Hoofdmenu

zondag 31 juli 2011

Sportief weekendje
Gisteren een duurloopje van > 10km, vandaag een duurloopje van > 10km en deze namiddag hebben An en ik geprofiteerd om er nog eens met de fiets op uit te trekken. Met de fietsknooppunten hadden we een tourke van 31 km samengesteld dat ons naar Lebbeke, Denderbelle, Wieze, Baardegem en Hoge Jan bracht. Het was lang geleden dat de weersomstandigheden het toelieten om nog eens te gaan fietsen.

Tot de volgende keer

vrijdag 29 juli 2011

Eindelijk opnieuw zomer ?
Voor volgende week voospellen de weermannen eindelijk beter weer. Zou het dan opnieuw zomer worden ? Of is het maar een tijdelijk opflakkering ? Het huidige kwakkelweer begint mij serieus tegen te steken. Het mooie weer tijdens ons verlof in Mallorca was ik vlug gewend. Gelukkig ben ik al een week opnieuw aan het werk zodat ik geen last heb van de regen. Ondertussen heb ik toch al wat gelopen, met op dinsdag een duurloopje van 10 km in 48'30" en gisteren heb ik nog eens een 'snelheidstraining' ingelast. 4 x 1.500m telkens in +/- 6'20". Dat was nodig omdat er voor volgende week vrijdag de Katarinajogging in Ternat op mijn loopplanning staat. Ik zal er net als vorig jaar de 6 km lopen.

Tot de volgende keer

donderdag 21 juli 2011

Dender- & Scheldejogging
Voor de 5e maal stond ik aan start van de Dender- & Scheldejogging in Grembergen. Het parcours is nog steeds onveranderd en mooi langs de Schelde en in de achterliggende polder. De weersomstandigheden waren bij de start ideaal, 20°, zon en een verfrissend briesje. In de verte kon je wel al de donder horen. Door computerproblemen werd de start verschoven naar 15u10. Ik had me voorgenomen om deze keer niet te snel van start te gaan en er een goede stevige duurloop van te maken. Bij het vertrek liep ik rustig met de groep mee en op de dijk haalden we de eerste snellere starters al bij. Al snel liepen we in een groepje van 6 waaronder Albert V. In de polder liep hij en nog een andere atleet weg maar de rest hield hetzelfde tempo van +/- 2'30" a 2'35" / km aan. Elk deed om beurt een stukje kopwerk en niet zoals in de Tour vandaag, waar Cadel Evans de achtervolging op Andy Schleck helemaal alleen moest doen. De tweede ronde bleven we samen en aan het einde bleken er 2 van de 4 voor de 11 km gekozen te hebben. Dus bleven we met z'n 2-en voor de 8 km. Ik versnelde als eerste, maar werd geremonteerd en bleef ik op 20m hangen van m'n voorganger. Zo liep ik de 7,8 km in 35'51" (gs. 13,1 km/u). Zo ben ik zeer tevreden omdat het 'duurloop'-tempo mij mijn snelste tijd hier ooit heeft opgeleverd. De rest van de week zal ik proberen nog 2 rustige duurloopjes te doen. Al blijft het afwachten hoe mijn bloedblein onder mijn teennagel zal evolueren. Wij hadden geluk en konden in droge omstandigheden de wedstrijd afwerken. De meesten van de 11,7 km kregen een ferme drasj-national over zich. Het loslopen heb ik beperkt tot 1,5 km omdat ik ondanks een regenjasje drijfnat was. De prijs, een fles Vicaris Tripel ligt in de kelder om efkes tot rust te komen en zal binnenkort gekraakt worden.

En nu tijd voor een Tripel van Watou ... santé !!

Tot de volgende keer

woensdag 13 juli 2011

Van 36° naar 16° in 1u45 ...
Op zondag 3 juli liep de wekker op het mensonvriendelijke 4 uur 's ochtends af. De valiezen werden in de auto gelegd en om iets over 5 vertrokken we richting Zaventem om goed op tijd te zijn voor het vliegtuig richting Mallorca. Toen we ons gingen aanmelden aan de balie van het reisagentschap kreegen we te horen dat ons vliegtuig in Egypte aan de grond stond wegens een technisch defect. We zouden pas om 15u30 kunnen vertrekken met een ander vliegtuig. Ze zouden er alles aan doen om ons op een vroegere vlucht te krijgen (zeggen ze tegen iedereen). Als compensatie kregen we voor elk een ontbijt-, koffie- & lunchvoucher. Naar huis rijden was geen optie daar onze chauffeur al bijna terug in haar bed lag. Wachten duurt lang, gelukkig maakte het 'gratis' Wifi-internet de tijd wat korter. Om 15u40 stegen we op en landen na een feilloze vlucht om 17u30 op de luchthaven van Palma de Mallorca. An en Lotte vertrekken met de bus en ik ga de huurauto afhalen aan de balie. Daar staat echter een heel lange wachrij zodat ik pas om 20u30 in hotel América aankom. Gelukkig kan je als avondeten in buffetvorm tot 21u aanschuiven.
's Anderendaags na het uitgebreide ontbijtbuffet, er zijn verschillende soorten corn flakes, fruit, youghurt, ontbijtkoeken, broodjes, spiegelei, spek, gekookt ei, roerei, beleg ... en ... gebakken tomaten, worstjes en witte bonen in tomatensaus - er waren heel veel Britten die dat graag lusten, gaan we het dorpje verkennen. Er zijn heel veel kleine winkeltjes bij elkaar want Cales de Mallorca bestaat bijna enkel uit hotels en appartementen voor toeristen. 's Middags en 's avonds is er steeds een uitgebreid buffet met een warme kant en een koude kant en ook telkens een dessertenbuffet. Er was voor elk wat wils.
In de namiddag, na een grondige instrijkbeurt met zonnecréme trokken we richting strand. Het hotel heeft 2 openluchtzwembaden en een plonsbadje voor de allerkleinsten. Het strand aan de eerste baai ligt ondertussen al vol, dus trekken we richting 2e strandje. Hier is het nog best te doen. Het is heerlijk warm (30°) en het koele water is zalig om in te dobberen. Na een 2-tal uurtjes lezen, zonnen en zwemmen keren we terug naar de kamer voor een douche. Eerst passeren we nog langs 'de pizzahut'. Tussen 12 en 24u kan je er constant een (stuk) pizza krijgen. De volgende dagen steeds hetzelfde mooie weer. Wanneer er wat ochtendgrijs was, dan was dat tegen 10u helemaal verdwenen. In de voormiddagen bezochten we oa. Cap Formentor (de noordelijkse punt op een klif = een aanrader, de Botanicactus (cactus- en palmbomen tuin in Ses Salines,  Palma stad, Olivart, de zondagmarkt in Felanitx, de strandpromenade in Cala Millor, Palma Aquarium, ...).
Door het warme weer en bijhorende temperatuur heb ik geen meter gelopen. 's Ochtends was het al 20° en om 10u na het ontbijt, 25°. In de namiddag steeg het naar een aangename 30°. Met een verkoelend briesje was dit goed te doen. 
De all-in formule was echt all-in (eten, drinken, ijsjes, cocktails, biertjes, sangria, ...).
Indien we een gelijkaardig hotel vinden aan de andere kan van het eiland (de kant van de 'bergen') is de kans groot dat we volgend jaar opnieuw naar de Balearen trekken.

Titel = opgestegen in Palma bij 36° en 1u45 later geland in Zaventem bij 16° en lichte regen

Tot de volgende keer 

zaterdag 2 juli 2011

Onweer
Het is deze week eentje geworden met niet zo veel loopkilometers. Dinsdag heb ik de training overgeslagen omdat er zware onweders en hevige regenval voorspeld was. Wij hebben echter geluk gehad. In de vooravond zijn er enkele druppels gevallen en kon je in de verte de donder horen rommelen. 's Nachts zijn we aan het ergste ontsnapt. Het heeft wel heel hard geregent (eerder water gegoten). Dat heb ik 's anderendaags gemerkt omdat de regentonnen aan mijn serre voor het eerst volledig gevuld geraakt zijn. Op donderdag was er de clubtraining. Voor mij was dat 4 x 1.500m in 6'20" + 500m joggen als reeksrust. Mijn bovenbenen voelden nog steeds zwaar aan. Blijkbaar nog een gevolg van de SportAsseLoop van vorige zaterdag. Voor de rest worden de volgende (loop)dagen gevuld met een duurloop.

Tot de volgende keer