Hoofdmenu

woensdag 30 november 2011

maandag 28 november 2011

Weer een week voorbij ...
Wat vliegt de tijd snel. Vandaag merkte ik dat mijn vorige post al dateert van vorige week zondag. Op loopgebied vul ik mijn kilometers met duurlopen. Zo probeer ik opnieuw mijn basisconditie te verbeteren. De antibioticakuur tegen mijn longontsteking heeft meer impact gehad dan ik gedacht had. De hartslag begint langzaam te zakken tijdens het lopen. Dat wijst er op dat het in de goede richting evolueert. Ik hoop dat ik binnen een tweetal weken opnieuw langzaam wat snelheidstrainingen kan inlassen.
Zaterdag as gaat in zaal Torenhof te Opstal de jaarlijkse trappistenavond tvv de muziekkapel van Chiro Hemo door. Naar goede gewoonte zullen alle trappistenbieren er verkrijgbaar zijn. Gelukkig voor mij is de zaal net om het hoekje zodat ik niet te ver hoef te stappen ...

Tot de volgende keer

zondag 20 november 2011

Feestje
Gisteren hadden we hier thuis een feestje tgv de 20e verjaardag van Sanne (amai wij worden oud) en het is redelijk laat geworden. Vandaag hebben we alles opgeruimd en deze namiddag moeten we onze berging leegmaken omdat er morgen en dinsdag een nieuwe verwarmingsketel geplaatst wordt. De huidige is geinstalleerd in 1986 en is aan vervanging toe. Het wordt 2 dagen bibberen.
Dit weekend is Lotte aan het werk op de restaurantdagen in Coloma Plus te Mechelen. Ze staat in de zaal om de mensen te bedienen. Gisteren was er 1 service, vandaag zijn er 2. Ze zal moe zijn deze avond. Het is voor haar een goede leerschool ter voorbereiding van haar job als ze afgestudeerd is.
Van lopen is er door de drukte van dit weekend geen sprake. Gisterenochtend had ik opnieuw last van mijn ademhaling, want het was redelijk koud (zo'n 3°) toen ik naar het containerpark gereden ben. Blijkbaar ben ik toch nog niet 100% 'fit'.

Tot de volgende keer

woensdag 16 november 2011

Kleine monstertjes ?
Even op pad getrokken met een fototoestel ...



Tot de volgende keer

zondag 13 november 2011

Prachtig herfstweer ?
De mist is hier de ganse dag blijven hangen. Ideaal weer om binnen te blijven en aan de site (blog) van de afstandslopers (Distance Runners Team) van AC Lebbeke te werken. Deze is volledig in een nieuw kleedje gestoken (het uitzicht - Home en de kalender). De atletenfiches en links pagina's worden in de komende dagen aangepast. Via de link Distance Runners Team AC Lebbeke kan je een kijkje gaan nemen.

Tot de volgende keer

zaterdag 12 november 2011

Eerste loopweek
Mijn eerste loopweek zit er op. Op dinsdag nog wat onwennig, hoe zal het met mijn adem gaan en vooral hoe zouden de benen reageren op de 'inspanning'. 5 km joggen, stretchen en 2,5 km joggen ... woensdagochtend ... amai wat voelen die benen stijf aan. Maar 's avonds ging het al veel beter. Tijdens de donderdagtraining liep ik mee de opwarming en daarna kreeg ik het gezelschap van Guy. Zo heb ik aan een gezapig tempo 10 km aan een stuk gelopen. Het ging al bij al redelijk. Enkel op het einde begon ik last te krijgen van zware benen. En vandaag heb ik van het mooie weer geprofiteerd om 10 km te gaan lopen. Het was gewoon zalig, zo'n warm herfstzonnetje en geen zuchtje wind. De benen voelden goed, maar de hartslag blijft veel te hoog, gem. 154 voor een tempo van 10,5 km/u. Dat betekent dat de form nog ver af is. Maar het PK veldlopen in Lebbeke is pas op 4 februari, nog tijd genoeg dus.
Deze namiddag heb ik ook nog eens het gras afgereden. Met de hoge temperaturen blijft dat maar groeien. De tuin is klaargemaakt voor de winter. Morgen een dagje niks doen en profiteren van het pachtige herfstweer.

Tot de volgende keer

zondag 6 november 2011

The Day After
Deze ochtend ben ik toch met een beetje stramme spieren in mijn bovenbenen opgestaan.7 looploze weken is precies niet niks om zo maar opnieuw te beginnen. Dinsdag ga ik naar de piste voor de clubtraining om daar een 5-tal km te gaan loslopen plus wat oefeningen te doen op de (outdoor) fitness toestellen.

Tot de volgende keer

zaterdag 5 november 2011

Start-to-run
Met het mooie, zachte weer heb ik geprofiteerd om een kort loopje te doen. 2,53 km in 15'53" (= 9,6 km/u).
Het was geleden van 18 september dat ik mijn loopschoenen nog eens aangehad heb. Eindelijk nog eens lopen. Toch was ik blij dat ik thuis was. Hopelijk ben ik morgen niet te stijf.
Straks gaan we vol-au-vent (& frietjes) afhalen op de Palingfeesten te Opstal. Waarom geen paling ? Wel, An is de enige die dit graag lust en zij is een van de vele vrijwilligers die 2 dagen een handje gaan toesteken.

Tot de volgende keer
Nieuwe tuinbewoner
Hier een paar foto's van onze nieuwe tuinbewoner.



Tot de volgende keer