Hoofdmenu

vrijdag 27 augustus 2010

Daan @ Buggenhout Beukt


Daan

Daan

Daan & Isolde


Foto's Sanne
Tot de volgende keer

woensdag 25 augustus 2010

Voorlopige veldloopkalender 2010-2011
Zondag 24/10 - Lotto CC relays - Gent
Zondag 07/11 - Opwijk (OPW)
Zondag 14/11 - Deinze
Zondag 28/11 - Zele
Zondag 09/01 - Grimbergen
Zondag 16/01 - Hamme
Zondag 23/01 - Bornem
Zaterdag 05/02 - Deinze (PK)
Zondag 13/02 - Lokeren
Zondag 27/02 - Lebbeke
Zondag 06/03 - Opwijk (VAC)

Meer info vindt je op de VAL-site

Tot de volgende keer

zondag 22 augustus 2010

Avalon Buggenhout Beukt
Vrijdag en zaterdag waren erg rustige dagen, vooral wat het lopen betreft. Vrijdagavond was er weer een verjaardagsfeestje in de familie dat 'af' was. Het aandeel van een aantal brouwerijen zal morgen bij opening van de beurs weer stijgen als de beleggers de nieuwe omzetresultaten zullen horen.
Gisterenavond waren de weergoden ons nog steeds gunstig gezind. Omstreek 18u30 vertrok ik onder een stralende zon met de fiets naar het kleine, maar heel gezellige muziekfestival aan de sporthal van Buggenhout. Bij aankomst kon ik nog net de laatste noten horen van de Ketnetband. Eerder op de dag stond de heavy metal band voor kids 'Mystery of Darkness' geprogrammeerd. Als derde stond Els De Schepper op het podium. Van haar ken ik enkel de single 'Als ik je morgen ergens tegenkom'. Haar setlist heeft me aangenaam verbaasd. Een goede mix van eigen nummers, waarvan vooral 'de brommer van ons ma' me bijgebleven is (grappige tekst) en covers met oa 'Oerend-hard' van Normaal. Op haar hoge hakken danste ze vrolijk over het podium en de aanwezigen kwamen graag dichter naar het podium. Ze bespeelde het publiek heel goed en de respons was navenand. Ondertussen was het pleinje al volledig vollgelopen voor Daan. De opener Exes was er boenk op. De ambiance zat er direct in en deed het beste verhopen voor de rest van het optreden. Showbeest als hij is bespeelde hij moeiteloos het publiek. Ook tijdens de meer ingetogen nrs, oa een duet met Isolda Lasoen was de show 'af'. Nadat alle hits het rijtje gepasseerd waren (oa Exes, The player, Icon, Addicted, Victory, ...), was het tijd voor de bis nummers, Swedish Designer Drugs en het magistrale Housewife om in schoonheid te eindigen. Waw ... het was dik in orde. Dan was het afwachten wat Meuris zou brengen. Geen dansmuziek maar steengoeie gitaarrock. De meest bekende nummers van Noordkaap en Monza passeerden de revue. Telkens breed uitgesmeerd, maar nooit vervelend. Als bisnummer de rockversie van 'Arme Joe' van Will Tura, meegebruld door het nog steeds talrijk aanwezig publiek. Het was een afsluiter van een heel geslaagde concertavond. Het was toen al 01u00 en de Spaanse muziek konigde de komst aan van de spaciale gast 'Tom Waes'. Een kwartiertje later kwam het ambiancebeest op het podium gehold om zijn 'Dos Cervezas' te brengen, wat door bijna ALLE aanwezigen uit volle borst werd meegezongen. Er werd zelfs een heuse Polonaise opgestart. Omdat je op 1 been niet kan staan, bracht hij het nogmaals. Daarna vonden Sanne en ik het tijd om huiswaarts te keren. Een paar uur later stond er voor mij nl een trage duurloop (13,31 km - 1u14'43" - gs. 10,7 km/u) op het menu, gevolgd door een BBQ (die niet in het water gevallen is).

Later een paar foto's genomen door Sanne. Zij was mede-fotografe voor het festival en schoot zo'n 1.000 plaatjes.

Tot de volgende keer

donderdag 19 augustus 2010

Recuperatieweek
Zoals eerder gemeld staat deze week in het teken van eerder rustig aan. Dinsdag heb ik 14 km gelopen op de Finse piste in 1u22'21" (gs. 10,2 km/u). Vandaag 12 rondjes van 500m en elk 2e ronde 100m versnellen. Morgen is het rustdag. Zaterdag een lange, trage duurloop. 's Avonds ga ik naar Avalon Buggenhout Beukt. Dat is een muziekfestival in Buggenhout centrum. Ik ga vooral voor Meuris (ex-Noordkaap en ex-Monza) en de hoofdact Daan. Tijdens de afsluitende fuif is er een gastoptreden van Tom Waas.

Tot de volgende keer

zondag 15 augustus 2010

Rustige week
Na 3 weken van 4x per week lopen met interval, wisseltempoloop en duurlopen hou ik het volgende week iets rustiger met een aantal 'trage', lange duurlopen en 1x met versnellingen. Vanaf volgende week gaat het er dan opnieuw iets intenser aan toe als voorbereiding op de Molenloop van 12 september in Malderen.

Tot de volgende keer

vrijdag 13 augustus 2010

Corrida Merchtem
Een licht bewolkte hemel, 22° en een zacht (verfrissend) briesje ... het was vrijdagavond ideaal loopweer.
De goede benen had ik na de jogging in Ternat ook mee in Merchtem. Al van bij het loslopen had ik een goed gevoel en ik zou proberen op deze toch iets zwaardere omloop dan die in de vorige wedstrijd dezelfde snelheid te lopen. Daarom had ik mij op de eerste rij aan de start gezet, naast ploegmakker Glen B. Bij het vertrek ging onmiddellijk een groepje met de snellere lopers er vandoor. Ik zocht zo snel mogelijk mijn eigen tempo en begon zo aan de eerste kleine ronde. De eerste keer de Galgestraat (what's in a name) was voor sommige al een kleine marteling. Een paar (jongere) overenthousiaste starters kregen een klein klopje van 'het manneke met de grote hamer' en werden zo door ons voorbijgesneld. Daarna ging het opnieuw richting start/finish en het liep nog steeds vlot. De tweede maal de Galgestraat op, ditmaal tot helemaal boven, was er voor een paar lopers te veel aan en ook hen kon ik inhalen en terplaatse laten. Net voor het opdraaien van de laatste recht lijn werd ik op mijn beurt nog voorbijgelopen. Ik probeerde nog aan te klampen maar het gaatje van 5m kreeg ik niet meer dichtgelopen. 5,74 km in juist 25 min (24e op 154). Met 13,8 km/u op een heuvelachtig parcours ben ik heel tevreden. Glen eindigde knap vierde. Volgende keer staat hij zeker op het podium.
Lotte en haar vriendin Leen hebben voor het eerste dit jaar deelgenomen aan een jogging. Zij gingen van start in de 3 km en eindigden resp. 31e & 34e op 109 deelnemers.

Tot morgen voor een volledig verslag

zondag 8 augustus 2010

Zandscuplturen in Blankenberge
Vandaag zijn we naar het Zandscuplturen festival te Blankenberge geweest. Eerst heb ik thuis nog een klein beetje gaan loslopen, 8,33 km - 47'27" (gs. 10,5 km/u - ghs. 135). Na een verkwikkende douche zetten we aan richting kust. Toen we in de omgeving van Gent op de E17 reden, kwam het file bericht - vanaf Gent tot Nevele - door een ongeval dat er gebeurd was. Bijna stapvoets verkeer tot in Nevele, maar niks meer te zien van een ongeval. Vanaf daar verliep de trip aan de toegelaten snelheid. Na een rit van 2 uur, normaal iets meer dan 1 uur, kwamen we aan te Blankenberge. Tijd voor lunch op de dijk.
Na een lekkere maaltijd en een wandeling op de dijk gingen we naar de sculpturen zelf. Het tema was dit jaar 'Reis rond de wereld'. In de eerste tent werden talloze bekende gebouwen, mensen, taferelen uitgebeeld in zand. Alles heel mooi tot in de kleinste details afgewerkt. Via het binnenterrein met de grote sculpturen, die tegen een vlaag regen kunnen, kwam je in de Europese tent. Ook hier nam men je mee in een reis door verschillende landen en wat er zo speciaal aan hun is. Een mooie zonnige dag aan zee.

Tot de volgende keer

vrijdag 6 augustus 2010

Katarinajogging Ternat
Vrijdagavond, na een dagje verlof met een aantal huis en tuin klusjes vertrok ik richting Ternat voor de Katarinajogging. Ik ging er de 5,6 km lopen met het gas opgengedraaid. Ik zou wel zien waar ik zou stranden. Het was zacht weer, windstil, de zon had zich verstopt achter een grote wolk en dat gaf een 22°. Goed loopweer dus. Na de vlotte inschrijving en het loslopen was het tijd om naar de start te gaan. Ik stond tamelijk ver vooraan in de groep sportievelingen. Toch was het nog slalommen tussen de iets minder snelle lopers. Eens voorbij de eerste bocht, waar een lichte helling begon kon je al een goed tempo lopen. Ik wou mijn dat van mij rond de 4'20" /km houden en dat lukte goed. Ik had het gezelschap van iemand die hetzelfde tempo liep en deden om beurten 'kopwerk'. Vanaf km 3,5 begonnen we steeds meer lopers in te halen. Ik had me voorgenomen om de laatste km te versnellen. En die versnelling kwam nog heel goed uit mijn benen. Zo eindigde ik de 5,6 km in 23'32" (14,3 km/u) - of 46e op 295 starters. Het liep goed en bij aankomst had ik nog reserve. Ik had dus blijkbaar nog wat vroeger mogen versnellen. Hopelijk kan ik volgende week vrijdag deze prestatie herhalen in de 6km van Merchtem.
De jogging zelf was een prachtige, vlot lopend en licht golvende omloop. Nog 1 erbij op mijn kalender voor volgend jaar.

Tot de volgende keer

dinsdag 3 augustus 2010

Zwoel
Rond 18u was er deze avond een fikse regenbui. Wij dachten bij aanvang van de training dat er nu veel zuurstof in de lucht zou zijn, maar toen de zon doorbrak werd het heel drukkend warm. De wisseltempoloop hebben we ingekort van 16 naar 12 ronden (elke 4e ronde versnellen). Dat gaf dan 6 km in 27'11" (gs. 13,2 km/u). De resterende afstand hebben we al joggend afgelegd. Donderdag is het enkel een aantal km loslopen met enkele versnellingen, omdat ik vrijdagavond deelneem aan de Katarinajogging in Ternat.

Tot de volgende keer