Hoofdmenu

zaterdag 30 juni 2012

Rock Werchter 2012 ... (vrijdag 29 juni) - deel 1
Toen eind vorig jaar de eerste namen voor Rock Werchter editie 2012 bekend gemaakt werden was daar ook Pearl Jam bij. 's Avonds kwam ik thuis van mijn werk en het eerste dat ik gedaan heb was een ticket bestellen via het internet. Als alles in orde was heb ik het e-ticket afgedrukt en opgehangen aan mijn prikbord. Naderhand werden er meer namen voor die dag vrijgegeven ... Gossip & dEUS. Jack White kende ik enkel van StuBru. Zijn radiohits waren best te pruimen, dus hij kreeg het voordeel van de twijfel.
Het aftellen was begonnen en vrijdag had ik een extra dag verlof genomen. Rond 13u45 was ik helemaal klaar om naar het festivalterrein te rijden. Op de parking net buiten Rotselaar waren er nog heel veel GRATIS parkeerplaatsen vrij. De fiets nam ik uit de auto en reed daarmee de laatste 5 km naar de bewaakte en eveneens GRATIS fietsenstalling. Nog een paar honderd meter naar de weide wandelen, vlot in-checken, eet- en drankbonnen aanschaffen en ik was er klaar voor. Met een pintje in de hand begon ik het terrein te verkennen. In de omgeving van de toiletten kwam ik al een eerste 'bekende' tegen, de Jonas. Op naar de 'Pyramid Marquee' waar Perfume Genius aan zijn set bezig was. Dat kon mij niet echt boeien, dus op naar de nieuwe grote tent 'The Barn' waar er op dat ogenblik geen optreden bezig was. Dan maar terug naar de 'Main Stage' waar Wiz Khalifa aan het optreden was. Ook niet echt mijn ding. Dan maar terug naar de drankstand waar ik Dirk tegen het lijf liep. Rond 17u was het tijd voor Gossip. Vanop een afstand zag ik hoe Beth Ditto met haar 'gebroken?' enkel het podium op en neer huppelde. Om er een goeie festivalset van te maken zouden ze beter voor meer van hun 'oude' hits gekozen moeten hebben. Nu speelden ze veel van hun nieuwe cd. Tijdens de pauze voor Jack White efkes een klappeke gedaan met Koen en dan was het tijd voor het mannelijke deel van The White Stripes. Het enige wat mij van dit optreden bijgebleven is ... dat het geluid (zelfs voor mij) veel te hard stond. Na een paar nummers hield ik het voor gezien en ben ik nog eens gaan wandelen (morgen meer).

Van de groepen die ik wou zien:
- Pearl Jam was TOP
- dEUS = 'goddelijk' gespeeld
- Gossip = kei goe & swingend
- Jack (la)White = vond ik maar niks en veeeel te luid

De setlist van Pearl Jam:





Tot de volgende keer

zaterdag 23 juni 2012

Achilles Run for Fun
Wij zijn net terug thuis van een fijne uitstap naar Opwijk waar An en ik deelnamen aan 5,6 km van de Achilles Run for Fun. Er stond deze namiddag een stevig windje en de zon kwam regelmatig van achter de wolken piepen. Rond 14u kwamen we er aan, ruim op tijd om ons in te schrijven, een babbeltje te slaan met collega's van 't werk en een paar vrienden. De snoepjesrun was erg in trek bij de allerkleinsten. Om 15u05 werd het startsein gegeven en stoof de bende er vandoor voor een kort inleidend rondje door een bosje. Daarna ging de straat het licht omhoog om dan te zakken naar het rondpunt aan de karrenveldstraat. Daar doken we een veldbaantje in dat redelijk steil omhoog liep. Daarna kwam een stuk vals plat richting Droeshout centrum en waren we reeds halfweg ons rondje. Gelukkig begon vandaar de 'afdaling' en via een tamelijk moeilijk beloopbaar veldbaantje kwamen we in het Perreveld om daarna richting aankomst af te slaan in het Diepenbroek. In totaal was het 5,56 km en die afstand heb ik afgelegd in 26'10" (gs. 12,7 km/u).  Hiermee werd ik 23e op 101 deelnemers. En de knie ... die hield het uit al heb ik niet volluit gelopen. Als 'prijs' kon je kiezen uit een plantje of een grote fles Affligem Blond. De beslissing wat het zou worden was snel gemaakt en zo keerden we huiswaarts met 2 flessen gerstenat. Een pluim voor de organisatoren want alles was heel goed geregeld. Volgend jaar ga ik zeker van start in hun 2e editie.
Als avondeten een goed pakske friet met mayonaise om de verbrande calorietjes aan te vullen. De afsluiter van de avond was de film Madagascar 3. Een grappig vervolg op de avonturen van de 4 vrienden, de pinguins, enz. We hebben goed gelachen met hun fratsen.

Tot de volgende keer

vrijdag 22 juni 2012


Tis nie waar hé
Het is weer efkes geleden dat ik nog iets gepost had, maar veel viel er niet te melden, enkel dat het de goede kant op ging met de conditie. Dinsdag stond er een snellere training op het programma (2 x 4 km 2’10”/500m en tussen elke reeks 500m joggen). De eerste reeks verliep prima. Nooit in het rood gelopen. Na 200m in de 2e reeks, plots precies een wespensteek aan de zijkant van mijn knie en een ambetant gevoel in de pees erboven. Efkes gerust, nog eens geprobeerd en weer was daar die pijn. Dan ben ik maar gestopt. Woensdag tijdens de dag had ik nergen pijn of last. ’s Avonds efkes op de fiets gekropen voor een kort toerken en de knie gaf geen krimp. Oef. Gisterenavond de ultieme test met een duurloopje van +/- 8 km. Opnieuw geen last, dus zaterdag loop ik mee in de Achilles Run for Fun te Opwijk. Het zal niet op volle snelheid zijn, maar deelnemen is belangrijker dan …

Tot de volgende keer

dinsdag 12 juni 2012

Snelheidstraining
Na 2 rustdagen (zondag en maandag) stond er vandaag een 'snelheidstraining' op het programma:
500m snel
500m 20" trager
500m snel
en reeksrust 500m joggen. De snelle rondjes gingen aan +/- 1'57" (gs. 15,4 km/u). Het tragere aan 2'20" (gs. 12,9 km/u). Normaal gezien zou ik dit 3 x moeten gedaan hebben, maar na 2 x was het beste uit mijn benen verdwenen. Eindelijk duik ik opnieuw onder de 2'00" grens (op 500m = 15 km/u). Het begint langzaam beter te lopen, al mag ik ook niet forceren en mijn tijd nemen om terug op niveau te komen.

Tot de volgende keer

zondag 10 juni 2012

1.000 x 1.000 x dank ...
Aan de persoon die mijn autosleutel gevonden heeft. Vrijdagavond waren we door de baas van het bedrijf waarvoor ik werk, PearlChain.net, uitgenodigd voor een etentje in het MAS. Na de traditionele Antwerpse fileleed vond ik een (gratis) parkeerplaats op 200m van het museum. Van het uitzicht genietend namen we de roltrap naar de 9e verdieping. Toen ik aan de vestiare mijn jas ging afgeven wou ik mijn autosleutel uit mijn zak nemen ... maar die zat er niet meer in. In geen enkele zak. Efkes dag gezegd tegen de baas en via de roltrap naar beneden. Nergens was de sleutel te vinden. Toen ik aan de auto kwam, zag ik dat de buitenspiegels opengeklapt waren (normaal sluiten automatisch die als de wagen afgesloten wordt). De sleutel lag op het dashbord. Een hele opluchting want de reservesleutel hadden we niet bij. Nogmaals dank aan de persoon die de sleutel gevonden heeft, de auto opgezocht heeft met de afstandsbediening en hem er in gelegd heeft. Ik zag efkes bleek toen ik merkte dat ik mijn sleutel 'kwijt' was.
Het tweesterrenrestaurant 't Zilte wordt uitgebaad door topchef Viki Geunes. Hij tovert een smakenpallet op een bord op U tegen te zeggen. Het was superlekker. Na het eten zijn we op het 360° dakterras t' Stad en de haven gaan bewonderen. Spijtig dat er zo'n harde, koude wind stond. Maar dat geeft ons een reden om deze zomer nog eens naar het MAS te gaan.
Gisteren stond er opnieuw een feestje op het programma, deze keer in familieverband, een lekkere BBQ (zoals altijd bij mijn schoonbroer & schoonzus) doorgespoeld met de nodige geestrijke drank. We zaten er op ons gemak en het was laat toen we naar huis reden. Vandaag met vaderdag ga ik het iets rustiger aan doen.

Tot de volgende keer

woensdag 6 juni 2012

Lange intervallen
Na de trage duurloop op zondag was het gisterenavond tijd voor een snelheidstraining. Voor de andere van onze loopgroep stond er een pyramideloop op het programma (reeksen van 300m-400m-500m-400m-300m). Pittig dus. Voor mij was het 3 x 1.500m in +/- 6’35” (13, 7 km/u). Haas van dienst was Jan. Voor hem was dit een soort van ‘rustige’ duurloop, voor mij stevig doorlopen. Vandaag is het rustdag en maak ik tijd voor de planten in de serre  en voor het invullen van onze belastingsbrief. Via Tax-on-Web is het wel makkelijker dan met de papieren versie. De meeste rubrieken zijn reeds ingevuld, al kijk je best alles nog eens goed na. Soms zijn die bedragen niet correct of ontbreekt er één.

Tot de volgende keer

maandag 4 juni 2012


Snotter
Dankzij de wisselvallige weersomstandigheden die ons land de laatste teisteren heb ik een lichte snotvalling te pakken. Vorige week dinsdag viel nog mee. De 1.000-den werden in droge en redelijk warme condities gelopen. Maar donderdag werd een kletsnatte duurloop. De buienradar had nochtans aangegeven dat we het droog zouden houden. Ik had geen regenjas of pet bij (enkel een windpakje). Zaterdag was het dan weer ontzetten mooi en warm weer. Toen had ik geen tijd om gaan te lopen en gisteren, zondag was het dan regen, regen en nog eens regen. Goed voor het vullen van mijn bijna lege regentonnen, maar niet ideaal om in te gaan lopen. In de namiddag bleef het toch efkes droog en daarvan heb ik geprofiteerd om 13,5 km te gaan lopen aan een max. hartslag van 140. Hopelijk wordt het deze week eindelijk wat warmer en blijft het dan ook zo. Dit miezerige weer steekt mij serieus tegen.

Tot de volgende keer