Hoofdmenu

woensdag 31 maart 2010

Koude douche
Dat is wat we gisterenavond kregen net voor de looptraining. Gelukkig stonden we allemaal nog binnen in de kantine, nee niet aan de toog. Toen het ergste voorbij was, zijn we uit onze sloffen geschoten. Het was wel niet zo plezant. Een ganse dag mooi weer en ’s avonds nen drash. Naar het einde van de training toe kwam het zonnetje opnieuw piepen vanachter de wolken, maar ze gaf niet genoeg warmte om onze kleren te drogen. Ik heb een kort duurloopje gedaan van 8,14 km in 43'43" – gs. 11,2 km/u & ghs. 148.
De examens zitten er op voor Lotte en daar is ze niet rouwig om. Ze hoopt van een goed resultaat behaald te hebben, omdat ze dan iets mag kopen dat ze reeds lang graag zou hebben.

Tot de volgende keer

zondag 28 maart 2010

Restart
Nadat de gazon dit weekend een grondige opknapbeurt heeft gekregen (gras afrijden, verticuteren & bemesten) heb ik toch nog de goesting gevonden om de loopschoenen eens aan te binden. De laatste tijd heb ik wat minder zin om te lopen en een echt doel voor 2010 heb ik ook nog niet. Voorlopig hou ik het bij loslopen of een rustige duurloop. Vandaag was dat 8,37 km in 46'52" (gs. 10,7 km/u - ghs. 149).

Tot de volgende keer

vrijdag 26 maart 2010

2 oudjes
Een paar weken geleden heb ik de onderstaande oudjes gespot op de motor retro beurs in Leuven. Een echte Indian met zijspan en een Gillet uit 1939. Deze laatste is van Belgische makelij, uit Herstal.

Amerikaanse Indian

Amerikaanse Indian

Gillet uit 1939 (Herstal)

Gillet uit 1939 (Herstal)

Tot de volgende keer

woensdag 24 maart 2010

Zooltjes
Gisteren was het eindelijk zo ver. Ik mocht mijn nieuwe inlegzooltjes gaan halen in het ASZ te Aalst ... alleen ik was een dag te laat. Ik had steeds dinsdag 22 maart in gedachte, maar het was maandag 22/03. Gelukkig had de secretaresse ze apart gelegd. Onmiddellijk heb ik de zooltjes eens geprobeerd en ze zitten beter dan mijn vorige die uit harde kevlar vervaardigd zijn. Enkel in het midden van mijn voet is er een verhoging, maar dat hoort zo te zijn voor de steun. Ik heb er nog niet mee gelopen, want ze moeten eerst ingestapt worden. Normaal gezien moet ik me nu ook een paar loopschoenen met neutrale voetafwikkeling aanschaffen, dit omdat de combinatie van zooltjes en anti-pronatie loopschoenen aanleiding geeft tot overcorrectie en er een andere blessure zou kunnen optreden.Van lopen komt er nu niet veel in huis want de snotvalling is een zware hoestverkoudheid geworden.

Tot de volgende keer

zondag 21 maart 2010

Verkoudheid
Na de eerste lentetraining van donderdag, kreeg ik op vrijdag keelpijn en 'slappe' benen. Gisteren ging het al veel beter zodat ik in de namiddag in de tuin kon werken, maar vandaag kwamen er verkoudheidsverschijnselen uit mijn neus gelopen. Dus dit weekend geen meter gelopen of gefietst. Morgan ga ik, hopelijk voor de laatste keer naar de kine. En dinsdag mag ik mijn nieuwe zooltjes gaan afhalen in het ASZ, gevolgd door een rustig duurloopje op de club.

Tot de volgende keer

woensdag 17 maart 2010

Beetje stijf
Na de 10 km duurloop ben ik vandaag een beetje stijf in de benen.
Spijtig dat het lenteweer niet tot na het weekend zal aanhouden. Verlof nemen zit er nu niet in, dus 'genieten' we van de zon achter glas aan de PC.

Tot de volgende keer

dinsdag 16 maart 2010

10 km duurloop
Voor het eerst sinds lang heb ik nog eens een duurloopje gedaan van 10 km aan 1 stuk. Het liep redelijk vlot, pijnvrij en in 50' rond (gs. 12 km/u). De gs. hartslag was met 152 slagen toch nog te hoog, maar door nog meer tragere duurlopen in te lassen zal die wel snel lager worden tijdens de inspanning. Morgen rustdag en donderdag opnieuw een duurloopje.

Tot de volgende keer

maandag 15 maart 2010

Motor Retro Beurs Leuven
Zaterdag ben ik met een paar vrienden naar de moto retro beurs in Leuven geweest. Veel motorfietsen stonden er niet. Het was meer een motoronderdelen beurs. Toch heb ik weer veel bijgeleerd waar je op moet letten als je een 2e hands motorfiets koopt, welke de voor- en nadelen zijn van de verschillende merken, ... In de late namiddag en zondag voormiddag was ik thuis fietsenmaker. Nu staan onze rijwielen opnieuw te blaken van gezondheid. Gelopen heb ik echter niet. Vanaf deze week ga ik proberen 3x een duurloopje doen van zo'n 10 km. Langzaam wordt het aantal kilometer opgedreven en binnen een paar weken hoop ik dan op zaterdag 17 april in Opstal deel te nemen aan de 2e Avaloop. Je Kan er kiezen tussen 6, 12 of 21 km. Hopelijk kan ik dit jaar deelnemen (aan de 6 of 12km), want vorig jaar stond ik langs de kant met een hamstringblessure.

Tot de volgende keer

woensdag 10 maart 2010

Status update
Het begint stilaan beter te lopen. Het drukgevoel is verdwenen (voorlopig toch), maar de conditie, die is ver te zoeken. Gisteren ben ik naar de club gaan lopen en heb eerst met de groep gaan loslopen. Daarna met Jan zo'n 7 km gelopen aan een tempo van 5 min/km.
Mijn gemiddelde hartslag was met 152 slagen /min nog steeds aan de hoge kant. De langzame conditie-opbouw, dmv trage duurlopen kan opnieuw beginnen.
Morgen ga ik naar het ASZ voor een looponderzoek. Waarschijnlijk zal ik nieuwe inlegzooltjes aangemeten krijgen. Die hopelijk passen, want lang geleden heb ik ook zo een test gedaan en met de exemplaren van toen heb ik een 5-tal loopkilometers gedaan. Het resultaat waren joekels van blaren en zere voeten. Enkel in 2 paar schoenen kan ik ze probleemloos dragen.


Tot de volgende keer

zondag 7 maart 2010

Ambiance
Vrijdagavond was weer 1 van die feestjes om in te kaderen. Met de familie hebben we mijn 47e levensjaar op deze aardbol gevierd. Het was redelijk laat toen de laaste gasten ons stulpje verlieten en er zullen er een paar geweest zijn van wie het haar pijn deed op zaterdag ochtend.
Gisteren was het dan een tuin-karweitjes dag, afgesloten met een bezoek aan het Waasland Shopping center. Vandaag, Opstal carnaval. Op zich kan dat wel leuk zijn, maar de confetti is er te veel aan. Wij mochten dit evenement gaan 'vieren' met een lekker etentje en drankje bij de schoonouders. Sanne was een beetje verplicht om mee op te stappen in de groep van de Chiroleiding (verkleed als piloten en hostessen). Ze vertrok met tegenzin, maar heeft zicht toch goed geammuseerd. Veel slapen zal er voor ons niet in zitten omdat op zo'n 100m van onze deur, op 't Hof ter Koppen, het feest zal doorgaan tot in de vroege uurtjes.


Tot de volgende keer

woensdag 3 maart 2010

Hondenweer
Zo kan je weersomstandigheden omschrijven waarin de cross van Lebbeke zondag gelopen is. Het water viel met bakken uit de hemel, de wind joeg de striemende regen in het gezicht. Op sommige plaatsen op de omloop kwam het water tot ver boven de enkels en zakten de spikes heel diep weg in de modder. Hoed af voor de atleten die deelnamen aan deze wedstrijd. Voor 1 keer was ik blij dat ik een blessure heb en niet mocht lopen. Wel heb ik de ganse dag mogen helpen aan de aankomst. Van 11u30 tot 17u30 in de regen ... gelukkig was ik er redelijk op voorzien en was ik niet drijfnat. Een impressie van hoe het was kan je op de site van onze club bekijken. Zaterdag daarentegen was het veel mooier weer. Ik heb ik de namiddag onder een stralend zonnetje een fietstochtje gemaakt van 1 uur. Garmientje gaf juist 19,7 km aan.
Tot de volgende keer