Hoofdmenu

woensdag 24 februari 2010

Bezoek aan sportarts – het verdict
Ik had mijn huiswerk goed gemaakt en het is inderdaad een ontsteking van een pees. Daardoor is die verdikt en schuurt ze in die peesschacht. Dat verklaart het rare gevoel in de enkel. De ontsteking zelf is nog niet volledig genezen, dus nog eens 9 kine beurten. Op 11 maart moet ik opnieuw naar het ASZ voor een volledige loopanalyse om de oorzaak te vinden van mijn blessure. En dan gaan ze ook proberen iets te doen om herhaling te voorkomen. Zooltjes, ... ?
Een voorjaarsmarathon zit er zeker niet meer in en een trage najaars waarschijnlijk. Na het onderzoek zou ik opnieuw mogen beginnen met 2 x week te lopen. Maar daar ging de sportarts later meer over zeggen.

Tot de volgende keer

zondag 21 februari 2010

Daar is de lente ,
Daar is de zon,
Bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen ...

Zondag 21/02/2010

Onze eerste vroegbloeiers

Gisteren was het een mooie dag voor het door de vrieskou uitgestelde snoeien van bomen. Net op tijd want de sapstromen van de bomen beginnen reeds op gang te komen.
Deze ochtend ging Lotte naar de dijktraining in Grembergen en dit ter voorbereiding van het BK veldlopen in Stene (Oostende) op zondag 14 maart. Normaal gezien zal zij daar niet lopen omdat ze dit jaar nog aan geen enkele cross heeft deelgenomen. Na haar knieblessure van vorig jaar is ze nog steeds niet de 'ouwe'. Ook nu weer had ze last van pijnlijke knieen, maar dit komt vooral door het lopen op de asfalt en het op en neer lopen van de dijk. Ondertussen hebben A. en ik een rustig loopje gedaan van 6,86 km in 36'33" (gs. 10,4 km/u & ghs. 153). Tijdens het lopen had ik geen last van de enkel, pas daarna was dat ambetante gevoel er weer. Hopelijk brengt het bezoek aan de sportarts morgen meer klaarheid in de aard van de blessure.

Tot de volgende keer

woensdag 17 februari 2010

Google brengt raad
Tijdens het voorbije weekend ben ik op het internet eens gaan rondsurfen ivm de symptomen van mijn enkelblessure. Op 1 bepaalde site vond ik iets waarmee mijn 'klachten' het best overeenkomen, nl het 'Tarsaal tunnel syndroom'. Met deze wetenschap ga ik volgende week dinsdag naar de sportarts, Dr.Cooman in het ASZ te Aalst.

Wat is het:
Tarsaal tunnel syndroom, beklemming van de zenuw de "nervus tibialis" onder een botstuk aan de binnenzijde van het hielbeen achter de binnenkant van de enkel oftewel compressie van de nervus tibialis onder het retinaculum flexorum achter de mediale malleolus.

Hoe herkennen:
Uitstralende pijn vanaf de binnenzijde van de enkel. Vaak ook alleen verspreide (diffuse) pijn rond de hiel en/of voetzool.

Oorzaak:
Doordat de zenuw omring is door pezen van grote spieren, is het meestal 1 of meerdere van deze pezen die verdikt is en meer ruimte vraagt in de tarsaal tunnel. Dit veroorzaakt druk of beknelling van de zenuw. Dit vooral door herhaalde belasting van de enkel, enkelbreuken, slecht zittende schoenen, artrose, tendosynoviitis en overgewicht.

Hoe verhelpen:

Opheffen van de oorzaak, meestal het te veel naar binnen kantelen van de middenvoet (overpronatie tarsale complex) al dan niet gepaard met het naar binnen staan van het hielbeen (calcaneovalgus) dit door tapen en/of correctiezolen.

Zondagnamiddag heb ik een wandeling van 1,5u gemaakt en 's avonds zijn An en ik nog eens gaan wandelen, eigenlijk was het gaan 'schofferdeinen' (= schuiven) op de spekgladde straten van Opstal. We hebben ons heel goed geammuseerd.

Tor de volgende keer

vrijdag 12 februari 2010

Het moet niet altijd lopen zijn ...
Want het gebeurt regelmatig dat ik eens op pad ga met een fototoestel. Hieronder enkele plaatjes van treinen in het station van Brussel Noord. Zolang er weinig of geen loopnieuws is zal ik regelmatig een paar foto's posten.

Trein 2101 met M5 rijtuigen


Trein 2718 met M6 rijtuigen


Duitse hoge snelheidstrein ICE


Thalys hoge snelheidstrein


Stel 504 in de sneeuw


Stel 545 in de sneeuw


1335 in de sneeuw

Tot de volgende keer

donderdag 11 februari 2010

Geen crossen meer deze winter
Telkens ik mijn loopschoenen of stapschoenen aantrek is er nog steeds dat ambetante gevoel net onder de enkel. Zolang dat er is ga ik niet volluit lopen, dus de crossen van Lebbeke en Opwijk worden ook geschrapt van de kalender. Ook de marathon – Nacht van West-Vlaanderen is geschrapt van mijn wedstrijdkalender. Ik heb geen zin om meer af te zien dan te lopen en te genieten. Ook bij de voorjaarsjoggings laat ik er een aantal links liggen. Daarom staat er voorlopig zelfs nog geen enkele wedstrijd op mijn loopkalender. Hopelijk brengt (relatieve) rust beterschap. 1 keer per week gaan zwemmen is voorlopig het enige wat ik nog van 'beweging' doe. Toen ik een week geleden op doktersbezoek was sprak ze om verdere onderzoeken te laten doen. Morgen ga ik eens contact opnemen met een sportarts.
Voor de liefhebbers van oude motoren, surf eens naar de volgende site: http://www.oldlima.be/welkom.html

Tot de volgende keer

woensdag 10 februari 2010

De laatste foto's vd de retro-motorbeurs in Wieze

Triton - combinatie Triumph & Norton (1960)


Adler met zijspan uit Oostenrijk(1957)


Dnepr vh Russiche leger


Lambretta scooter met zijspan


Whizzer Excelcior WZ J - fiets met motortje (1949)

Boss Hoss BHC-3 350 ZZ4SS - 5,7L V8 - 350pk

Mijn droommotor - BMW 1200 GS

Tot de volgende keer (met opnieuw loopnieuws)

dinsdag 9 februari 2010

maandag 8 februari 2010

Retro-motor Wieze
Een rustig weekend op loopgebied, maar veel thuis ben ik niet geweest. Zaterdag op tijd opgestaan om naar de Retro-motorbeurs in Wieze te gaan. Deze stond dit keer in het teken van BMW. Er stonden heel wat mooie oude moto's te blinken. Ook enkele oude motoren omgebouw naar het voorbeeld van legendarische modellen (bv Ducati).Wat men er allemaal te koop aanbied ... van mooie (dure) herstelde motorfietsen tem wrakken en het kleinste vijsje toe. In september is er nog een beurs met als centraal thema de 'Lambretta'.

's Avonds was er de prinsessen-carnaval-verkiezing van Chiro Hemo Opstal. Er waren 2 kandidates Christa. en Corry. De eerste bracht een hele mooie show met grappige sketches. Het werd uiteindelijk Onze favoriete Christa werd nipt verkozen tot Opstalse Chiro prinses carnaval 2010. Omdat het redelijk laat geworden is hebben we zondag uitgeslapen en is er van lopen niks in huis gekomen. 's Avonds, pensenkermis tvv het kamp van Chiro Hemo Opstal van volgende zomer.

Tot de volgende keer

woensdag 3 februari 2010

Olympisch bobsleeteam
Toen we zondag in de vroege ochtend Sanne gingen afzetten in de luchthaven van Zaventem stond daar ook het olympisch vrouwen bobsleeteam in de vertrekhal. Vlug een foto van hen genomen. Toch straf dat die madammen zich kunnen kwalificeren voor een olympische dicipline welke totaal verschillend is van hun gewone sport. En dit terwijl onze ‘Belgische’ salonvoetballers er nog niet in slagen om tegen janneke-en-mieke te winnen. Hoed af voor deze dames . . .

Tot de volgende keer


Bobsleeteam


Bobsleeteam