Hoofdmenu

vrijdag 30 juli 2010

Weerstand ...
Deze week staat in het teken van het opbouwen van de 'loop'-weerstand. Dinsdag 5 x 1.000 m (ts. 3'57" & 4'05") met telkens 200m joggen en gisteren 16 rondjes van 500m aan een tempo van 2'20" en elke 4e ronde versnellen naar 2'05" (gelopen in 36'00"). Vandaag is het rustdag (fietsdag) en straks kijken we naar de finale van de 400 m.
Vanaf zaterdagavond is waarschijnlijk de rust in ons huis voorbij want onze dochters komen terug van Chirokamp. Zaterdagavond en zondag zullen ze vooral uitslapen, dan zal het nog meevallen. Voor Sanne was het haar eerste kamp als lei(ij)dster. Ze staat bij de sloebers, de kleinsten van de kinderen die mee zijn.

Tot de volgende keer

woensdag 28 juli 2010

Dender- & Scheldejogging

Het vertrek - loopt vlot

We zijn er bijna ... oef

Foto's Herman VDB.
Tot de volgende keer

maandag 26 juli 2010

SportAsse Loop

Het vertrek - een makkie

De aankomst - lastig

Met dank aan fotografe Sanne
Tot de volgende keer

zondag 25 juli 2010

Korte evaluatie
Na mijn enkelblessure ben ik op 28 maart dit jaar opnieuw beginnen lopen. In het begin waren het trage duurloopjes van 8 tot 10 km (3x /week = tot +/- 30 km/w). Na 1 maand dreef ik het aantal km per loopje op naar +/- 12 km. Nog steeds liep ik 3 x /week aan mijn eigen joggingtempo. Pas nadat er geen negatieve reactie kwamn van de enkelpezen, werden er 'rustige' lange intervallen en wisseltempolopen in het programma gelast. Vanaf begin juni zijn er de 'korte' intervallen bijgekomen, maar steeds op mijn eigen tempo. In die periode begon ik opnieuw rustige wedstrijden te lopen. Vanaf eind juni (SprtAsse Loop) heb ik geprobeerd om sneller te lopen. Na 4 km aan een tempo van +/- 4'30" / km (gs. 13,3 km/u) beginnen de benen tegen te pruttelen en moet het tempo omlaag naar 5'00" /km. Dus er is nog werk aan de uithouding.
Deze week ben ik nog 2x gaan lopen. Donderdag 8,3 km traag loslopen in 49'20" (gs. 10,1 km/u - ghs. 126). Vandaag heb iets langer gelopen, 13,35 km in 1u16'05" (gs. 10,5 km/u - ghs. 142). Morgen is het rustdag.

Tot de volgende keer

woensdag 21 juli 2010

Dender- & Scheldejogging
Een lichte regenval kondigde een verkoeling aan ... alleen de weinige druppels die er gevallen zijn voor de start brachten de temperatuur niet naar beneden. Integendeel, de zon kwam weer door de wolken piepen en zo steeg het kwik vlot opnieuw naar een 27°. Voor de start nog vlug even tot bij Herman en Geert een goeie dag gaan zeggen, want al vlug was het tijd om te gaan loslopen. Van onze club waren er ook een aantal lopers Bart, z'n vriendin, Glen, Dries & z'n pa, Jefke en nog een paar. Niels was aangeduid als verantwoordelijke voor de sportzakken en het aanmoedigen van de lopers. Door het grote aantal deelnemers was de start iets later. Deze keer vertrokken we op het voetbalveld, maakten een lusje en liepen dan via het normale parkours naar de dijk. De eerste km liep vlot, te vlot (4'15"). Veel te snel voor mij. Iets gas teruggenomen en toch rond de 4'30" blijven lopen. De tweede keer de dijk op ... en de benen zeiden 'foert'. Ik geraakte er niet op. De volgende km tegen 5'00" en langzaam maar zeker begon het toch opnieuw iets vlotter te gaan. Gelukkig stond er deze keer een wat verkoeling brengende wind in de polder. Na 36'02" liep ik als 21e op 61 over de aankomstlijn. Dik tevreden, maar deze keer was ik echt moe en ben ik tamelijk diep moeten gaan. Na afloop was er voor iedereen een Vicaris Dubbel of Tripel. Volgend jaar (als alles goed gaat) sta ik er opnieuw aan de start. Morgen ga ik wat loslopen naar Buggenhout bos en vrijdag is het rustdag.

Tot de volgende keer

vrijdag 16 juli 2010

Na de hoogtestage
Na de mooie vakantie was het opnieuw tijd om aan het werk te gaan.
De loopschoenen heb ik al vaker aan gehad deze week. Op maandag een duurloopje van 11,39 km (1u05'12 - gs. 10,5 km/u), dinsdag (16 rondjes van 500m in 2'20" en elke 4e ronde versnellen naar 2'02") en donderdag (15 rondjes van 500m in 2'22" en elke 3e ronde versnellen naar 2'07"). Dit weekend is er nog een trage duurloop welke mijn weektotaal op +/- 50 km brengen. Wel wat veel ineens erbij, maar dit komt door 4x te lopen deze week. Volgende week zal ik ook 4x lopen, maar wel met minder kilometers.


Tot de volgende keer

donderdag 15 juli 2010

Vakantie in Flattach (deel 5)
Woensdag 7 juli (21° bewolkt met opklaringen - 13° idem - 24° idem)
Deze ochtend is het nog licht bewolkt. Het weerbericht heeft het over een weersverbetering. Dus vertrekken we richting de Goldeck panoramastrasse. Dit is een mooie weg van 14,5 km die ons naar een hoogte brengt van 1.885 m. Vandaar vertrekken we te voet naar de Goldeck op 2.142m. We nuttigen het middagmaal in de hütte en doen er een kleine rondwandeling op zoek naar een pad waarvan we het startpunt niet vinden. We keren dan maar via een andere weg terug naar de auto. Na een verkwikkende douche en het avondmaal kijken we naar Duitsland - Spanje. Omdat er een aantal Duitse toeristen in het hotel verblijven is het ambiance.

De omgeving van de Goldeck

Donderdag 8 juli (31° - zonnig – af en toe een stevige wind)
Vanaf vandaag begint de hoogzomer opnieuw. We gaan naar Heiligenblut om er met de kabelbaan naar Schaereck te gaan voor een mooie wandelingen. Eens bovern, beluiten we om de kabellift naar beneden te nemen en door te rijden naar de Grossglockner via de Grossglockner Hochalpenstrasse. Daar aangekomen zien we direct dat de gletcher zich nog veel verder teruggetrokken heeft tov 2007. We gaan te voet naar de gletcher om er nog eens op te wandelen. Het ijs is veel ruwer en er is veel meer smeltwater dan bij ons vorig bezoek. Hij is nu ook bedekt met heel veel puin (morene). Er zijn ook heel veel scheuren in het ijs. De hoogste berg van Oostenrijk (3.798m) ligt nu te blinken in de zon. Dit jaar kunnen we hem in al zijn glorie bewonderen. Tijdens ons vorig bezoek was de top maar heel eventjes te zien. Nu was er een mooie blauwe lucht al achtergrond. Na dit bezoek en de 9 km lange wandeling keren we terug naar het hotel om de valiezen te pakken.


Heiligenblut

De Grossglockner

Vrijdag 9 juli (36° - snikheet – airco = een zegen)
Om 8u15 vertrekken we huiswaarts. Ondanks de talloze wegenwerken aan da A10 hebben we geen meter file. In Duitsland is het aanzienlijk drukker, toch gaat het vlot vooruit en weer geen meter file. Eens in België, dat merken we onmiddellijk aan de slechte staat van het wegdek, horen we dat er op de ring rond Brussel een enorme file staat, dus rijden we via Antwerpen en komen zo rond 20u aan op den Opstal.

Het was een toffe actieve vakantie met enkele mooie wandelingen, uistappen, ... Het hotel Flattacherhof in Flattach is volgens de brochures 4 sterren. Maar naar mijn gevoel zijn het er maar 3. De kamers zijn heel net en goed onderhouden. Het eten is iets minder. De gratis drank (van 10 tot 22u) was wel ok, er zijn tal van frisdranken, er is pils, witte - en de rode wijn.


Tot de volgende keer

woensdag 14 juli 2010

Vakantie in Flattach (deel 4)
Maandag 5 juli (24° - zwaar bewolkt - lichte buien & 29° - zonnig - matige wind)
Vandaag is het de eerste dag 'slecht' weer. Het is zwaar bewolkt en af en toe valt er een lichte regenbui. Daarom besluiten we om niet naar de bergen te gaan, maar naar een overdekt koopcentrum in Villach, zo'n 100km van Flattach. We passeren aan de Gerlitzen aan de Ossiachersee, waar we 2 jaar geleden onze vakantie doorbrachten. Na een uurtje of drie rondkuieren in het 'shoppincentrum' en een paar echte solden aankopen later keren we terug naar het hotel. Omdat het nog wat vroeg is in de namiddag en de zon staat te schitteren aan de hemel, het is nl volledig uitgeklaard schiet ik mijn loopschoenen aan en vertrek voor een duurloopje op het fietspad R8, maar nu in de richting van Obervellach. Dit stuk is normaal gezien 'downhill', maar het is eigenlijk zwaarder dan in de andere richting. Het volgt meer het glooien van het dal en blijft niet steeds langs het riviertje, de Möll. Ik loop tot aan de afslag voor Mallnitz, stop even om te drinken en keer dan terug. Oeps ... plots duikt er een kudde koeien voor mij op die op weg is naar hun stal. De boer fietst er achter en roept op een achter gebleven exemplaar. Die beseft dat ze alleen op de weide staat en zet het op een lopen om zich bij de rest te voegen. Mijn loopje is goed voor in totaal 13 km in 1u10'27" (gs. 11,1 km/u). 's Avonds is het genieten van de koelte.

Dinsdag 6 juli (21° bewolkt - 9° regen - 24° bewolkt)
Bij het vetrek aan het hotel schint de zon, al verdwijnt ze regelmatig achter de wolken. Toch rijden we naar het Maltatal voor een bezoek aan de dam. Bij aankomst is het nog steeds bewolkt en we besluiten om een stukje te gaan eten. Lotte gaat terug naar de auto. An en ik gaan nog een kleine wandeling maken. Ondertussen neemt de bewolking verder toe en begint het te druppelen. De wolken komen van de bergen gerold en de wind wakkert aan tot bijna stormachtig. Het begint ook hevig te regenen en we besluiten om zo snel mogelijk naar de auto te gaan. Een bezoek aan de dam en bijhorende foto's zal voor een andere keer zijn. We willen nl niet van de dam geblazen worden. We rijden dan maar naar Gmünd en brengen een bezoekje aan het Porche museum. Er wordt de geschiedenis van het automerk getoond aan de hand van een film en tal van 'echt' auto's. Er staan een paar 911's, Carrera, ... Ondertussen is de zon van de partij en we rijden naar de Bonzaituinen een beetje verder. Hier mag je echter geen foto's maken (vraag ons niet waarom), zodat we snel rond waren. Je krijgt er ook geen uitleg/brochure over wat er te zien is, hoe oud de exemplaren zijn, ... Spijtig. Daarna rijden we terug naar het hotel en zijn net op tijd voor de dagelijkse portie gratis taart. 's Avonds kijken we met alle Vlaamse hotelgasten naar Nederland - Uruguay.

Malta tal dam


Porche museum

dinsdag 13 juli 2010

Vakantie in Flattach (deel 3)
Zaterdag 3 juli (34° - zonnig - zacht briesje)
Na het ontbijt vertrekken we richting Mölltalgletcher. Het begin van de liften ligt slechts op een paar kilometer van het hotel. Een soort van metrotreintje brengt ons via een 4.800m lange tunnel in een paar minuten van 1.200m naar 2.200m hoogte, het Middlestation. Van hieruit vertrekt de kabelbaan naar het volgende station. Eens daar staat er een matige waaiende, koude wind. Daarom besluiten we om niet naar het hoogst gelegen gedeelte van de gletcher te gaan. Na een sanitaire stop vertrekken we te voet van 2.800 m hoogte naar het Middlestation. Een redelijk steil naar beneden tochtje van +/- 1u30. Onderweg stoppen we om foto's te nemen en voor het verorberen van de inhoud van ons lunchpakket. Na deze versterking vertrekken we voor het laatste deel, dat eindigt op de skipiste. Tijdens onze afdaling moeten we geregeld door de sneeuw ploeteren. Leuk zo midden in de zomer bij een temperatuur van zo'n 25°. Het is duidelijk laagseizoen want enkel de voormalige goudzoekershut is open. Er komen slecht weinig mensen naar boven. Waarschijnlijk omdat je maar 50% vermindering krijgt met de Kärnten Card. Zo kost een tochtje heen en terug voor 3 personen al snel 36 Euro. In de late namiddag komen we opnieuw aan in het hotel voor een zwempartijtje. Deze keer is er weinig volk (kinderen) omdat Duitsland tegen Argentinië speelt op het WK. 's Avonds zitten we nog lang buiten op het terras waar het zalig vertoeven (en vooral koel) is.

Omgeving Mölltalgletcher

Zondag 4 juli (28° - licht bewolkt - af en toe klein buitje)
Voor een zondagochtend zijn we abnormaal vroeg uit de veren. Rond 8u45 zitten we reeds aan het uitgebreid ontbijt. Lotte vindt dit zalig en zou dat heel graag elk weekend doen ... enkel wij zouden er moeten voor zorgen. Een paar kilometer van het hotel gaan we 3 mountainbikes huren voor een ritje in het Mölltal. In totaal hebben we op een glooiend (met af en toe een kuitenbijter) fietspad, de R8, 33km afgelegd. Rond 14u waren we terug aan het hotel.
De R8 is een fietspad dat deel uitmaakt van een fietpadennetwerk doorheen Karinthië. Het heet officieel de Glockner-fietsroute en is in totaal 80 km lang en gaat van het dorpje Heiligenblud, over – Großkirchheim – Mörtschach– Winklern –Rangersdorf – Stall – Flattach – Obervellach– Reißeck – Mühldorf waar het aansluit op de Drau-fietsroute. Het brengt je van een hoogte van 1.100m naar 550m.

Stalen ros

maandag 12 juli 2010

Vakantie in Flattach (deel 2)
Donderdag 1 juli (31° - zonnig - 's avonds 5 druppels regen)
Vandaag slapen we uit ... tot 8u25, we ontbijten en maken een lunchpakket. Wel handig zo'n all-in waar je je middagmaal met broodjes kan klaarmaken. Deze formule vind je veel in Oostenrijk. Onze eerste uitstap brengt ons naar de Raggaschlucht, waarvan de ingang zich op 400m vh hotel bevindt. Het is een heel smal dal uitgesneden door het riviertje de Ragga en geholpen door het over elkaar schuiven van 2 scheuren in de bodem. Via een houten trap kan je de klamn (zo wordt het ook wel genoemd) volledig volgen tot waar ze begint. Best indrukwekkend als je ziet tot wat de krachten van de natuur in staat zijn. Aan het einde van onze wandeling nuttigen we onze broodmaaltijd In de namiddag gaan An en Lotte zwemmen en ik vertrek voor een loopje van 11,8 km op het fietspad richting Auserfragrant . In de hitte doe ik het rustig aan. Een groot deel van de 'golvende' route is gelukkig in de schaduw. Zo kom ik na 1u07'19" (gs.10,5 km/u) opnieuw aan het hotel.
's Avonds zorgden enkele regendruppels voor wat afkoeling. Het zachte windje deed de temperatuur redelijk snel dalen naar een aangenamere waarde om te slapen.

Raggaschlucht


Vrijdag 2 juli (31° - zonnig - broeierig heet)
Vandaag zijn we redelijk vroeg uit de veren. We gaan nl een redelijk lange wandeling maken. De Reisseck bergbahnen brengt ons in 3 etappes tot op een hoogte van 2.200 m. Soms overwint de kabine een stijgingspercentage van 82%. Het derde en laatste gedeelte is een smalspoortreintje dat ons via een tunnel naar onze eindbestemming brengt. Dit smalspoor is het hoogste in Europa. Eens aangekomen beginnen we aan wandeling met nr 562, welke ons naar de voet van de Reisseck leidt.We moeten verschillende keren door de eewige sneeuw ploeteren voor we onze bestemming bereiken. Gelukkig hebben we alledrie goede, stevige bergbotinnen aan. Op de richel aan de voet van de berg hebben we een heel mooi uitzicht want het is heel mooi, helder weer. De berg zelf die beklimmen we niet, omdat er op bepaalde plaatsen speciale klimgerei nodig is. Onze wandeling verloop sneller dan we denken en we keren dan ook iets vroeger dan voorzien terug naar de tandradbaan.Omdat er nog plaatsen vrij waren mogen we mee. 's Avonds koelt het maar heel traag af. Het venster blijft dan maar de ganse nacht op 'klik' staan om toch iets van de nachtelijke verkoeling te merken.

Reisseck

zondag 11 juli 2010

Vakantie in Flattach (deel 1)
Woensdag 30 juni (30° - zonnig)
Om 5u15 loopt de wekker af om op te staan en ons klaar te maken om te vertrekken voor een rit van 1.108km, richting Flattach in Oostenrijk. De verkeerssituatie in Belgie valt best mee en alles verloopt vlot. Hopelijk blijft het zo de ganse reis. In Maasmechelen nog efkes de benzinetank volgieten en opnieuw op weg. Ook het korte stukje op Nederlands grondgebied verloopt zonder problemen. Volgens de sites van 2 automobilistenbonden (VAB & ANWB) zou er wel eens veel verkeers-elende kunnen zijn op de Duitse snelwegen tussen Frankfurt & Nurnberg. Idd veel onderhoudswerven en toch maar 1 keer echt in de file gestaan, even voorbij Frankfurt. Net voor we de Oostenrijkse grens (nabij Salzburg) oversteken, kopen we het verplichte autowegenvignet en rijden de A10 op richting de beruchte Tauerntunnel. Ook hier heel veel wegenwerken met heel veel kilometers op 1 rijvak. Dat gaat hier binnenkort tijdens de grote uittochten serieuze koekenbak worden. Door het weinige verkeer verliep het voor ons van een leien dakje. Enkel 2 km voor de tunnel stonden we even stil, waarna iedereen opnieuw op 'volle' snelheid kon rijden. Aan de afrit Spittal-am-der-Drau verlaten we de snelweg en van hier is het nog zo'n 30 km op gewone wegen. Omstreeks 18u10 komen we aan het hotel. Net op tijd om in te checken en de benen onder tafel te steken voor het avondmaal. Op de kamer is het snikheet omdat de zon er de ganse dag ongenadig naar binnen kan schijnen, de gordijnen zijn wel open, maar de vensters gesloten.

Het hotel

zaterdag 10 juli 2010

Flattach in Oostenrijk
Gisterenavond zijn we teruggekomen van een toffe wandelvakantie in Flattach aan de voet van de Hohe Tauern (Karinthië - Oostenrijk).
Vanaf mogen kan je hier het verslag lezen alsook een paar foto's bekijken.

Omdat het buiten te heet is, ga ik niet deelnemen aan de Guldensporenjogging in Opwijk. De benen voelen ook nog wat stijf aan na een autorit van 1.100 km.

Tot de volgende keer