Hoofdmenu

zondag 27 december 2009

1850 km
Is het totaal aan loopkilometers dat ik het (bijna) afgelopen jaar afgelegd heb. Meer zal op de teller niet bijgeschreven worden, want morgen is de 1e van 18 kine-sessies. De loopschoenen staan nu kou te krijgen in de kast.
Normaal gezien zouden we vandaag gaan wandelen zijn in en om Buggenhout, want de wsv De Vossen uit onze gemeente richtte er haar jaarlijkse wintertochten in. Gisteren probeerde ik mijn wandelschoenen aan te trekken, maar de enkelpees vond dit geen goed idee. Thuis blijven was de boodschap.

De (korte) vakantie is gedaan, nu nog 2 dagen werken en het jaar zit er op.

Tot de volgende keer

donderdag 24 december 2009

Het verdict ... tendinitis
Oftewel peesonsteking aan de enkel. Bij het bezoek aan de huisarts was dat ook haar diagnose, maar omdat ze toch zekerheid wou moest ik gisteren een echografie van de enkel laten maken. Reeds na enkele seconden bevestigde de dokter de eerder gestelde 'kwetsuur'. Vandaag kreeg ik de standaard remedie ... 1 week ontstekingsremmer nemen, ijs leggen, rust en kine. De oorzaak zou overbelasting zijn, maar dan zou ik er al veel vroeger last van moeten gehad hebben, want ik train nu al meer dan 2 maandan tussen de 55 en 60 km per week. De clubtrainingen zijn ook niet veranderd. Daarom heb ik het internet eens afgeschuimd op zoek naar mensen die met hetzelfde schoeisel als ik lopen (Adidas Salvation), die een gelijkaardige blessures gehad hebben en het zijn er wat. Alles is ook bij hen begonnen met blaarvorming aan de binnenkant van de voet. Na enige tijd manifesteerde zich ook bij hen een ontsteking van een pees aan de enkel. Als de pijn is verdwenen en ik van de kinesist groen licht krijg om opnieuw te beginnen lopen, ga ik eerst een speciaalzaak voor loopschoenen bezoeken en bij hen te rade gaan ivm het juiste type schoeisel. Mijn huidige zijn mij 'aangeraden' door een sportwinkel uit Lebbeke.
Door dit alles start ik het nieuwe jaar niet met dr cross in Grimbergen om 3 januari. Misschien dat zelfs de cross in Hamme (17/01) te vroeg komt.

Prettige eindejaarsfeesten en tot de volgende keer

zondag 20 december 2009

Geen 10 km vandaag
Door de hevige sneeuwval hebben we besloten om vandaag ons kat te sturen, forfait te geven, niet aan de start te verschijnen van de 10 km van Gaston Roelants. Gisterenavond tijdens het (plezante) kerstfeest van de club, waren we nog van plan om te vertrekken, maar toen we deze ochtend de rolluik omhoog trokken en de hoeveelheid sneeuw zagen die er bij gevallen was en nog steeds aan het neerdwarrelen was. Volstond 1 telefoontje om onze plannen te wijzigen. Beter vandaag niet starten dan een ongeval met de auto of een valpartij te hebben. Laat ons hopen dat de organisator een geste doet en de mensen volgend jaar een gratis deelname geeft voor het niet starten tgv deze barre weersomstandigheden.
Deze week zal ik maar een schamele 15 loopkilometers op de teller bijgeschreven hebben.
De enkel kan vandaag en morgen nog wat rusten (de pijn bij het aanbinden van de loopschoenen is minder).
Maar ja, het is winter en dit weer hoort er nu eenmaal bij.

Tot de volgende keer

vrijdag 18 december 2009

Sneeuw ...
Dus buiten de training van dinsdag, een 10 km loop met enkele snellere rondjes, heb ik nog geen meter gelopen. Woensdag wou ik starten, maar een plotse stekend pijnscheut in mijn enkel deed mij besluiten om niet verder dan ons terras te lopen.
Door de hevige sneeuw werd de donderdagtraining afgelast. Maar goed ook want dan kon ik mijn enkel laten rusten. Vandaag geprobeerd om de loopschoenen aan te trekken en plots was die pijnscheut er weer. Het komt telkens terug als ik mijn loopschoenen aantrek. IJs, Flexium en Ibuprofen ... ik hoop dat het help zodat ik zondag kan starten in Laken. Door de weersomstandigheden zal het er dit jaar erg gevaarlijk bijliggen. En er wordt nog meer sneeuw verwacht.
Eerst is er zaterdag nog het kerstfeest van de club met de prijsuitreiking van het cross-club-eindklassement en daarna een een gezellige babbel en bijhorende drink.

Tot de volgende keer

zaterdag 12 december 2009

Nr 174
Is het borstnummer waarmee ik op zondag 20 december de 10 km van Gaston Roelants ga lopen.De trainingen voor deze loop zijn nog steeds volop bezig. Na de rustdag van gisteren was er deze namiddag een afwisselende training. Eerst een paar kilometer loslopen, gevolgd door enkele versnellingen en 5 x de Hoge Jan op en af (= telkens 250 m stevig bergop aan +/- 14,5 km/u) . Een kilometertje of 2 recuploop en 2 km aan een gs. van 13,8 km/u en 2 km uitlopen. Totaal: 14,8 km - 1u19'38" - gs. 11,2 km/u.
Morgen een bosloop van +/- 12 km en de loopweek zit er op.

Tot de volgende keer

donderdag 10 december 2009

Baaltraining
Na 2 rustige loopdagen (dinsdag & donderdag) 10 km duurloop (46'32" - gs. 12,8 km/u) & 6,25 km herstelloop (33'22" - gs. 10,6 km/u), stond er vandaag een intervaltraining op het programma 4 x 2.000m met als reeksrust 500m joggen. Marc en ik gingen dat op de piste doen omdat het op de buitenste piste heel glad was door modder. De eerste reeks ging het redelijk vlot (8'01" - 15 km/u), maar toen reeds voelde ik dat het niet de juiste benen meegenomen had. Ik kon maar niet het juiste ritme, de juiste pas vinden. In de volgende 3 reeksen ging het van kwaad naar erger (8'16" = 14,5 km/u - 8'23" = 14,3 km/u - 8'42" = 13,8 km/u). Niet dat ik moe was ... het was gewoon mijn (loop)dagje niet. Na het loslopen en de douche werden we door onze trainer uitgenodigd voor een heel interessante uiteenzetting over types trainingen, lactaat waarden, VO2max en andere grenzen. Hij had een trainerssessie bijgewoond met als gastsprekers Tom Van Hooste en zijn trainer Dirk De Maesschalck.
Morgen staat er een bezoekje aan Decathlon op het thuis-programma.

Tot de volgende keer

maandag 7 december 2009

Parcours 10km Gaston Roelants online
Vandaag is het parcours van de 10 km van Gaston Roelants (op 10/12/09) bekend gemaakt. Het is een beetje gewijzigd tov vorig jaar, maar het blijft even zwaar. Men heeft er 1 gevaarlijk smal stuk (in heel slechte staat = asfalt met diepe putten) verlegd. Daar was het gevaarlijk als je in een groep liep. Het startuur is nu 12u geworden, een uurtje later dan vorig jaar.
Vorige zaterdag heb ik uitzonderlijk in de voormiddag gelopenen. Gelukkig maar want in de namiddag waren de regenmakers van de partij. Het werd een rustig loopje van 12,17 km in 1u07'27" (gs. 10,8 km/u). Op zondag kwam de Sint op den Opstal en naar jaarlijkse gewoonte heeft het Sint-commite een klein kadootje voor de kinderen (al dan niet bij de Chiro). Vanaf dit jaar zijn er hier al 2 medewerkers aan het feest voor de goede man. An zit in de orgnisatie voor het vermaak van de ouders en vanaf dit jaar heeft Sanne meegeholpen aan het in elkaar steken van de activiteiten om de kinderen bezig te houden. De ouders kregen naast taart en koffie ook een optreden van een aantal stand-up commedians. 1 van hen was Arnout Van Den Bossche, de winnaar van de Humo's Comedy-cup. Hij had ook de beste show en met zijn conference werd het hardst gelachen. Ondertussen werd de Sint ontvoerd door enkele snoodaards van zwarte pieten. Adv van opdrachten kwamen kinderen achter de schuilplaats. De brandweer kwam met veel vertoond en in '24' stijl de goede man redden van een (plat)dak uit de handen van de boeven. Zo liep alles toch nog goed af en kreeg iedereen een kadootje.
Ondertussen was het droog geworden, tijd voor mij om een toerke te lopen. Ditmaal was er ook 5 x de Hoge Jan op-en-af lopen bij, zodat ik wat heuveltraining in de benen heb tegen 20/12. Het werden 12 km in 1u04'02" (gs. 11,3 km/u).

Tot de volgende keer

vrijdag 4 december 2009

Stevige training
Na de eerder rustige training van dinsdag (18 rondjes van 500m in 2'15" = 13,3 km/u en elk 4e rondje aan 2'00" = 15 km/u) en het korte loopje op woensdag (6,2 km in 33'45" – 11 km/u), kregen we gisteren een redelijk stevige training voorgeschoteld. 3 reeksen van 4 rondjes van 500m tempo 2'10" (13,8 km/u) + 50 m joggen + 1 rondje aan 1'55" (reeksrust = 500m joggen). De 2 km werden aan het vooropgestelde tempo afgewerk, maar met de snelle rondjes was ik vlugger klaar (tussen 1'47" = 16,8 km/u & 1'51" = 16,2 km/u).

Reeks 1 --> 2'01" - 2'11" - 2'08" - 2'09" - 1'47"
Reeks 2 --> 2'11" - 2'11" - 2'10" - 2'10" - 1'51"
Reeks 3 --> 2'11" - 2'14" - 2'11" - 2'08" - 1'50"


Deze ochtend was er een beetje stijfheid in de bovenbenen, maar dat was vlug verdwenen.
Vandaag is het rustdag. Dit weekend staan er een herstelloop en een duurloop op het programma.


Tot de volgende keer