Hoofdmenu

vrijdag 27 mei 2011

Goeie loopweek gehad
Na de ietwat rustigere loopweek, was het deze week opnieuw 'vollen bak'.
5 reeksen van 1.000 m (2'05") + 200m joggen + 500m (2'00") en als reeksrust 500m joggen. Met de warming up & cooling down kwam ik aan 16,5 km. Samen met Romain & Han – elk deed een deel van het kopwerk – heb ik deze training gedaan. Het liep allemaal redelijk vlot. Ik ben niet echt diep moeten gaan.
Gisteren liepen we voor het eerst in maanden in de regen. Tijdens de opwarming kregen we 10 min een stevige bui over ons. Daarna was het enkele graden frisser maar de wind blies nog steeds stevig door. Daarom heb ik 5 sec per ronde bijgeteld (ook met de training van vorige dinsdag in het achterhoofd). We liepen 5 reeksen van 2 km. De eerst km was aan extensieve duurloop tempo (in +/- 2'15" & 2'10") , de tweede km aan instensieve duurloop tempo (in +/- 2'05" & 2'00"). De eerste 3 gingen vlot. Reeks 4 was al iets stroever omdat de training van dinsdag nog wat in de benen hing. Maar de laatste puur op karakter afgewerkt in de vooropgezetten tijden.
In totaal kwam ik aan zo'n 17,5 km loopwerk.

De start-to-run lopers (5 & 10 km) hebben gisteren ook hun proef afgelegd. Elk liep op zijn/haar tempo en ze zijn allen met glans geslaagd. Jos, Bea, Isabelle en de andere begeleiders hebben weer mooi begeleidingswerk gedaan.

Zondag as treden er een zestal lopers van Team Verhulst aan in de 20 km van Brussel (Carl, Geert, Romain, Chris, Eddy, Glen).

Tot de volgende keer

maandag 23 mei 2011

Liep vlot
Gisterennamiddag heb ik een rustig duurloopje van 13,3 km gedaan in 1u15” (ghs. 135) en in de kuit was er geen stijfheid tgv de kramp meer. Er stond wel een stevige wind en daarom heb ik eens in de andere richting gelopen, zodat ik de meeste ‘windop’ in het bos had.

Voor de liefhebbers van een goed bierke ... volgend weekend (28 & 29 mei) gaat er in Tapperij Beukenhof te Opstal het weekend van de spontane gisting door. Dir wordt ingericht door de Opstalse Bierpallieters. Op zaterdag en zondag kan je er vanaf 15u terecht voor degustaties van talloze artisanale bieren. Meer info vind je hier. Ik zal hen alvast op zondagnamiddag een bezoekje brengen.

Tot de volgende keer

zaterdag 21 mei 2011

Moe
Tijdens de dinsdagtraining voelde ik al dat het niet liep zoals het hoorde. ’s Avonds was ik dan ook heel moe. Normaal gezien zou ik op woensdag mijn eerste pistewedstrijd lopen. Het was een door onze club georganiseerde avondmeeting en ik zou er aan de start komen om de 3.000m te lopen. De start was rond 21u45, maar om 19u besliste ik om niet te starten. Donderdag heb ik ook geen meter gelopen. Ik viel al om 18u in de zetel in slaap. De zeer drukke werkweek zal wel de boosdoener zijn. Voor een groot project ben ik de enige tester en het speuren naar fouten in bestanden (ASCII, hexadecimaal, ...) is vermoeiender dan ik dacht. De nacht van donderdag op vrijdag kreeg ik kramp in mijn linkerkuit en die was er vandaag nog niet volledig  uit. Morgen, zondag ga ik dan ook niet deelnemen aan de 'Loop voor MS' in Lebbeke. Ik ga proberen een kort duurloopje te doen om te kijken hoe de kuit gaat reageren.

Tot de volgende keer

maandag 16 mei 2011

Clubprestaties om U tegen te zeggen
Met onze club gaat het niet slecht. In de Beker van Vlaanderen hebben de pupullen en miniemen mooie prestaties geleverd. Enkel bij de kadetten en scholieren was het iets minder door het ontbreken van een atleet op bepaalde onderdelen. In de reeksen 'Alle Categorieën' hebben zowel de dames als de heren afgelopen weekend een prachtprestatie neergezet. Op zaterdag kwamen onze dames in actie voor een ‘thuiswedstrijd’. Op de atletiekpiste van Lebbeke gaven zij het beste van zichzelf en behaalden een eerste plaats in de algemene rangschikking van 2e landelijke A, zodat zij volgend jaar uitkomen in landelijke 1. Onze herenploeg nam zondag in Aalter deel aan hun kampioenschap (ook in 2e landelijke). Zij misten maar nipt de eerste plaats en bij horende promotie naar eerste. Ze behaalden een mooie 2e plaats.
Een hele dikke proficiat aan alle deelnemende atleten en hun trainers.

Tot de volgende keer

dinsdag 10 mei 2011

Stevige trainingsweek 
De week was weer zo voorbij. Het was er weer 1 waar een dag spijtig genoeg maar 24 uur heeft.
De looptrainingen waren redelijk zwaar. Veel snelheidswerk met als gevolg, een beetje stramme spieren. Dinsdag 500m – 2'00" rust – 400m - 1'30" rust – 300m met reeksrust 8' joggen en dit 3 x. De richttijden voor de afstanden waren 2'00" – 1'36" – 1'06". Het rare was dat Peter en ik er telkens boenk op waren (max 1 sec verschil). Een 4e reeks zou echter van het goede teveel geweest zijn, want de verzuring in de benen begon stillaan zijn werk te doen. De rustdag op woensdag was dan ook zeer welkom. Donderdag 5 reeksen van 1.500m en per 500m het tempo opdrijven (2'10" – 2'05" – 1'56"). Ook best pittig.
Op zaterdagavond was er een leuke verjaardagsdrink waar iemand meerdere keren een liedekein aangeheven heeft. Wat een laatste glas (te warme ?) wijn allemaal niet kan doen met ne mens.Gelukkig was ik niet die persoon zodat ik nog een 11 km loopje kon doen op zondagochtend. De thermometer gaf om 9u15 reeds 22° aan. Toch was het nog aangenaam lopen.
Deze week heb ik gisteren ingezet met een kort loopje in Lebbeke. Vandaag 3 x 3.000m, verdeeld over 3 ronden van 500 m (2'12" / R) + 2 ronden (2'06" / R) + 1 ronde (2'00" - eerste in 1'56"). Met de warming up & cooling down, ... kwam ik aan een totaal van 16 km vandaag.
Morgen is het looprustdag en is het tijd om mijn huiswerk te maken voor de avondschool (cursus webdesign).

Tot de volgende keer

maandag 2 mei 2011

Opbouw naar 22 mei
Ook het voorbije weekend was het genieten van het mooie weer. Zaterdag was het ideaal om een noodzakelijke herstelling uit te voeren aan ons dak. Een aantal stenen van de opstaande rand van het platte dak hadden vorstschade opgelopen en dienden vervangen te worden. Ladder op en ladder af met stenen, mortel, ... daarna was een loopje niet meer nodig. Gisterenvoormiddag ben ik een uurtje in en om Buggenhout bos gaan lopen tegen een gezapig tempo (11,2 km/u) en in de namiddag was het op ons terras uit de wind en in het zonnetje heerlijk toeven. Ideaal voor een deugddoend middagdutje.
Na de ietwat rustigere loopweek, gaat het aantal kilometer voor deze week opnieuw richting 35 a 40. Vanavond doe ik al een kort loopje tot bij mijn ouders en terug en morgen is er dan een ‘verrassingstraining’ op de club.

Tot de volgende keer