Hoofdmenu

dinsdag 30 november 2010

Sneeuwtraining bij -2° en ijzige wind
10,2 km duurloop in 52'18" (gs. 11,7 km/u) = 20 ronden van 500 m en elke even ronde een ommetje via de nieuw aangelegde heuvel.

Morgen meer ...

zondag 28 november 2010

Vriesloop in Zele
Het weertype dat we nog niet gehad hebben in Zele was vrieskou met een ijskoud windje en dat is nu net wat we vandaag kregen. Het winterzonnetje deed deugd, maar tegen dat wij aan de beurt waren, was die al bijna gaan slapen zodat de temperatuur snel begon te zakken richting negatieve kant van de nul. Wie gedacht had dat de omloop er keihard bervroren bijlag, kwam bedrogen uit. Het zompige gras dat omgetoverd was tot kleine modderpoelen werd afgewisseld met snelle stroken op keiharde dolimiet en stukken Finse piste. Dit maakte het moeilijk om te kiezen welke pinnen we moesten steken. Ik koos voor de lange van 18mm. Dit was op sommige harde stroken echter niet de beste keuze. De start was iets minder hektisch dan vorig jaar (deze keer geen valpartij net voor m'n neus) en ik liep aan een redelijk rustig tempo om mijn motor niet te snel op te blazen. Het groepje waar ik probeerde bij te blijven was iets te snel en ik liet hen dan ook wijselijk afstand nemen. Nu bleek er achter mij een treintje te onstaan. Na 3 km was het beste er bij mij af en werd ik door een 5-tal lopers voorbijgestoken. De laatste 300m kwam er nog 1 over en ook die moest ik laten gaan. De eerste 3 km liepen al redelijk vlot (gs. > 13 km/u), daarna iets meer dan 12,5 km/u. Maar ik voel al beterschap. Bepaalde lopers die in Opwijk ver voor mij geeindigd zijn, heb ik nu al op enige afstand kunnen lopen. Na 5,8 km liep ik als 100e over de aankomstlijn (op 117 starters) in 27'12" (gs. 12,8 km/u). Op naar de volgende wedstrijd. De komende week wordt het verder werken aan de basisconditie en -snelheid. Echt snel lopen zal er niet in zitten met de voorspelde negatieve temperaturen.
Voor de start kregen we minder goed nieuws van ploegmakker Sigurd. Hij moet dringend onder het mes, gelukkig niks ernstigs, maar nu zullen we onze loopduels in het veldlopen een paar maanden moeten uitstellen. Van hieruit wens ik hem alvast een snel herstel.


Tot de volgende keer

dinsdag 23 november 2010

Veldloop in Zele (voorbeschouwing)
Welke doorgaat zondag as, zal, als je de weerberichten mag geloven, er opnieuw winters bij liggen.
De vorige edities waren op weersgebied telkens iets speciaals. De eerste maal dat ik er liep, 3 jaar geleden, was het redelijk mooi weer, tot de masters dames liepen. Zij hebben hun wedstrijd afgewerkt in een ijskoude plensbui. 2 jaar geleden was het ook mooi weer, er was sneeuw voorspeld, maar Lotte liep haar wedstrijd op een zachte, licht modderige ondergrond. Een uurtje later begon het opeens hevig te sneeuwen. Zo hevig zelfs dat ik tijdens onze wedstrijd mijn bril moest afzetten omdat de glazen dichtgesneeuwd raakten. Op de terugweg naar huis was het toen een chaos van jewelste met vrachtwagens die de brug over de Schelde in Grembergen niet op geraakten en alles versperden. Vorig jaar stond er een hevige ZW storm.

Maar voor we in Zele starten wordt er nog 3x gelopen. Vandaag een duurloop van 10 km, met 4 vlotte versnellingen van telkens 500 m. Donderdag 6 x 1.000 m (met 1'30" joggen) en zaterdag 8,5 km loslopen met 6 versnellingen van 20".

Tot de volgende keer

zondag 21 november 2010

Cullinair weekend
Gisteren werd in familieverband de verjaardag van onze oudste dochter S. gevierd. We schoven de benen onder de tafel voor hutsepot en als dessert chocomousse met Bruine Leffe. Vandaag zijn we naar de school van L. geweest voor de Restaurantdagen. De leraren/chefs en de leerlingen van het 5e en 6e jaar hebben er hun best gedaan om er lekker eten te serveren. Wij hadden gekozen voor het familiemenu. Er was ook nog het uitgebreide gastronomisch menu.
Afgelopen week heb ik ook nog wat gelopen. Dinsdag een 10 km duurloop (48'28" - gs. 12,4 km/u) en op donderdag was het een soort van intervaltraining. De 'snelle' (S) rondjes van 500 m gingen aan 2'00" en de 'trage' (T) aan 2'35" en reeksrust (rr) 200m joggen (S/T/S-rr-T/S/T-rr-S/T/S-rr-T/S/T-rr-S/T/S). Gisteren een duurloop (2 km loslopen - 4 km in 19'08" - 2,35 km loslopen).

Tot de volgende keer

zondag 14 november 2010

Niet naar Deinze geweest
Omdat er vandaag op veel plaatsen wateroverlast was, hebben we deze ochtend besloten om niet naar Deinze te rijden om er deel te nemen aan de veldloop. Sinds de middag is de regen weggetrokken en bleef het droog. Gelukkig maar want nu kan het waterpeil beginnen zakken. Deze namiddag heb ik een traag duurloopje gedaan, 13,6 km in 1u19'00" (gs. 10,3 km/u). Morgen is het rustdag.

Tot de volgende keer

zaterdag 13 november 2010

Regen, regen en nog eens regen
Niks nieuws zal je denken, maar wij hebben geluk dat we in het centrum van Opstal wonen. Dat is 1 van de hoogste punten in de streek, want richting het lager gelegen Dender- en Scheldebekken is er serieuse waterellende. Het is heel lang geleden dat er zo veel waterproblemen waren. De wachtbekkens staan overal boordevol en men wacht tot het begin eb te worden in de Schelde voor men het water kan overpompen. De voor vandaag geplande training (loslopen + versnellingen) ga ik overslaan. Als ik nu in de regen ga lopen zijn tegen morgen mijn loopschoenen niet droog.
Of we morgen naar de Cross in Deinze gaan, zullen Jan en ik pas morgenmiddag beslissen. We gaan eerst de weersevolutie afwachten.

Tot de volgende keer

woensdag 10 november 2010

De verkoudheid is er weer ...

Wel niet zo erg als vorige keer. Enkel wat beperkte hoestbuien. Daarom en omdat het gisteren de ganse dag geregend heeft ben ik niet naar de training geweest. Beter een keer overslaan dan nog verder ziek te worden. Ook Lotte heeft prijs. Gisteren liep ze de ganse dag met een zakdoek onder haar 'drupneus'.
Indien onze verkoudheden niet genezen zijn, gaan we zondag as niet lopen in Deinze.

Tot de volgende keer

maandag 8 november 2010

Cross Opwijk ...
Dat was 5,67 km (redelijk) afzien. Blijkbaar had ik nog last van mijn verkoudheid die nog niet helemaal genezen is, want ik kreeg niet veel adem. De weersomstandigheden waren bijna perfect met 10 graden, zwak briesje en droog. De omloop lag er door de overvloedige regen van de afgelopen dagen heel drassig bij. Er was 1 modderpoel die net breed genoeg was om niet over te kunnen spingen. Je moest er door en zakte er tot ver boven je enkels in. Dit was nog niet zo erg. Het grasveld, dat was andere koek, daar werden de spikes letterlijk in het sompige gras gezogen. Ik was blij toen ik over de aankomstlijn liep. 5,67 km in 27'28" was goed voor een gs. van 12,4 km/u. Clubgenoot en trainingsmakker S. liep een heel goede wedstrijd en eindigde een heel eind voor mij. In Zele op 28/11 is er de revanche ;-). Meer info over de atleten van Team Verhulst vindt je hier. Vandaag is het rusten en recupereren. Misschien dat ik morgen mee doe aan de intervaltraining, maar dat zal afhangen van mijn hoestje.

Tot de volgende keer

zaterdag 6 november 2010

Nieuwe tuinbewoners ...
Bijna - 1, want gelukkig voor de egel had ik een net om de bladeren van de bomen op te vangen over de vijver gespannen. Hij was hierin verstrikt geraakt en daarom was hij juist niet verdronken. Het heeft me wel een tijdje gekost om hem uit dat net te verwijderen. Toen ik hem daarna liet lopen stond hij wel een beetje zwak op de achterpootjes.
Ondertussen gaat de voorbereiding op het veldloopseizoen rustig verder. Dinsdag en donderdag een (relatief) rustige duurloop van resp. 7 en 8 km. Vandaag efkes gaan loslopen met een 6-tal versnellingen vond +/- 20" en 1 km aan een vlot tempo van 4'50" / km. De weersvoorspelling voor morgen ziet er redelijk goed uit. De omloop van de veldloop in Opwijk zal er echter heel zwaar bij liggen want zoals elk jaar blijven de koeien tot vrijdag op de weide staan (koeienvlaaien alom) en heeft het gisteren en afgelopen nacht heel hard geregend. Ik heb de oude, afgestompte pinnen van mijn spikes al vervangen door nieuwe (scherpe). Het zal echter een doorgedreven training worden voor mij. Ik ga hem proberen te lopen aan een stevig tempo en niet (te veel) in het rood te gaan.
Vanaf dit jaar verschijnt Lotte aan de start bij de scholieren dames. Door gebrek aan trainingskilometers komt deze veldloop nog te vroeg voor haar. Misschien dat ze volgende week in Deinze wel van de partij zal zijn. Haar ploeggenote (Astrid) is geselecteerd om deel te nemen aan de veldloop-interland Belgiƫ - Nederland voor scholieren meisjes. Ook Robbe uit onze loopgroep zal er starten bij de scholieren jongens.

Tot de volgende keer