Hoofdmenu

donderdag 30 april 2009

Veel tijd ...
Om andere dingen te doen heb ik nu omdat ik (voorlopig) niet meer ga lopen. Bv. Onze videocamera was onzacht in aanraking gekomen met de grond waardoor hij niet 100% goed meer functioneerde. Wat dacht je ... vroeger altijd maar uitstellen om de oude filmkes op pc te zetten en ze te bewerken voor ze op DVD te branden ... en nu camera stuk. Gelukkig heeft een collega ook een DV camera die ik even mocht lenen om ze naar PC over te brengen. En het waren er veel, veel meer dan ik gedacht had. Nu de overbrenging een feit is kan ik beginnen ze te bewerken met Adobe Elements voor ik ze op DVD brand. Toch mis ik het lopen reeds. Het is zoals een (leuke) verslaving. Zondag as zal ik al een poging ondernemen voor een re-start. Mijn nicht is zicht langzaam maar zeker aan het voorbereiden op de marathon van Berlijn. Nu zij dit weekend in de buurt is gaan we zondagvoormiddag samen een rustige duurloop doen in Buggenhout bos.
Maar eerst is er op zaterdag de open pistemeeting in Lebbeke, gevolgd door het PK 10km. Normaal ging ik er deelnemen aan een 1.000m, maar door mijn blessure ga ik een handje toesteken. Lotte gaat ter voorbereiding van de interclub kampioenschappen op 9 mei een 300m lopen.

Tot de volgende keer

maandag 27 april 2009

Game over ...
Een paar uur na de zeer rustige duurloop van zondagochtend was het stijve gevoel terug aanwezig in de hamstring. Ook vandaag is er nog steeds datzelfde gevoel. Dat belooft niet veel goeds. Daarom las ik een looploze periode in van 1 tot 2 weken. Daarna zien we wel.
Laatste loopje: 14,3 km – 1u20’12” – gs. 10,6 km/u – ghs. 147

Tot de volgende keer

donderdag 23 april 2009

Langzaam maar zeker ...
Begint het opnieuw te lopen. Deze week, en ook volgende week trouwens, staan volledig in het teken van langzaam opnieuw pijnloze kilometers lopen en het terug opbouwen van de konditie. De spieren voelen goed aan, ook de dag na een training. Alleen ... de hartslag blijft aan de hoge kant.

Gelopen: 3 km WU + 10,3 km - 48'43" - gs. 12,7 km/u - ghs 162

Tot de volgende keer

zondag 19 april 2009

Drie-eenheid - 24
Dit is het 9e boek uit de thriller reeks 24 waarop de populaire TV reeks gebaseerd is. Het is evenwel het eerste verhaal in de chronologische reeks, want het CTU is pas opgericht en Jack Bauer is (nog) in dienst van de CIA. Het boek leest heel vlot en eens je er aan begint is het moeilijk om het neer te leggen. Een aanrader voor de liefhebbers in dit genre.
De laatste 150 blz zijn deze namiddag verorberd op een bank in de zon ... zalig niks doen in zo'n weertje ... weer een dag om in te kaderen.

Deze voormiddag heb ik zo'n 10 km gelopen in en om het Buggenhoutse bos. Weer een dag zonder last van de hamstringblessure. Morgen is het rustdag en dinsdag ga ik wat loslopen rond de piste.

Gelopen: 10 km - 54'51" - 10,9 km/u - ghs. 152

Tot de volgende keer

zaterdag 18 april 2009

Avaloop
Deze ochtend voelde de hamstring redelijk stijf aan zodat ik geen enkel risico genomen heb en niet gestart ben in de eerste Avaloop. Voor de 21 km natuurloop waren er ondanks de beperkte reclame en de warmte toch een 70-tal starters waaronder Geert en Sven. Voor de 5 km en 10 km instaploop was er minder lopers.
En morgen ... lopen ... status afwachten.

Tot de volgende keer




vrijdag 17 april 2009

Re-start to run
Na de deugdoende vakantie was het vandaag computer- & boodschappen dag. Deze namiddag was de regen weggetrokken en was het tijd om eens te proberen te lopen. Voorzichtig gestart en af en toe de snelheid opdrijven naar zo'n 12 km/u, en ... geen pijn of stijf gevoel meer in mijn hamstring. Dat gaat dus de goeie kant op. Misschien dat ik morgen alsnog start op de Opstal. Al blijft het afwachten met de reactie van de spieren op de inspanning van vandaag.

Gelopen: 8,39 km - 44'19" - gs. 11,4 km/u - ghs. 145

Tot de volgende keer

donderdag 16 april 2009

Short Break - Noorwegen 2009

Vrijdag 10/04
's Ochtends bracht ik Sanne & Lotte samen met hun grootouders (peter & oma) naar Zaventem om het vliegtuig te nemen riching Barcelona, alwaar ze inscheepten voor een cruise op de Middellandse zee.
Daarna vertrokken An en ik met schitterend weer richting Weeze (Dusseldorf) waar wij het vliegtuig namen riching Torp, een plaats ten zuiden van Oslo (Noorwegen). Bij het overvliegen van het Noorse grondgebied viel het ons op dat er overal nog veel sneeuw lag. De piloten van Ryanair waren aan het pochen dat dit alweer een 'on-time flight' was van hun maatschappij, wat echt niet moeilijk was met zo'n meewind. Deze maakte de 20min vertraging bij het vertrek volledig ongedaan. De direkte bus naar Oslo centrum stond te wachten en 1u20min later stonden wij met onze valiezen in de busterminal. Waarna we nog een kleine wandeling hadden tot aan ons Hotel in het centrum van Oslo. 's Avonds zijn we pizza à volonté gaan eten bij Pepe's Pizza.

Zaterdag 11/04
Vandaag hebben we iets langer geslapen en na het uitgebreide ontbijt-buffet togen we naar het Tourist-senteret waar we ons de Oslo Pass aanschaften. De aankoop ervan is echt een aanrader, want de toegang tot alle museums en het gebruik van het openbaar vervoer zijn dan volledig gratis. Omdat de meeste winkels in Noorwegen op Pasen en Paasmaandag gesloten zijn, gingen we in de voormiddag op 'koopjes' jacht. Na een broodjeslunch aan de zonnige en warme boorden van de Oslo havn, gingen we naar het overbekende Vigeland-museet en gelijknamige park. Het museum was het voormalige huis van de beeldhouwer Gustaf Vigeland. Hij heeft deze woonst gratis gekregen van de de stad Oslo in ruil moest hij al zijn werken gratis aan de stad schenken. 's Avonds gingen we een lekkere steak/saté eten in de Big Horn Steak House op de Aker Brygge.

Zondag 12/04
De stralende zon werd nu een beetje gesluierd door een paar wolken. De botanische tuin was een beetje een tegenvaller daar er op een paar krokussen en andere winterbloeiers na, nog geen enkele plant zin had om al te groeien. Het Naturhistorisk museum bestaat uit het geologisk museum en het zoologisk museum. Beiden zijn een bezoek meer dan waard. In het eerste vind je naast de skeletten van verschillende soorten dinosaurussen ook voorbeelden van alle soorten gesteenten en hun chemische samenstelling, zelfs een stukje meteoriet. Het tweede geeft een overzicht van alle in Noorwegen levende dieren. Na het verorberen van een broodje namen we de metro richting Frognerseteren. Daar lag er nog steeds veel sneeuw en maakten we een flinke wandeling langs de loipe (de langlauf-pistes). Als beloning voor onze prestatie stopten we aan een hytte waar we op een terras met zicht op Oslo een lekkere appeltaart met slagroom aten. Om de pas opgenomen calorietjes te verbranden maakten we nog een wandeling van een half uurtje. Met de metro reden we terug naar de stad. 's Avonds aten we opnieuw op de Aker Brygge, maar nu in het restaurant TGI Friday's. We kozen als appetizer fried mozarella als hoofdgerecht steak champignons. Met avondwandeling op de Karl Johans gate (= de verkeersvrije winkelstraat) sloten we de dag af.

Maandag 13/04
De weersvoorspelling klopte als een bus. Motregen die de ganse dag bleef uit de hemel neerdalen. Vandaag stond er bezoeken aan de museums op het schiereiland Bygdoy op het programma. Met de ferry voeren we naar het Frammuseet. Hier wordt een overzicht gegeven van de bekende Noorse ontdekkingsreizen. De Fram is het sterkste houten schip dat ooit gebouwd werd. Geen enkel schip is ooit verder Noorderlijker of Zuidelijker gevaren. Het werd gebruikt voor 3 grote pool expedities, nl van Fridtjof Mansen, van Otto Sverdrup en van de overbekende Roald Amundsen. In het Nosk Sjofartsmuseet krijg je een overzicht van de geschiedenis van de Noorse scheepvaart. Je kan er ook een dvd die je met alle Noorse landschappen kennis maken, bekijken. Na het middagmaal bestaande uit Polsner bracht bus 30 ons naar het Vikingskipshuset. Dit museum bevat de best bewaarde vikingschepen ooit gevonden. Ze zouden ooit toebehoord hebben aan Noren met heel hoge funtie en dienden als laatste rustplaats voor hun eigenaars.
Wat op mij de meeste indruk gemaakt heeft is het Kon-Tiki museet. Je kan er de verschillende schepen en toebehoren van de wereldberoemde ontdekkingsreizen van Thor Heyerdahl bekijken. Hij werd wereldberoemd toen hij de oceaan overstak op een boot gemaakt uit balsahout, de Kon-Tiki. Met zijn andere schepen die vervaardigd waren uit riet bevestigde hij zijn theorie dat het mogelijk was dat vroegere beschaving met alkaar contact hadden over oceanen heen. Hij was ook de eerste persoon die op het Paas-Eiland opgravingen ging doen.
Een bezoek aan het vooral van foto's bekende stadhuis (Radhus) is zeker de moeite waard. Het meest gefotografeerde deel (de achterkant) vind ik de minst mooie. De grote zaal wordt gebruikt voor de jaarlijkse uitreiking voor de Nobelprijs voor de vrede. Het avondeten lieten we ons smaken in de Big Horn Steak House op de Aker Brygge. 's Avonds namen we de trein trein naar Kongsberg, waar vrienden van ons wonen.

Dinsdag 14/04
Na een poging tot uitslapen en een lekker ontbijt gingen we op stap. We waren reeds verschillende keren in Kongsberg op bezoek geweest, maar hadden nog nooit de stad met zijn waterval, zilvermijn, ... bezocht. 's Avonds werd er tot heel laat bijgepraat.

Woensdag 15/04
Een rustige dag vandaag, met een bezoek aan de Kronene i havet, een gedenksculptuur van de verschillende Noorse koningen in een rots , gevolgd door een wandeling nabij het Kongsberg Skisenter. Daar was de sneeuw bijna volledig gesmolten (max 40 cm) was en zeer waterig van structuur was zijn we op de verharde paden gebleven. Dit maal werd het 's avonds niet te laat. Vooral omdat we de volgende ochtend redelijk vroeg uit de veren moesten om onze vliegtuig niet te missen.

Donderdag 16/04
We took the long way home. Ann-Kristin bracht ons naar de bushalte in Drammen, waar we de bus namen naar de luchthaven Torp en stapten daar op het vliegtuig richting Weeze. Nog efkes gestopt in een mediawinkel te Krefeld (daar zijn veel verkeersvrije winkelstraten) om goedkope lege DVD's, ... aan te schaffen.

Samenvatting ... een heel mooie vakantie die voor herhaling vatbaar is. Foto's kan je heel binnenkort op de blog van An bewonderen. Meer informatie kan je opzoeken via de link gekoppeld aan elke bezienswaardigheid. Veel surfplezier en misschien wordt je ook een Noorwegen-liefhebber.

Vi Sees - Tot de volgende keer

dinsdag 14 april 2009

Niks te melden

Wegens drukke tijden heb ik vorige week weinig kilometers gelopen. Ook deze week staat er nog niks op de teller. Wel al veel gewandeld zo kan de blessure op z'n gemak genezen.

Tot de volgende keer

dinsdag 7 april 2009

Voorzichtig joggen
Om toch wat kilometers in de benen te hebben heb ik met een verband gelopen. Als opwarming een 4-tal km op het sportterrein en 7 km ronde de piste. Zo kwam ik toch aan een pijnloos totaal van 11 km in 1u02'54" - gs. 10,5 km/u - ghs. 134. Soms was er toch nog een raar gevoel en liet ik het tempo 100m wat zakken tot het gevoel weg was. Sneller lopen is uit den boze. Maar dat is misschien al iets voor eind volgende week.
Morgen las ik opnieuw een rustdag in en donderdag is er het laatste loopje van de week.

Tot de volgende keer
Tuinkabouter
Dankzij de hamstringblessure heb ik het afgelopen weekend de tijd gehad om onze tuin volledig klaar te maken (gras afrijden, gras verticuteren, boomschors leggen, planaten eten geven, …) voor de komende zomer. Een geluk bij een ongeluk.
De Avaloop (natuurloop) wordt definitief van mijn planning geschrapt omdat ik op zaterdag 18 april nog geen serieuse training in de benen zal hebben om die afstand probleemloos af te leggen.
2 weken in-activiteit is niet de aangewezen voorbereiding om 21 km te lopen. Misschien komt zelfs de 1.000m pistewedstrijd op 2 mei te vroeg.
Deze avond ga ik nog eens een schuchtere poging wagen om, hopelijk pijnvrij, te joggen.

Tot de volgende keer

donderdag 2 april 2009

Geen 2 x 21 meer ...
Dinsdag stond er een toffe, maar pittige training op het programma:
Warming up & stretchen
4 reeksen 300m snel + 200m joggen + 200m snel + 6' joggen als reeksrust


Reeks 1:
300m - 57" - 19,0 km/u
200m - 38" - 19,0 km/u

Reeks 2:
300m - 55" - 19,6 km/u
200m - 37" - 19,5 km/u

Reeks 3:
100m --> plots een kramp in de hamstring van mijn linker been = game over


Ofwel is die (voor mij toch explosieve) snelheidsverhoging niet meer zo aangewezen, ofwel was de opwarming niet zoals het hoorde.
Nu lig ik dus in de lappenmand zoals men het noemt en daardoor zal waarschijnlijk ook de 21km natuurloop in het water vallen. Deze week ga ik geen meter lopen. Misschien dat ik volgende week een voorzichtige poging waag ...

Toch heb ik mij daarstraks laten verleiden om samen met Patrick (die een rugblessure heeft) een paar rondjes rond het voetbalveld te lopen. Samen hebben we in totaal 10 rondjes rustig joggend afgelegd. Geen tijd bijgehouden, gewoon pijnvrij lopen.
Morgen ga ik van het mooie weer profiteren en heb daarvoor een dag verlof genomen. Zo kan de tuin volledig klaargemaakt worden voor de zomer.

Tot de volgende keer