Hoofdmenu

zondag 27 april 2008

Open brouwerijendag - foto's




Tot de volgende keer
Zondag ...verfdag
Dit weekend stond in het teken van het voorbereiden en verven van onze huisgevel. Na meer dan 10 jaar was hij toe aan een nieuw kleurtje. Gisteren had ik nog tijd voor een loopje, maar vandaag heb ik samen met An de ganse dag geverfd. Gelukkig hebben we geen spatje regen gehad (alleen een beetje zonnebrand) zodat we reeds klaar met de eerste laag (en ook al een gans stuk van laag 2). Hopelijk is het volgende weekend ook mooi weer, zodat hij volledig afgewerkt kan worden.
Gisteren gelopen on der een warm zonnetje (26 gr op ons terras): 8,6 km - 42'34 - gs. 12,1 km/u - hs. 152 / 162.
Nu ga ik aan de slag om de foto's van de open brouwerijendag klaar te maken voor publicatie. Morgen is het rustdag (late vergadering op het werk).

Tot de volgende keer.

vrijdag 25 april 2008

Open brouwerijendag
Vorig week zondag was er de open brouwerijendag. Met het mooie weer zijn we eerst met de fiets naar de opendeurdag van het VKO geweest. Omdat de brouwerij van Affligem (Brouwerij De Smet) ook in Opwijk is heb ik daar eerst een bezoek gebracht. Er werd uitleg gegeven over de verschillende stadia van het bierproduktieproces. Je kon er ook de installaties bezoeken (behalve de bottelaarij). Achteraf werd er nog een drankje aangeboden. Omdat het nog redelijk vroeg was, ben ik dan doorgefietst naar Brouwerij De Landtsheer te Buggenhout. Wat opviel was de 'kleinschaligheid' tov Opwijk, al mag het resultaat (de Malheur) er best zijn. Ook hier was een nog een drankje te verkrijgen. In totaal heb ik 18 km bij elkaar gefietst ;-)). Voor wat hoort wat.
Donderdag was er nog een beetje stijdheid in de bovenbenen. Die heb ik er uitgelopen tijdens het 'rustige' duurloopje dat we als afwisselling van de intervaltraining van afgelopen dinsdag deden.
Gelopen: 9 km - 41'22" - gs. 13,1 km/u - hs. 153/162
Voor het komende weekend wordt een kort zomerke voorspeld. Goed weer om de achtergevel van ons huis in een nieuw kleurtje te zetten, in de tuin te werken en 2 duurloopjes te doen.
Zaterdag in de vooravond gaan de scholieren meisjes van KBC Opstal de halve finale van de beker spelen tegen Temse, terwijl wij onze benen onder tafel mogen steken.
Op zondag is er de jaarlijkse BBQ tvv KBC Opstal. 2 reuzenbrochetten met frietjes, doorgespoeld met een lekkere pint.
Het leven kan toch mooi zijn.


Tot de volgende keer

woensdag 23 april 2008

Stijfheid
Vandaag is er tgv de 'snelle' loopjes van gisteren toch enige stijfheid opgetreden in de bovenbenen. Dat heb ik er vandaag uit gelopen tijdens een kort herstelloopje. De eerste 500m was het droog, daarna passeerde er een (soms stevig) buitje dat +/- 2 u. aangehouden heeft.

Gelopen: 5 km - 27'46" - 10,8 km/u - hs. 140/153.

Tot de volgende keer

dinsdag 22 april 2008

Plezante training

Vandaag stond er een toffe interval training op het programma. Normaal was het 2x een sessie van 300/200/100, maar ik heb er nog een 200/100 bijgedaan. Voorlopig voelen de benen nog prima aan, misschien morgen iets minder.

Tot de volgende keer

maandag 21 april 2008

BVV - update !!!
De pupillen en miniemen meisjes van KAC Lebbeke hebben zich geplaatst voor de finale van de Beker van Vlaanderen atletiek. Deze gaat door op zaterdag 13 september te Brasschaat.


Nen dikke proficiat aan alle atletes !!!

En ook aan de trainers Koen & Gentil

zie: http://www.val.be/?mnuid=535#benjamin

Tot de volgende keer

zondag 20 april 2008

BVV meisjes ...
De pupillen en miniemen meisjes van K.A.C.Lebbeke hebben gisteren (zaterdag) heel mooie en sterke prestaties geleverd tijdens de voorronde van de Beker Van Vlaanderen. Ze eindigden 4e op 10 deelnemende ploegen. Ze boeken 6 individuele overwinningen en tal van ereplaatsen. Het begon allemaal onder een licht bewolkte hemel. Naarmate de dag vorderde werd de bewolking dikker en viel er lichte regen. Dit zorgde wel voor extra zuurstof in de lucht, maar maakte de spieren vlug koud.
Hopelijk mogen ze in september deelnemen aan de grote finale.
Deze ochtend was het reeds lekker warm. Omstreeks 10u was het 12 gr. en een uurtje later reeds 15. Het werd een LSD van 13,2 km in 1u11'20" (11,1 km/u) met een hs. 148 (155).

Tot de volgende keer.

zondag 13 april 2008

Jammer
Tom Van Hooste is er in Rotterdam niet in geslaagd om het minimum te lopen voor de marathon op de OS. De Limiet is zo scherp gezet dat zelfs Rik Ceulemans het moeilijk zal hebben om hem te halen. Stel je voor, je wordt 6e in een sterk bezette marathon met een PR en je mag niet mee naar de OS. Dat moet frusterend zijn.
Door omstandigheden is mijn LSD verplaatst geweest van deze ochtend naar de vooravond. Gelukkig maar, want tot 10u30 heeft het geregend. De vormelingen hebben geluk gehad, het is hier voor de rest van de dag droog gebleven.
Gelopen: 12,2 km in 1:10:57 (10,5 km/u)met gem.hs.132

Tot de volgende keer

zaterdag 12 april 2008

Tuinarbeid
Het mooie weer vandaag was ideaal om eindelijk onze gazon eens te verticuteren. Dat was echt wel nodig omdat er gras tussen het mos groeit ipv omgekeerd. Het is een elektrische verticuteerde. Om dat met een hark te doen ... daar denk ik niet aan. Daarvoor is onze gazon net een ietske te groot. Dankzij de hulp van Sanne en Lotte was de klus van het opruimen snel geklaard.
Tijdens de donderdagtraining hadden we geluk. De 1.000m sessies waren voor een paar onder ons vervangen door 16 rondjes van 500m in 2'15 (13,3 km/u) en elke 4e ronde telkens een snelle ronde (1'50 - 16,4 km/u). Na de 12e ronde was ik door mijn beste krachten heen en heb ik de resterende ronden uitgelopen aan een rustiger tempo. Na die snelle ronde was het telkens zoeken naar het juiste ritme en echt veel tijd om te recuperen was er niet. Een pittige training dus.
Het herstelloopje deze ochtend verliep naar mijn gevoel iets moeizamer. Misschien kwam dat door de wind die in het open veld redelijk krachtig was en 'pal op kop' blies. In het bos was het praktisch windstil. 8,6 km in 42'47 - 12,1 km/u - hs. 155/167.
Morgenvoormiddag een LSD-loop.

Tot de volgende keer

woensdag 9 april 2008

20 jaar
Vandaag heb ik een looprustdag ingelast. Zo kunnen we onze 20e huwelijksverjaardag vieren. Op 9 april 1988 was het iets frisser en regenachtiger dan vandaag. De nacht was zo fris dat de tomatenplanten in de serre bevroren waren ;-). Pas in de vroege uurtjes zijn we huiswaarts gekeerd. De dageraad was reeds een tijdje voorbij. Iedereen heeft zich kostelijk geammuseerd.
Omdat ik zondag met de 'thuiswacht' zit, zal ik dit jaar niet deelnemen aan de Pegasusloop te Londerzeel.
Verder staat er nog geen wedstrijd op mijn planning.
Morgen mogen we ons aan een pittige training verwachten (een aantal keren 1000m snel & 500m joggen).

Tot de volgende keer

zondag 6 april 2008

Open brouwerijendag
Omdat ik niet altijd over lopen schrijf op deze blog ...
Toen ik onlangs in het 'reklaamblad' een advertentie zag voor de opendeurdag bij Brouwerij Palm te Steenhuffel, viel mijn oog op een website www.openbrouwerijendag.be. Blijkt dat er op zondag 20 april tal van andere brouwerijen uit de streek een opendeur hebben. Een leuk alternatief als er geen wedstrijd op het programma staat. De toegang (tussen 10 & 17u) is gratis en je krijgt er telkens een drankje bovenop. In Buggenhout kan brouwerij De Landtsheer (Malheur) gaan bezoeken. In Opwijk, Brouwerij Affligem (Affligem, Op Ale & Postel).
Vandaag ook nog wat gelopen, 4,3 km met Lotte & 8,6 km herstelloop in 45:08 (11,4 km/u) en hs. 145/154.
Morgen is het rustdag (avondvergadering op het werk).
Tot de volgende keer

zaterdag 5 april 2008

Zenuwen
Sanne en haar ploeg zijn er (nog) niet in geslaagd om de titel te veroveren in hun reeks (bevordering dames). Overmand door de zenuwen zijn ze op het veld van Krachtbal Moerdamme met 12 - 10 de boot in gegaan. Ze hebben nochtans vele kansen gehad om te scoren. Nu zal een testwedstrijd moeten uitmaken wie kampioen wordt. KBC Opstal speelt al zeker deze wedstrijd. Moerdamme en Male zullen in hun laatste wedstrijd van het seizoen uitmaken wie de tegenstander wordt. Opstal heeft 58 punten en Moerdamme en Male 54 (winst = 4 pnt, gelijk= 3 en verlies 2). Enkel bij een gelijk spel is Opstal onmiddellijk kampioen.
Morgen staat er een herstelloop op het programma.

Tot de volgende keer

vrijdag 4 april 2008

Interval
Gisteren stond er een intervaltraining op het programma. Na de gebruikelijk loslooprondjes mochten Patrick, Steven en ik beginnen aan 5 x 400m tempo 1'30 (met telkens 400 m joggen).
Het was in het begin een beetje zoeken naar het juiste tempo (1'28 - 1'26 - 1'30 - 1'24 - 1'25) - max.hs. 174. Dit is toch bijna 17 km/u. Niet zo slecht, zeker als het begin van de winter van vorig jaar kompleet niet liep zoals het hoorde. Nog 2 km uitlopen om de verzuring uit de benen te laten vloeien. Vandaag heb ik tijdens het winkelen geen last gehad van stijven kuiten.
Morgen is een rustdag voor mij. Echter niet voor Sanne. Zij gaat samen met haar ploeg de laatste wedstrijd van het krachtbalseizoen spelen. Indien zij deze wedstrijd winnen, zijn ze kampioen in hun reeks (Bevordering dames). Den Opstal zal met heel wat supporters afzakken naar het verre Moerdamme. Om 10u start de wedstrijd. Morgen meer info.

Tot de volgende keer

woensdag 2 april 2008

Geen marathon in 2008
Inderdaad. Na rijp beraad hebben we besloten om dit jaar geen marathon op mijn loopkalender te plaatsen. Er is te weinig tijd om de lange duurlopen (> 30 km's) te doen en vooral ... de basisconditie is nog niet zoals het hoort. Ze gaat echter stilaan in stijgende lijn. Ik ga me beperken tot de kortere wegwedstrijden in de (wijde) omgeving of to een pistemeeting.
Vandaag een kort herstelloopje van 8,4 km in 50'17 (10,3 km/u) en gem.hs. 133/165. Wel had ik een beetje last in mijn enkel. Waarschijnlijk een gevolg van de vele loopkilometers van vorige week. Voor de rest liep het heel vlot.

Tot de volgende keer

dinsdag 1 april 2008

Zalig weertje
Dat was het deze avond. Een 'zachte' bries, zon, 14 gr. zo mogen er nog veel lentedagen volgen.
Een rustige duurloop van 9km in 42'27 (tempo van 4'43/km) en met een hs. 151/160. Het liep vlotter dan ik verwacht had. De trainingsarbeid van vorig weekend heb ik blijkbaar goed verteerd. Ook de bijkomende rustdag gisteren heeft deugd gedaan.

Tot de volgende keer