Hoofdmenu

dinsdag 30 juni 2009

Finse piste
Eindelijk ... ze is er ... de Finse piste aan de sporthal van Buggenhout. Een tijdje geleden besloot ik om tijdens een lange duurloop een ommetje te maken naar de met veel poeha aangekondigde Finse piste. Ze lag er te blinken in de zon, maar eerlijk gezegd het is een miskleun. Ze is veel te smal, je kan er maar net met 2 naast elkaar lopen. Het loopoppervlak bestaat uit kleine houtsnippers wat ok is als ondergrond, maar is veel te dik gelegd zodat je precies op een matras loopt. Je moet ook 2 maal een steile betonnen trap op/aflopen met een hoek van 90 gr in en 2 maal een (fiets)weg oversteken. Heel gevaarlijk allemaal. Positief is wel dat ze verlicht is, maar zo veel geld uitgeven voor een 400-tal meter piste ...
Toch is ook positief nieuws uit de gemeente. De boomaanplantingen in de uitbreidingszone van het Buggenhoutse bos zijn in volle groei. Tegen eind dit jaar kan je daar ook bijna volledig beschut voor de wind een tourtje maken.
Na de rustdagen van zondag en gisteren was het vandaag opnieuw loopdag. Door de warmte mochten we van de trainer enkel een trage duurloop doen. Er zat echt weinig zuurstof in de lucht en een stevige training zou bij deze temperatuur meer kwaad dan goed doen.

Gelopen: 9 km - 44'24" - gs. 12,2 km/u - ghs. 148

Tot de volgende keer

maandag 29 juni 2009

Zonovergoten weekend
Dat begon reeds op vrijdag al. Om 19u werden de ouders van de laatstejaars studenten van de humaniora verwacht voor een dankviering in de kapel van de school. Het was er eigenlijk veel te warm. Maar na een klein uurtje gingen we met z’n allen naar de zaal voor de proclamatie. Daar was het iets beter van temperatuur. Iedereen van het zesde was geslaagd en kreeg er zijn diploma. Een aantal studenten kregen er een special prijs. De meeste gingen naar mensen van den Opstal. Sanne kreeg de prijs van het lerarenkorps voor 'mensen met een opvallend sterke persoonlijkheid' (= niet op haar mond gevallen, maar altijd vriendelijk en beleeft haar mening uiten). Na afloop kreeg iedereen een drankje aangeboden. Niemand bleef in de zaal zelf. Het werd een gezellige babbel met de andere ouders. Tijdens de proclamatie waren er toch een tiental druppels regen gevallen. Zaterdagochtend begon nevelig, doch in vroege voormiddag brak de zon door en werd het een mooie warme dag. Normaal zou ik 's ochtends gaan lopen, maar mijn biologische slaapwekker besliste er anders over. Na wat werkjes ben ik dan pas in de namiddag vertrokken bij een temperatuur van +/- 30 gr. Gelukkig is het Buggenhoutse bos op minder dan 2,5 km van bij ons, zodat ik na een dikke 10 min. reeds in de schaduw kon lopen. Het bladerdek bracht een aangename verkoeling en de hartslag ging een aantal slagen naar beneden. Uit voorzorg had ik mijn drankgordel aangedaan zodat ik onderweg toch wat drank kon nuttigen om niet te snel uit te drogen.
Gelopen: 14,08 km – 1u23'10" – 10,2 km/u – ghs. 141
Op zondagochtend hadden we ter gelegenheid van de verjaardag van An de familie uitgenodigd voor een uitgebreid ontbijt. Het weer dacht efkes dwars te doen maar de zon brak snel door en zo werd het een gezellig ontbijt op ons terras. 's Avonds gingen we een spaghetti eten tvv Chiro Hemo Opstal en daarna ... buiten een boek lezen, genietend van het zalige weertje. Dit weertype mogen ze van mijn part nog een paar maanden aanhouden.

Tot de volgende keer

donderdag 25 juni 2009

Wreed warm
Onder echte zomerse omstandigheden hebben we gisteren onze training afgewerkt. Mijn opbouwtraining viel nog best mee in vergelijking van wat de andere lopers 'mochten' doen.
Zij reeksen van 400m heel snel - 200m joggen - 200m heel snel.
Voor mij was het eerder rustig aan, 16 rondjes van +/- 500m tempo 2'20" / ronde en elke 4e ronde versnellen naar 2'00" a 2'05". Ondertussen wel 2x gestopt om een slok water te drinken. Anders zou het lopen echt niet te doen geweest zijn.

Gelopen: 8 km - 36'53" - gs. 13 km/u - ghs. 159

Een nieuw doel voor dit jaar is de halve marathon op 6 september in Buggenhout (Malheur Bosmarathon). In onze gemeente een heel goed tijd lopen is mijn betrachting. De omloop in en rond Buggenhout bos zal heel mooi zijn. Niet zo snel omdat het landschap op sommige plaatsen licht glooiend is.
De volledige 42,195 km is niet aan de orde dit jaar en dit wegens gebrek aan trainingstijd.

Tot de volgende keer

woensdag 24 juni 2009

Eindeschooljaar
De examens zijn voorbij en de vakantieperiode staat voor de deur. Sanne weet nu reeds dat ze geslaagd is. Haar ‘schoolcarriere’ in Buggenhout zit er op. Vanaf eind september start zij aan de RUG (archeologie). Op het resultaat van Lotte is het nog wachten tot begin volgende week. Zij gaat volgend jaar ook van school veranderen. Zij start in de richting hotel aan het Coloma Instituut te Mechelen. Het zal voor beiden een grote verandering zijn.
Ze zijn ook allebei opnieuw beginnen trainen na de drukke periode.
Ondanks de warmte en de soms stevige wind hebben we (Niels & ik – later sloten ook Glen & Wouter aan) gisteren toch nog een redelijk tempo kunnen aanhouden tijdens de duurloop. Omdat het reeds laat was voor ik met de training kon beginnen heb ik 'maar' 6 km gelopen aan 2'20" per ronde (28'11" – gs. 12,8 km/u – ghs. 154). Vandaag is het rustdag en morgen volgt er opnieuw een stevige training.

Tot de volgende keer

zondag 21 juni 2009

Trage duurlopen
De looptrainingen van dit weekend stonden geheel in het teken van traag en 'lang'. Gisteren 11,6 km - 1u01'52" - gs 11,3 km/u (ghs 144). Deze loop was opgesplitst in 2 delen 1 = 3 km aan 12 km/u en 2 = 8,5 km aan 10,8 km/u. Vandaag in 1 ruk 14,36 km - 1u26'21" - gs. 10 km/u (ghs. 134). Dat de hartslag steeds lager wordt is een eerste teken van herstel van de fysieke conditie. De benen voelden wel iets minder fris aan na de 2 trainingen in evenveel dagen.
Morgen is het rustdag en hopelijk kan ik dinsdag opnieuw de loopschoenen aantrekken.

Hoed af voor collega & lopen Marc C. die tijdens de NvV, de marathon liep in 3u19'.

Tot de volgende keer

donderdag 18 juni 2009

Druk & moe
Omdat zondag as een nieuwe lading software in productie gaat bij de klant, wil iedereen daar nog vlug enkele testen doen. Als er ze denken dat er iets fout is, slaan ze alarm ... 99,9 % is loos alarm ... gelukkig maar. Dat wil zeggen dat de software door ons testteam grondig getest is. Omdat het onderzoeken van zo'n mogelijke problemen bovenop de dagtaak komt is de werkdruk hoog en begint nu de vermoeidheid te wegen.
Dinsdag heb ik niet gelopen omdat het na het begeleiden/opvolgen van de training van de kadetten het reeds te laat was om nog aan te zetten. Gisteren moe thuis gekomen van het werk, dus ook niet gelopen. Vandaag had ik er ook geen zin in maar An en Lotte hebben mij overtuigd om toch te gaan. 7 km duurloop, waarvan 5 aan een vlot tempo van 2'20" (+/- 12,5 km/u) en 2 aan 2'25" (12 km/u). Op het laatste liep het iets minder vlot.
Omdat het op loopvlak langzaam beter begint te gaan heb ik als eerste doelstelling (= wedstrijd) de 8km loop op de Dender & Scheldejogging gekozen (21 juli - Grembergen). Dat is nu nog ongeveer 1 maand. Tijd genoeg om rustig aan de basisconditie en daarna aan de snelheid te werken.

Tot de volgende keer

zondag 14 juni 2009

Zwoel
Dat was het teperatuursgevoel tijdens het herstelloopje van deze namiddag. Door de aanhoudende en soms hevige regen van deze ochtend was de planning een beetje omgekeerd. Bij het vertrek wees de thermometer 20 gr aan, maar iets meer dan een uur later was het reeds 24 gr. Misschien dat daardoor de benen de laatste 4 km iets minder soepel aanvoelden.

Gelopen: 11,81 km - 1u08'48" - 10,3 km/u - ghs 139

Deze avond was het dan weer een vaderdag en verjaardagsfeest in de familie. Het eten en de drank waren opnieuw rijkelijk aanwezig ... en we hebben er van genoten.

Morgen is het opnieuw (loop)rustdag.

Tot de volgende keer

donderdag 11 juni 2009

Eerste 'snellere' training
In overleg met onze trainer/coach Koen heb ik vandaag een snellere training afgewerkt. Het werd 3 x 1.500m met +/- 4 min rust tussen elke run. Omdat mijn Garmin afgesteld stond om automatisch per km een ronde af te klokken was er thuis enig puzzelwerk nodig om de juiste afstanden en tijden te berekenen. De ghs. was 172 wat vrij hoog is. Maar met nog enkele weken rustige duurlopen voor de boeg moet de basisconditie stilaan terug komen.
De eerste liep vlot. De benen voelden goed aan, er trad geen verzuring op alleen liep het bij de 2e en 3e iets minder.

1e 1.511 m - 6'20" - 14,3 km/u
2e 1.571 m - 7'03" - 13,4 km/u
3e 1.564 m - 7'09" - 13,1 km/u

Morgen is een welgekomen rustdag. Zaterdag is er het tuin-opkuis-dag en zondagvoormiddag een bosloop.

Tot de volgende keer

zondag 7 juni 2009

Lang geleden ...
Dat ik nog eens meer dan 10 km aan 1 stuk gelopen heb en wat belangrijk is ... volledig pijnvrij.
De 12,83 km afgelegd in 1u12"00' (gs. 10,7 km/u) en een ghs. van 149. Deze is nog te hoog maar zal na verloop van enige weken en trage duurlopen opnieuw naar een aanvaardbaar niveau gaan.
Dat het vandaag soms niet zo vlot liep was vooral te danken aan het goede eten en drinken op een plezante familiebijeenkomst zaterdagavond.
Morgen is het rustdag.

Tot de volgende keer

vrijdag 5 juni 2009

3voor12.nl
Voor al wie graag de optredens op Pinkpop 2009 van bv. Milow, Placebo, Novastar, White Lies, The All-American Rejects, eva (nog) eens wil beluisteren moet maar eens surfen naar bovenstaande site. Ik heb net een extract uit het optreden van Franz Ferdinand kunnen beluisteren. Het was hetzelfde even schitterend optreden als een paar weken te zien was op MTV World Stage. Je kan op deze site ook nieuwe cd's voorbeluisteren van bv Vive La Fete. Vooral de laatste van Placebo - Battle for the Sun is mij bij gebleven. Deze is zeker het aanschaffen waard.

Tot de volgende keer

dinsdag 2 juni 2009

Tempoloop
Omdat er maar 1 kadet aanwezig was, de anderen waren op studiereis naar Duitsland, en de training een rustige duurloop was zou ik nog redelijk snel aan mijn training kunnen beginnen. Omdat Sanne zich plots niet goed voelde heb ik haar met de auto naar huis gedaan. Ondertussen gaat het al beter met haar. Na het loslopen en stretchoefeningen heb ik een 6 km gelopen aan 5'/km. Het liep redelijk vlot. Morgen is het rustdag en donderdag is er een stevige training voor de andere atleten en voor mij een rustig aan.

Gelopen: 6 km - 29'59" - 12 km/u - ghs. 148

Tot de volgende keer

maandag 1 juni 2009

Opbouw is (opnieuw) begonnen
Langzaam maar zeker ben ik begonnen met de opbouw van het aantal kilometers en van de conditie. Tijdens de laatste kine sessie heeft de kinesist nog eens goed mij onderrug onder handen genomen en een aantal oefeningen voorgesteld om de soepelheid, stevigheid en stabiliteit te verbeteren. Afgelopen weekend ben ik zelfs 2 dagen na elkaar gaan lopen zonder dat er ook maar 1 spier gereclammeerd heeft. Wat mij vooral opvalt is dat de conditie na bijna 6 looploze weken een heel stuk minder geworden is. Om opnieuw een stevige basisconditie te hebben begin ik nu met relatief 'langzame' kilometers te lopen. Deze worden 1 x per week vervangen door een duurloop een een iets pittiger tempo.

Deze week gelopen:
Dinsdag : 5,35 km - 26'44" - 12 km/u
Donderdag: 5,00 km - 23'10" - 12,9 km/u
Zaterdag : 8,50 km - 45'00" - 11,3 km/u
Zondag : 8,50 km - 47'04" - 10,8 km/u

Eigenlijk is een dag veel te kort. Omdat we grote verbouwingswerken plannen is er naast de normale steeds terugkerende klusjes zoals het onderhoud van de tuin, ... ook nog het kiezen van de vloer, het bijpassende behang, de kleur van het plafond, de binnendeuren, .... plus lopen, bloggen, facebook, ... een paar uurjes extra zouden best welkom zijn.

Gisteren hebben we onze eerste BBQ gehad thuis. Het was genieten van tal van vleesgerechtjes en slaatjes. Doorgespoeld met een goed glas Cabernet-Sauvignon 2006 - 'Casillero del Diablo' - Chili. Als bourgondische loper hebben we weer genoten. ;-)

In de 20 km van Brussel hebben een aantal atleten van onze club prachtprestaties neergezet.
Stijn Lintermans werd 11e (algemeen) en 1e Belgische belofte. Bart Blommaert werd 30e. Mario Eylenbos, Glen Braem, ... hebben heel mooie tijden gerealiseerd.

De spurterssite van onze club is door Sam in een nieuwe mooie layout gegoten. Ga hier gerust een kijkje nemen.

Tot de volgende keer