pijn, dus heb ik de laatste 2 km eens goed doorgelopen. Morgen een dagje verlof om te kokerellen en tuinklusjes uit te voeren. Misschien als er tijd over is ... een loopje.

Tot de volgende keer

zondag 21 oktober 2007

Game over ?
Gisterenochtend tijdens de notenleerles van Lotte een duurloop gedaan van zo'n 56min aan 5 min/km. Vandaag tijdens de jeugdtraining op hetzelfde rondje ... aan een brugje sla ik mijn voet om. Gevolg stekende pijn aan de binnenkant van de enkel, geen zwelling ... alleen het stappen is moeilijk lopen is uit den boze. Ik kan er mijn gewicht niet op zetten zonder die pijn. Natuurlijk gebeurt zo iets op de plaats welke het verst verwijdert is van de parking;-)). Hopelijk hoef ik niet naar de dokter en is het allemaal niet zo erg zodat ik in de loop van volgende week opnieuw kan trainen voor de cross in Opwijk op 4 november.

Tot de volgende keer

zondag 14 oktober 2007

Looploos weekend
Dit heeft niks te maken met een blessure, maar met een weekendje in de Vossemeren georganiseerd door PearlChain.net (het bedrijf waar ik werk).
Het begon allemaal op vrijdagnamiddag. Een uurtje vroeger gestopt met werken, zodat ik ierdereen thuis op tijd kon gaan ophalen en vertrokken via de Brusselse ring, naar Leuven en Houthalen. Een heeeeeel slechte keuze. File, file en nog eens file ... het heeft ons 2u15 gekost om er te geraken. Daar aangekomen, ingecheckt, alles in de bungalow afgezet en naar het pastabuffet gefietst en daarna zijn we nog iets gaan drinken. De bowling hebben we maar overgeslagen.
Op zaterdagochtend werd het ontbijt gebracht en om 9:30 zijn we aan de 'teambuilding' proeven begonnen. Geestige proeven waar menig deelnemer blauwe plekken en andere kneuzingen aan overgehouden heeft. Maar ... we hebben veel leute gehad. 's Middag stond een koude plat klaar in ons huisje. Daarna was er een vrije namiddag was. In de vooravond werd de jeugd opgevangen door monitoren waardoor de ouders rustig konden genieten van een lekker en uitgebreid avondmaal. Op het 'dansfeest' mochten de oudsten onder kinderen meedoen tot redelijk laat in de nacht.
Vandaag was uitslaapdag want we werden pas om 10u30 verwacht voor een brunch. De overtollige kalorietjes werden deze namiddag weggestapt met een tochtje van +/- 2u naar de Lommelse Sahara. Deze is ontstaan door de zandwinning en de zinkvervuiling. Het prachtige weekend werd afgesloten met een broodjesmaaltijd.
In de vooravond zijn we naar huis gekomen via de E313 en de ring om Antwerpen en dit ging wel wat vlotter. Op 1:30 waren we thuis.

Tot de volgende keer

woensdag 10 oktober 2007

285 km
Dat is het aantal km dat ik vorige zaterdag afgelegd heb ... gelukkig met de auto. In de namiddag was er om 16u het optreden van de muziekkapel van Chiro Hemo Opstal op de taptoe in Zwijndrecht. Het programma had vertraging opgelopen, dus ... onmiddellijk na hun 'concert' zijn we doorgereden naar Lissewege, waar de ploeg met Sanne om 18u een krachtbalwedstrijd moesten spelen met als inzet de eerste plaats. Tot 5-5 konden de dames van de thuisploeg gelijke tred houden, maar toen maakte KBC Opstal een aantal punten na elkaar om alzo een kleine kloof te slaan die zij vastgehouden hebben tot aan het eindsignaal (15-23). Ze blijven dus eerstes in bevordering.
Vandaag mochten we van onze trainer/coach Koen, 'maar' 20 min loslopen aan +/- 10 km/u en dit omdat we gisteren iets langer getraind hebben. 5,5 km opwarming - 12 x (100m op souplesse + 100m rustig joggen), gevolgd door een duurloopje van 6 km aan 5:25/km.
Voor Lotte stonden er 2 looptesten op het programma. 12' op 't school in de turnles en 3' rond de piste om de huidige conditie te bepalen. Beide heeft ze met glans volbracht.

Tot de volgende keer

dinsdag 9 oktober 2007

Volkscross - deel 2
Hieronder nog enkele foto's van de volkscross van vorige zondag. Meer van dit vindt U op de site van onze club.


Start miniemen meisjes



De juniors en masters



Gezamenlijke opwarming


Onze seniors


Tot de volgende keer

zondag 7 oktober 2007


Volkscross Opwijk
Vandaag trokken veel leden onze club onder een stralende zon naar de Volkscross in Opwijk. Het was een dag om in te kaderen, zowel op het weerkundig, als op sportief vlak. Alle atleten hebben heel mooie resultaten behaald.
Voor Lotte en mijzelf was het een eerste kennismaking met een veldloop. Onder begeleiding van coach Gentil heeft de jeugd van ACLEBB een gezamelijke opwarming gedaan. Om iets over 14u startten de miniemen meisjes voor hun wedstrijd over 1400m. Lotte startte heel voorzichtig om zich niet 'op te blazen'. Naarmate de wedstrijd vorderde begon ze steeds beter te lopen. De laatste 100m was het beste er wel af en werd ze net voor de eindstreep voorbijgespurt door een andere atlete. Ze behaalde een heel goed resultaat: ze werd 13e op 18 deelneemsters.
Een dik uur later was het de beurt aan de 'recreanten / start-to-run' voor hun 2 km loop. Waarom maar 2 km en niet de 4 km bij de masters ? Ik wist niet wat het zou worden en beschouwde dit dus als een test. Voor de start nog een klapke gedaan met Jefke & Gaston. Bij het startschot een spurtje getrokken en merkte dat ik in 6e stek het 'veld in dook'. Niet slecht dacht ik ... blijven doorlopen. In mijn spoor volgenden makkelijk 2 jonge snaken die mij bij het ingaan van de 2e en laatste ronde lieten merken wat snel lopen is. Die laatste ronde waren er een aantal loopsters/lopers waar het licht begon uit te gaan en zo heb ik nog 4 plaatsen kunnen winnen om alsnog als 5e op 30 deelnemers te eindigen. Ik was zelfs 1e master na al dat jong geweld (bijna 30j jonger). De winnaar had 30 sec minder nodig om de afstand af te leggen.
We zijn nog blijven kijken naar de wedstrijden van de andere atleten en werden ook nog getrakteerd op een gastoptreden van Andre Hazes (alle ne look-a-like).

PS. Pieter, Pol, ... de kip zit al in de diepvries om later vol-au-vent van te maken ;-))

Tot de volgende keer

donderdag 4 oktober 2007

Cross-spikes
Een paar weken geleden heb ik mij met het oog op het komende crossseizoen spikes aangeschaft. Het is al een tijdje dat ik graag een paar van die wedstrijden wil lopen of ploeteren, ... hoe je het ook noemen wil. Vandaag heb ik ze voor het eerst meegenomen naar de atletiekpiste om ze een beetje in te lopen op het gras. Ze voelen heel licht in gewicht aan. Mijn Asics Gel Kayano XII wegen bijna 360 gr. Het is een heel ander gevoel tijdens het lopen. De training was niet zo zwaar dan ik gedacht had. 9 rondje op de Finse piste aan 5:18 /km.
Zaterdag gaan we heel wat kilometers afleggen. Sanne speelt in de namiddag met de muziekkapel van chiro Hemo Opstal een taptoe in Zwijndrecht bij Antwerpen. Daarna rijden we door naar Lissewege (voorbij Brugge) omdat zij daar met de damesploeg van KBC Opstal om 18u een wedstrijd moet gaan spelen. Indien zij winnen blijven ze op de eerste plaats in de rangschikking.
Sinds gisteren ben ik ook ingeschreven voor 10 km Gaston Roelants op zondag 23 december. Laat ons hopen dat het even mooi weer is als de voorbije 2 edities.

Gelopen:9,3 km49:2111,3 km/ugs. 5:18 /km


Tot de volgende keer

woensdag 3 oktober 2007

Volkscross Opwijk
Zoals jullie misschien gemerkt hebben is er een wedstrijd bijgekomen. Na de Kussnacht bosloop kreeg Lotte een flyer van de Volkscross in Opwijk en vroeg ze of ze daar mocht aan meelopen.
Dus zondag as gaat zij deelnemen aan de wedstrijd voor miniemen meisje over een afstand van 1400m. Omdat er tussen die wedstrijd en die van de masters (klink mooi he) een periode van 2 uur zit, ga ik deelnemen aan de recreantenloop over 2000m. Die starten vroeger. De masters zelf moeten een afstand van 4000m lopen (het is dan ook een oefencross).
Vandaag is het rustdag, want morgen staat er weer een serieuse training op het programma (is nu nog een verrassing voor ons).

Tot de volgende keer

dinsdag 2 oktober 2007

Special Olympics
Het relaas van het Belgische team kan je volgen op: http://www.sowereldspelen2007.be/nl/

Van onze club is Steven Brackx geselecteerd (zie foto).
Van hieruit wensen we hem het allerbeste in het hete Sjanghai. Meer foto's van de atletiekploeg aldaar vindt u via deze link.

Vandaag de eerste maal gelopen met de groep onder leiding van coach Koen. Het was (voor mij toch) een redelijk zware training. 4 km loslopen - 10 x (100m soepel versnellen en 100m traag) en 16 rondjes van 500m aan 4:50 /km (de laatste 4 aan 4:20)

Tot de volgende keer