Hoofdmenu

maandag 30 april 2012

Feestweekend
Het voorbije weekend werd gekenmerkt door zijn feestjes. Vrijdagavond was het als aanloop een rustige TV avond. Zaterdag in de vooravond vertrokken we naar het gouden huwelijksjubileum feest van mijn ouders. De receptie was al een leuk weerzien met de familie. Nadien schoven we onze benen onder de tafel voor een lekker diner. De hoofdschotel was nog maar net genuttigd of het was reeds tijd om een eerste danske te placeren. Na het dessert was het hek van de dam en bleef de dansvloer goed gevuld. De DJ had zijn gouwe ouwe cd-collectie meegebracht en de ambiance zat er goed in tot ver na middernacht. Zondagochtend gingen we naar de eucharistieviering en vormsel van de kinderen die hun plechtige communie deden. Daarna werden we aan tafel verwacht met de voltallige parochie-werk-ploeg voor een heel lekker koud buffet. Alles werd afgesloten met een wandeling/rondleiding door de tuin van de pastorie. Vandaag was het opnieuw werkdag bij de klant. Morgen (1 mei) is het hopelijk even mooi weer als vandaag, zodat ik nog wat tuinkarweitjes kan opknappen.

Tot de volgende keer

donderdag 26 april 2012


50j getrouwd …
Nee, An en ik nog geen 50 jaar getrouwd, maar mijn ouders. Zij vieren vandaag hun gouden huwelijksjubileum.

Tot de volgende keer

dinsdag 24 april 2012

Snelweg tussen Opstal en Buggenhout centrum ... 
Sinds Sanne in het 5e leerjaar zat hebben de toenmalige leerlingen voor het eerst via de kindergemeenteraad de slechte staat van de Oude Kerkweg aangeklaagd. Dit is een druk-bereden fietspad tussen Opstal en Buggenhout centrum. Nu 10 jaar later komt er eindelijk schot in de zaak. De nodige (bijna verwaarloosbare) onteigeningen zijn afgerond en een dikke maand geleden zijn de werkzaamheden dan gestart. Vandaag hebben ze de eerste laag van +/- 15 cm dik asfalt gegoten. En breed ... vroeger was het maar 1 m, nu bijna 3 m. Een echte snelweg. Om sluipverkeer van auto's te vermijden zullen er paaltjes gezet worden. Nu moet er nog een afwerkingslaag bovenop gelegd worden. Daarna volgt de verlichting. Hopelijk zijn alle nutsvoorzieningen reeds aanwezig, want in België zijn het krakken ... om een pas aangelegde weg op te breken omdat er nog iets moet geplaatst worden. En dit alles in het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen (toeval ?).

Tot de volgende keer

maandag 23 april 2012

Druk weekendje achter de rug
Zaterdagnamiddag heb ik de tomatenplanten uitgepland in de serre. Het zijn een paar planten meer dan vorig jaar en toen hebben we vele kilo’s vruchten kunnen plukken. ’s Avonds zijn mijn nicht & neef met hun gezinnen langsgeweest voor een hapje en een drankje. Het werd een heel gezellige bedoening. 1 x per jaar proberen we samen te komen opdat we elkaar toch nog eens zien.
Op sportief vlak ga ik nog steeds 3 maal per week zo’n 10 km joggen. 10 km is voorlopig het max. aantal kilometer dat ik loop. Soms probeer ik eens wat sneller te lopen. Maar echt zin om aan het echte snellere werk te beginnen heb ik nog niet. De eerst volgende ‘wedstrijd’ is de ‘Run for LCH’ op zondag 13 april. Daar doe ik mee ipv thuis een duurloop te doen.

Tot de volgende keer

zaterdag 14 april 2012

Avaloop Opstal - update (20/04/2012) --> uitslag staat online op de site van Avalon vzw
Onder een lentezonnetje en een frisse wind gingen we deze namiddag op 100m van onze deur van start voor de Avaloop. Mijn vooropgestelde tijd per km had ik genomen op 5'30". Ik dacht dat dit na 2 maanden duurloopjes het maximum haalbare was zonder al te veel in het rood te lopen. Bij de start liet ik mij meeslepen en de eerste km was aan 4'50". Ook de 2e km was < 5'00". Toen dacht ik: 'ik ga proberen dit tempo zo lang mogelijk aan te houden'. Enkel tussen km 3 en 4 liep ik iets trager. Dit kwam vooral door de staat van het veldwegeltje waarin we liepen. Zonder echt te versnellen liep ik de 6 km in 29'30". Dat is 12,1 km/u. Het liep dus veel vlotter dan ik gehoopt had. Geen enkele keer had ik het gevoel van te snel te lopen. Ook An liep mee. Zij deed er 39'29" over deze afstand. Morgen is het onze rustdag.
De uitslag van de Avaloop zou vanaf maandag 16-04 beschikbaar zijn op de site van Avalon vzw (klik hier voor de link naar hun website).

Tot de volgende keer


dinsdag 10 april 2012

Terug van een leuk weekendje Disneyland Parijs

Zaterdagochtend zijn we vertrokken voor een lang weekend in Disneyland Parijs, op uitnodiging van mijn ouders die binnen een paar weken 50 jaar getrouwd zijn. De eerste dag stonden de "Walt Disney Studios" op het programma. Bij aankomst  gingen we onmiddellijk naar de "Tower of Terror". Het was er (maar) 15 min. aanschuiven (het werden er uiteindelijk 30). Voor het middagmaal deden we nog vlug 2 x de "Rock 'n' Roller coaster". De wachttijd was maar 5 min. In de namiddag was het tijd voor de "Moteurs ... action" show. Een spetterende show met motoren en auto's waarmee allerhande stunts uitgehaald werden zoals je in de films kan zien. Dan was het tijd voor de auto-parade ''Disney Stars 'n' Cars" parade. Als afsluiter van de eerste dag deden we een rondrit met het treintje van de "Studio Tram Tour" (behind the scene). 's Avonds laat zijn we lekker gaan eten naar een Chinees restaurant. Op zondag waren we vroeg uit de veren voor ontbijt en zo waren we reeds om 10u aan de ingang van het "Disneyland Park". Direkt naar de "Space Mountain" waar er (bijna) geen wachttijd was. Daardoor konden we 2 x na mekaar in die attractie. Deze werd gevolgd door een ritje door het park met de stoomtrein. Om 17u was het tijd voor de "Disney Magic on Parade". De avond werd afgesloten met een lekkere maaltijd. Maandagochtend om 10u stonden we weer voor de ingang van de studio's. Een fast-pass genomen voor de "Tower of Terror" en om de wachttijd te doden, deden we nog een ritje in de rock 'n' roller coaster. Na een bezoekje aan de souvernirsshop gingen we naar het "Disney Park" voor nog een "Space Mountain" trip. Toen was het tijd om naar huis te gaan, maar eerst brachten we nog een bezoekje aan een gigantisch winkelcentrum in de buurt. Ik dook er de supermarkt in om een paar buitenlandse bierflesjes te kopen. Toen ik even naar de auto terugging stelde ik vast dat we een lekke band hadden. In 20 min.was die vervangen.
Het werd een heel leuk uitje met de ganse family. Het bleef 3 dagen droog en het begon het pas te regenen toen we aanzetten om naar huis te rijden. De rit was er eentje die maar bleef duren, vooral door de 6 km file voor de péage.
Vandaag zou ik eerst niet lopen in de regen, maar deze namiddag ben ik toch vertrokken voor een rondje van 10 km joggen.

Tot de volgende keer

maandag 2 april 2012

Weer een week voorbij ...
Wat vliegt de tijd. Het is weer een week geleden dat ik iets gepost heb op mijn blog. Op loopgebied gaat alles rustig zijn gangetje. Korte, rustige duurloopjes van zo’n 6 a 7 km. Op donderdag ben ik met An naar Buggenhout bos gaan lopen. Dat was plezanter dan in mijn eentje steeds hetzelfde toerke te lopen rond de piste.
Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen.
De houten afsluiting is volledig hersteld, ingestreken met een nieuwe laag ‘verf’. Ze kan er weer tegen. De vorige keer dat ze herschilderd is, was 6 jaar geleden. Nu kan ik verder de tuin in orde brengen voor de lente.

Tot de volgende keer