Hoofdmenu

dinsdag 30 december 2008

Winter
Om vervriezing van ons buitenkraantje tegen te gaan wordt het binnen afgesloten. Blijkbaar is het toch niet volledig dicht met als resultaat ... een ijs-stalagmiet ...




Tot de volgende keer

zaterdag 27 december 2008

Frisse wind ...
Niet echt ... eerder een matige ijzige wind. Toch kon dit ons (Lotte en ik) niet deren om er een loopnamiddag van te maken. Het eerste gedeelte rond den Opstal liepen we samen. Het was een rustig loopje met een onderhoudende babbel. Na Lotte thuis 'achtergelaten' te hebben vertrok ik voor 1 van mijn vertrouwde rondjes in en om Buggenhout bos. Buiten een aantal 'echte' wandelaars was er niemand. Clubmakker Joachim was er wel met zijn hond Rambo.
Gelopen:
1 --> 5,2 km - 29'54" - 10,5 km/u - ghs. 129
2 --> 8,8 km - 46'54" - 11,6 km/u - ghs. 137
Tot.vandaag: 14 km
Morgenochtend om 9u staat de jeugd van de club paraat voor de wekelijks bostraining met trainer Gentil. Ze zullen bibberen ... niet van schrik, maar van de koude. Gelukkig waait de wind minder hard in het bos en zal het toch iets minder koud aanvoelen. Wij doen ondertussen een duurloopje met enkele versnellingen.

Tot de volgende keer

vrijdag 26 december 2008

Berekoud
Het werkjaar is voorbij, feestdag 1 is voorbij, tijd om de loopschoenen aan te trekken. Er stond deze voormiddag een stevige, koude wind en bij een temperatuur van nul graden heb ik toch genoten van mijn lange duurloop. 14,2 km - 1u17'32" - gs.11 km/u - ghs.149.
Voor het eerst ben ik niet naar Buggenhout bos gelopen, maar wel richting Lebbeke en Opwijk. Daar zijn er ook mooie en verkeersarme loopbaantjes. Spijtig dat een fotoapparaat moeilijk mee te nemen is tijdens zo'n duurloop. Soms kom je op een plaats waar je een juist op dat moment een mooie foto zou kunnen nemen, zoals vandaag een half ontdooide auto (was een raar zicht), een reiger en een paar ganzen aan een natuurlijke (nu dichtgevroren) vijver.
Morgennamiddag staat er een gelijkaardige loop op het programma.

Ons dichtgevroren vijvertje

Tot de volgende keer

zondag 21 december 2008

Madagascar 2
De woensdagavondloop is vervangen geweest door een bezoekje aan Kinepolis. Een zeer onderhoudende en vooral grappig vervolg op deel 1. In de originele Engelstalige versie zijn de converstaties soms hilarisch. Vooral Melman (de giraf - stem van David Schwimmer - Ross uit Friends) blinkt uit in het uitkramen van 'onzin'.

Het relaas van een loopweek:
Maandag: rustdag
Woensdag: zie hierboven
Vrijdag: rustdag

En we hebben nog 'wat' gelopen ook:
Dinsdag: na de opwarming van +/- 3km en de versnellingen, 9 km in 42'21" (12,8 km/u of 4'40" /km)
Donderdag: na de opwarming van +/- 3km en de versnellingen, 3 reeksen van 2 km tempo 4'40"/km (12,8 km/u) + 500m in 1'56" (15,5 km/u) en 500m joggen
Zaterdag: duurloop van 12,4 km in 1u07'35" (gs. 11km/u - ghs. 140)
Zondag: 3km WU + bosloop van 7,5 km in 41'45" (gs. 10,8 km/u - ghs.136)
Wat het weektotaal op 48,4 km brengt.
Gisteren was het kerstfeest bij onze loopclub. In de namiddag was er het feestje voor de jeugd met film, animatie en uitreiking van de winter- en zomer-club-competities. 's Avonds was het de beurt aan de 'ouderen'. Ook zij mochten hun prijzen in ontvangst nemen uit handen van de secretaris Linda.
Het was een heel leuke avond ... een dikke proficiat aan alle medewerkers van de club. Ze hebben weer eens een mooi werk verricht.

Tot de volgende keer

zondag 14 december 2008

10km Gaston Roelants - 44'28"
Vandaag ben ik als een tevreden loper teruggekeerd van de 10km van Gaston Roelants te Laken. Stilletjes droomde ik van een tijd beneden de 45'00" en een plaatsje bij de eerste 350.
Beide doelstellingen zijn behaald 260e (op 1275) in 44'28" (gs. 13,5 km/u of 4'27"/km) en dat op een 'heuvelachtig' parkours. We (Dirk P. en ik) waren vroeg vertrokken en vonden een parkeerplaatsje voor de auto op zo'n 200m van de start/aankomst. Beiden waren aan de voet van het Atomium. De omloop was op vele plaatsen gewijzigd. Zo was er de smalle heel steile klim naar het 'kapelletje' vervangen door gewoon rechtdoor. In het park zelf waren er nog een paar lussen aangebracht, waardoor het eigenlijk niet minder lastig was dan de vorige jaren.
Om iets over half tien werd het startsein gegeven en stoof de ganse groep af op de eerste versmalling. Deze keer stond ik op rij 1 in de groep met startnr > 350. Ik probeerde de raad van de coach in gedachte te houden ... niet te voortvarend starten ... maar gelukkig was het deze maal eerst een paar honderd meter 'bergaf'. Km 1 in 4'30" = een mooi tempo dat ik graag zou volhouden. Na +/- 1,5 km kom ik trainingsmakker Glen tegen. Samen lopen we verder ... tot hij op 1 van de vele hellingen plots verdwenen was. Hij heeft een hele goeie wedstrijd gelopen. Hij is pas bij onze loopgroep gekomen en heeft nog veel progressie in zijn mars. Bij de splitsing van de 5 en 10 km kijk ik m'n Polar, 22'30" ... niet slecht. Hopelijk blijft het zo lopen en inderdaad nog steeds geen last van vermoeide benen al beginnen de hellingen nu zwaarder te wegen. Op de tanden bijten, want het is voor iedereen 'een beetje' afzien. De laatste km = gas volledig open een zien waar we eindigen. Bij het opdraaien van de laatste rechte lijn merk ik dat een tijd onder de 45 min er nog steeds inzit en pers ik nog een laatste spurtje uit m'n benen.
Een mooie afsluiter voor 2008. Tot het jaareinde wordt het kilometers draaien als opbouw voor het crossseizoen dat in januari voortgezet wordt.

Tot de volgende keer

PS. dank aan Dirk P. en de mensen van UZA dat ik gebruik mocht maken van hun tent

zondag 7 december 2008

Afwisselende training
Gisterennamiddag onder een dreigende hemel vertrokken voor een sterk gevarieerde loop. In de verte was de lucht inktzwart en zag je de regengordijnen schuin naar beneden waaien. Een mooi zicht, maar gelukkig bleef het net lang genoeg droog voor eerst 3 km loslopen, dan 5 x aan een rustig tempo (ghs. 140) de Hoge Jan op en af (= heuvelloop), vervolgens een moddercross richting het Buggehoutse bos voor ... een bosloop en 2,4 km uitlopen richting Opstal. In totaal heb ik 14,2 km afgelegd in 1u20'32" aan een gs. 10,6 km/u en ghs 137.
Vandaag onder een stralend zonnetje 12,4 km gelopen in 1u11'19" aan een gs. 10,4 km/u en ghs. 134.
Door het mooie weer was het heel druk in en om het bos. Vele wandelaars, vooral jonge gezinnen met kleine kinderen. Die waren er naar hartelust aan het 'ravotten'.
Morgen hebben we een loop-rustdag.

Tot de volgende keer.

woensdag 3 december 2008

Nr 1298
Dat is op zondag 14 december mijn 'borstnummer' tijdens de 10 km van Gaston Roelants.
De maand december staat nu in het teken van het terug op peil brengen van de basisconditie en proberen de hartslag nog verder te laten dalen tijdens het lopen.

Tot de volgende keer

dinsdag 2 december 2008

Maandtotaal = 234 km
Weer een maand met een record aantal loopkilometers.


Tot de volgende keer