Hoofdmenu

maandag 29 september 2008

Einde maand
Zoals gewoonlijk vindt u hier een grafiekje van het aantal gelopen kilometers van afgelopen maand. Deze keer echter vroeger dan gewoonlijk omdat Sanne en ik morgen naar het concert van Bryan Adams gaan in het sportpaleis van Antwerpen. Voor S. is het de 2e maal dat ze hem aan het werk zal zien, voor mij is het reeds nr 6 (Torhout, Hasselt/Kiewit, Werchter, Gent, Antwerpen 2x).


Tot de volgende keer

zaterdag 27 september 2008

Aanloop naar het veldloopseizoen
Na 2 rustigere loopweken, is nu de opbouw van het aantal loopkilometers begonnen in functie van komende winter. Het aantal trainingen wordt terug op 5 per week gebracht en het aantal km/week gaat opnieuw naar +/- 55. Zondg as is er in Opwijk de eerste oefencross. Vorig jaar heb ik daar voor het eerst kennis gemaakt met deze dicipline en het is me heel goed bevallen. Dit jaar start ik er bij de masters voor een afstand van 4 km.
Ik hoop dat er iets mis is met mij hs-meter, want in het begin van een loopje meet hij altijd een hs van > 200 (vandaag zelfs 221). Morgen tijdens het ochtendloopje (lees late voormiddag) ga ik dat eens 'manueel' vergelijken of ie wel gelijk heeft. Dit fenomeen heeft zich pas vanaf woensdag gemanifesteerd. Na een paar minuten valt ie terug naar normale waarden. Gelukkig maar ;-)
Dit weekend is het kermis op den Opstal. Dat zullen we geweten (vooral gehoord) hebben. Gisterenavond was het een fuif in een tent rechtover ons huis. Die heeft tot 4 u deze ochtend geduurd ... zelfs met oordopjes in heb ik niet al te veel geslapen. En vanavond is het weer prijs.

Tot de volgende keer

maandag 22 september 2008

Einde zomerseizoen
Met de Ekiden van Brussel is het zomerseizoen 2008 definitief afgesloten. Tijdens het voorbije seizoen heb ik vooral aan de basissnelheid gewerkt, wat geresulteerd heeft in een aantal wedstrijden waarin ik sneller gelopen heb dan vorig jaar. (nakijken of dit wel waar is !!!) Vorige week was een rustige wat het aantal kilometer betreft. Gisteren en vandaag waren rustdagen.
Vanaf morgen begint de voorbereiding op het veldloopseizoen en op zondag 5 oktober staat er de eerste oefencross te Opwijk (de Volkscross) op het programma. Deze wordt gelopen in het park aan de Kloosterstraat. De masters starten hun 4 km wedstrijd om 15u50.

Ook dit jaar gaat Lotte deelnemen aan de meeste veldlopen. Zij is nu 1e-jaars kadet die een iets langere afstand moeten afleggen tov vorig jaar.
Overzicht:
Totaal aantal km gelopen = 1063
Totaal aantal trainingen = 114 waarvan interval = 19 & duurloop = 95

Aantal km/training = 10,5
Totaal aantal wedstrijden = 7


Tot de volgende keer

zondag 21 september 2008

Ekiden Brussel & Kussnacht bosloop - het relaas
Op zaterdagvoormiddag trokken we met 3 teams van onze de club (+ 1/2 team met E.& M. C.) naar Brussel voor de Ekiden Aflossingsmarathon. Een stralende zon, een licht briesje, niet te warm ... goed loopweer dus. We hebben voor ons en onze looptassen een plaatsje gezocht op de (winderige & kille) hoofdtribune. Team 1 mocht door hun 3e plaats van vorig jaar in een apart startvak staan. Net daarachter stonden Brecht (T2) en Steven (T3). Om 13u werd het startsein gegeven en stoof Thomas er als een raket er vandoor. De wissels (het doorgeven van het lint) gingen vlot. Onbegrijpelijk hoe lopers van sommige teams er in slaagden om veel te laat op te dagen in het wisselvak. T1 lag steeds in concurrentie met KAAG voor de overwinning bij de atletiekclubs. Naar het einde toe liepen deze echter beetje bij beetje verder weg. Toch kon T1 nog relatief makkelijk hun 2e plaats in het Belgisch kampioenschap veilig stellen. Zo mochten zij ook op het grote podium om hun zilveren medaille in ontvangst te nemen. Omdat Brecht (T2) de afgelopen dagen ziek was heeft hij de 5 km gelopen ipv de 10. Ruben werd aangeduid als Chinese vrijwilliger om deze afstand te lopen. Dat was niet zo'n eenvoudige opgave omdat hij op vrijdagavond deelgenomen had aan een pistemeeting. Toch hebben zij samen met de 2 dames en Mario een mooie perstatie neergezet. Bij T3 had Steven de 'eer' om in het startgewriemel zo snel mogelijk weg te komen. Hij heeft dat prima gedaan. Patrick was onze eerste 10km loper die zijn lint doorgaf aan Rudy. Beiden hebben een prima wedstrijd gelopen in een mooie tijd. Mijn eerste rondje was veel te traag. Ik was te behouden gestart uit schrik om op de zware omloop al onmiddellijk in de problemen te komen. Bij de eerste passage in het KB-stadion merkte ik dat ik nog genoeg reserve had om sneller te lopen. Pas de laatste 2 km heb ik echt doorgelopen om te eindige in een trage 47'03". Omdat ik mijn chrono niet ingedrukt had, had ik geen benul van mijn tijd en aangezien ik tijdens het eerste rondje steeds lopers inhaalde dacht ik dat ik 'snel' genoeg liep. Niet dus. Na mij liepen nog Sara en Niels die elk nog een paar plaatsjes konden goedmaken.
T1: Thomas - Stijn - Braam - Bart - Geert - Joachim (6e - 2u20'56")
T2: Brecht - Ruben - Carolien - Kris - Sofie - Mario (28e - 2u49'36")
T3: Steven - Patrick - Rudy - Mike - Sara - Niels (51e - 3u05'26")

Lotte en Sanne hebben deelgenomen aan de Kussnacht bosloop in Buggenhout bos. Lotte wou haar PR op deze 5 km scherper stellen. De eerste ronde heeft ze samen met Leen en Kaat redelijk rustig gelopen. In de 2e ronde zijn Kaat en Lotte versneld en hebben ze de afstand afgelegd in 25'16". Een verbetering van haar PR met bijna 1 minuut. Voor Sanne was het uitlopen van deze afstand belangrijker. Zij bereikte de aankomstlijn in 32'27" (72e).

Tot de volgende keer

zaterdag 20 september 2008

3u05'26"
Is de tijd dat wij met ons zessen over de aflossingsmarathon gedaan hebben vandaag. Daarmee werden we 51e op 512 deelnemende ploegen. Het 2e team van de club eindigde 28e en team 1 - 6e. Zij werden 2e in het Belgisch clubkampioenschap. Straffe loopvrouwen- en mannen.

Meer info morgen & tot de volgende keer

vrijdag 19 september 2008

Ekiden
Morgen vertrekken we met 3 teams van de club naar Brussel voor de aflossingsmarathon. Elke ploeg bestaat uit 6 lopers en/of loopsters (zie 10 sept).
Gisteren na het loslopen en de ins/outs op het gras heb ik (bij wijze van test) nog 8 rondjes van 500m gelopen aan 2'10" /toerke (elke 4e ronde aan 1'55"). Niks last meer gehad van de knie. Dat belooft voor morgen. Al is het parkours in Brussel wel veel zwaarder.
Spijtig dat loopmaat Renaat er wegens blessure niet bij kan zijn.
Lotte gaat samen met Sanne deelnemen aan de 5 km Kussnacht Bosloop te Buggenhout. Deze wordt voor de 4e keer mede-ingericht door onze club. Programma - zie bovenstaande link.
Gelopen:
3 km loslopen + 5x300m in/out (gras) + 4 km - 16'55" - gs.14,2 km/u - ghs. 159 + 1 km uitlopen

Tot de volgende keer

maandag 15 september 2008

Kampioenen in de familie

collage gemaakt door An

Gisteren hebben Koen , Bart & Wim oververdiend het Petanque kampioenschap van Opstal gewonnen. Over het ganse tornooi waren zij ook de beste ploeg. De eerste set ging naar 60+ (de andere finalist), maar halfweg de tweede set kwamen zij onder stoom en wonnen hem. In de derde en beslissende set stond er geen maat meer op ‘De Beloften’. Wim en Bart pointeerden als in hun beste dagen en Koen heeft alle de ballen van de tegenstrever goed weggeschoten.
Deze avond heb ik een klein looptestje gedaan: 20' joggen. Voorlopig heb ik geen last aan de hamstring. Hopelijk is er morgen en de volgende dagen alleen maar verbetering, zodat we zatedag aan een normaal tempo kunnen lopen.

Vandaag gelopen: 3,3 km - 19'45" - 10 km/u

Tot de volgende keer

zondag 14 september 2008

BvV meisjes pupillen & miniemen 8e plaats

In Brasschaat hebben onze meisjes pupillen en miniemen een zeer mooie 8e plaats behaald in de finale van de Beker van Vlaanderen. Met 104 punten hebben ze er evenveel gescoord als KAAG, maar Lebbeke had 2 winnaars (Astrid op de 1.000m en Vicky in het hoogspringen). Dit bewijst nog maar eens dat de club en haar trainers goed bezig zijn met het leggen van een brede basis.
Met de hamstring gaat het reeds beter, geen stijfheid, geen pijn, ... Ik heb nog wel geen meter gelopen, dat is pas voor morgenavond. Nu efkes genieten van het mooie weer ...

Tot de volgende keer

vrijdag 12 september 2008

't Is niet waar he
Gisteren stond er dezelfde training als dinsdag op het programma. Alles verliep vlot, zonder problemen al pratend onze duurloop afgewerkt, toen er tijdens het laatste rondje (nr 14 = +/- 7 km) op zo'n 300m van het einde plots een kramp-gevoel was in de hamstring van mijn linker been, net boven m'n knieholte. 's Avonds onmiddellijk ijs gelegd. Nu maar hopen dat het een gewone verrekking is en we volgende week zaterdag aan de start van de Ekiden kunnen verschijnen. Een paar dagen rusten, ijs leggen en hopen dat maandagavond de probeer-pijn-vrij-te-joggen-test positief afloopt.


Tot de volgende keer

woensdag 10 september 2008

De kogel is door de kerk
Op zaterdag 20 september nemen we met 3 teams van onze club deel aan de Ekiden te Brussel. Team 1 is het sterkste en zal zeker meestrijden voor een podiumplaats. De teams 2 en 3 zijn gelijkwaardig en zullen ook hun beste beetje voorzetten. Ons team (3) bestaat uit Steven (5 km), Patrick (10km), Sarah (5 km), Mike (10km), Rudi (5 km) & Niels (7,195 km). Dit is tevens de laatste wedstrijd van het zomerseizoen. Daarna begint de voorbereiding op het veldloopseizoen, dwz werken aan de basisconditie = veel kilometers lopen.
Maar eerst is er op zaterdag 13 september de finale van de Beker van Vlaanderen voor pupillen & miniemen meisjes. Zij gaan onze clubkleuren verdedigen in Brasschaat. Onze jonge dames behaalden in de schiftingen genoeg punten om als 10e beste Vlaams team geranschikt te zijn. De punten zullen nu wel anders zijn. Ze worden gegeven naargelang de behaalde plaats in de proef ipv het behaalde resultaat.
Gelopen:
Dinsdag: 3 km opwarming + 7x400m (50m in/out) + 5 km tempo 4’30”/km (22’24” – gs.13,4 km/u – ghs. 155)
Woensdag: 11,3 km waarvan 5,3 km rustige duurloop met Lotte en 6 km in 29'10" - 12,3 km/u - ghs. 149


Tot de volgende keer

zondag 7 september 2008

1.521 km
Is de totaal aantal kilometer dat ik dit jaar reeds gelopen heb. Nooit hebt ik zo veel km's afgelegd in 1 jaar en er zijn nog 3,5 maanden te lopen. Misschien kunnen we de kaap van de 2.000 km ronden, als we het jaar blessurevrij kunnen afsluiten.
Gisteren hebben we een droge duurloop kunnen afwerken. Als was het in de open velden aan de Hoge Jan soms beuken tegen de wind. Deze namiddag ... droog vertrokken tot halfweg de hemelsluizen open gingen voor een onvervalste stevige regenbui.
Gelopen:

zaterdag: 13,5 km - 1u08'54" - 11,9 km/u - hs. 149
zondag: 12,5 km - 1u09'24" - 10,8 km/u - hs. 133

Tot de volgende keer

zaterdag 6 september 2008

Jeugd Memorial Van Damme
In het voorprogramma van de Memorial Van Damme stond er oa een 1.000m voor miniemen jongens en meisjes. Enkel de 16 snelste atleten worden hiervoor geselecteerd. Van onze club waren dat Astrid V. & Danny VN. Astrid kon in haar wedstrijd beslag leggen op de 3e plaats. Het verschil met de nr 2 was heel klein (0,6 sec). Danny werd 8e bij de jongens.


Tot de volgende keer

maandag 1 september 2008

Maandoverzicht augustus 2008
Afgelopen maand was een topmaand wat betreft het aantal trainingen en het aantal kilometers. Voor de 2e maal dit jaar kom ik aan een cijfer boven de 200 km, verspreid over 20 trainingen, waarvan 4 interval, 3 herstellopen & 13 duurlopen.

Tot de volgende keer