Hoofdmenu

zondag 31 augustus 2008

Laatste zomerdag
Dat was de weersvoorspelling voor woensdag 6 augustus. Afgelopen weekend was er ook eentje om in te kaderen. Met zo'n mooi weer hebben ze we deze zomer (veel) te weinig gehad. Op vrijdagavond zijn we redelijk lang blijven plakken bij onze vrienden.
Zaterdag op tijd opgestaan om zo lang mogelijk te genieten van de zon en de warmte. Sanne was de ganse dag op het jaarkijkse dorpstornooi krachtbal in Buggenhout. Ze hebben het beter gedaan dan ze verwacht hadden. Ze hebben 3 van de 5 wedstrijden gewonnen tegen op papier sterkere tegenstandsters. Lotte was in de namiddag met enkele vriendinnen naar pOpwijk. Dat is een 'klein' festival dat voor de 5e keer georganiseerd werd. Er waren optredens van Duk (een lokale band), Belle Perez, Boudewijn de Groot, Gorki, De Kreuners, ... Omdat het oostenwind was en het hoofdpodium richting Opstal stond, hebben we (gratis) kunnen meegenieten van de optredens. 's Namiddags onder een stralend blauwe hemel een loopje gedaan op en rond de 'Hoge Jan'. Dat is de hoogste heuvel in de omgeving.
Deze ochtend om 8u had Lotte geen zin om naar de bostraining te gaan. Ze was nog moe van een ganse dag naar de optredens te kijken. Dan ben ik maar alleen vertrokken voor een bosloopje.
De houtskoolvoorraad voor deze zomer is bijlange nog niet op ... ondanks het feit dat we gisteren en vandaag vlees en vis gegeten hebben, klaargemaakt op de BBQ.

Gelopen:
zaterdag 11,2 km - 59'05" - 11,4 km/u - ghs. 144
zondag 12.5 km - 1u05'32" - 11,4 km/u - ghs. 143

Tot de volgende keer

donderdag 28 augustus 2008

Geen zin
Gisteren had ik geen zin om te lopen. Toch heb ik mijn loopschoenen aangebonden en na een paar kilometer begon het toch vlot te gaan. Omdat het reeds begon te schemeren en ik geen reflecterende kledij droeg heb ik het aantal kilometer beperkt tot 7,5 (41'50" - 10,8 km/u).
Het wild konijn is nog niet met uitsterven bedreigd in onze contreien. De schemering is hun favoriete tijdstip om buiten te komen. Ik heb er een 20-tal zien rondhuppelen. Een gek zicht, dat bruine pakje met de witte staartjes.
Vandaag was het 'losloopdag' voor diegenen die morgen een wedstrijd lopen. Renaat en ik hebben Niels, Laid & Robbe op sleeptouw genomen voor 2 x 1.000m in 4'00" met 400m joggen ertussen. Omdat zij sneller lopen hebben zij 2 x 1.100m moeten afleggen in telkens 4'00", iets wat hun goed afging. Na deze reeks hebben Renaat en ik nog 1 x 1.000 & 1 x 1.200m afgelegd op de piste.
Morgen is het looprustdag.

Tot de volgende keer

dinsdag 26 augustus 2008

Writersblock ?
Nee, gewoon niks speciaals te melden. Alles loopt gewoon zoals het hoort.
Normaal gezien zou ik op vrijdagavond voor het eerst een 1.500m lopen op de piste, maar omdat we uitgenodigd zijn bij vrienden wordt deze wedstrijd van mijn kalender geschrapt. Toch volg ik het trainingsschema dat de Coach opgesteld heeft. Zaterdag was er de traditionele duurloop van 12,5 km, met incl. 5 keer 30" versnellen (= technisch rollen zoals dat officieel heet). Tijdens de zondagse bostraining voor de jeugd heb ik mijn interval/snelheidstraining afgewerkt. Na de gebruikelijke warming up & versnellingen (in/out), 3 x (300 m in 60" + 200m joggen + 200m in 38") + 3' reeksrust en afgesloten door de WD. Gisteren een extra rustdag ingelast en vandaag was het terug een uurtje d'er invliegen. 18 rondjes van 500m aan een tempo van om en bij de 2'15" (40'24" - 13,4 km/u). Morgen is er een herstelloopje.

Tot de volgende keer

woensdag 20 augustus 2008

The Black Album
Na de redelijk zware intervaltraining van gisteren (6 x 1.000m - gem.s. 4'08") met 600m joggen ertussen, had ik vandaag geen zin om te lopen. Nochthans de zon scheen en er was geen regen. Ik heb mezelf vermand en met de cd van Metallica (beter bekend als The Black Album) op de achtergrond ik de 5 km herstelloop afgelegd op de loopband. Spijtig dat het half uurtje joggen voorbij was, want de cd was pas in de helft. Morgen luister ik er verder naar in de auto.

Nothing Else Matters, Enter Sandman, ... en nog veel meer pareltjes staan er op.

Tot de volgende keer

maandag 18 augustus 2008

PR Weekend
Vrijdag was het al prijs voor mij. Zaterdag was het de beurt aan Lotte. 's Middag mochten we bij mijn schoonbroer en schoonzus onze benen onder 't tafel gaan steken voor een super lekkere zeevruchtenschotel aangevuld met een wit wijntje. Lotte (geen vis of zeevruchtenliefhebster) is ondertussen gaan deelnemen aan een aantal nummers van de meerkamp in Lebbeke. De 60m horden, het discuswerpen en kogelstoten heeft ze aan zich laten voorbijgaan. Het verspringen en de 1.000m gaan haar beter af. Met een beste sprong van 3m53 heeft ze haar vorige PR met 25 cm verbeterd. Trainen doet ze eigenlijk niet voor deze discipline. Ze springt gewoon op het gevoel. Ondanks het mooie weer was de opkomst niet zo hoog als normaal. Daardoor was het programma vooruit op het uurschema en waren we maar net op tijd voor de start van de 1.000m. De eerste 500m ging ze vlot mee met de tweede en derde, maar daarna was het beste er een beetje af. Clubgenote Astrid won overtuigend. Lotte eindigde 4e in een nieuwe PR van 3'41"71 en daarmee deed ze meer dan 5" beter dan haar vorige besttijd.
Gisteren was het feest op den Opstal. Onze pastoor werd er in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van zijn 25-50-75 jarige jubilea in 2008. Hij is 25 jaar pastoor op de Opstal - 50 jaar gelden werd hij tot priester gewijd en hij is net 75 jaar jong geworden. Hij is (zoals de jeugd het zegt) een kei-toffe kerel. Iemand met een gouden hart. En als wij in ons dorp iets vieren, dan doen we het goed. Om 8u30 werd hij getrakteerd op een champagneontbijt. Om 10u een misviering, gevolgd door een receptie die uitgegroeid is tot een volksfeest met muziek gebracht door de plaatselijke fanfare en dat heeft tot in de vooravond geduurd. Vandaag zullen een aantal dorpsgenoten een paar pillekes tegen de hoofdpijn moeten nemen hebben.

Tot de volgende keer

vrijdag 15 augustus 2008

Corrida Merchtem
Op vrijdagnamiddag kom ik toevallig ploegmakker Ruben tegen en die gaf mij het advies om deze keer mijn superbenen in de auto te leggen. Zo gezegd, zo gedaan. 's Avonds, goed op tijd aangekomen zijn we ons gaan inschrijven. Die verliepen heel vlot. Lotte ging samen met Leen en Jana een rustige 3 km lopen. Ook Sanne had haar loopschoenen aangetrokken voor de 3 km. Zij vatte dit op als trainingsloopje ter voorbereiding van het nieuwe krachtbalseizoen. 2,5 min voor ons werd hun wedstrijd op gang geschoten. Ze hebben dit aan een jogging tempo uitgelopen. Sanne werd in de 'prestigesprint' nipt geklopt door Lotte. Voor deze laatste was dit eerder loslopen in functie van de pistewedstrijd op zaterdag.
Voor het eerst stond ik in een wedstrijd op de eerste startrij. Ik had me voorgenomen van in het begin een stevige tempo te lopen en te kijken waar ik zou stranden. Na het startsein nestelde ik mij in het 2e groepje. Bij het ingaan van de tweede kleine ronde begonnen we reeds mensen die de 3 km liepen in te halen. Door dat slalommen viel het groepje uit elkaar en bleven we met 2 over. Ik vroeg me nog steeds af waar de man met de hamer ergens zou staan (die was blijkbaar vrijdag met verlof) en wanneer er atleten mij zouden inhalen. Na de 2e kleine ronde draaiden we omhoog voor een rondje van +/- 3 km met veel vals plat. Bij de laatste drankpost stopte mijn medeloper om te drinken en liep ik de laatste km alleen. Van vermoeidheid in de benen of van verzuring was er totaal niets te bespeuren. Het liep dus van een leien dakje ;-)) Nooit eerder liep ik zo'n snelle wedstrijd.

6km - 24'25" - 14,7 km/u (23e op 148)

Tot de volgende keer

woensdag 13 augustus 2008

Rustig weekend
Zaterdag na het laatste zomersnoeiwerk in de tuin ben ik de spieren gaan losgooien in en om Buggenhout bos. Er was weinig volk, enkel een paar wandelaars, een roofvogel en een paar eekhoorntjes. Gelukkig lagen er geen slachtoffers van de Dodentocht langs de weg. Hoed af voor de mensen die hem uitgestapt/gelopen hebben.
's Avonds waren we te gast op de verjaardagsdrink van mijn schoonbroer. We werden daar verwend met lekkere hapjes en enkele Grimbergen Optimo Bruno.
Op zondagochtend stond de wekelijks bostraining voor de jeugd op het programma. Terwijl de jonge snaken onder begeleiding van trainer/coach Gentil hun oefeningen afwerkten, heb ik een aantal rondjes in het bos gelopen en afgesloten met enkele versnellingen ('technisch rollen' zoals dat heet) van zo'n 600m. 's Middags aten we thuis ons buikje rond met spaghettikroketten (het recept zal ik op mijn kookblog zetten). Het is een erfenis van mijn grootmoeder. Zij was kokin op trouwfeesten, ... en op 1 januari was het een traditie dat we dit soort kroketten aten met tomatensaus (als voorgerecht) met het nieuwjaarsconcert op de achtergrond.
Na dit rustige weekend was het gisteren tijd voor het snellere werk. Drie reeksen van 5 x (400m snel + 200m joggen) op de piste met tussen elke versnelling, 200m aan +/- dezelfde joggingtijd als de looptijd van de vorige 400m. Samen met loopmaat Patrick hebben we deze sessie bijna volledig afgewerkt. De verzuring van de spieren bleef uit. Tijdens geen enkele versnelling kreeg ik last van zware benen. Bijna afgewerkt ..., inderdaad bijna want juist voor onze 12e snelle ronde brak er een onweer los met een stevige stortbui. Het WR spurt naar de auto is met zeker 2" verbeterd. Omdat de training van de loopgroep met Lotte reeds gedaan was, zijn wij dan maar zonder loslopen richting verjaardagsdrink van den Bompa gereden om daar nog enkele uren te genieten van een natje en een droogje.
Vandaag was er een herstelloopje op de loopband aan een heel rustig tempo.


Gelopen:
zaterdag - duurloop - 9,6 km - 53'30" - 10,8 km/u (4,2 km iets sneller - 19'15" - 3,1 km/u)
zondag - bosloop - 10 km - 55'00" - 10,9 km/u
dinsdag - interval (400m/200m)
woensdag - herstelloop 5 km - 30'00" - 10,0 km/u

Tot de volgende keer

donderdag 7 augustus 2008

Laatste zomerdag
Volgens onze weersvoorspellers was het gisteren de laatste zomerdag voor de zomer van 2008. Awel ik heb er van geprofiteerd om nog een dagje verlof te nemen en de tuin een grondige onderhoudsbeurt te geven. Hij 'blinkt' nu van onder tot boven.
Het verschil met vandaag was enorm. Deze voormiddag hadden we geluk en zijn we aan de ergste regens en onweersbuien ontsnapt. Deze avond zijn er een aantal waterkiekens toch gaan trainen. Het is omstreeks 18u hard beginnen regenen en om 19u was het ergste gelukkig voorbij. Om 20u zat onze training er op en stopte het met regenen. Het was lang geleden dat we nog eens een regenloop gehad hebben.
Op dinsdag stond er een 'lichte' duurloop van 9 km (incl. 6 x 1' versnellen) op het programma. Het tempo lag iets hoger dan voorzien, zodat de onvoorziene 'sanitaire' stop na 6 km, een welgekome rustpauze was.
Gelopen:
dinsdag 9 km - 39'40" - 13,6 km/u
woensdag was tgv tuinarbeid een rustdag
donderdag 6 km - 26'52" - 13,4 km/u

Tot de volgende keer

zondag 3 augustus 2008


De Coach & Bart
(Bart = goud op 5.000m & brons op 10.000m EK masters +35)

zaterdag 2 augustus 2008

Het was heet, verschrikkelijk heet ...
Tijdens de training donderdagavond wees de thermometer zo'n 33 gr. aan. Eigenlijk was het niet verantwoord om te lopen. Ondanks regelmatige stops om te drinken was ik toch zo'n 1,5 kg vocht verloren op +/- 45' lopen. Die zijn ondertussen weer aangevuld met water.
Gisteren was het rustdag en voor vandaag plannen we een duurloop met een vijftal versnellingen. Zondagochtend een Buggenhoutbos-loop.

Zondag as organiseert onze club voor de 29e maal 'De Gouden 800'. Voor elke leeftijdscategorie (vanaf de cadetten) is er een 800m wedstrijd. Ik ga mezelf opofferen om fotograaf te spelen.
De jeugd lopen het voorprogramma. Lotte loopt de 1.000m. Het is haar eerste wedstrijd sinds haar knieblessure volledig genezen is.

Tot de volgende keer