Hoofdmenu

zaterdag 29 januari 2011

Stevige trainingsweek
Met het PK veldlopen in Deinze in het vooruitzicht werd er deze week 'iets' intensiever getraind. Dinsdag 6 x 1.000 m tempo 2'10" (13,9 km/u) met relatieve rust = 200 m joggen. Op donderdag 4 x 2.000 m tempo 2'20" (12,9 km/u) met 50 m joggen als reeksrust. Op dinsdag was praten tijdens het lopen onmogelijk, maar op donderdag hebben S. en ik heel veel verschillende onderwerpen besproken (voetbal, veldrijden, ... maar geen politiek, want het moest plezant blijven) . Vandaag stond er een specialleke op het menu. Koen had een parcours uitgedokterd om U tegen te zeggen. Een stuk duurloop, versnellen en zigzag over het grasveld, gevolgd door een stuk duurloop, de heuvel aan de piste 'bestormen' en een klein duurloopje. 1 reeks was 3 rondjes van iets meer dan 500 m (denk ik). Als reeksrust 500m joggen. Best een pittige training en vooral leuk. Mag zeker nog eens herhaald worden. Morgen nog een duurloopje en de loopweek zit er op.

Tot de volgende keer

zondag 23 januari 2011

Cross Bornem
Het liep vandaag al veel beter dan vorige week, al kan je de omlopen niet met elkaar vergelijken. Deze keer was er weinig modder, enkel zompig gras. De organisatoren hadden het goede idee gehad om de grootste drassige plaats uit het parkours te laten. Daardoor zou het een snelle wedstrijd worden. Omdat deze cross zo'n succes heeft en er veel starters zijn, worden de masters opgesplitst in 2 groepen. De +50 liepen een aparte wedstrijd. Wij gingen om 16u10 van start voor 6.580 m (was 6,1 km volgens Garmin). Ik was bijzonder slecht weg en voor ik het wist liep ik in voorlaatste positie. Al snel kon ik aanpikken bij een duo. In de tweede grote ronde versnelde er 1-tje en ik kon makkelijk volgen. Na het zandheuveltje haalden we nog 2 lopers in en besloot ik op mijn beurt te 'versnellen'. Tot mijn verbazing moesten ze alle 3 passen. Het begon bij mij vlotter te gaan, maar de kloof met mijn voorloper was al veel te groot om dicht te lopen. Ik ben mijn eigen tempo blijven lopen en liet niemand meer terugkomen. Zo liep ik als 69e van 74 starters over de eindstreep. 6,1 km in 29'12" (gs. 12,5 km/u).
Volgende week is een tamelijk stevige wat de trainingsintensiteit betreft. Dit allemaal in voorbereiding van PK op 5 februari.

Tot de volgende keer

zondag 16 januari 2011

Cross Hamme
Deze cross is onder een stralend winterzonnetje bij zo'n 13° gelopen. Dat is eens wat anders dan de vrieskoud en sneeuw. Iedereen had er zin in (heel vroege lentekriebels ?). Samen met Niels en Gert ging ik de omloop verkennen. Al na 100m was er een eerste modderplas (en zeker niet de laatste) waar je niet over of rond kon, dan maar er door. Iets verder lag een door een vrachtwagen vergeten heuveltje zand waar men over moest. Daarna volgde een goed beloopbaar stuk gevolgd door dijk-op, dijk-af, dijk-op en dijk-af om aan een modderstrook van jewelste te komen. De organisatoren hadden heel lang gewerkt om het water zo veel mogelijk weg te pompen. Het grasveld was herschapen in een modderpoel van +/- 100m waar je tot ver over je enkels diep in zakte en gevolgd door een heuvel-op en -af. Daarna kwam het goed beloopbare stuk bos om zo terug aan de start te passeren.
Iets later dan voorzien nam de ganse bende junioren en masters de start van de cross. Ik had me voorgenomen om te proberen niet te snel te starten. Al na een 200 m liet ik het groepje met masters waar ik normaal mee samen loop op een cross, gaan. Bij de eerste doortocht van de lange modderstrook voelde ik het tempo zo omlaag gaan. Het was heel zwaar om je voeten steeds weer uit de sompige modder te sleuren voor een volgende stap. Als je na deze inspanning boven op het heuveltje kwam, hing er (denk ik) bijna een halve kilo modder aan elke spike (zo voelde het toch aan). Ik kon ondertussen een master van 'AC Opwijk 'goed' volgen en om beurten deden we wat kopwerk. Maar in ronde 3 kwamen er nog 2 atleten aansluiten en toen die versnelden moest ik passen. Ook mijn compagnon versnelde, maar bleeft samen met een andere loper op zo'n 50 m van mij. In de 5e en tevens ook laatste ronde stond ik bijna stil op in de modder. Iets later passeerde mij nog een achtervolger, maar aanpikken ging niet meer.
Voor het eerst ben ik door Niels, Jan en Gert gedubbeld. Het liep echt niet goed meer en de laatste ronde was echt op karakter. Ondertussen waren de seniors ook aan hun wedstrijd begonnen en net voor ik aankwam stoven de eersten mij voorbij. De overblijfselen van mijn griep zat precies nog in mijn lichaam, want bij aankomst was ik gewoon leeggelopen. 6,73 km - 35'36" - gs. 11,3 km/u.
Morgen is het rustdag en dinsdag gaat de opbouw naar het PK verder.

Tot de volgende keer

zaterdag 15 januari 2011

Na de griep komt ... zonneschijn
Dinsdag voelde ik mij nog niet 100% zodat ik de training overgeslagen heb. Donderdagavond deed ik in de motregen een duurloopje van 8 km aan een gezapig tempo. Vandaag scheen een heerlijk winterzonnetje en was het zo'n 11°. Wel stond er een stevige wind die pal op kop blies in het open veld. Het werd een toerke loslopen met 6 versnellingen ter voorbereiding van de cross morgen in Hamme, en het liep vlot. Volgens het plannetje heeft men de omloop aangepast zodat er een bijkomende grasstrook is. Met al de regen van de voorbije dagen zal het er lastig lopen worden.

Vandaag (vanaf 18u) en morgen (11u30 tem 15u) kan je terecht in Zaal Ons Huis te Lebbeke voor het 33e eetfestijn tvv KAC Lebbeke. Je kan er steak of kip met frietjes en saus naar keuze eten voor een democtratische prijs. Voor de liefhebbers is er ook tong in Madeirasaus.

Tot de volgende keer

zondag 9 januari 2011

Griep
Volgens de kranten was +/- 2% van de belgen thuis met de griep ... wel ik was 1 van hen. Woensdag voelde ik mij op het werk niet te best. Met een anti-griepmiddel dook ik woensdagavond onder de wol. Zweten, draaien en keren ... weining geslapen. Op donderdagochtend naar de dokter gebeld en bij de consultatie deed die de griepdiagnose. 2 dagen lag ik in bed om te slapen. Pas op zaterdag begonnen de benen niet meer zo slap aan te voelen en was er enkel nog een soort van migraine. De eetlust begon langzaam terug te komen, dus het ging de goeie richting uit. Vandaag lopen in Grimbergen zou niet verantwoord geweest omdat de sinussen nog steeds pijn doen en ik geen zin heb om te hervallen.

Tot de volgende keer

zondag 2 januari 2011

Feestbenenloop
Zoals elk jaar loop ik op 2 januari een kort toerke. Ook dit jaar. Onder een stralend zonnetje en geen wolkje aan de hemel vertrok ik voor mijn +/- 10 km. Na zo'n 7 km begon de hemel echter dicht te trekken en besloot ik om iets te versnellen. De striemende hagelbui en hevige wind kregen mij te pakken in het nieuw aangeplante bos. Ik moest mijn ogen beschermen tegen de kleine hagelbolletjes. Mijn bril was helemaal aangedampt zodat ik zonder moest lopen. Met de gladde ondergrond was dat niet makkelijk. Zo vlug ik kon liep ik naar het 'oude' stuk bos voor beschutting voor een ommetje en toen de bui bijna over was ben ik huiswaarts gelopen. Bij aankomst deden een goeie warme douche en de laatste tas Portugese soep (restje van het nieuwjaarsavond menu) mij opnieuw opwarmen.
Morgen is het de 2e looprustdag en vanaf dinsdag begint de opbouw naar het PK veldlopen in Deinze op 5 februari.

Tot de volgende keer