Hoofdmenu

donderdag 31 januari 2008

Stormachtig loopje
In aanloop naar het PK van zaterdag stond er vandaag nog een rustig duurloopje op het programma. Door het stormweer heb ik gekozen om op de Finse piste mijn kilometerkes af te leggen. Daar loop je goed beschut tegen de harde wind.
Dindag was het een iets pittiger training. 10 rondjes rond het voetbalveld met telkens versnellen aan de lange zijde. Daarna was er nog een kort loopje.
Gisteren heb ik het echt rustig gedaan. 9 km in iets meer dan 56' aan een hs van 130.
Morgen is het rustdag en zaterdag gaan we proberen er een lap op te geven.

Tot de volgende keer

zondag 27 januari 2008

Veldloop Bornem
Onder een stralend zonnetje vertrokken we richting Bornem. Daar was het bewolkt (is ook zo gebleven de ganse namiddag) en er stond soms een strak windje. De veldloop was in de prachtige omgeving van de 'Breeven'. Tijdens de verkenning bleek reeds dat er snel zou gelopen worden. Het gras lag er op sommige plaatsen sompig bij (de spikes goed vast aanbinden dus) en als toetje een zandberg van zo'n 4 m hoog en een klein heuveltje (2 m). Deze omloop gingen we dus 4 keer moeten doen.
De jeugdreeksen moesten deze hindernis niet nemen. Zoals gewoonlijk startte Astrid tussen Lotte en Lisa. Deze 2 zorgen er steeds voor dat Astrid niet weggedrumd wordt voor de start en er alzo dus snel vandoor kan gaan. Zij liep een heel sterke wedstrijd en finishte met meer dan een straat voorsprong op de tweede. Ook Lotte liep een heel sterke wedstrijd. Zoals gewoonlijk startte zij niet zo heel snel, maar al vlug nestelde ze zicht in een groepje. In de tweede ronde viel dit echter uit elkaar en met haar grote pas kon ze nog een aantal atletes inhalen. In de spurt was ze deze keer wel de snelste van 4. Zo werd ze heel knap 31e op 51. Lisa liep iets later over de streep.
Danny eindigde bij de miniemen jongens ('95) in een adembenemende sprint 2e (op 10 cm van de eerste plaats). Braam liep bij de scholieren alle tegenstand op een hoopje en won zo oververdiend.
Hier in Bornem lopen de masters +50 niet samen met de juniors en de andere masters (+35 / +40 / +45). Desondanks waren er in onze wedstrijd (juniors & masters) 118 vertrekkers (incl. 22 juniors). Deze keer had ik mij niet laten verleiden tot een snelle start en al vlug had ik mijn tempo gevonden. Het liep veel vlotter dan in Hamme, al was het oplopen van de 2 heuveltjes een serieuse zware dobber. Ondankt het stevige tempo voor 6,58 km in 29'33" (13,4 km/u) eindigde ik 92e master op 96.

Tot de volgende keer

vrijdag 25 januari 2008

Grappig
Woensdag heb ik me goed geamuseerd tijdens mijn duurloopje. Het gedrag (reacties) van mensen op een bepaalde situatie is hillarisch.
In ons dorp zijn er grote wegen- en infrastruktuurwerken en een paar honderd meter ervoor is er een omleiding voorzien. Toch zijn er mensen die denken daar kan ik nog door, het zal niet zo erg zijn ... ;-)) Tot ze aan een grote put met kranen komen. Dan kan je hen bijna horen vloeken, snel de wagen omdraaien en kwaad optrekken in de richting van waar ze komen om alzo toch de omleiding te volgen. Dan rijden ze veel te snel om de 'door die stomme werken verloren minuten' in te halen.
De 8,9 km afgelegd in 55'33" (gs. 9,8 km/u) met een gem hs. van 135.
Op donderdag waren er 8 rondjes om het voetbalveld met versnellingen aan de lange zijde en joggen aan de korte. Als toetje een duurloopje van 8 km in 34:11 (12,3 km/u - hs. 150).

Dankzij het mooie winterzonnetje was het eindelijk het moment om bomen te snoeien en de dunste takken te hakselen. Gelukkig kreeg ik hulp van An, want anders was het werk niet voor den donkeren gedaan. Hopelijk heb ik morgen tijdens de veldloop in Bornem niet te stijve spieren.

Tot de volgende keer

woensdag 23 januari 2008

Inwijding nieuwe loopschoenen
Gisteren heb ik mijn nieuwe trainingsmakkers ingelopen met een stevige training.
Ongeveer 3 km loslopen, stretchen en dan 19 rondjes aan 2:25 (+/- 12,4 km/u) per 500m en elk 3e rondje aan 2:00 (15 km/u) met een gem. hs van 158 en max 172. De hs ging van +/- 170 tijdens een snel rondje, snel terug naar 158. Na zo'n snel rondje was ik nooit echt buiten adem.
Sorry coach heb mij 1 rondje misteld, daardoor waren het er geen 20 ;-))
Vandaag staat er een traag duurloopje van 10 km op het programma en donderdag, versnellingen op het voetbalveld, afgesloten met een duurloopje.


Tot de volgende keer

zondag 20 januari 2008

Is het al lente ?
Deze voormiddag was het reeds 12 gr warm toen ik vertrok voor mijn traag duurloopje. Buiten de harde wind was het heerlijk lopen vandaag.
Tijdens de eerste kilometers liep het redelijk stroef, maar zoals gewoonlijk eens mijn dieselke op toeren liep het bijna als vanzelf. 16,2 km in 1:32:16 (gs. 10,5 km/u - hs. 145).
Morgen is het rustdag. Dat komt goed uit want 's avonds is er een vergadering op kantoor in Edegem.

Tot de volgende keer

zaterdag 19 januari 2008

Bye-bye Gel Kayano 13
Donderdag ll had ik een raar gevoel aan de buitenkant van mijn hiel, net alsof ik een blein aan het krijgen was. Toen ik mijn loopschoen uitdeed bleek dat de binnenstof reeds aan het uitrafelen was. Thuis gekomen merkte ik dezelfde slijtage in mijn andere loopschoen.
Dat kan toch niet na 125 km !!
Vandaag ben ik naar de winkel geweest om mijn beklag te doen en ... ik kreeg mijn geld terug omdat zij ook vonden dat dat niet normaal was. Dat is pas service bij Decathlon.
Dit 'euvel' heb ik ook aan Asics gemeld via email. Ik ben nieuwsgierig of ik hierop reactie zal krijgen.
Het is pas de eerste keer dat ik problemen heb met mijn Asics. Voor nr 13 heb ik 2 paar nr 11 gehad en 1 paar nr 12. Met elk van hen heb ik telkens ongeveer 1.300 km 'blessurevrij' gelopen.
Omdat ik moeilijk zonder loopschoenen kan mijn hobby uitoefenen, heb ik mij dan ook nieuwe loopschoenen gekocht ... Adidas (AdiStar Control 5). Hopelijk gaan ze ook zo'n 1.300 km mee.
Ze zitten als gegoten en het hielgedeelte voelt niet zo stijf aan.
Morgen ga ik een rondje doen op mijn oude-oude paar.


Tot de volgende keer

woensdag 16 januari 2008

Kort berichtje
Wegens het stormweer van gisterenavond zijn Lotte en ik niet gaan trainen. Ook de loopband bleef werkloos.

Vandaag hebben we dat goedgemaakt. Lotte is met een vriendin een rondje van 4,5 km gaan lopen en om 20u ben ik in gang geschoten voor een rondje van 8,9 km in 54'47" (gs. 10 km/u - hs 139).


Tot de volgende keer

zondag 13 januari 2008

Het was zwaar ...
Dat is het gevoel dat de meesten hadden na de cross vandaag. Een stralend zonnetje, 10gr en ... een stevige wind om tegen op te boksen. De omloop was afwisselend, vlak grasveld, een paar korte modderstroken en 300m licht oplopend in het bos, kortom er kon snel gelopen worden.
Lotte heeft ondanks haar verkoudheid toch weer een mooie prestatie geleverd. Steeds meer meisjes laat ze achter zich in haar reeks. Niet veel in 1 keer, maar ze maakt progressie. Als 25e op 33 liep ze vandaag over de finish.
Na een voor mij (veel te) snelle start werd ik in de eerste km door zo'n 30 atleten voorbij gelopen. Toen ik in de tweede ronde ingehaald werd door een groepje van 3 lopers kon ik aanvankelijk aanpikken, doch ook dit tempo bleek vandaag te hoog. Tijdens de laatste ronde kreeg ik het nog zwaar. Doch de achtervolgers verloren steeds meer terrein, terwijl ik geen meter kon goedmaken op mijn voorganger. Zo eindigde ik 77e op 87 (6,28 km - 30:06 - 12,5 km/u).
De eerst volgende veldloop is pas eind januari in Bornem.

Tot de volgende keer

donderdag 10 januari 2008

Korte vlotte duurloop
Na de opwarming stond er een 8 km duurloopje aan 12 km/u op het programma. Samen met Peter rustig lopend en pratend was dit heel snel voorbij. Mijn gem. hs 153 bleef heel goed binnen de grenzen. Een paar maand geleden was die minsten 10 slagen/min hoger.

Nog 2 dagen rust en zondag is de veldloop in Hamme (O-Vl).

Tot de volgende keer

woensdag 9 januari 2008

30 min loop
Gisteren heeft Lotte haar loopprogramma voor de volgende weken gekregen van trainer/coach Gentil. Naast de clubtrainingen op dinsdag en donderdag, moet ze op woensdag terug haar duurloopje van 30 min doen. 25 min rustig en 5 min sneller. Vandaag resulteerde dat in, de eerste 4 km aan 9,6 km/u en de laatste km aan 12 km/u.

Indien er op zondag geen wedstrijd is, wordt er nu in Grembergen voor hen een Schelde-'dijktraining' ingelast. Dit is ter vervanging van hun bosloop. Zo worden zij klaargestoomd voor de komende maanden, welke op loopgebied redelijk zwaar zullen zijn.

Tot de volgende keer

zondag 6 januari 2008

Eerste echte cross
Vorige donderdag heb ik voor het eerst iets sneller gelopen zonder dat de hartslag hoog in de wolken steeg. 7,5 km aan 11,2 km/u met maar 5 slagen per minuut meer (143 ipv 138). Die 'lage' hs was aan een tempo van 10,2 km/u. De trage duurlopen beginnen hun vruchten af te werpen.
Vandaag stond er de cross van Grimbergen in het Prinsenbos op het programma. Onder een stralend zonnetje reden we goed op tijd richting wedstrijd. Daar aangekomen zochten we de clubtent op en gingen we op verkenning. Eerste bemerking ... geen meter vlak. Steeds langzaam omhoog en omlaag lopend. En de modder dat viel voorlopig mee. Het parkours was een afwisseling van hard grint, bos grond en MODDER. Inderdaad in het bos lag een 'laagje' modder tot aan de enkels. Dit zou dus onze eerste (echt) cross worden.
Lotte vertrok aan een goed tempo en liep samen met Lisa T. (ook van KACL) haar wedstrijd op de zware omloop. In een sprint met 5 werd ze nipt geklopt en werd ze 27e op 34 deelneemsters.
Als laatsten gingen wij (de masters) van start voor 4 grote ronden. Dus 4x een modderbad. Al viel dat nog mee omdat de drab al een beetje opzij gelopen was. De eerste ronde ben ik rustig gestart om in de tweede ronde het gas water verder open te draaien, maar in ronde 3 heb ik toch wat gas moeten terug nemen. In de laatste ronde merkte ik dat de achtervolgers dichter kwamen en ben ik terug 'versneld'. De laatste 200m was een spurt met 2 en daarin lag voor mij de eindstreep 5 m te ver. Ik eindigde alzo 101e op 120. Erg moe en toch dik tevreden over mijn behaalde resultaat.

Tot de volgende keer

woensdag 2 januari 2008

Feestbenenloop
Deze namiddag zijn Lotte en ik vertrokken voor het eerste loopje in het nieuwe jaar. Voor L was het een aantal weken geleden dat zij gelopen heeft buiten de trainingen met de loopgroep van Gentil. Door het gebrek aan km's in de benen had zij het niet zo makkelijk als gewoonlijk om het tempo van 10 km/u - 3 km lang aan te houden.
De volgende 8,6 km heb ik alleen aan een rustig tempo afgelegd. Dit om de glaasjes wijn van de voorbije dagen uit de benen te verdrijven.
De maanden januari en februari staan in het teken van veldlopen. Er staan er zo'n 6 op het programma. Zondag as staan we aan de start te Grimbergen. Een echte moddercross hebben voorlopig nog niet gehad deze winter, en ook nu zit het er niet echt in. Morgen is het training op de piste. Met op het programma: loslopen - versnellingen - korte duurloop - uitlopen.

Gelopen:
3 km - 10 km/u
8,6 km - 49:39 - 10,4 km/u - hs 138
Tot de volgende keer