Hoofdmenu

zaterdag 29 september 2012

De eerste pasjes van Schipperen Zot 
Deze namiddag heeft onder een stralende zon onze 'baby' reus Schipperen Zot zijn eerste stapkes in de wijde wereld gezet. samen met zijn ouders Marjaas heeft hij een bezoek gebracht aan de kermis en aan alles café's in Opstal centrum.

Vader en zoon reus
Moeder reus

Tot de volgende keer

vrijdag 28 september 2012

Opstal viert de geboorte van ... Schipperen Zot
Vandaag, vrijdag 28 setpember 2012, viert ons dorp Opstal de geboorte van de 'babyreus' Schipperen Zot. Dit is de kleinen van de fiere vader/moerder reus Marjaas. Hij meet 2,20m en weegt 28 kg. Deze zal rondgedragen worden door jonge peynders. Morgen namiddag maakt hij zijn eerste stapjes in het openbaar op den Opstalse kermis. De naam komt net zoals die van zijn ouders uit het kaartspel, Schoppenboer, maar dat laatste klinkt niet.




Tot de volgende keer

woensdag 26 september 2012

Dringend gezocht ... Senior Java Developer
Mijn werkgever Pearlchain.net is dringend op zoek naar Senior Java Developers en achitecten.
Het is een bedrijf met een grote toekomst en waar het goed is om voor te werken.

Meer info vindt U via onderstaande link:
http://www.linkedin.com/jobs?viewJob=&jobId=3829905

PearlChain.net


Tot de volgende keer

zondag 23 september 2012

Aflossings-bos-marathon Buggenhout
Het was vandaag heel goed loopweer, 15°, bewolkt, droog en een niet al te strakke wind. Ik was vandaag 1 van de 6 lopers voor het mixed team (ploeg nr 6) van AC Lebbeke. Tim nam de eerste 10 km voor zijn rekening, Natalie nam het hesje over van haar broer en zij gaf het na 5 km door aan peter die richting het 21 km punt liep. Wij liepen toen in 4e positie. Niels begon aan zijn 10 km en hield goed stand. Toen ik het overnam van hem begon er een snelle (jonge) loper mij in te halen. Volgen kon ik niet, dus probeerde ik zo weinig mogelijk terrein te verliezen in het Buggenhoutse bos. Joris-Jelle perste en nog een snelle 5 km uit en zo eindigden we op een mooie 4e plaats. Mijn 5 km liep ik in 22' rond (13,4 km/u). Hiermee was ik heel tevreden omdat het lang geleden was dat ik nog zo snel gelopen had. Nooit in een verzuringstempo gelopen, dus eigenlijk kon ik nog iets sneller. Dit was een mooie afsluiter voor het zomerseizoen. Nu rest er enkel nog de Ekiden van Brussel op 13 oktober als toemaatje. Onze totaaltijd ... 2u53'19"

Tot de volgende keer

dinsdag 18 september 2012

1 jaar geleden ...
Vorig jaar, dag-op-dag (18/09/2011) deed ik mij laatste duurloop. 14 km heel traag gelopen en toen ik thuis kwam was ik heel moe. De ganse dag bleef ik in de zetel om te rusten en het beterde niet. Eigenlijk waren de eerste tekenen reeds aanwezig tijdens de donderdagtraining. Na een 5-tal km moest ik mijn tempo serieus laten zakken want het begon van meter meer te lopen.  Op dinsdag begon dan de verkoudheid met zware hoestbuien en op donderdag deden mijn longen hevig pijn. ’s Avonds naar de dokter, op vrijdag foto’s laten nemen van de longen en het verdikt was een beginnende longontsteking. Voor het eerst in jaren moest ik thuisblijven van de dokter. Maar goed ook want door de antibiotica was ik zo moe dat ik bijna de ganse dag sliep. Na een rust- / herstelperiode van 7 weken begon ik terug met een start-to-jog programma. Begin december kreeg ik opnieuw een verkoudheid en moest ik stoppen met lopen.  De huisdokter adviseerde mij om eens een longspecialist te consulteren. Pas eind januari was er plaats om een bezoek te brengen aan Dr. Van Zandweghe. Na een grondig onderzoek, medische testen, een gesprek en nieuwe foto’s van de longen, werd ik volledig genezen verklaard. Mijn longinhoud was terug ‘normaal’ (zelfs 17% meer dan bij de meeste mensen). Ik heb enkel een lichte allergie aan berkenstuifmeel. Als de temperatuur boven de 10° was mocht ik opnieuw de loopschoenen aanbinden voor de start-to-run. Maar omdat eind januari, begin februari 2012 heel koud waren met strenge vorst, ook overdag, kon ik pas opnieuw beginnen joggen op 14/02/2012. Sindsdien ben ik bezig met rustig opbouwen van mijn basisconditie en nu komt er stilaan wat meer snelheidstraining bij. Hopelijk kan ik weer voluit tegen het veldloopseizoen dat begin november start in Opwijk.

Tot de volgende keer

zondag 16 september 2012

Drie Provinciën Natuurloop
Een 'wedstrijd' in een mooie omgeving. Maar kwa prestatie eentje om snel te vergeten. Donderdag liep het nochthans vlot op training. 6 km (babbel) duurloop in < 28'. Toen was het (maar) 18°. Vandaag was het +25°, te warm voor mij om in te lopen. De eerste 4 km ging liep het nog rond de 4'30" /km, maar daarna was het afzien en zakte mijn tempo iedere kilometer. Na 10,4 km bleef mijn chrono staan op 50'22". Na de wedstrijd nog iets gedronken en met de fiets naar huis (goed voor in totaal 15 km fietsen). Volgende week zondag staat met stip in mijn agenda. Dan wordt de Bosmarathon van Buggenhout gelopen. Dit jaar doe ik mee met de aflossingsmarathon. Vorig jaar was het even anders ... maar daarover dinsdag meer.

Tot de volgende keer

maandag 10 september 2012

Tof weekend gehad …
Dat begon op vrijdagavond met een stevige portie (lekkere) mosselen. Zaterdagochtend nodigde een staalblauwe lucht uit om in de tuin te werken. Wat onkruid wieden, wat snoeien, … nu is de tuin klaar voor de herfst. Ook het zwembad werd opgeruimd. Zondagochtend was het opnieuw stralend weer. Een staalblauwe lucht en een temperatuur van +/- 20° nodigde uit tot een duurloopje van 11 km. Na een verkwikende douche werd de BBQ aangestoken voor misschien wel de laatste keer dit jaar. Een fietstocht van +/- 30 km fietstocht zorgde voor de verbranding van de calorietjes. Dit tochtje werd onderbroken door een kaas en wijn festijn, om net voor het donker thuis te zijn. Deze ochtend was het veel minder … vooral wat het weer betrof. Het was een grijze dreigende lucht. Vanaf Meise was de straat nat, want er was in de loop van de ochtend een flinke regenbui geweest in en rond Brussel.

Tot de volgende keer

donderdag 6 september 2012

Geen Molenloop voor ons
Niet dat ik gekwetst ben of zo, maar het mooie weer dat voorspeld wordt voor zondag heeft ons doen besluiten om nog eens de BBQ aan te steken en om daarna een fietstochtje te doen om de calorietjes te verbranden. Het zou wel eens de laatste keer in 2012 kunnen zijn dat we buiten kunnen eten.
Ondertussen loop ik rustig verder. Dinsdag 5 x 1.000m aan +/- 14 km/u. Vandaag een wissel-tempo-loop.
3 rondjes van 500m in 2'27" (de 2e ronde de heuvel aan de piste erbij nemen) en de 4e rond in 2'05". Dit 4 keer; Met dit type van 'duurloop' vliegen de trainingen voorbij.

Tot de volgende keer

zondag 2 september 2012

44 + 30 km 
Is het totaal aantal 'sportieve' kilometers dat ik deze week afgelegd heb. Looptotaal = 44 km. Dinsdag en donderdag telkens 14 km training, gespreid over opwarming, versnellingen, progressieve duurloop of wisseltempoloop en cooling-down. Vandaag 16,2 km trage duurloop in 1u25'23". Normaal gezien zou ik die deze ochtend gelopen hebben, maar ik heb hem verschoven naar de zonnige en warme namiddag. Zo lang lopen was een eeuwigheid geleden en daar moet nu nog zo'n 5 km bijkomen voor de halve marathon in Buggenhout op 23 september. De (halve) Bosmarathon vat ik op als lange, langzame duurloop.
Zaterdag was er in Buggenhout de Avalon Bike Rock. Dat is een fietstocht die georganiseerd wordt tvv van het opvangtehuis voor mensen met een motorische beperking, Avalon te Buggenhout-Opstal. Je kon er kiezen tussen de afstanden 65, 90, 120 of 150 km. Wij kozen voor de familiefietstocht van 30 km. Dit tochtje leidde ons via verkeersluwe wegen en natuurdomeinen naar Baasrode, Vlassenbroek, Bornem, ... Een heel gezellig en mooi tochtje. Het weer was ook top. Zon, niet te warm, gewoon genieten.

Tot de volgende keer