Hoofdmenu

dinsdag 26 mei 2009

Round-up van een mooi lang weekend
Donderdag werd een computerdag. De home dvd’s werden verder afgewerkt en op verschillende schijfjes gebrand. In de vooravond werd de fiets van stal gehaald voor een kort tochtje.
Vrijdagnamiddag volgde looptest nr 2 op de loopband bij de kinesist. 1 minuutje wandelend, 5 min aan 10 km/u en 10 min aan 12 km/u. Niks, noppes, nada, … gevoeld van de hamstring. Daardoor kreeg ik groen licht om opnieuw rustig aan op te bouwen. Dat rustig aan heb ik inderdaad gedaan.
Op zondag zijn An en ik in Buggenhout bos een rondje van 5,4 km gaan lopen in 38'25" – 8,5 km/u. In de namiddag was het vollop genieten van het zonnetje. De thermometer onder het afdak op ons terras wees 29,3 gr aan. Dus op onze bank uit de wind en in de zon was het veel warmer. Dankzij Lokaas van Deflo heeft mijn voorkant nu een licht rood kleurtje.

En vandaag ... heeft de kinesist de linkerkant van mijn onderrug onder handen genomen. Daar had ik regelmatig last van en blijkbaar zat er een kleine blokkade aan die kant. Met vakkundig trek en duwwerk kreeg hij het los.
Na de training van de kadetten, die ik geef met de schema's opgemaakt door onze trainer/coach (hij kan momenteel niet aanwezig zijn) heb ik een duurloopje gedaan. 5,35 km - 26'44" - 12km/u. Tijdens of erna heb ik geen last gehad. Afwachten hoe de rug en de hamstring morgen aanvoelen. Indien alles ok is mag er donderdag al iets meer snelheid ingebouwd worden, echter nog geen interval. Daarvoor is het nog veel te vroeg.

Tot de volgende keer

dinsdag 19 mei 2009

Eindelijk
Sinds 27 april heb ik geen meter meer gelopen (behalve 1 x 9,5 km joggen in het bos, zo n 2 weken geleden). Na een aantal kine beurten voelt de hamstring al veel beter aan. Zo goed zelfs dat ik tijdens de sessie van gisteren reeds wat mogen lopen heb. 2 min doorstappen + 2 min a 8 km/u + 4 min a 10 km/u. Tijdens en erna geen last gehad. Al blijft het afwachten wat de reactie van de hamsrting zal zijn vandaag en morgen. Indien ik geen last meer heb gaan we vrijdag tijdens de kine de belasting wat opdrijven.
Tijdens het weerbericht op Een (1) venam ik dat het ISS met het blote oog zichtbaar was boven Belgie. Gisterenavond stond ik rond 22u gewapend met een sterke verrekijker te wachten op de doortocht ervan. Omstreeks 22u03 verscheen in het westen een witte stip aan de horizon. Leunend tegen een paal om een stabiel beeld te hebben, kon je het heel goed volgen. Het bewoog iets sneller dan een lijnvliegtuig (het vliegt dan ook aan een snelheid van bijna 28.000 km/u op een gem. hoogte van 360 km) en met de kijker kon je heel goed de opengeklapte zonnepanelen zien. Ook al was er nog redelijk veel zonlicht, toch was het ruimtetuig duidelijk waarneembaar. Meer info kan je vinden via de site van de NASA of de tracker site. Via de volgende link kan je zelfs berekenen wanneer het ISS zichtbaar is boven je gemeente.

ISS


Tot de volgende keer

zaterdag 16 mei 2009

Col d'Izoard
In de zomer van 2003 verbleven we op een camping aan het Lac de Serre-Poncon (Hautes-Alpes). Van daaruit maakten we mooie uitstappen naar oa. Col d'Izoard. Daar kwamen we een aantal Vlaamse motorrijders tegen die op old-timer moto's een trip door de Alpen maakten. Een ervan was fier om te mogen poseren voor de foto.

Col d'Izoard

Morgen verdedigen onze clubgenoten hun plaats in 1e landelijke 'alle categorien'. We duimen vooral voor Braam G. opdat hij op de 800m het minimum kan lopen voor de European Youth Olympic Festival (EYOF).

Tot de volgende keer

donderdag 14 mei 2009

Kunstwerkje in Arduin
Zondag ll was er op de American Days ook een kunstenaar die gravurewerk maakte in arduin. Hieronder vindt U een foto van 1 van zijn creaties.

20090328


Volgende week maandag mag ik voorzichtig beginnen joggen op de loopband bij de kinesist. Afwachten was de reactie van de hamstring zal zijn.

Tot de volgende keer

woensdag 13 mei 2009

American days - part 2
Nog enkele foto's van het evenement van vorige zondag. In het volgende bericht een impressie van de American Dream cars.

20090328


20090328


20090328


20090328


20090328


20090328


20090328


20090328

Tot de volgende keer

zondag 10 mei 2009

American Days @ Opstal

20090328


Omdat de blessure niet wou genezen, ben ik sinds vorige week donderdag reeds 2x naar de kine geweest. Vanavond staat sessie 3 op het programma. De kinesist gaat ook eens mijn rug onderzoeken, omdat een dergelijke kwetsuur dikwijls een andere oorzaak heeft dan een gewone versnelling tijdens een intervaltraining.
Vandaag is eindelijk onze centrale verwarming in orde. Een aantal maanden geleden begon de druk van het overdrukvat te dalen. Na 1 week moest ik telkens water bijvullen. Omdat het bleef duren dachten we aan een lek. Een gespecialiseerde firma werd gecontacteerd en zij vonden een klein lek. Zij hadden een nieuw procede waarbij ze met een product op basis van Teflon een dunne film aan de binnenkant van de buizen aan zouden brengen. Daarvoor moesten ze maar een minimaal aantal vloertegels verwijderen. Het liep even anders . . . door een foutje waren niet alle restanten van het product uit de buizen verdwenen, wat dan verhardde en zo de buizen verstopte. Er was geen weg terug . . . dus vloer openbreken en alle buizen vervangen door nieuwe.Vrijdagavond om 19u45 was de klus geklaard en hadden we verwarming. De afwerking was voor vandaag. Aangezien we niet genoeg reserve tegels meer hadden (de vloer is reeds > 20 j oud en is nog in opdracht van de vorige eigenares geplaatst) mogen we nu op zoek naar een nieuwe.
Op den Opstal werd de kleine kermis vervangen door een American Days event. Tal van groepjes kwamen er optreden, een aantal American Dreamcars waren er te bewonderen en een 60-tal Harley’s stonden te blinken in de zon. Hieronder enkel foto’s van schitterende machines.

Harley Davidson

Harley Davidson

Trike


Tot de volgende keer

maandag 4 mei 2009

Bekend volk
Vrijdag was het heel mooi weer om nog enkele buitenkarweitjes op te knappen. Het was zelfs zo warm in onze tuin dat de t-shirt uit ging . . . maar na een paar uurtjes begon de kleur van de schouders te neigen naar kreeft-rood. Insmeren met zonnebrandolie was dus al te laat. Eigen schuld dus.
Afgelopen zaterdag was er op de atletiekpiste van Lebbeke een meeting met een goede bezetting per nummer. Ook al was het nog vroeg op het seizoen waren er heel wat atleten die een PR gevestigd hebben.
Lotte nam ter voorbereiding van de interclubkampioenschappen van zaterdag as deel aan de 300m. Ze miste kompleet haar start en eindigde daardoor laatste in haar reeks. Haar knie begint opnieuw meer pijn te doen. Omdat de pijn (niet alleen tijdens het lopen, ook bij stappen) nu reeds een hele week duurt gaan we morgen een bezoekje aan de dokter brengen.
Voor het PK 10.000m waren er zo veel atleten dat er gelopen werd in 2 reeksen. In de eerste waren er een aantal jonge atleten die op zoek gingen naar de limiet voor de Europese kampioenschappen. Een aantal onder hen (Koen Naert, Dieter Vanstreels, Jeroen D'Hoedt, ...) zijn er ook in geslaagd, dankzij tempomaker van dienst Frank Bollen. Hij liep van start to finish aan de leiding. Ook aanwezig (als toeschouwer want zij won daags voordien een wegwedstrijd in Knokke) was Veerle Dejaeghere. Echt een sympatieke madam zonder kapsones.
Op zaterdagochtend ben ik naar de bakker gefietst en toen voelde ik bij elke trap een lichte pijnscheut in de hamstring. Op zondagochtend vertrokken we voor een loopje van 1 uurtje aan een tempo van gem 9,5km/u. Het was lang geleden dat nog zo traag gelopen heb. Ondertussen een gezellig babbel gehad met mijn nicht Ilse. Geen last gehad van de hamstring . . . tot vandaag . . . de blessure is er dus nog steeds. Een extra rustweek begint vandaag.
Foto genomen door Ruben VDB.

Tot de volgende keer