Hoofdmenu

woensdag 30 september 2009

En de vloerder ...
Die stuurde weer zijn kat. Niet dat ik tegen die beestjes heb hoor, maar nu begint het stilaan tegen te steken. Dit is de zoveelste keer dat hij beloofd had om de afwerking te komen doen (max. een halve dag werk). Toen hij een uur na het afgesproken tijdstip nog niet aangekomen was heb ik hem proberen te bellen, sms-en maar hij bleef onbereikbaar. Misschien dat ik de laatste plinten zelf plaats en zijn geld ... ;-) Gelukkig had ik niet speciaal daarvoor verlof genomen vandaag. Dat gaf mij de gelegenheid om rond de middag een 'herstel' loopje te doen (8,31 km in 42'00" = 11,9 km/u) en daarna nieuwe loopschoenen te bestellen bij Top Sport in Lebbeke (Adidas Salvation). Gisteren was er een gezamelijk opwarming en stretching van de loopgroep van coach Koen, gevolgd door een duurloopje van 7 km in 33'08" (gs. 12,7 km/u).

Tot de volgende keer

maandag 28 september 2009

Kermis in Opstal ...
Die is (eindelijk) voorbij. Het begon allemaal op vrijdagavond met een fuif (in de tent op het plein tegenover ons huis). Deze duurde tot 4 uur ’s ochtends en oordopjes hielpen niet. Zaterdagavond was het feest van de Line-dancers in dezelfde tent tot 1u30 en gisterenavond was het 'Vlaanderen zingt' en een optreden van Gunther Neefs tot +/- middernacht.
Veel slaap hebben we dus niet gehad. Volgende week zaterdag is het weeral prijs, ditmaal voor de Plein-Air fuif van de Chiro. Hopelijk hebben we daarna een paar weekends 'rust' ;-).
Dat alles heeft er mij toch niet van weerhouden om een paar duurlopen te doen. Zaterdag was het prachtig weer en na de tuin en andere karweitjes ben ik vertrokken voor een 16,9 km lange trage duurloop (1u36'30" – gs. 10,2 km/u) aan een redelijk lage hartslag (137 gemid.). Nu was ik vertrokken richting Opwijk (Eeksken), naar de Breestraat in Lebbeke om via Nijverseel en Leirekensroute aan het station van Opwijk uit te komen. Via een ommetje kwam ik terug aan Leirekensroute (een heel populair fietspad tussen Aalst en Londerzeel op de vroegere, nu geasfalteerde spoorbedding) waar ik richting Hoge Jan nam om uit te komen aan Buggenhout bos en zo huiswaarts te lopen. Het was een heel mooi toerke. In het begin vlak en naar het einde toe een beetje heuvelachtig om vlak te eindigen. Ondertussen was An haar Noorse vriendin gaan afhalen aan de luchthaven van Zaventem. Beiden zijn gisteren vertrokken voor een weekje zon. Op zondagochtend een kort loopje van 8,3 km - 45'44" - gs. 10,9 km/u - ghs. 139. Dat brengt mijn weektotaal voor het eerst in maanden boven de 50 km.

Tot de volgende keer

donderdag 24 september 2009

Lopen is zoals het weer ...
Rustig aan. Op dinsdag een duurloop om bij te praten 10,1 km in 50'57" (11,9 km/u).
Gisteren zijn Lotte en ik nog eens samen gaan lopen. Het werd een rustig loopje van 3,5 km in 20'38" (gs.10,2 km/u ) aan een lage ghs. = 121. Lotte is gestopt en ik ben doorgelopen aan een iets steviger tempo 6,5 km in 30'43" (gs. 12,5 km/u - ghs. 151) en de laatste 2 km gingen huiswaarts aan een cooling-down tempo. Vandaag was het rustdag omdat we naar de info-avond op de school van Lotte geweest zijn. Er werd interessante informatie verstrekt over de werking van de school, ed.
Zaterdag zal onze club met 3 teams deelnemen aan de Ekiden. Vorig jaar eindigde 1 groep 2e, maar deze plaats zal er dit jaar niet inzitten omdat sommige atleten nog niet in topvorm zijn (iets-rustiger-aan-periode) na het zware zomerseizoen met vele PR's.

Volgend weekend is het kermis op den Opstal, met op vrijdagavond fuif in de tent op de parking tegenover ons huis. Van slapen zal zelfs met oordopje niet veel in huis komen vrees is. Normaal zou het op zondagavond iets rustiger moeten zijn (Vlaanderen zingt en Gunther Neefs treedt er op). Toch zullen Lotte en ik verder werken onze basisconditie voor het komende winterseizoen.
Tot de volgende keer

maandag 21 september 2009

Blogloze week
Afgelopen week had ik echt geen inspiratie (nieuws) om posten. Op het einde van het zomerseizoen en in aanloop naar het winterseizoen is het altijd redelijk rustig. Er worden enkel (veel) kilometers gemaakt. (dinsdag 10 km in 49'47" - gs. 12,1 km/u en donderdag 10,2km in 47'44" - gs. 12,8 km/u)
Voor het eerst in jaren is het op loopgebied voor mij een heel rustige zomer geweest. Normaal ging ik naast de wegwedstrijden ook aan een aantal pistewedstrijden deelnemen. Daar heeft de hamstringblessure opgelopen eind maart een stokje voor gestoken. Na zo'n 2 maanden in-activiteit begon ik opnieuw aan de opbouw.
En het begint stilaan redelijk vlot te lopen. Het doel voor dit jaar is proberen een betere prestatie neerzetten in de 10 km van Gaston Roelants op 20/12. Vorig jaar was ik nr 260 op 1275 starters (in 44'28"). De veldlopen neem ik er bij in teken van de opbouw naar december. Op zondag 4 oktober is er een opwarmertje, de Volkscross te Opwijk. Dat is 4 km gas geven in het park. Met het aantal km's warming up & cooling down zal ik proberen de dagteller op 10 km te krijgen. Op zondag 25 oktober is er in Gent de start van de Lotto CrossCup met de Relay. Een spielerei met teams bestaande uit 3 lopers die elkaar aflossen en elk een korte afstand lopen (1.000m / 1.500 / 3.000m) rond de Blaarmeersen. Het echte 'veld'werk begint op 31 oktober in Opwijk.
Sinds vrijdag heeft een verkoudheid zich meester gemaakt van mijn gezondheidstoestend. Als gevolg daarvan is het aantal gebruikte zakdoeken in onze wasmand exponentieel gestegen. Dat belet me evenwel niet om te gaan lopen. Op zaterdag voor we mosselen gingen eten heb ik nog vlug als aperitief een loopje gedaan van 8,6 km in 8,6 km in 46'34" (gs. 11,1 km/u - ghs. 140).
Zondagochtend werden de frietjes er af gelopen in een traag duurloopje van 10,27 km in 59'24" (gs. 10,3 km/u - ghs. 140). In de namiddag was er de inhuldiging van de nieuwe pastoor voor Opstal, gevolgd door een lekker koud buffet.

Vandaag is het rustdag.

Tijdens het zondagochtendloopje kwam ik een vergeten bewaker van strobalen tegen. Vandaag na het werk heb ik een klein ommetje gemaakt om er een foto van te nemen. Als je deze 'verschrikkeling' ziet is meteen je goesting over om ook maar 1 strootje mee te nemen.

Verschrikkelijke bewaker


Tot de volgende keer

zondag 13 september 2009

Geen Molenloop
Omdat de werken thuis iets langer geduurd hebben dan ik gehoopt had, was er zaterdag geen tijd meer om de loopschoenen aan te trekken. Deze voormiddag heb ik de lucht van de opnieuw aangesloten radiators gelaten, gelukkig maar want deze avond deed het deugd dat de verwaming even kon opstaan. In de namiddag hebben we dan de laatste voorbereidingen getroffen opdat men morgen de deuren kan komen plaatsen.
Vandaag was er wel nog plaats voor een loopje. 12,4 km in 1u05'32" (gs. 11,4 - ghs. 137). In het begin ben ik rustig gestart om na zo'n 2,5 km het tempo wat op te drijven. Tussen km 6 en 9 liep ik aan +/- 4'30" per km om de laatste 3 km gewoon traag naar huis terug te lopen.
Tot de volgende keer

vrijdag 11 september 2009

Het einde is in zicht ...
Van de renovatiewerken wel te verstaan. Alles is behangen, An verft de laatste stukken, morgen worden chauffages op hun plaats gehangen en de cementsluier van de vloer verwijderd. Volgende week maandag komt men de deuren plaatsen en op dinsdag worden de laatste plinten gezet. Maar eerst mogen we om ons te versterken voor de werk-eindsprint nog mosselen met frieten gaan eten.
Door de hoge temperatuur hebben op dinsdag de training beperkt tot een rustige duurloop van 9 km in 43'19" aan een gezapig tempo van 12,5 km/u.
Gisteren was het dan weer tijd voor lange intervallen 3 x 2.000m en 500m joggen tussen elke reeks. De laatste reeks heb ik iets trager gelopen omdat de hamstring een beetje stijf aanvoelde. Het was lang geleden dat ik nog zo'n afstand aan een redelijk tempo heb kunnen lopen.
Vandaag is het dus rustdag. Indien het morgen vlot loop neem ik zondag deel aan de Molenloop te Malderen (de 9 km), anders hou ik het op een lange, trage duurloop van +/- 15 km.

Gelopen:
3 x 2.000m:
8'08" - 14,8 km/u
8'15" - 14,6 km/u
8'38" - 13,9 km/u

Tot de volgende keer

zondag 6 september 2009

Het loopt steeds beter
Donderdagavond was het 'amper' 20 gr, een ideale temperatuur om eens serieus door te lopen zonder dat ik last had van de warmte. Er stond wel een stevige wind, maar dat was dan om extra weerstand te geven. Na de gebruikelijke opwarming stonden er 16 rondjes van 500m op het programma. Deze moest ik afleggen aan een tempo van 2'20" (12,8 km/u). Elke 4e ronde iets sneller naar een tempo van 1'57"
Afgelopen weekend hebben we thuis niet gelopen. Aan beweging echter geen gebrek. We hadden een weekend met ons bedrijf PearlChain.net in Durbuy Adventure. Op vrijdagavond was het pasta-avond gevolgd door een flinke wandeling. Op zaterdag vroeg uit de veren, want na een stevig ontbijt gingen de activiteiten van start. We hebben deden rotsklimmen, de deadride, de klimparkours in de bomen, karten, ... kortom een goed gevulde voormiddag. Na een broodlunch hadden wij gekozen om een VTT omloop te doen. Het was heel zwaar en vermoeiend. Het ging bijna constant bergop en bergaf. Na een 'tochtje' van bijna 2,5u fietsen kwamen we over de aankomst. Een goede afwisseling ipv te lopen. 's Avonds was het bedrijfsfeest. Vandaag begon rustig met een uitgebreid ontbijt, gevolgd door nog een paar klimactiviteiten en een deze keer rustige mountainbike tocht naar Durbuy, waar we een drankje aangeboden kregen. Na een toch wel vermoeiend weekend kunnen we weer een weekje flink tegenaan gaan.
Tot de volgende keer

dinsdag 1 september 2009

Druk weekend
Op vrijdag heeft de vloerder de vloertegels volledig gelegd en de voegen dichtgegoten. Daarna bleef er een cementsluier achter. Met een product om dat te verwijderen van natuursteen, ed heb ik geprobeerd om het er af te schrobben. Niks van ... dan maar met een product op basis van zwavelzuur. Heel sterk verdund (meer dan op de bijsluiter stond) is het aangebracht en de cementsluier verdween ... oef. Daarna hebben we het bureau behangen en heeft An het geverfd.
Op zondagvoormiddag hebben we afscheid genomen van onze pastoor. Na een carriere van 51 jaar geniet hij nu van een welverdiend pensioen. Door dit alles heb ik afgelopen weekend geen meter gelopen. Maandagavond hebben we opnieuw een aantal kasten uit de garage gehaald en op hun plaats gezet.
Vandaag was er na de opwarming, een rustige training 10 km in 49'50 (gs. 12 km/u & ghs. 144).
Tot de volgende keer