Hoofdmenu

zondag 31 oktober 2010

Nieuwe tuinbewoners
Deze week heb ik in onze tuin 2 nieuwe bewoners gespot, nl een egel en een salamander. We hebben reeds 2 egelbewoners gehad, maar beiden zijn jammerlijk verdronken. Ze hadden blijkbaar erge dorst en wilden zich laven in onze vijver. Ze zijn er in geraakt, maar niet meer levend uitgeraakt. Daarom staat er nu achter in de tuin een schaal die constant gevuld is met water. Het is hier dat ik onze nieuwe logée gespot heb. Onze andere nieuwkomer heb ik pas gisterenavond toevallig gezien. Het was al donker toen ik nog even buiten moest zijn en toen het buitenlicht aanging zag ik het kleine beestje zitten. Een (pas)foto van de 2 nieuwelingen heb ik nog niet.
En het lopen ... na 12 dagen verkoudheid ben ik deze ochtend in de motregen vertrokken voor een klein toerke van 9,4 km in 53'19" (gs.10,6 km/u). De hartslag bleef met 154 veel te hoog. Dus de goede conditie is nog heel ver weg. Dinsdagavond opnieuw een loopje om zo langzaamaan de basisconditie terug op peil te krijgen. De veldloop in Opwijk van zondag as zal ik opvatten als een doorgedreven training en niet als een wedstrijd.

Herfstsfeer

Tot de volgende keer

zondag 24 oktober 2010

Een zware hoest ...
Is bij de verkoudheid gekomen en zo heb ik tot mijn spijt moeten forfait geven voor de Cross Cup Relay in Gent. Gelukkig hadden we een reserve loper voorzien. Thanks Koen H. om te willen invallen. Als ik zo de beelden op TV zag was het een wijs besluit om niet naat Gent te rijden en thuis in de zetel uit te zieken. De omloop lag er heel glad en zwaar bij met de hevige regen die er nog gevallen is. Bij de start van de vrouwen kwamen 2 start loopsters van onze club in beeld. Tijdens de laatste meters van Jeroen D. zag je in een flits Guy W. door het beeld passeren. Hopelijk ben ik dinsdag beter en kan ik een rustig duurloopje doen.

Tot de volgende keer

vrijdag 22 oktober 2010

Nieuwe MegaSpike ploeg lopers wegens een paar gekwetsten ...

Mannen:
Atelaw Bekele
Lander Van Drogenbroeck
Willem Van Scheurbeeck
Dieter Broeckaert
John Klutskens

Vrouwen:
Elke Van Hoeymissen
Rosemari Kithusi
Natalie Ameloot
LiesbethVan De Velde
Sarah Balancier

Deel 2 - Verkoudheid
Tijdens de training van dinsdag begon het hevig te regenen. Vlug loop-regenjas aan en pet opgezet zodat ik alles redelijk droog kon afwerken. Na afloop kreeg ik kou en dat bleef zo de ganse avond. 's Nachts begon de verkoudgheid zich te manifesteren met een volledig verstopte neus en hoofdpijn. Met medicatie kon ik het tij keren en was het gisteren al veel beter. De donderdagtraining heb ik overgeslagen. Maar goed ook want sinds deze ochtend is er een zware hoest bij gekomen. Nu ga ik daarvoor medicatie nemen zodat ik zondag kan starten in de Lotto Cross Cup Relay in Gent bij de masters. Samen met Jan en Sigurd vorm ik een team, waarvan elk een bepaalde afstand moet afleggen, nl. 1.000 m / 1.500 m / 3.000 m. Wat al zeker vaststaat is dat Jan de langste afstand voor zich gaat nemen.Wie er gaat starten gaan we de dag zelf bepalen. Maar eerst proberen om zo snel mogelijk de hoest weg te krijgen.

Tot de volgende keer

maandag 18 oktober 2010

Megaspike
Is een spel zoals 'Megabike', ... maar dan met atleten die deelnemen aan Belgische veldloopwedstrijden. Deze avond heb ik mijn ploeg ingeschreven, maar door een klikfout stond er 2x dezelfde atleet in. Vervangen = alle 2 vervangen en niet 1 van de 2. Een klein foutje dus ontdekt door de tester in mij. Ondertussen heb ik nog een 2e ploeg kunnen inschrijven die wel aan de vereisten voldoet, zij het onder dezelfde naam - wat eigenlijk niet zou mogelijk mogen zijn.

Mijn 'winnende' ploeg heet - hoe kan het ook anders - Opstalse loper en bestaat uit:

Mannen:
Desmet Pieter
Roels Jonas
Klusken John
Brouckaert Dieter
Van Scheurbeeck Willem

Vrouwen:
Van Hoeymissen Elke
Kithusi Rosemari
Van De Velde Liesbeth
Ameloot Natalie
Balancier Sarah
Of het een groot succes zal zijn ? Hopelijk wel.

Tot de volgende keer

woensdag 13 oktober 2010

Pittige training

Na de rustige duurloop van zondag was het gisteren tijd om er terug een lap op te geven.
Het was een soort interval, 3 reeksen van 6 x 500 m met elke ronde 2 x +/- 100 m versnellen. Tussen elke reeks 1 rondje joggen. Met de opwarming en uitlopen kwamen we in totaal aan iets meer dan 15 km.
Vandaag is een loop-rustdag en kan ik mijn huiswerk maken voor de Webdesign-cursus.

Tot de volgende keer

zaterdag 9 oktober 2010

Open-bedrijvendag
Vorige week zondag zijn we met naar Londerzeel gefietst naar Sarens voor de open-bedrijvendag. Je kreeg er een korte voorstelling van wat ze allemaal aan werven hebben, waar hun flilialen zijn, welke mega-projecten ze al verwezenlijkt hebben, ... Op de site zelf kon je verschillende types van kranen en andere voertuigen aan het werk zien. Heel impressionant. Ook voor de kinderen. Ze konden meerijden in de stuurkabine van een vrachtwagen of zelf een kraan bedienen. Een paar jaar geleden hebben we zo een bezoek gebracht aan 2 bedrijven in Buggenhout, nl. Ontex en Grega (ham fabrikant).
Hieronder enkele foto’s van het bezoek aan Sarens.

Open-bedrijvendag - Sarens

Open-bedrijvendag - Sarens

Open-bedrijvendag - Sarens

Open-bedrijvendag - Sarens

Open-bedrijvendag - Sarens

Open-bedrijvendag - Sarens

Open-bedrijvendag - Sarens

Tot de volgende keer

vrijdag 8 oktober 2010

Re-start

Gisteren ben ik dan eindelijk gestart met de voorbereiding van het winterseizoen. Een week later dan voorzien, mede door de drukte op het werk (zondag gaat een nieuwe faktuur layout in produktie) en door keelpijn. De 2 volgende weken staan in het teken van kilometer opbouw. Voorlopig hou ik het op 3 trainingen per week. Als ik de afstand gewoon ben, zal er opnieuw 4 x gelopen worden.
Vanavond is het reeds rustdag op loopgebied toch want op vrijdagavond volg ik avondschool 'Webdesign'. We leren er een website bouwen mbv Dreamweaver, Fireworks, CSS, ... Heel interessant vind ik. Tijdens de week heb ik 2 avonden voorzien om de software beter te leren kennen en vanalles uit te proberen.

Tot de volgende keer

zondag 3 oktober 2010

Familiefoto
Dit is nu 1 van de voordelen als je dochter op school de richting Hotel volgt. In het 4e jaar moeten zij nl bieren voorstellen en bespreken. Lotte had de goeie keuze gemaakt ... Leffe. In België zijn er 5 bekende, het Kerstbier is pas nieuw op de markt en slechts beperkt verkrijgbaar in de tijd. De Leffe Ruby en Leffe Vieille Cuvée zijn bestemd voor de uitvoer. Morgen moet ze de haar werk voor de klas brengen en de flesjes moeten leeg zijn. Daarom was ik het gewillige slachtoffer om elke avond een flesje te ledigen.

De familie Leffe


Van links naar rechts:
Leffe Ruby (enkel verkrijgbaar in het buitenland), Leffe Blond, Leffe Bruin, Leffe Radieuse, Leffe 9°, Leffe Vieille Cuvée (enkel verkrijgbaar in het buitenland), Leffe Tripel en Leffe Kerstbier (wordt dit jaar pas voor de 2e maal gebrouwen).

PS. Dank aan collega M., want dankzij hem zijn we aan de 'speciallekes' geraakt.

Tot de volgende keer