Hoofdmenu

zondag 27 mei 2012

Roparun ... Opstal laat zijn hart zien
Zondag was het weer feest op den Opstal tijdens de doortocht van de Roparun deelnemers door Opstal. Dit was het derde jaar dat de lopers ons dorp passeerden en zoals gewoonlijk worden de handen in elkaar geslagen om er een groot volksfeest van te maken. De straten op het parkours werden versierd en tal van buurtfeestjes werden op touw gezet. En het belangrijkste, de weergoden lieten zich van hun beste kant zien. Alle teams werden heel enthousiast onhaald en luid aangemoedigd. Sommigen onder hen spraken hun bewondering uit over zo veel  sfeer. Zo duurden de festiviteiten tot een heel stuk in de nacht.
Tijdens mijn zondagochtendloopje moest ik aan de lopers van de ‘20 km van Brussel’ denken. Om 9u30 was het bij ons reeds 24°. Voor velen zal het wel afzien geweest zijn met die warmte. Als je dan al niet goed voorbereid bent is lopen bij zo’n temperatuur zelfs gevaarlijk. Normaal gezien komt bij  een trage duurloop mijn hartslag niet meer boven de 140, maar nu bleef die vlot boven de 150. Daarom heb ik het meeste kilometers in het bos gelopen.
Op maandag hebben An en ik onze eerste fietstocht van het jaar gereden 28 km rond Dendermonde. De route werd samengesteld met de fietsknooppunten site (97-58-91-88-94-89-94-97). Daar waar de nieuwe gevangenis van Dendermonde zou moeten komen, konden we onze route niet verder volgen en moesten we een klein ommetje maken. Het was een rustig tochtje met genieten van het mooie weer en een klappeke doen. Op het einde was er wel wat zadelpijn.
Gisteren was het opnieuw clubtraining. Na de gebruikelijke opwarming …  4 x 1.000m met als reeksrust 600m joggen. Het liep opnieuw vlotter. Vorige week had ik het moeilijk om mijn tempo’s te houden, maar nu ging het tussen 4’16 – 4’20” / km. Dit is bijlange nog niet zo snel als vorig jaar, maar een rustige gestaagde opbouw vind ik beter dan een blessure door overbelasting.

Tot de volgende keer

woensdag 23 mei 2012

Writersblock of gewoon geen tijd … ?
Ik denk eerder het laatste, want met de mooie weer kom ik de laatste dagen niet meer toe om thuis ’s avonds lang aan mijn pc te zitten. Altijd is er wel wat te doen.
Vorige week donderdag was Opstal afgesloten voor de jaarlijkse rommelmarkt. Er was een massa volk en er waren nog meer deelnemers dan vorig jaar. In de namiddag zijn An en ik naar Sint-Truiden geweest waar de muziekkapel van Chiro Hemo Opstal deelnam aan een taptoe ter gelegenheid van 70 j. Chiro Sint-Maarten. Met een vernieuwde play-list en stap-figuren hebben ze een mooi optreden gegeven. ’s Avonds reden we met een licht zonne-bruin-kleurtje terug naar huis. Vrijdag was het winkeldag. Breda was de stad waar we de winkels gingen bezoeken. Normaal gezien zouden we daar reeds vorig jaar naartoe geweest zijn, maar omdat ik toen ziek was ging dat toen niet door. In Nederland mag men in winkels blijkbaar het ganse jaar door ‘promoties’ geven. Als je goed oplet kan je er koopjes doen. Zaterdag was dan weer tuin-werkdag, gevolgd door een rustige, lange duurloop van +/- 12,5 km. Op zondagnamiddag heb ik dien nog eens overgedaan, al werden het nu maar 8,4 km. Gisteren heb ik voor het eerst sinds vele maanden met de afstandslopers van AC Lebbeke meegetraind. Na de gebruikelijke opwarmingskilometers, stretchen en versnellingen stonden er 4 x 1.000m op het menu. Tussen elke ‘snelle’ loop had je 600m actieve rust (joggen). De eerste 2 gingen redelijk vlot (4’13” & 4’17”), maar daarna begon de verzuring in mijn benen mij parten te spelen. De laatste 2 km’s waren in 4’23” & 4’33”. De echte snelheid is nog niet terug, maar ik ben blij dat ik eindelijk met de groep kan meetrainen, ook al doe ik het op mijn tempo. Vandaag voel ik een beetje stijfheid in mijn bovenbenen en is het loop-rustdag.

Tot de volgende keer

zondag 13 mei 2012

Run for LCH (Kapelle-Op-Den-Bos)
De weergoden waren gisteren de organisatoren van de eerste 'Run for LCH' goed gezind. Meer dan 1.200 lopers en wandelaars kwamen afgezakt naar Kapelle-Op-Den-Bos voor een loop van 5 of 10 km of een wandeling van 8 km en dit tvv het onderzoek naar LCH. (Meer info daarover vindt u via deze link). Ik had gekozen voor de 5 km en hoopte die in minder dan 25 min. te lopen. Al van bij de start liep het vlot en ik dacht om dat tempo zo lang mogelijk aan te houden. Ik verwachtte tegenwind toen we langs het kanaal liepen, maar dat viel best mee. Het was zelfs aangenaam warm. Mijn hoofd heeft een kleurtje van gekregen van het lopen in het zonnetje. De laatste km ben ik zelfs nog wat sneller gaan lopen en zo kwam ik in 22'37" over de aankomst (gs. 13,3 km/u). Er werd geen uitslag opgemaakt, maar dat hoeft niet voor mij. Het was hem vooral om de fun te doen. Enig min-puntje was dat de start 10'  later gegeven werd, waardoor je bijna 20' stil stond in het startvak. Voor de rest was de organisatie dik in orde.

Tot de volgende keer


maandag 7 mei 2012

Verdere opbouw vd conditie
Deze week staat in het teken van de verdere opbouw van de conditie en de basissnelheid. De pistemeeting van woensdag 9 mei in Lebbeke komt een maand te vroeg. Ik denk dat als ik aan de 800m of 3.000m zou deelnemen, ik een kwetsuur zou oplopen omdat ik (te) snel zou willen lopen. Ik ken mezelf zo al een beetje. De eerstvolgende ‘wedstrijd’ is de Run for LCH op zondag 13 mein te Kapelle-Op-Den-Bos, waar ik aan de 5 km deelneem. Ook de pistewedstrijd van woensdag 16 mei komt nog te vroeg voor mij.

Tot de volgende keer

donderdag 3 mei 2012

Start-to-run ... faster
Vandaag heb ik voor het eerst een training met de groep afgewerkt. Wel op mijn tempo en niet zo veel herhalingen. Ik hield het bij 3 reeksen van 1.500m (3 ronden) in 6'50" (+/- 13,2 km/u), met als reeksrust 500m joggen. Het liep verbazend vlot. Een gem. hartslag van 160 valt ook best mee. Morgen en zaterdag is het rustdag.

Tot de volgende keer