Hoofdmenu

zaterdag 25 februari 2012

Wat een week
De afgelopen week was er eentje om snel te vergeten. Alles wat kon fout lopen op het werk is ook fout gelopen. Programma’s die in de soep draaiden, een PC upgrade die mislukt is (alle mijn data files verdwenen). Gelukkig was het lopen beter. 2 x 7 km in een gezapig tempo. Bij de laatste km ging het steeds een beetje moeilijker. De conditie is langzaam maar zeker aan het verbeteren. En om niet te snel van stapel te lopen blijft mijn loopschema voor volgende week hetzelfde aantal km’s aangeven. Een weektotaal van +/- 22 km is voldoende. Ik ben opnieuw bezig en dat is het belangrijkste.
Gisterenavond was er (zoals gewoonlijk in onze familie) een spetterend verjaardagsfeestje. Heerlijke spijs en drank gingen er ‘vloeiend’ in.
Vandaag ben ik dan begonnen met het klaarmaken van de tuin voor de lente. De serre wordt uitgekuisd, planten gesnoeid, afsluitingen herstel en paden heraangelegd. Kortom we zijn wee druk in de weer.

Tot de volgende keer

zondag 19 februari 2012

18 kilometer
Dat is mijn totaal aan loopkilometers voor deze week en dit jaar. Eindelijk kan ik terug lopen en ook al waren de weersomstandigheden niet echt ideaal om te herbeginnen, toch was ik steeds content dat ik gelopen had. Elke keer een klein beetje verder. Vandaag zelfs 6,4 km in 1 keer al was ik blij dat ik thuis was.
Toen ik buiten kwam waren er in de Putweg (what's in a name) een paar putten bijgekomen. Ik lette er niet op, maar toen ik een 40min. later thuis kwam viel mij pas echt op hoe diep die nieuwe exemplaren in het midden van de straat zijn. Er komt ook water met een lichtbruine modderkleur tussen de klinkers naar boven. Als er auto's over rijden zie je de stenen bewegen. Daarom heb ik naar de 'hotline' van TMVW gebeld en ze gaan vanavond nog komen kijken. Hopelijk komen ze voor het donker wordt want onze straat is slecht verlicht.
De werknemer van de watermaatschappij is net geweest en het heeft niets met de waterleiding te maken. Volgens hem is de verzakking het gevolg van een slechte ondergrond die door de dooi begint te  verzakken. Morgen naar de gemeente bellen.

Tot de volgende keer

woensdag 15 februari 2012

Eindelijk ...
Heb ik mijn loopschoenen kunnen aanbinden om opnieuw te beginnen met lopen. Na 8 weken 'niks' doen was het serieus aan het kriebelen. Eigenlijk is het al van eind september 2011 dat ik op de sukkel was met mijn longen. Hopelijk is dat nu allemaal voorbij. Ik ben met mijn eigen start-to-run schema begonnen, 2 km traag joggen, stretchen, wat 'versnellingen' en opnieuw 2 km traag joggen. De laatste km begon het al minder vlot te lopen. Voor alle zekerheid had ik mijn mond bedekt met een sjaal om de koude lucht toch wat voor te verwarmen. Voorlopig heb ik nog geen stijfheid in de benen. Donderdag ga ik proberen dezelfde training te doen.

Tot de volgende keer

zaterdag 11 februari 2012

Druk weekend ...
Het begon zaterdagochtend. Iets voor 9 u vertrokken we naar de Oktoberhallen in Wieze. 2 x per jaar wordt daar 'Moto Retro Wieze' georganiseerd. Deze keer stond dit in het teken van het motormerk 'AJS'. Meer info hierover vindt U via de volgende link 'http://nl.wikipedia.org/wiki/AJS". Op deze beurs kan je vanalles vinden dat ook maar iets te maken heeft met oude motorfietsen. Van verroeste wrakken, over allerlei onderdelen van motoren en kledij tot nieuwe materialen om zelf herstellingen uit te voeren. Meestal gaat de beurs pas open om klokslag 9u30, maar door de koude waren de deuren reeds om 9u15 open. Omdat er nog niet veel volk was, kon ik nog makkelijk foto's maken (in de loop van de week volgt er een selectie). Naarmate de tijd vorderde liepen de 2 zalen vlot vol met Vlamingen uit alle windstreken, franstaligen, Fransen en Nederlanders. Na +/- 3u hadden we alles gezien en reden we huiswaarts. De hamburger met ajuin en ketchup, doorgespoeld met een pintje,  was ons middagmaal. Thuis heb ik vlug andere kleren aangetrokken, schaatsen in de auto gelegd en zijn Sanne en ik naar Dendermonde gereden om op de forten te gaan schaatsen. Het ijs lag er erbamelijk slecht bij. Op de meeste plaatsen was de sneeuw niet geruimd en kon je niet 'schuiven'. Daar was het zelfs gevaarlijk voor valpartijen. Enkel op een klein deel kon je rondjes schaatsen. Dat was echter ook niet makkelijk omdat er een aantal stukken waren met heel wat oneffenheden (sporen van fietsbanden, voetstappen kortom diepe oneffenheden in het ijs). Hoe zouden die er op gekomen zijn? Na een dik uur zijn we huiswaarts gereden en maakte ik mij een warme tas chocomelk klaar. Wat later was het eten klaar ... kip in een saus van La Chouffe met frietjes ... lekker. Deze ochtend zijn An en ik naar de Donk in Overmere gaan schaatsen. Daar lag het ijs veel beter. Men was er met een machientje met een borstel het ijs aan het sneeuwvrij maken. Hier konden we rustig schaatsen. Er was wel wat volk, al viel dat best mee op het grote meer. Iets voor de middag reden we huiswaarts. Deze namiddag ben ik dan nog anderhalf uur gaan wandelen (goed doorstappen). Ik dacht de tocht te registreren met mijn Garmin, maar die was ik thuis vergeten.
Zoals de weersvooruitzichten nu zijn ga ik dinsdag as opnieuw mijn loopschoenen aanbinden voor een start-to-run. Een beetje lopen, wat wandelen, stretchen en nog wat lopen. En dan afwachten hoe de luchtwegen gaan reageren.

Tot de  volgende keer

zondag 5 februari 2012

Winterweer
Gisterenochtend was het -11° en mistig toen ik vertrok naar Lebbeke om te gaan helpen op het Prov.Kampioenschap veldlopen. Dit jaar was het de beurt aan AC Lebbeke om dit evenement te organiseren.
Toen ik in de kantine van de korfbal aankwam was daar de waterleiding bevroren. Ik werd bevorderd tot waterdrager van dienst. Elk uur ... 2 emmertjes (heet) water halen, ... in onze kantine, ik heb mijn kilometers gestapt (incl. krachttraining). Tegen de middag begon gelukkig de zon door te breken. De hele jonge lopertjes (tem miniemen) hebben in de bittere koude gelopen. Velen van hen waren kompleet verkleumd toen ze over de aankomstlijn liepen. Toen mijn medelopers vertrokken ben ik gaan kijken om hen te gaan aanmoedigen. Ergens kriebelde het wel en had ik spijt dat ik niet kon meelopen.
Deze namiddag scheen het zonnetje weer volop (het was maar -3° C) en ben ik 2 uur gaan wandelen (eigenlijk flink doorstappen). Dat heeft deugd gedaan. Eens thuis heb ik de verbrande calorietjes aangevuld met een koekje en een warme chocomelk.


Tot de volgende keer