Hoofdmenu

maandag 28 maart 2011

Lentekriebels
Lopen heb ik afgelopen week niet veel gedaan. Enkel op dinsdag & donderdag een rustige duurloop tijdens de clubtraining. Het voorbije weekend heb ik op zaterdag het glas in de serre geplaatst. Op zondag was het genieten in de warme zon tijdens de lenteschoonmaak in de tuin. Dus heb ik weer geen meter gelopen. In de namiddag trok de carnavalsstoet door ons dorp die naar het schijnt een massa kijklustigen naar ons dorp gelokt heeft. Wij hebben dit aan ons laten voorbijgaan, want wij zijn niet echt carnaval-minded. 's Avonds was de kermis vlug stil. Enkel een paar mensen die van de fuif kwamen hebben 's nachts nog voor lawaai gezorgd. Sanne & Lotte hebben allebei examens dus die zijn ergens anders gaan studeren. Dat zal ook vandaag het geval zijn, omdat de stoet van de voil janetten en boerenmadammen door de straten van den Opstal trekt. Voor mij wordt het opnieuw een rustige loopweek. Misschien dat ik de dinsdagtraining eens oversla (afhankelijk van wat er nog te doen is in de tuin). Vanaf donderdag begin ik dan meer te trainen.

Tot de volgende keer

zondag 20 maart 2011

Dwars door Dendermonde
Onder een stralend zonnetje werd de 2e Hemaco Dwars door Dendermonde gelopen. Omstreeks 12u30 vertrok ik naar de Ros Beiaard stad om goed op tijd te zijn voor de start van de 5 km om 14u. Het was er reeds heel druk aan de stand waar je je borstnummer met chip kon afhalen. Alles verliep heel vlot. Wat handig is, is de chip die nu achteraan het borstnummer ingewerkt is zodat er na de aankomst geen gepruts meer is om de hem van je schoen te krijgen. Na het loslopen met enkele versnellingen was het tijd om plaats te nemen in het startvak. Hier was men reeds bezig met een gezamenlijke warming-up zodat het moeilijk was om redelijk vooraan plaats te nemen. Bij de start zelf was het een gedrum van jewelste om door de (veel te) smalle startopening te raken. Juist over de tijdsopname-mat, even een spurtje van een 200-tal meter trekken en dan mijn tempo zoeken. Al snel zat ik in een groepje met iemand ACDL en nog 2 andere lopers. Elk deed zijn deel van het kopwerk, wat een aardig tempo opleverde. De loper van ACDL kreeg het moeilijk en moest als eerste de rol lossen aan het einde van de eerste ronde. Ondertussen begonnen we reeds overmoedig gestartte lopers in te halen. Iets verderop nam ik over en er moest er weer 1-tje de rol lossen. Na 4 km versnelde mijn metgezel, maar meer dan 5 meter voorsprong kreeg hij niet. Met nog 500 m te lopen begon ik het tempo op te drijven om hem en nog een aantal andere atleten voorbij te snellen. Na 21'36''liep ik heel tevreden over de aankomstmat. Dat gaf een gemiddelde snelheid van 14 km/u en toch had ik gevoel om niet echt volluit gelopen te hebben (dat was ook niet de bedoeling). Blijkbaar was ik de 3e +45 en werd ik tegengehouden voor een live-interview. Van een leuke verrassing gesproken. Het was eigenlijk genieten van de stad en van de vele aanmoedigingen van vrienden en clubgenoten (die kozen voor de 10 km).
De basis is gelegd, de conditie is niet slecht voor zo'n korte loop. Daarom wordt de trainingsintensiteit (niet hoeveelheid of aantal kilometer) vanaf nu stillaan opgedreven, zodat ik binnen een paar maanden dit tempo wat langer kan aanhouden.

Tot de volgende keer

maandag 14 maart 2011

Rustige (loop)week
Een tijdje geleden had ik een serre besteld en vorige week (iets vlugger dan verwacht) is ze dan geleverd. Met mooie weer van de voorbije dagen heb ik geprofiteerd om de grond te nivelleren en ze in elkaar te knutselen. Het heeft allemaal iets langer geduurd dan verwacht. Ze staat, enkel het glas moet er nog in gezet worden. Dat wordt een karweitje voor zaterdag as.
Na deze rustige loopweek met heel weinig kilometers begint de opbouw naar de zomerjoggings toe. Ook dit jaar geen marathon wegens te weinig tijd om het ‘grote’ aantal kilometers te lopen welke nodig zijn om zo’n avontuur tot een goed einde te brengen. Het pistewerk laat ik ook links liggen omdat mijn snelheid veel te laag.
Nu zondag loop ik met nr 2170 in Dendermonde de ‘Hemaco Dwars door Dendermonde’. Ik heb er gekozen voor de 5 km (2 rondjes door de stad). Hopelijk is het droog zodat het genieten wordt.

Hieronder vindt U de link naar de omloop:

http://www.garmin.be/Parcours/DwarsDoorDendermonde/fullscreen5.html

Tot de volgende keer

woensdag 9 maart 2011

Foto's Veldloop Lebbeke

Veldloop Lebbeke
Sigurd - Eric - Mike - Albert (weggestopt)
Veldloop Lebbeke
Mike in de achtervolging op Albert
Tot de volgende keer

zondag 6 maart 2011

BK Veldlopen voor masters in Vilvoorde
In een zon-overgoten park "Drie Fonteinen" ging vandaag het BK veldlopen voor masters door. Normaal lopen alle leeftijdscategoriën samen, maar door het grote aantal deelnemers worden ze op het BK opgesplitst in verschillende reeksen. Bij de dames kwamen clubgenotes Hilde en Els aan de start. Jef liep naar een heel mooie 8e plaats bij de +55. Toen ik mij ging aanmelden voor het afhalen van mijn startnr voor +45 kwam ik loopmakker Sigurd tegen. Hij was 4 dagen te jong om in dezelfde reeks als ik te starten. Hij moest aan de bak in de +40 bij de heel snelle lopers. Zijn doelstelling is bereikt, niet als laatste over de streep lopen en in een goeie tijd (iets meer dan 32' voor +/- 7,6 km). Maar eerst verschenen wij aan de start voor 4 grote ronden (goed voor +/- 6,2 km). In mijn reeks liepen de +45 & +50 samen. De organisatoren hadden de looprichting van de gewone veldloop omgedraaid. Je liep eerst een paar honderd meter omlaag waardoor de start heel snel was met veel gedrum en ellebogenwerk om zo een goed plaatsje te vinden voor de versmalling in het bos. Ik liep achteraan een groepje en 1-voor-1 stak ik hen voorbij in de steile stukken op het bospaadje. Eens boven op een vlakke, rechte strook kon ik wat recupereren vooraleer we weer een stuk bos in doken voor een paar lussen. Dat bijna stilstaan en terug vertrekken is niets voor mij en hier verloor ik wat terrein op de anderen. Op het lange rechte stuk kon ik dan weer aansluiten om in het bos opnieuw een paar snellere starters op te rapen. 2 van hen bleven echter halstarrig aanklampen en bij het ingaan van de laatste ronde vroeg ik om eens wat kopwerk te doen ... zij namen niet over. In het bos trachtte in opnieuw te versnellen, maar toen kreeg ik het lastig (efkes zware bnenen door verzuring) en moest ik passen toen mijn 2 volgers langs mij heen liepen. Al vlug hadden ze een 5-tal meter, maar ik kreeg het gaatje niet meer dicht. Na 25'31" seconden liep ik heel content als 64e op 66 starters van mijn leeftijdscategorie over de eindstreep. Het liep heel vlot vandaag. Garmin gaf 5,5 km aan maar bij het bekijken van het traject was hij mij een paar keer kwijt. Volgens de officiële uitslag was het 5,95 km wat een gs. van 14 km/u gaf.
Een mooie aflsluiter van een geslaagde loopwinter.
Volgende week gaan we het rustig aan doen en daarna beginnen de trainingen naar de zomer-joggings.

Tot de volgende keer