Hoofdmenu

zondag 29 november 2009

Jaarlijkse trappistenloop
Gisterenavond was er in Torenhof, de trappistenavond tvv de muziekkapel van Chiro Hemo Opstal. Traidtioneel is er heel veel volk en worden er heel veel trappisten geschonken, zodat er heel veel mensen in de vroege uurtjes, beschonken de zaal verlaten . Menigeen zal met een katerke zitten vandaag. Ik ben gelukkig op tijd gestopt met bier drinken, zodat ik nog deze namiddag nog een trappistenloopje kon doen. 8,6 km - 48'51" - gs. 10,6 km/u - ghs. 134. Van het gerstenat heb ik geen last gehad. Normaal gezien zou ik nog een paar km verder gelopen hebben, maar wrijvingspijn aan mijn hiel deed mij vlugger huiswaarts keren. Bij controle merkte ik een joekel van een bloedblaar. De nieuwe loopschoenen zijn precies nog niet genoeg ingestapt.
Op donderdag hebben we toffe training gehad 4 x 1.000m (werder er uiteindelijk 5) met als reeksrust 500m joggen.

1. 3'53" - 15,5 km/u
2. 3'52" - 15,5 km/u
3. 3'52" - 15,5 km/u
4. 3'54" - 15,4 km/u
5. 3'55" - 15,3 km/u

Tot de volgende keer

dinsdag 24 november 2009

Malheur Ultrasport Team
Deze avond zijn Roel en Wim, 2 van de 4 leden (+ Jacqueline & Nico) van het Malheur Ultrasport Team in 'De laatste show' geweest. Zij hebben er kunnen vertellen over hun deelname aan het WK Adventure Racing in Portugal. Bijna 900 km hebben ze afgelegd in 6 dagen en nachten ... een heel straffe prestatie. Ze eindigden 24e op 59 teams. Waarom een vermelding hier ... Wim komt regelmatig eens meetrainen met onze groep.
Vandaag was ik wegens omstandigheden later op training en heb nog net kunnen aanpikken voor de laatste rondjes van een rustig duurloopje (6,3 km - 30'22" - gs. 12,4 km/u). Morgen nog een duurloopje met Lotte.

Tot de volgende keer

maandag 23 november 2009

Planning tem einde crossseizoen
De wedstrijd in Zele was mijn laatste cross voor dit jaar (2009). Dus geen deelname in Stekene (VOLH) of in Ertvelde (RIEM). Vanaf nu staat de loopplanning in teken van de 10km van Gaston Roelants in Laken op zondag 20 december. In de 3 komende weken zijn er voor mij naast de clubtrainingen op dinsdag en donderdag en de woensdagse herstelloop, op zaterdag een 'trage' duurloop (12 tot 15 km) met als heuveltraining 5 x Hoge Jan op en af en op zondag een bosloop van +/- 10 tot 12 km als ontbijt. Aan loop-kilometers geen gebrek dus. Zondag 3 januari is er de cross re-start in Grimbergen (GRIM). Mijn volledige veldloopplanning voor dit seizoen vindt U terug in de rechter kolom. Het BK masters laat ik links liggen omdat het dit jaar 'zou' doorgaan in Seraing en dat vind ik nu net iets te ver.

Tot de volgende keer

zondag 22 november 2009

Cross Zele
Deze heeft zoals elk jaar zijn weertype laten gelden. 2 jaar geleden een stortbui tijdens de wedstrijd van de dames. Vorig jaar een sneeuwstorm die begon tijdens onze wedstrijd en dit jaar een stortbui met onweer en hevige rukwinden toen de seniors heren aan het lopen waren. Het water viel nu met bakken uit de hemel. Gelukkig was er een overdekte plaats waar de niet lopers konden schuilen.
Net voor onze start begon de hemel langzaam dicht te trekken. De strakke wind en ditto rukwinden zouden er een lastige wedstrijd van maken. De omloop lag er droog en snel beloopbaar bij. Deze keer ging de start dwars over het voetbalveld om door een veel te smalle doorgang richting parkours te draaien. Tijdens de snelle start kwam een paar meter voor mij een clubgenoot ten val en ik kon nog net over hem overspringen. Gelukkig voor hem heeft er niemand op hem getrapt (spikes !!). Ik had me voorgenomen om te proberen een zo gelijkmatig mogelijk tempo te lopen. Dit is me redelijk goed gelukt. Garmin gaf voor elke gelopen km 13,4 km/u aan. Door steeds dit tempo aan te houden heb ik nog een aantal sneller gestartte lopers kunnen inhalen.
Uitslag: 98 op 122 masters - 5,99 km in 26'46" - gs. 13,4 km/u
Morgen is het rustdag.

Tot de volgende keer

zaterdag 21 november 2009

't Is feest
Vandaag is het feest voor de familie tgv de 18e verjaardag van ons Sanne. Spijtig voor de niet genodigden want de witloof met hesp en kaasaus zal ons maken, alles wordt doorgespoeld met een frisse pint.
Deze namiddag een zomers loopje gedaan. 8,5 km loslopen incl. 8 versnellingen.

Tot de volgende keer met het verslag van de cross in Zele

donderdag 19 november 2009

T4 training
Na de duurlopen van dinsdag, 10 km in 45'46" (gs. 13,1 km/u) en gisteren 9,6 km in 55'23" (gs. 10,4 km/u) stond er vandaag een pittige training op het menu. 5 x 1.500m in tempo T4 (= rond de verzuringsgrens) en reeksrust = 200m joggen (= +/- 2'00"). Bij mijn vorige inspanningstest lag die grens bij mij rond 13,6 km/u. Vandaag lag mijn gemiddelde per reeks echter rond de 14,7 km/u, zonder dat ik het lastig kreeg. Volgens mij is deze waarde nu hoger dan het testresultaat omdat ik tussen elke 1,5 km, 200m kon joggen. Net genoeg recuperatie om er weer tegenaan te gaan. Enkel in de voorlaatste reeks kreeg ik een beetje last van verzuring van de bovenbenen. Aan het einde van de training was ik blij dat ik geen 6e reeks hoefde te lopen want de energietank stond bijna op 'reseve'. (tijden per 1,5 km 6'08" - 6'07" - 6'04" - 6'06" - 6'11"). Deze laatste was iets trager omdat ik na de herstart aan een iets te traag tempo vertrokken was.
Morgen is het een welgekome rustdag.

Tot de volgende keer

zondag 15 november 2009

Cross Deinze ... voorbeschouwing & verslag
Straks staat er de cross in Deinze als dessert van de week op het menu. In droge omstandigheden is deze (semi) parkloop al redelijk zwaar. Vlak na de start op het voetbalterrein (+/- 25 m breed) mag je met zo'n 100 lopers op de Finse piste ... maar die is maar 1,5 m breed. Het wordt dus een snelle start om zo vlug mogelijk door deze trechteropening te geraken. Daarna volgen er enkele lussen en een paar niveauverschilletjes. Het grootste en steilste verschil is zo'n 3 m hoog en is heel steil. Dit krijgen we 3 x onder de spikes geschoven. Vooraan steken we 2 lange pinnen = 15 mm. Dit alles is goed voor een totale afstand van 6880m. Vorig jaar heb ik die afgelegd in 29'00".
Door de regen van de laatste dagen en zal het nog zwaarder liggen. Toch vind ik dit leuker dan gewoon thuis in mijnen zetel te zitten.

Het verslag ... mooi zacht loopweer (14 gr) matige wind.
Op tijd werd het startschot gegeven en zetten 175 lopers zich in beweging (25 juniors en 150 masters). Ik startte redelijk rustig en de eerste 2 km liep ik aan +/- 13,8 km/u. Toen kwam de eerste steile helling er aan en was ik mijn tempo kwijt. De volgende ronde kon ik toch nog wat sneller gestarte lopers inhalen, maar in de laatste km begon het licht bij mij stillekes uit te gaan, liep maar aan 12,8 km/u meer, en moest ik nog 3 lopers laten voorgaan. Toch eindigde ik in exact dezelfde tijd als vorig jaar. 6,41 km in 29'03" - gs. 13,2 km/u (117e op 150). Deinze is een van de zwaarste crossen van het seizoen, maar wel een mooie. Volgende week in Zele is het een omloop die mij meer ligt. Geen hellingen, lange rechte stukken (wel een paar haakse bochten).
Wat vandaag voor de start grappig was, was de discussie van 3 masters over wie van hen nu eigenlijk de oudste was ... ene geboren in 1938, ene in 1936 en ene in 1931. Zelfs toen het startschot klonk was discussie nog bezig. Zij lopen nochtans alle 3 dezelfde crossen en na het douchen drinken ze nog een goei pint samen in de kantine, ze kennen mekaar dus goed. En ... zij krijgen hetzelfde parkours en hetzelfde aantal kilometers voor hun spikes. Ik hoop dat ik die leeftijd ook nog steeds plezier mag vinden in het lopen.
Na de aankomst kwam ik blogger Sven tegen. Hij had 3 min minder nodig om de afstand af te leggen.
Morgenavond is het normaal rustdag of wordt het toch loslopen ?

Tot de volgende keer

donderdag 12 november 2009

Duurloop
Na de voor mij toch redelijk zware training van dinsdag ll -18 rondjes van 500m aan een tempo van 2'10" en elke 3e ronde, 250 m versnellen naar 2'05" / ronde, was ik blij dat ik vandaag het bij een rustige duurloop kon houden (10 km - 49'04" - gs. 12,2 km/u - ghs. 146). De andere hebben dezelfde training afgewerkt als dinsdag 3/11. Indien ik deze zou meegedaan hebben zou ik zondag as in de cross te Deinze met loodzware benen aan de start verschijnen. Ook gisteren ging het rustig aan 8,86 km in 43'00" (gs. 12,0 km/u - ghs. 143). Tijdens het lopen heb ik een aantal lenigheidsoefeningen gedaan om de (oude) stramme spieren iets losser te maken.
Morgen is er de traditionele vrijdagse rustdag.

Tot de volgende keer

zaterdag 7 november 2009

Palingfeesten op den Opstal
Dit weekend hebben voor de 32e keer de palingfeesten te Opstal plaats. Je kan er kiezen uit paling in 't rood of in 't groen, vol-au-vent alles met brood of frietjes. Wij hebben deze avond onze lekkere portie al binnen. An is het ganse weekend van karwei. Ik enkel morgenochtend om 5u om de gekuiste paling nog eens te wassen.
Deze namiddag een fikse duurloop gedaan van 14,1 km in 1u10'23" (gs. 12,0 km/u - ghs. 151). Morgen staat er een progressieve duurloop op het menu. Donderdag hebben we een hersteltraining gedaan. Nadat ik de kadetten aan het werk gezet had kon ik beginnen aan mijn 24 rondjes (ipv 20). Zo kwam ik toch nog aan een respectabel aantal kilometer.

Tot de volgende keer

dinsdag 3 november 2009

Fikse regenbui
Omdat zondag de achillespezen niet 100% aanvoelden, nog steeds een beetje stijfheid vd cross zaterdag, had ik een extra rustdag ingelast. Op maandag was het al veel beter en vertrok ik in de namiddag onder een stralend zonnetje voor een kort loopje. Eens goed en wel het bos in begon de hemel te betrekken en gingen de hemelsluizen open, goed voor 5 km plensbui-loop. En wat dacht je . . . het regenjasje hing warm en droog thuis. Vandaag was het clubtraining en het was opnieuw hevig aan het regenen. Ditmaal had ik wel mijn loopregenjasje aan en het heeft zijn dienst bewezen.
Het werd een korte maar pittige training. 3 Reeksen van 2' snel (S) + 2' traag (T) + 1'30" S + 1'30" T + 1'00" S 1'00" T + 30" S + 30" T. Snel was 1 rondje van 500m in 1'51" - 16,2 km/u. Het liep verbazend vlot. Geen enkele keer kreeg ik last van zware of vermoeide benen. Ik hoop morgenavond tijd te hebben voor een lichte duurloop, want op donderdag staat er opnieuw een snelheidstraining op het menu.

Tot de volgende keer

zondag 1 november 2009

Cross Opwijk
Van lopen is er deze week niet veel in huis gekomen. Vorige week was er de crash van mijn computer. Dinsdag mocht ik hem gaan afhalen in de computerwinkel en kon ik beginnen met het opnieuw installeren van de programma's. De laatste gegevens backup was van begin september, dus alle wijzigingen aan bestanden, ed was ik kwijt :-(. Vandaag heb ik een volledige backup genomen. Van sommige bestanden (vooral ivm lopen) ga ik nu bijna dagelijks een backup nemen.
Gisteren was een prachtdag vergeleken met de overvloedige regen van vandaag. Mooi op tijd waren we vertrokken omdat Lotte haar loopvriendinnen wou gaan aanmoedigen. Zij zelf is een aantal weken buiten strijd tgv 'te losse' knieschijven. Daardoor had zij steeds kniepijn. Kine en verstevigingsoefeningen zullen dat euvel normaal gezien oplossen. Zij zou graag in de cross van Zele (op 22/11) opnieuw aantreden, maar dat zal nog te vroeg zijn denk ik.
Zoals gewoonlijk trokken wij ons een uurtje voor de start op gang om warm te lopen en te stretchen. De spikes worden aangebonden en we begeven ons naar de start. Daar kwam ik fiere vader Geert tegen. Efkes een babbelke slaan en dan was het tijd om naar het startvak te gaan. Ik had mij voorgenomen om niet te snel te starten en zien hoe het liep. Al snel viel ik alleen en moest ik in de achtervolging op een klein groepje. Echt dichter kwam ik niet maar regelmatig moest er daar iemand lossen en die kon dan voorbijlopen. De omloop lag er echt keihard bij en op sommige plaatsen heel onregelmatig. De enkels en de achillespezen werden duchtig op de proef gesteld. In de laatste ronde kreeg ik Wim, Hans en Sven in het vizier maar zij waren net iets te ver.
Volgens mijn garmin was het 'slechts' 5,41 km ipv 6,4 km. Deze liep ik in 23'08", wat een gemiddelde snelheid van 14,0 km/uen waardoor ik als 44e master op 65 over de eindstreep kwam. Misschien was het iets meer, maar toch niet veel. Deze keer was de prijs spijtig genoeg geen Affligem bier, maar een wekkertje. Onze club was bij de masters heel goed vertegenwoordigd (8 starters denk ik = 8 wekkers, dat er nu niemand meer durft te laat te komen op training). Er waren enkele debutanten bij en zij vonden het heel leuk, maar zwaar.

Tot de volgende keer