Hoofdmenu

maandag 31 maart 2008

Sportkamp te Blankenberge
Vrijdagnamiddag zijn An, Lotte, ik en nog 70 andere clubleden op sportkamp naar Blankenberge vertrokken. We verbleven er in het Bloso sportcentrum. Het is volledig gerenoveerd en de piste ligt er juist naast de slaapaccomodatie.
Op vrijdagavond stond er een groepsloop op het programma. In de gietende regen en bij een harde wind hebben een aantal dapperen (ook van de jeugd) over de 5 km, +/- 30' gedaan (er waren zelfs een paar monokini's te zien - nietwaar Jan & Koen ?). Daarna een warme douche en eten. 's Avonds hebben we met z'n allen nog een (droge) wandeling gemaakt.
Zaterdagochtend - 8:00 - ontbijt en om 10u stond de eerste echte training op het programma. Normaal zou dit 'warmdraaien' geweest zijn voor de namiddag sessie op de piste. Maar omdat we daar mochten op trainen tijdens een voetbalwedstrijd is dat omgewisseld (wel niet zo goed voor de spieren). Voor mij stond hetvolgende op het menu:
15' loslopen
4x1000m tempo 4'20 - 4'25 /km (+ 600m rustig joggen)
10' - 20' loslopen
De eerste 2x1000m waren veel te snel (4:05 & 4:16). De volgende 2 waren perfect op schema (4:23). De harde wind maakte het een vrij vermoeiende training. De gem. hs. tijdens de snellere stukken was 164 (max.170) en dit terwijl er nog geen verzuring van de spieren voelbaar was.
Als dessert zijn An en ik nog een wandeling aan het strand gaan maken.
De namiddagloop was (samen met Dirk) aan een gezapig babbeltempo - 6,6km - 42'19 (9,4 km/u).
's Avonds was er een leuke kwis en onze ploeg 'Boenk der neffen' behaalde een mooie derde plaats.
Zondagochtend - 8:00 ontbijt en om 10u start van de 2e groepsloop, ditmaal op het strand. Onder een bewolkte hemel liepen we de 12km in 1:06:39 (10,8 km/u), incl. enkele stops omdat we niemand wilden achter laten. Het liep echter niet zo soepel als zaterdag. Waarschijnlijk door de 2 trainingen van zaterdag. In de namiddag heb ik dan een loop/rustpauze genomen met enkel een flinke strandwandeling. An was ondertussen naar huis omdat Sanne thuiskwam van de rondreis door Italie, georganiseerd door hun school.
's Avonds hebben we nog een kaartje gelegd (om de hand- en armspieren in beweging te houden).
Maandagochtend - 8:00 ontbijt (iedereen moest de kamer reeds ontruimen om plaats te maken voor de kuisploeg). Vandaag hebben we (althans de meesten onder ons) niet gelopen. Sommigen gingen zwemmen, anderen minigolf spelen of een terrasje doen (wat heb ik gedronken?). Ne het middagmaal keerden we allen huiswaarts. Moe maar vast besloten om volgend jaar terug deel te nemen.
Binnenkort kan je het fotoverslag op de site van de club bewonderen.

Tot de volgende keer

woensdag 26 maart 2008

Vlotter
De verkoudheid behoort bijna tot het verleden. Althans bij mij, want op het werk lopen er heel wat te snotteren en te hoesten.
Omdat het net aan het regenen was heb ik de loopband onderworpen aan een herstelloop-test van 10,2 km in 1u met een gem. hs. van 127.
Als verstrooiing liep ik met de muziek van Rory Gallagher - Live in Europe. Blues-rock van de bovenste plank. Het heeft jaren geduurd voor ik deze cd gevonden heb. Ooit was ik in het bezit van de originele lp, maar mijn vinylplatencollectie heb ik een tijd geleden van de hand gedaan.

Tot de volgende keer

zondag 23 maart 2008

Looploze dagen
Sinds donderdag heb ik nog geen meter gelopen. In de regen en bij een harde wind ben ik toch naar de training geweest. Dat had ik beter niet gedaan, want de verkoudheid is daardoor nog wat erger geworden. Mijn neus zat kompleet dicht en er begon zich een lichte hoest te manifesteren.
Het gaat nu al heel wat beter, maar uit voorzorg ga ik ook vandaag niet lopen.
Ook de wedstrijd morgen in Londerzeel ga ik niet doen. Ik ga ze vervangen door een gewone, rustige duurloop.
Gisteren was het de VAL jeugddag in de Topsporthal te Gent. Met 15 jeugd-atleten zijn we naar ginder getrokken voor een dagje sport en ontspanning. Zij konden er kennis maken met de verschillende fascetten van de atletieksport, afgewisseld met leuke spelletjes. Meer info daarover kan je vinden op de site van onze club.

Tot de volgende keer

woensdag 19 maart 2008

Droog
Ondanks de verkoudheid liep het gisteren vlotter dan verwacht. Een kort loopje van 7 km tempo 4:45 /km met een gem.hs. 153.
Vandaag stond er een koude N wind die geregeld buien over de Vlaanders blies. Gelukkig hebben ze het in de vooravond een uurtje droog gehouden. Voor het eerst dit jaar heb ik in mijn rondje bos kunnen lopen na het werk. Gelopen: 12,4 km - 1:06:01 - 11,3 km/u - hs. 140/159.
Zaterdag as gaan we met de jeugd van KACL deelnemen aan de VAL jeugddag in de Topsporthal te Gent. Daar gaan ze aan allerlei uitdagingen meedoen die allen in verband staan met atletiek.


Tot de volgende keer

maandag 17 maart 2008

Snotterdesnot
Inderdaad. Voor het eerst in meer dan 1 jaar zit ik met een (beginnende) verkoudheid. Hopelijk is ze morgen al bijna voorbij en kan ik (ongehinderd) gaan trainen.


Tot de volgende keer

zondag 16 maart 2008

Geen meter gelopen
Deze ochtend werd ik wakker met serieuze keelpijn en de benen voelden een beetje elastisch aan. Vandaag zou het herstelloopje dus niet doorgaan. Gelukkig maar. Het heeft hier bijna de ganse dag geregend. Enkel deze namiddag waren er enkele droge perioden. De loopband heeft vandaag ook een rustdag gehad.
Het ontbijtpakket (zie post gisteren) was rijk gevuld. Ze hebben er hun best aan gedaan ... pistolet, sandwich, koffiekoek, sapje, watertje, kaas, ... en nog veel meer van dat lekkers.
Morgen voorspelt men opnieuw droog weer. Misschien (als de keel beter is) gaan we dan een loopje doen.

Tot de volgende keer

zaterdag 15 maart 2008

Lenteweer
Deze voormiddag liep het in het begin niet zo vlot. Het was precies of mijn benen moesten nog wakker worden, maar na zo'n 5 km ging het al veel vlotter. Voor het eerst dit jaar heb ik in short gelopen. Voor een t-shirt alleen was toch nog ietsje te fris (11 gr).
Voor Lotte is het einde van de examens in zicht. Nog 1-tje op maandag.
Morgen ochtend is het ontbijtaktie tvv van de Vrije Basisschool Opstal. Het oudercomitee brengt dan een ontbijtpakket aan de deur. An is 2 dagen druk in de weer met de voorbereiding en het ronddragen ervan. Het voordeel is dat als morgenvroeg haar wekker voor dag en dauw afloopt ik ook wakker ben en nog een herstelloopje kan doen terwijl de kinderen nog slapen.
Morgen is er ook het BK voor Masters te Seraing. Van onze club zijn er een aantal atleten die er gaan aan deelnemen. Wij wensen hen het allerbeste op het zware parkours.

Gelopen: 12,4 km - 1:01:37 - 12,1 km/u - gem hs 154

Tot de volgende keer

vrijdag 14 maart 2008

Maart roert zijn staart
Omdat het woensdagvond een echt hondeweer was, heb ik de loopband aan een looptest onderworpen. Het is een wisselloopje geworden van 5' aan 10 km/u - 11 - 12 - 10' aan 13km/u - 12 - 11 - 10.
Gisteren was het dan opnieuw goed loopweer. Het is tot +/- 20u30 droog gebleven. Na de gebruikelijke opwarming van 3 km gingen we loslopen aan 2'30 /500m. Dat ging al na 1 rondje naar 2'23 om daarna om en bij de 2'15 a 2'17 te blijven. Dat tempo hebben we zo'n 7km gelopen in 32'18 (13 km/u) met een gem. hs van 154 waarbij praten nog goed te doen was. De bedoeling was om niet in het rood te gaan.
Vandaag is het rustdag en dit weekend staan er opnieuw 2 loopjes op het programma. Een duurloop en een herstelloop.


Tot de volgende keer

zondag 9 maart 2008

Zetelsupporter
Op het BK veldlopen in Oostende is Astrid Belgisch kampioene geworden bij de miniemen meisjes. Zij volgt daarmee zichzelf op. Zij heeft alle veldloopwedstrijden waaraan ze dit seizoen deelnam, gewonnen.
Ook Braam heeft zijn nationale titel bij de scholieren meer dan dik verdiend. Deze namiddag hebben we tussen de getallenleer en meetkunde naar het BK korte cross, vrouwen en seniors gekeken. Dit was nog eens een echte cross. Heel veel modder welke de wedstrijd heel zwaar maakte. Vanuit onze (luie) zetel konden we bij de start (seniors) een glimp opvangen van Joachim. Tijdens de wedstrijd is Stijn een aantal keer in beeld geweest. Hij liep zelfs even aan de leiding (net na de start) en eindigde 19e. Nen dikke proficiat aan alle atleten van onze club. Ook aan diegene die gisteren in Dusseldorf ons land vertegenwoordigd hebben op de scholiereninterland. Zij hebben indoor puike prestaties afgeleverd.
Deze ochtend viel de neerslagintensiteit hier nog mee. Lichte motregen en een stevige wind. Toch hield me dat niet tegen om een rustig 12,4 km in en om Buggenhout bos te lopen in 1:08:45 (10,8 km/u - hs. 139 / 161). Nu 2 dagen rust. Dinsdag geen training, want ik heb om 18u nog een vergadering ivm testen, testtools, ... bij PearlChain.net.

Tot de volgende keer

zaterdag 8 maart 2008

Examens ...
Voor Lotte beginnen maandag de tussentijdse examens, dus wordt het lopen voor haar op een laag pitje gezet de volgende week. Op 22 maart gaan ze met de club deelnemen aan de jeugddag ingericht door de VAL in de Gentse Topsporthal.
Haar eerstvolgende wedstrijd zal op de BVV zijn. Dat is een pistemeeting tussen verschillende clubs en gaat dit jaar door op 19 april op de atletiekpist van Lebbeke. Aan welk onderdeel ze juist zal deelnemen staat nog niet vast. Waarschijnlijk samen met Astrid de 1.000 m.
Deze namiddag 12,4 km gelopen in 1u5'58 - gs 11,3 km/u gem hs. 144. Iets sneller dan gepland. Morgen gaan we proberen aan een gs van 10 km/u te lopen.

Sfeerbeelden van het BK Veldlopen vindt je hier.
Tot de volgende keer

donderdag 6 maart 2008

Rustige training
Gisteren was ik niet echt 100% dus heb ik een training overgeslagen( dat heeft niks met drank GC te maken;-).
Vandaag stond in het teken van een rustige aanloop naar het BK veldlopen van zondag as. Ook voor de niet deelnemers. 4 km tempo 4'50/km (12.4 km/u - hs. 145)
Voor mij zit mijn eerste veldloopseizoen er al bijna 2 weken op. Ik ben tevreden met het resultaat, aangezien ik in het begin in een serieuse dip zat en dat het de laatste crossen steeds beter begon te vlotten. Niet dat ik voor de prijzen liep, maar mijn gemiddelde loopsnelheid ging telkens weer iets omhoog.
Dank aan de coach (Koen V.), want het is dankzij hem dat ik er weer sta. Volgend jaar hoop ik opnieuw aan de start te mogen verschijnen.

Succes aan alle atleten van onze club K.AC.Lebbeke die deelnemen aan het BK veldlopen in Oostende.

Tot de volgende keer.

woensdag 5 maart 2008

Vroegtijdige beeindiging
Gisteren liepen we aan een rustig tempo rondjes te draaien toen het begon te regenen ... en te hagelen. Op verzoek van 'de Coach' hebben we allen de training gestaakt. Als we dat niet zouden gedaan hebben, waren we waarschijnlijk allemaal ziek vandaag.
Daardoor hebben we maar 5,5km afgelegd in 26'40 (12,4km/u - hs. g=141/m=151).

Vanavond slaan we eens een training over.

Tot de volgende keer

zondag 2 maart 2008

Een rustig weekend
Op donderdag was er een intervalloop van 8r aan een tempo van 4'40/km met r 4 en 8 aan 4'00/km, gevolgd door 8r aan een tempo van 5'00/km met r 4 en 8 aan 4'00/km. De snelle rondes waren iets rapper ... aan 3'40/km en dit alles met een gem. hs van 154. Dit viel dus allemaal best mee. De weergoden hebben het voor ons een uurtje droog gehouden.
Lotte heeft eens een training gemist omdat ze voor het eerst sinds lang een verkoudheid had. Het was precies of ze had een hondje ingeslikt ;-).
Door de 'drink' op zaterdagavond bij ons thuis (foto = 1 vd kadootjes), heb ik de duurloop met versnellingen in Buggenhout bos in de voormiddag gedaan. 12km tempo 5'00/km met 8 versnellingen van 30" (hs.146).
Normaal was er deze ochtend de laatste serieuze training voor de jeugd van de club in aanloop naar het BK van volgende zondag. Lotte was echter nog onvoldoende hersteld om te gaan. Misschien dat ze op de dinsdagtraining opnieuw van de partij is. Zondag kan ze echter niet deelnemen aan het BK in Oostende. Op maandag beginnen ze nl met de examens op 't school.
Deze namiddag heb ik de loopband nog eens in stelling gebracht voor een heel rustig loopje van 6km in 35'00 (5'58/km). Onze loopband zal niet verroesten want hij wordt regelmatig belopen door An.


Tot de volgende keer