Hoofdmenu

vrijdag 31 december 2010

Dooi
Een sneeuwlandschap is mooi, maar o zo lastig om in te lopen. De straten, paden en de piste liggen er gevaarlijk glad bij. Na een training denk je dat je aan een aardig tempo gelopen hebt, maar dit valt wel wat tegen. Door de gladheid kan ik blijkbaar geen tempo maken. Dinsdag was het reeds beter en begon de Finse piste beloopbaar te worden. Gisteren was het zelfs mogelijk om op een gedeelte serieus te versnellen. Het was plezant om nog eens aan een stevig tempo te lopen. De aanwezige leden van Team Verhulst hebben de training hebben afgesloten met een glaasje zelfgemaakte Limoncello.
Van het voorbije jaar mag ik niet klagen. Heb begon in mineur met de enkelpeesblessure waardoor de eerste 2 maanden niks voorstelden van training. Vanaf maart begon dan de langzame opbouw naar de zomerwedstrijden toe. De maanden augustus en september waren (voor mij) top. Elke wedstrijd liep ik >13,5 km/u. Het hoogtepunt vond ik wel de PR op de halve (bos)marathon. Voor het eerst dook ik met 1u44'33" onder de 1u45" grens. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken in 2011.

Overzicht 2010

Totaal aantal kilometer = 1.466 km

137 loopbeurten waarvan:

--> 10 op de loopband bij de kinesist
--> 8 wegwedstrijden
--> 3 veldlopen
--> 116 pistetrainingen, duurlopen op 't straat en in het bos

Tot volgend jaar

PS. Bovenstaande wenskaart is ontworpen door An

vrijdag 24 december 2010

Sneeuwloop nr ...
Ben de tel kwijtgeraakt. Dinsdag was er door de dooi aan de piste een brij van smeltende sneeuw, dus heb ik een training overgeslagen. Gisteren was het dan 'licht' aan het sneeuwen. Alhoewel 'licht', na een paar rondjes kon je niet meer zien waar er eerst gelopen was. Omdat het heel glad lag rond de piste heb ik mijn spikes aangedaan. Zo had ik toch genoeg grip om iets neller te kunnen lopen. Deze ochtend was er een vers laagje van 5 a 10 cm. Omdat ik een dag verlof had heb ik het sneeuwruimwerk overgenomen van An. De straten liggen er al-bij-al goed berijdbaar bij. Met heeft nog steeds wat strooizout over in onze gemeente.

Aan iedereen een fijne Kerst gewenst.

Tot de volgende keer

maandag 20 december 2010

zondag 19 december 2010

Lotto Crosscup Brussel
Met de hevige sneeuwval vertrok ik goed op tijd richting het park van Laken voor de masterswedstrijd in de Lotto Crosscup. Op de weg er naartoe was het sterk vertaagd, doch vlot verkeer. De strooidiensten hadden het tot dan toe goed kunnen bolwerken. Een parkeerplaatsje vlak bij de ingang van het park en een korte wandeling, zo was ik net op tijd voor de start van de seniors met Sergiy Lebid, David Bett, Japeth Korir, Jeroen D'Hoedt, ... Zo snel dat die liepen op deze heuvelachtige omloop. Tijd voor de opwarming. Onderweg kwam ik de immer sympatieke Veerle Dejaeghere tegen die aan het uitlopen was. Na het opwarmen was het tijd om ons klaar te maken voor de start. Samen met de seniors in een heel klein tentje omkleden en de vraag korte of lange broek. Het werd de laatste (ondanks dat de benen ingestreken waren tegen de koude). Het sneeuwde nog steeds toen de start gegeven werd voor 6 kleine ronden van elk 1 km. Een niet zo grote bende stoof de heuvel op. Amai, dat ging al heel erg snel. Eens boven was het even op adem komen op het een vlakke strook. Daarna opnieuw bergop, waarna het bergafwaarts ging richting aankomst. Voor mij liep een groepje van 4. De 12 mm spikes bleken een goede keuze want ik had overal genoeg grip en ben geen enkele keer weggeschoven. Overal was de sneeuw keihard gelopen, behalve op een paar plaatsen die omgetoverd waren in sneeuwmodderpoelen waar to heel ver boven je enkels inzakte (dat deerde die snelle mannen blijkbaar niet). In de 2e ronde kreeg ik de eerste afvaller van het groepje te pakken en bij een versnelling bergop moest hij er af. Mijn bril was dan al volledig besneeuwd en die heb ik  afgezet om de rest van de wedstrijd zonder gelopen. Op naar de volgende loper, want nu was het groepje volledig uit elkaar gevallen. In ronde 4 kreeg de volgende in het vizier. Op dezelfde plaats als bij de vorige liet ik hem ter plaatse. Ondertussen waren de eerste mij al voorbijgelopen (= gedubbeld). In de voorlaatste ronde bleef er nog iemand zo'n 20 m voor mij lopen. Maar weer op dezelfde plaats was hij er aan voor de moeite. De laatste ronde liep ik op pure adrenaline, zo van 'die laat ik niet meer terugkomen', al voelde ik die laatste helling heel zwaar in de benen. De afdaling naar de aankomst ging heel vlot. Zo liep ik de 6 km in 29'21" (gs. 12,2 km/u). Ploegmakker Jef B. heeft ook een hele knappe wedstrijd gelopen. Het was een heel toffe ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. De terugrit verliep iets minder vlot. Door de aanhoudende sneeuw was het voor de strooidiensten onmogelijk om de wegen sneeuwvrij te maken. Langzaam maar zeker ben ik heelhuids thuisgeraakt. Hier op den Opstal ligt er nu toch al een laag van om en bij de 20 cm.
Straks nog een goeie Leffe drinken en daarna onder de wol.

Tot de volgende keer

zaterdag 18 december 2010

Sneeuw ...
Voor de 1 een zegen, voor de andere niks dan miserie. Ik behoor tot de eerste categorie. Deze ochtend werden we wakker met een vers laagje sneeuw, dus te voet naar de bakker om koffiekoeken voor een lekker ontbijt. Daarna was het tijd voor een ritje naar het containerpark en een paar andere boodschappen. De hoofdstraten waren gestrooid, dus heel goed berijdbaar. Enkel de kleinere (minder belangrijke wegen volgens de gemeente) waren spekglad. Snelheid aangepast, geen bruuske bewegingen met het stuur, op tijd afremmen en het viel best mee. Aan de eerste stop zag ik een familie met de slee. Daarop zat een klein ukkie en de slee werd voortgetrokken door 2 kleine hondjes die er blijkbaar zin in hadden. Een heel leuk zicht was dat. Deze namiddag was het dan tijd om was te gaan loslopen. Het was glad, maar eigenlijk best te doen als je niet te snel liep. De mensen die morgen gaan deelnemen aan de parkloop in Laken zullen het minder makkelijk hebben. De omloop is steeds omhoog en omlaag. Wij hebben het geluk dat we met spikes kunnen lopen in de Lotto Crosscup. Het lopen zou anders op het besneeuwde gras bijna onmogelijk zijn.
An en ik zijn net terug van een fikse avondwandeling te voet naar de Boskapel in Buggenhout bos en terug. Morgen kan je hier enkele foto's van de kapel bij nacht en in de sneeuw bekijken.

Tot de volgende keer

donderdag 16 december 2010

Lotto Crosscup Brussel (voorbeschouwing)

Als je de weermakers voor 1 keer mag geloven dan zou het zondag een witte veldloop worden in het park van Laken. Als, want zoals ze de laatste tijd het weer (mis)voorspelden. Door de regen van vandaag lag de dolomietpiste er heel nat bij met hele grote plassen. De daaropvolgende hevige sneeuwval maakte van alles een pap van een paar centimeter dik wat het lopen erg gevaarlijk maakte. Na 1 ronde waren de loopschoen vol met ijskoud water. Daarom heb ik maar 2 reeksen (ipv 3) van 2.000 m gedaan aan een rustig tempo. Morgen is het looprustdag en de laatste les webdesign in avondschool voor dit jaar. Na nieuwjaar volgen er nog 2 lessen en dan is het examen. Nu zijn we bezig met het maken van flash animaties. Heel tof.
Tot de volgende keer

woensdag 15 december 2010

Oldtime motorbeurs in Ranst
Vorige zaterdag zijn we naar een oldtimer motorbeurs geweest in Ranst. Deze ging door in de hangars van de voormalige legerkazerne. Door het mindere weer waren er heel veel bezoekers. Wij (Pierre, Wim en ik) waren thuis op tijd vertrokken en waren er net voor openingstijd. Gelukkig dat we zo vroeg waren want toen we rond 11u vertrokken kon je er op de koppen lopen. Op zo een beurs kan je werkelijk alles vinden. Van het kleinste vijsje, klep, … tem een volledig gerenoveerde oldtimer motorfiets. Er stonden een paar heel oude en mooi gerestaureerde HD's van het leger. Het prijskaartje dat er aan vasthing, was dat van een grote gezinswagen.
Morgen is het precies 1 jaar geleden dat ik de overbelastingsblessure opgelopen heb aan mijn enkel.
Het was het begin van een 3 maanden durend genezingsprocess. In die periode liep ik 5x per week weektotaal +/- 60 km). Daarna ben ik rustig beginnen opbouwen en nu loop ik nog 3x per week (soms 4x) met een weektotaal tussen de 35 en 45km. Tijdens de intervaltraining gisterenavond heb ik er wel eens aan gedacht. Bij een -2° hebben we gisteren 3 x 2.500m afgelegd (200 m 'snel' en 100 m 'traag') met reeksrust 500m joggen. Bewust heb ik niet te snel gelopen (ook een beetje met de vorige blessure in mijn achterhoofd). De versnellingen aan max 4'00" /km. Voor Lotte zijn de examens halfweg. Ze hoopt (en wij ook) op goeie resultaten. Elke dag hebben ze 2 examens, dus in 6 dagen 12 vakken. Daarna kan hun verlof beginnen. Als de weersomstandigheden het morgen toelaten staan er 's avonds lange intervallen (3 x 2.000 m tempo T2 op het programma).

Tot de volgende keer

woensdag 8 december 2010

IJspiste

Na de lange, trage (schuif)loop in het bos op zondagnamiddag, door de gladheid op de bospaden was het moeilijk lopen, ging ik gisteren naar de clubtraining. De piste was glad door rijm- en ijsplekken, de Finse piste ligt er heel ongelijk bij en was keihard bevroren. Dat was niets vergeleken met de dolomietpiste. Daar lag een spekgladde ijslaag van zo'n 5 cm dik. Die was enkel te betreden met ijsschaatsen. Zelfs met spikes zou je er op onderuit gaan als je probeerde te lopen. Een plek waar je wel kon trainen was het middenterrein van de piste. Maar omdat daar de jeugd en de dames al bezig waren zijn wij uitgeweken naar de korfbalterreinen. De 'interval'-loop hebben we daar dan afgewerkt.
Vandaag is het rustdag en de training voor morgen ... afwachten wat de weergoden van plan zijn.

Tot de volgende keer

vrijdag 3 december 2010

15 cm sneeuw en -6°
Plus een koude wind waren de omstandigheden om gisterenavond in te lopen. Daardoor waren er maar weinig atleten op de training. Het was eigenlijk gewoon te koud om snel te lopen. De 10 km afgelegd in 54'17" (gs.11 km/u). De sneeuw maakte het allemaal niet makkelijker en ik had het dan ook moeilijk om ook maar een beetje tempo te maken. Besneeuwde ondergrond is echt mijn ding niet.
Straks is het avondles ‘webdesign’ mbv Dreamweaver, Fireworks en CSS.

Tot de volgende keer

donderdag 2 december 2010

Sneeuwtraining bij -2° en ijzige wind
Met de extremere weersomstandigheden is de intervaltraining vervangen door een 10,2 km duurloop in 52'18" (gs. 11,7 km/u). Dat zijn 20 ronden van 500 m met elke even ronde een ommetje via de nieuw aangelegde heuvel.
Gisterenavond was ik net op tijd thuis van het werk. De sneeuw begon te vallen en deze ochtend lag er bij ons als zo’n de 15 cm. De secundaire wegen lagen er deze ochtend glad bij. Met winterbanden en een aangepaste rijstijl was het best te doen. De A12 was zelfs heel goed berijdbaar. Soms zijn er vrachtwagens die aan een veel te hoge snelheid op het nog ondergesneeuwde 3e baanvak voorbijvliegen.
Vanavond is de training van 3 x 2.000 m opnieuw vervangen door een duurloop zoals dinsdag. Volgende week gaan we proberen de trainingen te doen welke voorzien waren voor deze week.

Tot de volgende keer