woensdag 13 juli 2011

Van 36° naar 16° in 1u45 ...
Op zondag 3 juli liep de wekker op het mensonvriendelijke 4 uur 's ochtends af. De valiezen werden in de auto gelegd en om iets over 5 vertrokken we richting Zaventem om goed op tijd te zijn voor het vliegtuig richting Mallorca. Toen we ons gingen aanmelden aan de balie van het reisagentschap kreegen we te horen dat ons vliegtuig in Egypte aan de grond stond wegens een technisch defect. We zouden pas om 15u30 kunnen vertrekken met een ander vliegtuig. Ze zouden er alles aan doen om ons op een vroegere vlucht te krijgen (zeggen ze tegen iedereen). Als compensatie kregen we voor elk een ontbijt-, koffie- & lunchvoucher. Naar huis rijden was geen optie daar onze chauffeur al bijna terug in haar bed lag. Wachten duurt lang, gelukkig maakte het 'gratis' Wifi-internet de tijd wat korter. Om 15u40 stegen we op en landen na een feilloze vlucht om 17u30 op de luchthaven van Palma de Mallorca. An en Lotte vertrekken met de bus en ik ga de huurauto afhalen aan de balie. Daar staat echter een heel lange wachrij zodat ik pas om 20u30 in hotel América aankom. Gelukkig kan je als avondeten in buffetvorm tot 21u aanschuiven.
's Anderendaags na het uitgebreide ontbijtbuffet, er zijn verschillende soorten corn flakes, fruit, youghurt, ontbijtkoeken, broodjes, spiegelei, spek, gekookt ei, roerei, beleg ... en ... gebakken tomaten, worstjes en witte bonen in tomatensaus - er waren heel veel Britten die dat graag lusten, gaan we het dorpje verkennen. Er zijn heel veel kleine winkeltjes bij elkaar want Cales de Mallorca bestaat bijna enkel uit hotels en appartementen voor toeristen. 's Middags en 's avonds is er steeds een uitgebreid buffet met een warme kant en een koude kant en ook telkens een dessertenbuffet. Er was voor elk wat wils.
In de namiddag, na een grondige instrijkbeurt met zonnecréme trokken we richting strand. Het hotel heeft 2 openluchtzwembaden en een plonsbadje voor de allerkleinsten. Het strand aan de eerste baai ligt ondertussen al vol, dus trekken we richting 2e strandje. Hier is het nog best te doen. Het is heerlijk warm (30°) en het koele water is zalig om in te dobberen. Na een 2-tal uurtjes lezen, zonnen en zwemmen keren we terug naar de kamer voor een douche. Eerst passeren we nog langs 'de pizzahut'. Tussen 12 en 24u kan je er constant een (stuk) pizza krijgen. De volgende dagen steeds hetzelfde mooie weer. Wanneer er wat ochtendgrijs was, dan was dat tegen 10u helemaal verdwenen. In de voormiddagen bezochten we oa. Cap Formentor (de noordelijkse punt op een klif = een aanrader, de Botanicactus (cactus- en palmbomen tuin in Ses Salines,  Palma stad, Olivart, de zondagmarkt in Felanitx, de strandpromenade in Cala Millor, Palma Aquarium, ...).
Door het warme weer en bijhorende temperatuur heb ik geen meter gelopen. 's Ochtends was het al 20° en om 10u na het ontbijt, 25°. In de namiddag steeg het naar een aangename 30°. Met een verkoelend briesje was dit goed te doen. 
De all-in formule was echt all-in (eten, drinken, ijsjes, cocktails, biertjes, sangria, ...).
Indien we een gelijkaardig hotel vinden aan de andere kan van het eiland (de kant van de 'bergen') is de kans groot dat we volgend jaar opnieuw naar de Balearen trekken.

Titel = opgestegen in Palma bij 36° en 1u45 later geland in Zaventem bij 16° en lichte regen

Tot de volgende keer 

Geen opmerkingen: