Hoofdmenu

donderdag 30 september 2010

Einde rustperiode
Deze week loopt de loop-rust periode langzaam op z'n einde. Met enkel een paar 'trage' duurlopen hebben we er de pas ingehouden. Vanaf volgende week begint de opbouw naar het cross-seizoen. Op de spikes heb ik reeds de 9 mm pinnen gestoken, wat de normale lengte is voor de gewone crossen.  Enkel voor bv. Deinze is het best om vooraan 2 langere (12 of 15 mm) te steken, want anders raak je de korte, heel steile heuvel niet op.
Onze eerste afspraak met het 'veld' is op zondag 24 obtober. Bijna alle atleten van Team Verhulst nemen deel aan de Cross Cup Relay in Gent.

Tot de volgende keer

woensdag 22 september 2010

Einde van een geslaagd zomerseizoen

Met de halve bosmarathon heb ik zondag mijn zomerseizoen 2010 afgesloten. Na mijn enkelblessure (peesonsteking), welke ik opgelopen had eind 2009, ben ik begin maart opnieuw rustig beginnen opbouwen met trage duurlopen en geen snelheidstrainingen. Langzaam maar zeker begon het steeds beter te lopen. Op 17 april nam ik deel aan de Avaloop, 6 km aan een redelijk tempo en hoera de enkel hield stand. Vanaf de maand mei werd er voor het eerst opnieuw aan de basissnelheid gewerkt met enkele relatief rustige intervalsessies. De Jogging rond de Donk bevestigde de stijgende vormcurve. De week daarna kwam de lastige SportAsseLoop die onder bijna tropische omstandigheden gelopen werd. Voor het eerst was mijn gemiddelde snelheid boven de 13 km/u. Na ons verlof in het prachtige Oostenrijk kwam de Dender- en Scheldejogging waar het iets moeizamer liep. De daarop volgende weken werden de intervallen langer en kwamen er wisseltempotrainingen (= aan eenzelfde snelheid lopen en regelmatige een sneller stuk inlassen) bij. Op de vrijdagavondlopen, Katarinajogging en Corrida van Merchtem ging ik proberen om zo snel mogelijk te lopen zonder te crashen. Dat is me redelijk goed gelukt want nog nooit had ik een wedstrijd zo 'snel' gelopen (voor mijn doen toch). Een goeie maand later was er de Molenloop in Malderen. Omdat ik bij een loopmakker uit het Team Verhulst zou blijven (hazen) liep ik iets minder snel, maar was toch heel tevreden omdat ik nog reserve had. Zondag was dus de laatste wedstrijd van deze zomer. Normaal zou ik deze lopen als lange, trage duurloop maar de trainer raadde me aan om te proberen mijn PR op de halve marathon aan te scherpen. Dat is me aardig gelukt (zie gedetailleerd verslag).
Deze week is een 'rust' week. Gisteren heb ik niet gelopen, donderdag en zondag doe ik een lichte duurloop. Volgende week loop ik ook maar 3 x een lichte duurloop en daarna begin de opbouw naar het winterseizoen. Dit jaar ga ik (hopelijk) opnieuw deelnemen aan een 12-tal veldlopen, met als doelen in 2011 het PK in Deinze en het BK Masters in Vilvoorde.

Tot de volgende keer

zondag 19 september 2010

(Halve) Bosmarathon Buggenhout - 1u44'33" (nieuwe PR !)
Gisterenavond zijn we als voorbereiding op de (voor mij de halve) bosmarathon mosselen gaan eten. Ze waren heel lekker.
Omdat de start en aankomst van de Malheur Bosmarathon maar 2,5 km van bij ons thuis liggen ben ik met de fiets naar de sporthal van Buggenhout gereden. Goed op tijd voor het vertrek om 13u. Nog even een babbel slaan en dan wat gaan loslopen. Omdat ik er niet echt een wedstrijd wou van maken, ging ik in het midden van de groep staan. Iets later dan verwacht vertrok de ganse groep, marathon, halve marathon en estafettelopers. Onmiddellijk na de start kwamen we op een smal wegeltje waar je moeilijk kon voorbij steken. Ik laat me niet opjagen omdat het nog ver was en ik niet te snel wou starten. Na een relatief trage eerste km (4'53") ging het zo'n 10 à 15" / km sneller. Toen kwam de eerste veldweg er aan ... dat hoort nu eenmaal bij een natuurloop. Ik had mij vooraan in een groepje genesteld en we liepen aan een gelijmatig tempo, waarbij we nog konden praten ook. Vanaf km 14 begon het bij mij iets minder vlot te lopen, maar ik kon nog redelijk stand houden in het groepje. Km 17 begon het licht uit te gaan (ik had dit jaar nog nooit meer dan 16 km gelopen en dan toch niet aan deze snelheid), om tijdens de volgende km het zeer lastig te krijgen met de wind pal op kop en ik het groepje moest lossen. Daarna kond ik wat in de luwte van het bos lopen om te recupereren en vond ik mijn gewone snelheid terug. Na 21 km kwam ik moe, maar dik tevreden met mijn PR over de eindstreep. De Malheur en het broodje achteraf heb ik me laten smaken.
Een dikke pluim voor de organisatie !!! Volgend jaar sta ik er opnieuw aan de start.

Tot de volgende keer

maandag 13 september 2010

Feest
Het afgelopen weekend was het feest in ons dorp. Chiro Hemo Opstal vierde z'n 40e verjaardag, met op vrijdag een café-avond met optredens van Orange Apple en DUK. Deze laatste is een coverband uit het naburige Merchtem. Zij hebben bijna 2 uur gespeeld. Ondertussen keken wij thuis naar de halve finale tussen Kim Clijsters en Venus Williams. Zaterdag was een zonovergoten dag, ideaal voor het 'Volksspelen zonder grenzen'. De deelnemende ploegen moesten oa petanque spelen, lege bierbakken stapelen, touwtrekken, ei gooien, ... Toen iedereen gewassen was begon de kinderfuif, gevolgd door de 'Plein Air' fuif voor de groten. Ondertussen was er voor 'de ouderen' een bodega met oa Cava, blauwe Chimay (liet zich goed drinken), Mochito, ... Zij konden er ook herinneringen ophalen bij de kampfoto's uit (lang) vervlogen tijden. De fuif zelf heeft tot 4u30 geduurd, maar dankzij oordopjes hebben we toch een aantal uurtjes kunnen slapen. Zondagmiddag was het kampeetfestijn (soep, kalkoengebraad met gebakken aardappelen en groenten), allemaal heel lekker, maar omdat ik in de namiddag nog zou gaan lopen in Malderen heb ik niet zo veel gegeten. De bingonamiddag was naar het schijnt erg geslaagd. Om het feestweekend af te sluiten was er 's avonds een kampvuur met bijhorende zangstonde.
Genoge gefeest ... omstreeks 14u30 vertrok ik zondagnamiddag naar de Molenloop in Malderen. Er verschenen wat clubleden aan de start, zowel van Team Verhulst als van het jogging team. De weersomstandiheden waren ideaal ... zon, niet te warm en soms een stevig windje. Om 15u45 gingen zo'n 400 lopers van start. De verschillende afstanden (3, 6, 9, 12 & 15 km) gingen samen aan de loop. Met Sigurd, iemand die sinds enkele maanden bij Team Verhulst traint en aan ongeveer hetzelfde tempo loopt als ik had ik afgesproken om aan een gelijkmatig tempo te lopen. We liepen samen, af en toe een babbel slaan, aan 4'24" /km. Naar het einde toe ben ik dan nog wat sneller gaan lopen om na 6 km te finishen in 26'41" (13,6 km/u). Sigurd moest dan nog een rondje van 3 km doen, omdat hij voor de 9 km gekozen had. Glen behaalde een mooie 2e plaats op de 6 km, net als Niels S., Kris VG liep ook een sterke 6 km.
Vandaag is het rustdag.

Tot de volgende keer

zondag 12 september 2010

40 jaar Chiro Hemo Opstal & Molenloop Malderen
Het eerste mooi weer, veel volk en ambiance ... het tweede best tevreden met de snelle loop ... morgen meer

Tot de volgende keer

woensdag 8 september 2010

Nieuwe website Team Verhulst
Ruben, een clubmakker die ook deel uit maakt van het team van coach Koen heeft een totaal vernieuwde website gemaakt met daarop alle informatie over de atleten van Team Verhulst en hun resultaten.
Neem gerust ook een kijkje op z'n site met natuur- & atletiekfoto's.

Tot de volgende keer

dinsdag 7 september 2010

Tof weekend
Zaterdag hebben An en ik een fietstocht (Avalon Bike Rock) gemaakt tvv Avalon. Door een mooi landschap en over rustige weken hebben we zo'n 30 km gefietst. Bij de start, net na de middag was er nog een fris windje, maar na een paar kilometer werd het echt aangenaam fietsweer. Toch voelde ik voor het eerst sinds lang dat het een redelijk zware trainigsweek was met de 2 'interval' sessies. De bovenbenen voelden wat stijfjes aan. Bij aankomst was dat gevoel volledig verdwenen. Op zondag heb ik dan 16,2 km trage duurloop gedaan in 1u27'00" (gs. 11,2 km/u). In Buggenhout ging toen ook de Internationale wandeltocht van De Vossen door. Daardoor waren er in het bos en omliggende baantjes heel veel wandelaars. 's Avonds waren we te gast op het verjaardagsfeest van J. Het werd een heel leuke feest en voor we door hadden was het al redelijk laat op de avond.
Vandaag was er een minder snelle training, 3 km tempoloop, 1 km net boven de T4 grens, 200 m joggen, 1 km net boven de T4 grens en 3 km tempoloop.
Volgend weekend zal er eentje worden met weinig slapen. Chiro Hemo Opstal viert nl zijn 40-jarig bestaan en vanaf vrijdagavond beginnen de festiviteiten met enkele optredens. Op zaterdag is er de jaarlijks 'Plein Air' fuif en op zondag wordt afgesloten met een kampvuur. Dit alles gaat door in een tent op de parking voor onze deur.

Tot de volgende keer

donderdag 2 september 2010

Stevige training nr 2
Voor deze week, nl 4 x (400 m snel / 200 m herstel / 200 m snel / 400 m joggen). De bedoeling was vooral om steeds een gelijkmatig tempo te lopen voor elke 'snelle' afstand. Dat is me aardig gelukt (zie cijfertjes hieronder). Morgen is het rustdag. Met het verwachte mooie weer van zaterdag gaan we misschien deelnemen aan de Avalon Bike Rock te Buggenhout. Je kan er kiezen tussen verschillende afstanden. Wij zullen het houden bij de gezinstocht van 30 km.

Interval 400 m - 200 m:

1'28" - 16,4 km/u
0'43" - 16,7 km/u
---------------------
1'28" - 16,4 km/u
0'42" - 17,1 km/u
---------------------
1'27" - 16,5 km/u
0'42" - 17,1 km/u
---------------------
1'27" - 16,5 km/u
0'42" - 17,1 km/u
 
Tot de volgende keer

woensdag 1 september 2010

Stevige T2 training

5 x 1.500 m (in +/- 6'15") met als reeksrust 500m joggen dat was wat er gisterenavond op het menu stond. En het liep vlot, geen enkele keer voelden de benen zwaar aan.
Na de laatste reeks waren ze enkel moe. Nog zo'n 2 km losgelopen en ze voelden weer normaal aan.

Cijfertjes - 1.500 m:

6'01" - 15,0 km/u
6'18" - 14,3 km/u
6'12" - 14,5 km/u
6'13" - 14,5 km/u
6'15" - 14,4 km/u

Vorig weekend was het weer druk met 2 feestjes en 1 keer lopen (14 km in 1u17'23" aan 10,9 km/u). Het duurloopje van zondagochtend liep ik voor een groot deel over het parcours van de Bosmarathon, welke doorgaat op zondag 19 september. Als ik deelneem zal het aan de halve marathon zijn, met als doel, rustig uitlopen.

Tot de volgende keer