Hoofdmenu

zondag 26 augustus 2012

Gemakzucht of ... ?
De straat waar ons huis staat is sinds een aantal jaren 1-richtingverkeer. Het staat duidelijk aangegeven als je de straat aan de juiste kant inrijdt (blauw bord met witte pijl). Aan het andere uiteinde staat een groot rond bord met een witte streep en er staat ook een bloembak met een gelijkaardig bord erop aan de rechterkant van de weg. Je moet al toeren om rond die bloembak te rijden en de borden niet te zien. Toch zijn er heel wat mensen die zich niet storen aan dit verbod. Als je dan zo'n spookrijder tegenkomt zijn die boos als je er hen op attent maakt. De politie zou beter eens controle komen doen als er een 'evenement' is ipv om 6u30 te staan flitsen in de Ravenstraat als er nog bijna geen verkeer is.
Donderdagavond ben ik niet gaan lopen omdat ons gras nog een maaibeurt nodig had voor de regen er aan kwam. Ook al was het een droge periode geweest bij ons, bleef dat maar groeien. Zaterdag heb ik een 'lange' trage duurloop gedaan. 14,3 km is lang voor mij. Het was traag, 1u22'25" of 10,4 km/u aan een ghs. van 145. Het is van zondag 18 september 2011 geleden dat ik nog ze veel in 1-keer gelopen heb. Ook vandag heb ik mijn loopschoenen aangebonden (toen de regen voorbij was). Deze keer was het een kort loopje van 8,3 km in 47'38". Nu is het uitrusten tot de training van dinsdag.

Tot de volgende keer

woensdag 22 augustus 2012

Fietsen ipv lopen ...
Vorige zaterdag had ik mijn teen verstuikt en daardoor is lopen nog steeds lastig. Daarom heb ik gisteren een fietstochtje gemaakt van 30 km, via Leirekensroute tot in Aalst en terug met een ommetje via Buggenhout bos. Vandaag heb toch wat zadelpijn.

Tot de volgende keer

dinsdag 21 augustus 2012

Wat een weekend
Op de ‘hete’ zaterdag waren we ’s avonds uitgenodigd bij vrienden voor een BBQ. Het was er heel gezellig op hun terras, want bij een goei pint was het plots 1u30. Zondag was het aan onze beurt om een BBQ te doen, dit voor 19 gasten. Ondanks het feit dat het minder heet was, is er toch veel water en frisdrank gedronken. Al moet ik zeggen dat de wijn ook goed in de smaak viel. Tijdens de voorbereiding ervan struikelde ik op zaterdag op de trap in onze kelder. In mijn handen had ik een paar flessen drank die ik gelukkig nog net kon vasthouden. Geen erg, enkel de middelste teen van mijn linker voet deed pijn. Die begon al snel serieus te zwellen en blauw te zien. Ik heb hem voor alle zekerheid ‘gespalkt’ met zijn buur-teen. De oorzaak van mijn ‘sjoempelen’ lag bij mijn versleten pantoffels die ik dan ook in volle collère in de vuilbak kieperde. Vandaag heb ik nog steeds wat last zodat ik niet ga lopen. Wel ga ik proberen een uurke te fietsen.

Tot de volgende keer

zaterdag 18 augustus 2012

38° ...
Was het deze namiddag om 15u. Veel te heet om te lopen. Ideaal om een BBQ voor te bereiden. Opnieuw een weekend om in te lijsten.

Tot de volgende keer

vrijdag 17 augustus 2012

Corrida Merchtem
Het was heel veel zweten in de hitte (32°) en bijna geen schaduw. Omdat de lopers van de 3 km die vooraan stonden aan de kant moesten, zij vertrokken na ons, stond ik plots op de 2e rij. Iets later dan voorzien (maar dat zijn we al gewoon en nemen we er graag bij) werd het startschot gegeven voor de 6 km 'jogging'. We stoven er vandoor en ik nam als +/- 20e de eerste bocht. Veel te snel. Ik liet het groepje voor mij weglopen want de eerste km was in 4'20" (13,8 km/u). En mijn mond was ondertussen kurkdroog. Gelukkig waren er extra drankposten voorzien. Na zo'n drankpost ging het opnieuw vlotter en kon ik steeds hetzelfde tempo aanhouden van +/- 12,7 km/u aanhouden. Zo liep ik als 33e over de finish in 28'14" (218 starters). Dit was mijn 7e deelname en meteen de warmste ooit. Volgend jaar ben ik hopelijk opnieuw aan de start.

Tot de volgende keer

donderdag 16 augustus 2012

Weekje (deugdoend) verlof
Het vorig weekend kondigde zich aan met mooi weer. Dus op vrijdagavond werd de BBQ-hoes verwijderd en de BBQ aangestoken. Ook op zaterdag was het weer schitterend. De BBQ van de GS-Airheads was er eentje om U tegen te zeggen. Toffe sfeer, lekker eten, goeie muziek en mooie moto's. Zondagavond ... op naar het volgende feestje. Bompa werd 70 jaar en dat werd uitgebreid gevierd met een koud en warm buffet. Het werd de beste dag van het weekend, want we bleven tot in de late uurtjes buiten zitten. Ondertussen waren de weerkaarten duidelijk ... het zou de ganse week warm tot heel warm worden. Joepie !! En dat tijdens mijn week verlof. Het is een rustige week met weinig of geen werk, enkel de bloemen buiten en de tomatenplanten in de serre water geven. Woensdag 15 augustus zijn we naar Ieper geweest. Na een stadswandeling op de vesten bezochten we het IFF-museum. Een aanrader. Je maakt er kennis met verschrikkingen van de Grote Oorlog. Van het begin tot het einde ervan, wie er meevocht, wat zij meemaakten en in welke erbarmelijke omstandigheden zij leefden, de gevolgen voor de bevolking, ... Daarna nog een Brits kerkhof bezocht. Die worden met Engelse precisie onderhouden. Echt pareltjes. Om 19u30 vertrokken we richting Menenpoort voor de Last Post. Er was ook een plechtigheid van een Britse legerschool (kadetten) die bloemen (poppies-kransen) kwamen leggen. Wanneer de Last Post gespeeld wordt is het muisstil ... een echt kippenvel moment. Zeer impressionant.
Gelopen heb ik ondertussen ook nog, voorla duurloopjes in LSD-tempo om de basiskonditie terug op peil te krijgen. De hartslag begint naar een normaal te gaan tijdens de duurlopen. Morgen is er de jaarlijkse Corrida van Merchtem. Ik loop er mee in de 6 km wedstrijd. Het zal wel erg warm zijn en dat is niet mijn favorieten weer om in te lopen.

Tot de volgende keer

dinsdag 7 augustus 2012

Lokerse feesten
Gisterenavond ben ik naar de Lokerse feesten geweest. Op het programma stonden ‘Intergalactic Lovers’, ‘Absynthe Minded’, ‘The Roots’ en ‘Arsenal’.
Het begon allemaal om 19u, dus moest ik op tijd stoppen met werken. We waren juist op tijd voor het eerste optreden van Intergalactic Lovers. Zij speelden een (brave), risicoloze set. De nieuwe single is wel een hele goeie, die op StuBru hoge ogen zal gooien. Zij hadden wel pech dat de linkse set boxen een paar minuten uitviel. Al bij al viel het optreden best mee. Daarna was het de beurt aan Absynthe Minded.  Ze begonnen goed aan hun set, maar de reactie bij het publiek was maar lauw. De man van de belichting deed zijn uiterste best om de knopjes van de installatie onder de knie te krijgen en bij de laatste nummers was dat eindelijk gelukt. Die laatste 2 songs hebben het optreden naar een hoger niveau getild waardoor dat het best ok was. Bij de vreemde eend in de bijt in de programmatie, The Roots, verlieten we het festivalterrein om naar de Fonnefeesten te gaan voor een optreden van een beginnende groep uit Lokeren ‘Bristol Blonde’. Alex Callier kwam zijn poulains ondersteunen. Het was een soort van copy van Hooverphonic. Zelfs het gastoptreden van Luc Van Acker kon mij niet bekoren, mede door de slecht afgestelde microfoons. Dan maar terug naar het terrein van de Lokerse Feesten want om 23u45 ging Arsenal beginnen aan hun optreden. Ze speelden hun grootste hits, oa. Estupendo, Satellites, Lokemo, Longee, High Venus, Lotuk, Suadade. Ook Gabriel Rios verscheen op het podium bij het nummer 'The Coming', tot groot jolijt van de vrouwelijke fans. Voor 'Personne ne bouge' kregen ze de hulp van Baloji. Het laatste nummer van de set  was ‘Melvin’, een single uit hun laatste CD Lokomo. Een prachtige, lange uitgesponnen versie die door het publiek uit volle borst meegezongen werd. Het festivalterrein ontplofte voor de zoveelste keer van den ambiance. Als bis-nummer brachten ze ‘One Day at the Time’ in een heel goeie versie, al vond ik persoonlijk dat ‘Melvin’ een betere afsluiter zou geweest zijn. 1u15” de ene dans-hit na de andere … een super leuk feestje. Hun klank- en lichtmannen kennen hun job, want dat was uitstekend. Zo lag ik om iets na 2u in bed. Het opstaan deze ochtend verliep nog moeizamer dan anders.

Tot de volgende keer

donderdag 2 augustus 2012

Heel warm
Op dinsdagavond viel het nog mee om te lopen. De vooropgestelde 7 km kon ik relatief makkelijk lopen in het vooropgestelde tempo van 4'40" / km (7 km in 32'41" = 12,9 km/u). Vandaag was het 'amper' 24°, maar met een erg lage luchtvochtigheid. Daardoor was het erg moeilijk lopen. Er hing veel stof in de lucht waardoor ik moeilijk kon ademhalen en dat stof dat prikkelde ook mijn longen zodat ik opnieuw moest hoesten. Want ik ben eindelijk bijna verlost van die irritante hoestbuien.

Tot de volgende keer