Hoofdmenu

vrijdag 30 april 2010

Loopkalender ... update
Deze week heb ik mij eens bezig gehouden met het uikijken naar loopwedstrijden in de komende maanden. De volgende komen eventueel in aanmerking om aan deel te nemen:

Zondag 6 juni - Krakjogging in Zele (11 km – 15u)
Zondag 20 juni - Jogging rond de Donk (10,5 km – 15u)
Woensdag 21 juli - Dender- & Scheldejogging in Grembergen (8 km – 15u)
Vrijdag 13 augustus - Kappellekesjogging in Grembergen (9 km – 19u)
Zaterdag 4 september - Chicken run in Meldert (10 km - 15u30)
Zondag 12 septempber - Molenloop in Malderen (9 km - 15u45)
Zondag 19 december - 10 km Gaston Roelants in Laken


De Dender- & Scheldejogging en de 10 km van Gaston Roelants hebben voor mij voorrang op alle andere. En dit omdat ze in een hele mooie omgeving gelopen worden. En ook belangrijk ... voor alle bovenstaande loopjes hoef ik niet zo ver te rijden.

Omdat Lotte gisteren te veel huiswerk had en ze niet kon gaan trainen, heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om in en om Buggenhout bos een duurloop te doen aan een tempo waarbij de hartslag onder de 140 slagen/minuut moest blijven. De 12,24 km werden afgelegd in 1u13'33" (gs. juist 10 km/u) en met een gem.hs = 139. Morgen staat er opnieuw een trage duurloop op het programma en zondag is het rustdag ... zal nodig zijn ...

Tot de volgende keer

maandag 26 april 2010

Pony-fluisteraar
Tijdens mijn rustig duurloopje werd ik tijdelijk gepromoveerd tot pony-fluisteraar. Dit omdat er een pony was uitgebroken. Gelukkig liep die in een verkeersvrij baantje. Ondertussen was er iemand via via te weten gekomen wie de eigenaar was en zo kon het beestje opnieuwop z’n weide gezet worden. Lopen is dus helemaal geen saaie bedoening. Er val altijd wel iets te zien of te beleven. Het rustige duurloopje was in totaal 11,1 km (gelopen in 1u3"57" - gs. 10,4 km/u).

Tot de volgende keer

woensdag 21 april 2010

Avaloop (2)
De resultaten staan online en vindt U via deze link.

Tot de volgende keer

dinsdag 20 april 2010

De parking op den Opstal ...
Die heeft de plaatselijke belastingbetaler al veel geld gekost. Ze wordt nl voor de 3e maal aangelegd en hopelijk nu definitief. Heel lang geleden, toen wij ons huis kochten waren onze overburen heel stille mensen. Zij verbleven nl op het oude kerkhof. Omdat het nieuwe kerkhof reeds volop in gebruik was, heeft men oude de graven verwijderd en heeft de gemeente de site 'Pattattenmolen' laten renoveren.De parking werd door een gespecialiseerde firma aangelegd in harde plastieke vormen waar gras zou moeten doorgroeien. Omdat ze aangelegd werd in putteke van een droge zomer, groeide er helemaal geen gras. Zelfs niet toen de brandweer het speciale grasmengsel een paar keer nat gespoten had. Daarna heeft men nog eens geprobeerd om er gras op te zaaien, toen was het iets beter, maar toch nog onvoldoende. Zeker omdat er veel auto’s op reden. Er was door vrijwilligers een jeugdhuis voor de Chiro gebouwd. Volgens de toenmalige schepen van jeugd zou deze (parking)plaats zeer geschikt zijn om de Chirojeugd te laten op spelen. Na vele letselongevallen bij de kinderen is men nu overgegaan tot de volledige heraanleg in grasdallen en klinkers. Lang leve de auto ... pech voor de kinderen, want een grasveld ... is niet geschikt als parking. Dit moest toch even uit mijn 'pen'.
Het lopen dan. Na de Avaloop heb ik 2 dagen rust genomen en deze avond ben ik naar de club gaan lopen om zoals vorige week een wisseltempoloop te doen. 18 rondjes aan een tempo van 2'25" en elke 4e ronde aan 2'03". Totaal, 8,63 km - 42'21" - gs. 12,2.

Tot de volgende keer

maandag 19 april 2010

Fietstochtje
Gisteren hebben we van het mooie weer geprofiteerd om een fietstochtje te maken ... de Buggenhoutroute.(http://www.vlaanderen-fietsland.be/fietsroute.php?id=232) Deze route brengt u via rustige landwegen rond Buggenhout. Omdat het onze eerste fietstocht van 2010 was hebben we niet de volledige 35 km afgelegd. Zo hadden we vandaag niet te veel spier- of zadelpijn. Deze mooie dag hebben we passend afgesloten met een BBQ. Vandaag is het echt rustdag (behalve op het werk).

Tot de volgende keer

zaterdag 17 april 2010

Avaloop
Wat een prachtweer voor een mooie wedstrijd. Om 14u30 stipt vertrok op den Opstal een groep van 240 sportievelingen voor 6, 12 of 21 km. Onder hen tal van leden van onze club, maar ook een grote groep van AC Denderland met oa Geert. Het ging over rustige landweggetjes en een stukje onverhard. De organisatie was heel goed en de omloop bijna volledig verkeersvrij (in goede banen geleid door de plaatselijke politie).
Ik had me voorgenomen om er een vlotte 6 km van te maken. De eerste 2 km liepen heel vlot (> 13 km/u), ik wist dat ik dat niet zou volhouden en heb de laatste 4 km aan +/- 12,4 km/u gelopen. Zo kwam ik dik content aan na 28'23", met het gevoel dat ik niet al te diep in mijn reserves getast had en vooral ... geen last gehad in mijn enkel.
Morgen is het rustdag en genieten van een BBQ-tje.

Tot de volgende keer

dinsdag 13 april 2010

Het liep lekker vandaag
Na de 3 km opwarming en de stretching heb ik 18 rondjes van +/- 500m gelopen. De 'gewone' aan een tempo rond 2'27" (11,9 km/u) en de snelle 2'10" (13,4 km/u). Goed voor 8,65 km in 42'52" gs. 12,1 km/u en met een gem.hs. van 155. Het liep vlotter dan ik gedacht had. Afwachten hoe de enkel gaat reageren. Morgen is het alvast een rustdag en donderdag een rustige duurloop.

Tot de volgende keer

zondag 11 april 2010

Den Opstal ...
Daar is altijd wel iets te doen. Gisterennamiddag was er de wielerwedstrijd voor juniores waar de Opstalse broers Wauters aan deelnamen. Vandaag was er de traditionele eerste BBQ van het jaar georganiseerd door Krachtbalclub Opstal ... lekkere saté's met sla en frietjes.
Naast al dit nieuws heb ik deze week 3x gelopen.

Maandag: 10,6 km - 59'54" - gs. 10,6 km/u
Vrijdag: 10,55 km - 59'37" - gs. 10,6 km/u
Zondag: 10,7 km - 57'14" - gs. 11,2 km/u

Hieronder enkele foto's vd wielerwedstrijd:





Tot de volgende keer

vrijdag 9 april 2010

Parijs
Dinsdagochtend in alle vroegte namen we in Brussel Zuid de Thalys richting Paris Nord. De bagage werd achtergelaten in het hotel en we vertrokken voor een fikse wandeling naar oa la Basilique du Sacré Coeur de Montmartre, de opera, ... Het weer was schitterend, heel veel zon en een aangename temperatuur. Woensdag waren er wat hoge wolken, maar het bleef droog. Deze keer namen we de 'Rode Bussen' welke reden via les Champs Elysées tot aan de Arc de Triomphe. Van daaruit bracht de bus ons naar le Grand Palais en het park aan het Louvre (het museum zelf hebben we niet bezocht omdat we daarvoor niet genoeg tijd hadden) en de Notre-Dame de Paris. Daarna ging het met de metro (het snelste vervoermiddel in de stad) richting hotel. 's Avonds genoten we van het origineel gepresenteerd en lekker eten in restaurant 'Les Enfants Perdus' - een aanrader. Donderdagochtend begon regenachtig, maar het werd al snel droog en de metro bracht ons opnieuw naar het hart van de stad voor een bezoek aan oa Sainte-Chapelle. Ons bezoek werd beeindigd met een traditionele boottocht op de Seine. Een mooi einde van een heel toffe trip. Deze stad is een bezoek meer dan waard. Ik denk dat we er ooit nog eens terug zullen gaan om bepaalde plaatsen (zoals het Louvre) te kunnen bezoeken.

Tot de volgende keer




donderdag 8 april 2010

Veel kilometers
Heb ik de afgelopen 3 dagen ... gestapt ... in Parijs ... morgen meer.

Tot de volgende keer

zaterdag 3 april 2010

Regen en onweer
Bij vertrek op den Opstal scheen de zon en in de verte kwamen enkele wolkjes aangedreven, niks serieus volgens de buienradar ... maar ik was nog geen 2 km ver en de eerste druppels kwamen al naar beneden. Eens in het bos begon het harder te regenen en vielen ook de eerste donderslagen. Op de terugweg regende het zo hard dat mijn regen-loopjas niet meer hielp. Jan M, kwam ik tegen net buiten het bos, die was op pad gegaan zonder zo'n jasje. Hij zal waarschijnlijk drijfnat thuis gekomen zijn. Over het rustige duurloopje van 9,22 km deed ik in 52'31" (gs. 10,5 km/u - ghs. 145).
Morgen is het voor mij rustdag en zal ik lui in de zetel naar 'de koers' kijken.

Tot de volgende keer